Elisabeth A. träning v.8

Datum ~ 2013-02-20 | Tid ~ 14:28:42
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppvärmning: Joggade fram Skilla och fokuserade på att hitta ett jämnt stöd i båda tyglarna. Hon kändes lugn och väldigt avspänd. Inget trams och inga onödiga missförstånd under uppvärmningen. Galoppombyterna har blivit extremt mycket bättre än tidigare, dem blir jämnare och har bättre kvalité än tidigare. Skilla kändes något bakom hand bitvis och kröp lite när hon var som lugnast - hade svårt att rida fram trycket till handen. Mjuk i sidorna och extremt lydig.
 
Övning: Övningen för denna träning var att hitta rytm och flyt på relaterade linjer samt våga hålla galoppen ur sväng. Framhoppningen enligt bild 1 var fokus på rytm och balans. Hitta 6 jämna galoppsprång på diagonalerna. På kortsidorna jobbade jag hårt med att få upp Skilla i nacken utan att hon backade av och blev för lydig. Denna övning rullade vi på ett antal gånger och varierade och ändrade distanserna till 5galoppsprång.
 
Andra övningen visar det olika färgerna det olika vägarna vi använde oss av. Övningen började på den röda linjen och jobbade därefter sig vidare upp på meddellinjen och sedan in på nästa diagonal. Första varvet hittade jag för lite tryck ur svängen och hamnar i ett "plocka" läge där Skilla inte skjuter på ur sväng. Andra varvet på denna övning när hindren låg något högre hittade vi ett bättre grundtempo. Sista rundan kändes riktigt bra och film kommer om uppladdningen lyckas.                            
Sammanfattning: Skilla kändes lydig och väldigt ridbar. I detta läge måste jag våga rida lite mer framåt och låta hindret backa av och galoppera in i det med mer tryck. Bettet blir nästan för skarpt när hon är så lydig som idag att det tredelade saknades något. Får variera mellan det raka och tredelade tills Skilla landat och jag hittar ridning i båda lägen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback