Omotiverad dressyrtävling

Datum ~ 2013-09-30 | Tid ~ 17:50:48
Kommentarer (3) | Dressyr
Efter förra försöket till dressyrtävling i Ekeby med den bra känslan, dåliga poängen så var motivationen för denna start i botten. Jag tackar tusenfalt för peppen från Anna B under lördagskvällen. Det var verkligen värmande ord och jag blir så glad att du håller koll på oss trots att det skiljer åtskilliga mil. Det är verkligen så skönt att veta att du ser, hör och bryr dig!
 
Tävlingsplats: Tyresö Ryttarförening
Klass: LA:3
 
Tappade bort mig pga GPS'en på väg till tävlingen och fick kort om tid med framridning och fix innan starten. Det är en av dem absolut största nackelarna att befinna sig i en stad och närliggande områden som man inte alls hittar i. Felmarginalen var inte jättestor och det slog ut över lite stress och oplanerad framridning.
 
Skilla kändes okej på framridningen, lyssnade fint på sätet och följde mina anvisningar. Önskvärt hade varit om hon varit lite stadigare i handen (känslan av tomhet innefann sig) och blev därför ostadig i sidorna. Skänkelvikningarna är tillbaka på ruta ett igen, väldigt ojämna och ingen rakriktning i bålen. (Skriker därför på hjälp Sussie, hur löste du detta?!) Galoppen var väldigt bra och Skilla kändes trots lördagens resultat och åsikter väldigt harmoniskt dock något spänd i framridningen.
 
Som jag nämnde i tidigare inlägg så var inte min fokus den bästa, jag var inte lika trött men kände mig inte alls "här och nu" som tävling kanske kräver för att bli riktigt bra. Joggade runt väldigt tankspritt och försökte ta igenom de moment som jag vet vi har problem med vanligtvis. Hon kändes okej, lite mellanmjölk men absolut inte dålig.
 
På banan: Skilla spände till något och satt mig lite ovanpå. Bra inridning i en fin galopp tyvärr lite sen. OK i halten men inte helt avspänd. Därefter gjorde vi en bra mellantrav på diagonalen (hade lovat J en 7a - vilket vi fick) upptagningen var inte optimal men helt okej. Jobbade igenom programmets delar, skänkelvikningen saknade flyt var helt borta på volterna och fortsatte i min mellangrädde. Under programmets gång blev Skilla extremt stark, tung och enormt svårriden. Jag försökte hålla tårarna borta och kämpa allt jag orkade när min häst bara skrek efter hjälp (!?) och ett understöd från ryttaren. Jag red mina moment, hittade ingen känsla, inga kvalitéer och inget flyt.
 
+ i denna klass i jämförelse med föregående start var att Skilla ryggade, hon backade åtminstone denna gång något tveksamt men hon backade. Hon höll båda förvända men även här blev hon tung och stretig i en låg form vilket innebär at tjag inte kunde inverka, men hon höll galoppen!
 
- ingen känsla, ingen elasticitet och flyt varken i momenten eller i kommunikationen
 
Domare: Eva Rydström
Poäng: 181.5p
Procent:51.86%
Kommentar: "Häst som rinner iväg och faller ofta isär. Måste hålla ihop bättre, är bitvis mot hand. Slarva ej med vägarna blir lättare om du fångar upp mer. Lycka till!
 
Stötte på en skötare till en konkurrent som även tävlade i Ekeby som frågade om ritten. Tårarna bara sprutade. Hon gav fina komplimanger om famridningen, men vad hjälper det när jag aldrig kan visa det?! Jag var så oerhört ledsen. Det gör så ont i mitt hjärta att jag inte lyckas hjälpa min häst att visa sig från sin bästa sida.
 
Visst, jag vet att konkurrensen är högre, domarna petigare här. Men så där låga procent har vi inte ens fått när Skilla mest bara studsade, busade och tramsade i sin LA debut förra året. Självfötroendet och all hyllning som jag tidigare fått för att jag är skicklig, duktig och rider väl känns verkligen som ett skämt. Även om jag brukar göra det, så gör jag det verkligen inte nu.
 
Inget positivt kommentarsmässigt i programmet, domaren måste sovit under mina längingar då hon påstår att jag red från fel bokstav, vilket jag VET att jag inte gjorde.
 
Nåja, jag hoppas mina tårar inte är förjäves och att jag hittar djävulen i mig. Jag måste hitta motivationen, drivkraften och en tränare så att jag får visa att jag kan, att hon kan och framförallt att vi kan! Resultatet från denna tävling eller hela säsongens tävlingar - det ska vara ett minne blott.
 
Jag ska visa Stockholmsdomarna att jag kan, att hon förtjänar att primeras och att vi kan klättra i klasserna. HUR vi ska ta oss dit är lite oklart. Men vi ska fram, tårarna är spillda, nu är det blodet och svetten som fattas.
 
Värken i kroppen idag visar bara att det var en katastrofal ritt igår, mina axlar värker, ryggen skriker. Jag måste klsa detta och det är inte en dag för tidigt att lägga om planen och lägga tävlingskarriären på hyllan tills vi är ett igen.
Kommentarer
Postat av: Anna

Se till att försöka hitta en tränare som kan hjälpa dig med både motivation och att få koll på grunderna igen. Vi vet ju båda att ni kan och att Skilla är fin, så nu är det bara att få er synkade igen. Jag tror också att mycket av problemen i hoppningen går att lösa med dressyr samt mental träning.... Blev det inget för Kristian? Tror verkligen att du skulle bli sjukt peppad av att rida för han. Annars, hur långt bort bor Ann? KRAM!

2013-09-30 @ 21:03:47
URL: http://dressyranna.blogg.se
Postat av: Hanna H

Jag tipsar också om Ann, hon åker ju runt både här och var i Sthlm och har träningar så hon kan säkert komma ut till dig om inte annat :)

Kram

Svar: Jag ska försöka komma i kontakt med henne, hennes hemsida har legat nere men jag ska omgående kontakta henne. Lyckas hon komma ut till mig vore det fantastiskt!
hoppbloggen.blogg.se

2013-10-01 @ 07:16:50
Postat av: Hanna H

Skriv till henne på Facebook :)

Svar: Did and done :)
hoppbloggen.blogg.se

2013-10-01 @ 18:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback