Planera, genomför, utvärdera

Datum ~ 2013-02-19 | Tid ~ 11:23:49
Kommentarer (0) | Allmänt
Gårdagens pass var ett av dem bästa på riktigt riktigt länge. Absolut inte tekniskt eller på något sätt perfekt. Men lugnet i kroppen och känslan att få vara med min bästa alldeles ensam i mörkret var fantastiskt.
 
Det lösgörande arbetet bestod av att träna halter. Då tävlingsäsongen börjar nära sig måste detaljer som kostar poäng korrigeras och faktiskt befästas på rätt sätt. Skilla protesterade och var mer missnöjd än någonsin, skrattandes red jag vidare och hittade ett vinnande kocept. Varje gång hon backar hysteriskt istället för att spänna av i halten, vänder vi mot motsatt håll och gör en halt.
 
Fokus på detta pass var halter och att hela tiden sitta med en hög buren hand och hitta ett jämnt stöd i båda tyglarna. Valde att rida in henne i handen och bara tänka framåt för att hitta en högre form och en mer sammanhållande känsla från bakben till hand. Två varv runt Ansmark innan vi var på samma blad och hittade mycket aktion utan att det tippade över och blev hysteriskt. Frustrerad men förhoppningsvis klokare häst skrittade vi senare hemåt i mörkret.
 
Nästa dressyrpass kommer vi fortsätta fokusera på framåtbjudningen på raka spår i en högre form för att få mer aktion bak och högre front. Gäller att hitta ett bra utgångsläge så vi bara kan klättra uppåt.
 
På schemat för dagen står hoppträning för Elisabeth på kvällskvisten, ska även hinna lastträna D.
 
Publicerar planerade tävlingar och träningshelger lite senare då det är lite oklart under Skillas visit norröver.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback