Dressyrtrim

Datum ~ 2013-07-02 | Tid ~ 22:05:03
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut på morgonen för att utföra morgonfodringen i stallet. Skönt att göra bort det efter ett långt nattpass och samtidigt njuta av solen tidigt på morgonen. Smärtfritt som vanligt, hästarna är verkligen så skötsamma och inget stök på morgonkvisten alls.
 
Utförde de vanliga stallsysslorna och tog därefter in Skilla för att snabbtrimma på ridbanan innan det var dags för sömn. Kandaret på och lite matchande för att det ska kännas lite proffsigare trots att jag var helt ensam i stallet.Skilla kändes vädligt positiv, bättre form detta pass än sist - något högre. Bra tryck och arbetsvilja. Tränade lite förvänd galopp, byten och även lite övergångar. Mycket galoppjobb då vi fortfarande inte är befäst på kandaret där. Skänkelvikningarna flöt på väldigt bra - tänk att 6 veckor i Skellefteå kunde råda bot på en sne och maskig Skilla. Fick påhälsning av ansvarig för stallet och fick kommentaren " Det där är ju ingen hopphäst, hon vill ju gå dressyr". Så, ja helt tokigt var det nog inte. Jennifer har fått sig en anhängare ^^.
 
På kvällen fick jag assistans av bästa Malin med vaccinationen. Så nu är vi redo att fortsätta tävla denna säsong och kan lägga detta bakom oss till nästa säsong. Eftersom att vaccinationen skedde idag blir det lite omkastat i ordningen av motion av min stjärna.
 
Följande schema kommer gälla för veckan.
Onsdag: Lätt jogg skritt och trav - övergångar
Torsdag: Lätt jogg skritt och trav - rakriktning
Fredag: Alla gångarter - ryggningar ridbanan
Lördag: Vila
Söndag: Gymnastikhoppning **
 
Kommande veckor finns tanken om att lägga om planeringen lite. Tanken är att dela upp veckorna i 1 & 2 för att maximera utvecklingen och få snabba resultat. Därför ser min tanke ut enligt följande. 
Vecka 1
1 Intervaller
2 Dressyr - kandar
3 Gymnastikhoppning
4 Dressyr - lösgörande ute
5 Vila
6 Intervaller
7 Dressyr - kandar
 
Vecka 2
1 Hoppning
2 Dressyr - lösgörande ute
3 Vila
4 Intervaller
5 Dressyr - kandar
6 Gymnastikhoppning
7 Dressyr - lösgörande ute
 
Med detta upplägg kommer Skilla varannan vecka gå två kandar pass, varannan vecka gå två pass hoppning. Med detta upplägg får vi dessutom 3 pass varje vecka i skogen och 3 pass på banan räknat på en vilodag.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback