Löften är till för att hållas

Datum ~ 2009-11-30 | Tid ~ 22:43:51
Kommentarer (0) | Allmänt
Min utlovade ridtur idag blev av trots att motivationen var låg och vädret sämre.
Tog mig tid att titta på ponnyhoppningen och prata av mig lite innan jag begav mig till stallet.

Stallsyslorna och gick bra och inga konstigheter där. Inte så mycket som kan gå snett när man ska mocka en box, fylla 4 höpåsar och göra två hinkar mat.

Fick oväntat sällskap av Dessan och Bavaria vilket nog var min räddning. Räddningen gentemot latheten.
Det blev en lång tur med trevligt sällskap och en pratstund av rang. Jag pratade mest men jag tror att Dessan fick sig en tankeställare. Allt från hästar till gymnasium och invadrare, haha.

Lång tur i regnet som avslutades efter 1½timme. Blöta hästar och ryttare men jag tror att vi alla var nöjda.
Tyvärr var underlaget långt under förväntan. Stenhårt bitvis, så endast skritt.

Imorgon hoppas jag det har tinat lite mer för att skritta och trava.
Onsdag planeras en färd till ridhuset.

Jag har världens sötaste häst, och ja vi ska rida OS.

Frusen backe satte stopp för dagens planer

Datum ~ 2009-11-28 | Tid ~ 20:55:08
Kommentarer (2) | Allmänt
Klev upp tidigt för att hinna med stallet innan jobbet och mitt stadsbesök. 08.00 ringde väckarklockan och jag som inte fick en blund innan 06.00 ingen bra kombination men ibland måste man kämpa!

Åkte till stallet, mockade och fixade maten för dagen. Min tidiga upptäckt var dock, marken var frusen. Jag som hade tänkt jobba igenom min häst från marken idag, longering eller testa på tömkörning fick genast lägga om schemat.
Eftersom hon vilat två dagar tidigare kändes det totalt meningslöst att skritta ut på morgonen. Vad ger det henne när det energi hon behöver bli av med? Ännu en dag av vila, lite ångestladdat men det är tydligen OK när man har unghäst. Tanken är att hon ska få vila imorgon med sen tar vi nya tag på måndag. Oavsett väder och underlag måste hon få komma ut. Skritta om inte annat *suckar djupt*.

Satt i en längre konversation igår med en bekant sedan långt tillbaka. Vad finns det för mening med att bo i Norrland om vi inte får våran vita jul? Knarret under fötterna och plumsandet med hästarna är det vi har att skryta om i jämförelse med regninga ruskiga skåne. Men icke! Väderomslaget verkar stanna, och fortsätter det på detta vis, tro mig - då blir det inte många vintrar kvar  i Norrland. Det som gör vårt "land" unikt tas ifrån oss. Pytti!

Hästen var väldigt kelsjuk och mysig, tror hon saknar att få röra på sig ordentligt. Lovar att det händer på måndag!
Ska försöka uppdatera lite med bilder, som jag tidigare lovat från stallet. Har fått önskemål av läsare på vanliga stallbilder så ni ser hur jag har det. Samt möjligen veckans favoritpryl, fortfarande osäker angående detta.

"The big happening" som jag nämnde tidigare ligger fortfarande på is. Tiden har inte räckt till och ska jag göra något ska det vara ordentligt. Hoppas på att få komma igång så snart som möjligt. Skulle vara roligt att se hur stort intresset är.

Höstmörkret tar min motivation

Datum ~ 2009-11-28 | Tid ~ 00:29:23
Kommentarer (2) | Allmänt
Min dag har varit precis som dagens väder. Mörkt tråkigt och långsamt, ingen soluppgång, ingen riktigt solnedgång. Bara lång och mörk.

Var tvungen att jobba bort lite från e-utbildningarna som ska göras via jobbet annars blev det mest hästletande och slappande. Fick svar angående den lovande ponnyn som stod söderut. Ägaren kan fortfarande inte tänka sig att sälja osett. Hon är tvungen att träffa människan för att tänka sig själa. Vilket känns väldigt tråkigt och lite småsynt. Vi tänker alla olika, men vågar man köpa osett borde det inte vara någon större risk med att sälja osett. Hoppas hon ändrar sig och inser att hon inte kan ha för höga krav. Hästen har trotsallt varit till salu en längre tid. Tillsvidare är allt söderut endast möjligt att köpa osett då kostnaderna för provridningar, resor transporter och liknande minskar utbudet för hästar att titta på. Budgeten är kort, men förhoppningsvis möjlig.

Två inbokade provridningar som jag tidigare nämnt. Systern till den tilltänkta "nya-hästägaren" ringde även på en tredje som står längst vägen. Dem skulle höras vidare imorgon och förhoppningsvis finns den fortfarande kvar så provridningen kan bokas in. Den sistnämnda hästen ligger lite över tilltänkt prisklass men ryttaren lär älska den. En mycket trevlig och kapabel häst i mina ögon som hon skulle ha otroligt mycket roligt med. Både som läromästare och som tävlingskompis i de högre klasserna.

Hade kväll i stallet idag. Plockade in massa tokiga hästar, matade och snyggade till stallet innan det var dags att röra sig hemåt. Hästen fick vila idag, tråkigt nog. Det mörka trista vädret fick latheten att träda fram. Två vilodagar per vecka har jag lovat henne. I dagsläget var det hackamore som gällde och det kändes tyvärr inte allt för lockande. Imorgon blir det uteritt och tränsbett då det är flera dagar sedan raspningen, och förmodligen lungt sedan tidigare. Kan aldrig vara för försiktig när det gäller ens bästa!

Försöker planera in en uteritt både imorgon och söndag om mina planer går genomföra har jag sällskap på söndag. Båda dagarna blirr det något tidigare mornar i stallet då resterande dag spenderas med att dra in pengar. Inte allt för roligt, men ett nödvändigt ont för att hålla hästen med mat och utrustning.

Mina lektioner för söndagen som jag ivrigt sökt vikarie till gick i stöpet. Ska försöka hitta motivationen att planera dessa antingen imorgon eller under söndagen. Svårt då tankarna ligger någon helt annanstans (1år med älsklingen). Hade en stjärna som erbjöd sig att ta det två sista lektionerna då hon har förhinder innan. Tusen tack, överväger fortfarande, känns dock lite "hugget som stucket". Tåls att funderar på!

Någon med tips hur man tar sig ut trots det äckliga mörka vädret ensam på kvällen?

Varningsklockan ringer

Datum ~ 2009-11-27 | Tid ~ 14:07:11
Kommentarer (5) | Allmänt
Som hästägare och hästmänniska ringer min klocka när en oansvarig och opassande person berättar om ett nytt hästköp. Personen i fråga har verkligen ingen hand om hästar, missköter dem otroligt och har dessutom ingen självinsikt eller någon närstående person till hands som sätter stopp för dumheterna. Kunskapen infinner sig inte heller i denna persons värld.

Vi kallar personen för X för att underlätta läsningen samt skrivningen. Personen x är säkerligen ingen ond människa med onda uppsåt utan snarare en person med okunskap och vild fantasi. Att x dessutom inte har någon i familjen eller umgängeskretsen eller tränare som visar misstycke underlättar heller inte problemet.

Det gör mig ont att veta att personen kanske hittar en ny häst, fortsätter med sina gamla eller börjar rida någons häst. Okunskapen som x besitter har redan satt sina spår i tidigare hästar. Felridning, hantering och träning har lett till obehagliga konsekvenser. Detta har jag själv sett och sanna mina ord, det är verkligen ingenting roligt.

Som hästmänniska, ska man varna och sätta stopp för detta för djurens skull eller måste man blunda och låta allt passera?

D-ponny jakten

Datum ~ 2009-11-26 | Tid ~ 23:14:36
Kommentarer (4) | Allmänt
Ponnyn som jag nämnde tidigare till min tilltänkta bekanta håller fortfarande måttet. Tyvärr är ägarna lite griniga och kan inte tänka sig sälja osett. Då ponnyn står väldigt olägligt till är det en större omöjlighet att provrida. Väldigt tråkigt då ponnyn är väldigt fin och skulle säkerligen passa väldigt bra till den tilltänkta ryttaren. Har skickat ett mejl som nära vän och se om möjligheten finns att kompromissa och komma fram till en lösning. Alltid värt ett försök.

Tillsammans och i samråd har vi hittat några andra intressanta som står lite närmare till. Två stycken är inbokade för provridning på söndag. Tyvärr kan jag inte medverka men uppdaterar så fort som möjligt vad som händer och sker. Har eventuellt en till på lut på vägen mot de andra två. Förhoppningsvis är någon av dessa det hon söker och kanske en framtida tränings och tävlingskompis. Skulle vara så roligt om hon kom igång med träningarna igen.

Uppdaterar om något mer dyker upp. För er som bor i norrland/västerbotten och vet av någon maxad d-ponny till salu meddela snarast då bilen rullar iväg på söndag!

Bettlöst

Datum ~ 2009-11-26 | Tid ~ 20:01:25
Kommentarer (2) | Allmänt
Provade för första gången att rida på Hackamore igår då tandis var och raspade dagen innan (tisdag).
För att vara första gången gick det riktigt bra, stundtals väldigt bra och sen stundtals, mindre bra.
När hon lät den vara som den ska, gick hon toppen lyssnade på förhållningarna och ställande tygeltagen väldigt bra. Men för er med unghästvana vet ni även att en unghäst kan bli uttråkad och hitta egna saker att sysselsätta sig med. Precis så gjorde Skilla.. Helt plötsligt kom hon på aaah, jag har inget bett utan något klämmer mig på näsan och började genast kasta med huvudet. Värre än så blev det dock aldrig.

Hade otroligt trevligt sällskap på ritt ute i det underbara vädret! Rebecka och Chaplin som var pigga och glada, och ett toppen sällskap. Vi skrittade och travade, mer vågad än så var jag faktiskt inte. Första galoppen vill jag nog ha under mer kontrollerade former och gärna inom ett staket eller ridhusväggar.

Vi pratade om det mesta, och jag står fast vi det jag sa.
Ärligt talat så vill man inte ha en häst med massor av kapacietet om hästen inte är rolig att rida varje dag. Inte rolig att träna annat än just den gren den är avsedd för. Därmed basta!

Spenderade några timmar senare med trevligt sällskap och en fika samtidigt som hoppträningarna höll igång. Mycket prat och mycket hästar diskuterades. Därefter blev jag kallad till stallet. En mycket nära vän till mig behövde stöd och trygghet då hennes hästis var sjuk. Vi spenderade några timmar där och övervakade hennes skyddsling tills veterinären hittade ut till oss i ovädret. Hästen såg betydligt piggare och gladare ut när jag senare lämnade de båda som skulle ut på en sista promenad innan kvällen. Krampkolik var fallet, men med en del udda symptom. Om det hade med vaccinet att göra eller inte, vet vi tyvärr inte. Hästen stod åtminstone på benen idag.

Vi håller tummar och tår att det inte blir något mer av detta och att det bara var en snabb visit av veterinären för att hästen ska bli frisk och kry igen. Jag saknar erat sällskap och hoppas inte det dröjer för länge till nästa gång!

Tandfix och annat trix

Datum ~ 2009-11-24 | Tid ~ 23:30:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Hästen fick nya tänder idag. Inte bokstavligt talat men veterinären var ute i stallet så jag passade på att be honom kolla tänderna och eventuellt rätta till det som såg mindre bra ut.

Supertack till mina underbara stallkompisar som hjälpte till med min häst. Skyndade bäst jag kunde efter att jag vaknat men hann tyvärr inte fram innan veterinären var kvar. Tusen tack tjejer!
Munnen såg bra ut, några mindre avvikelser som rättades till. Ganska väntat då hästen aldrig blivit raspad på sina 5år i livet. Fixat och klart så nu ska det bara vara tuta och köra förhoppningsvis.

Tog en stillsam tur idag med Johanna och Chan igen. Han var väldigt glad över sällskapet och Skilla misstyckte inte heller. Första skritturen på helt långa tyglar och helt utan krav vilket var passande för dagens ridtur. Imorgon är tanken att göra mig av med lite av hennes överskottsenergi. Planen på ridhus får skjutas på till helgen då jag varken har sällskap eller någon större motivation att rida igenom och hoppa min häst första gången på hackamore.

Imorgon ska jag prova ut ett hackamore och förhoppnignsvis kunna rida ordetnligt på det, närmsta dagarna för att senare gå tillbaka på tränsbett. Förhoppningsvis är det inga konstigheter och kommer med största sannorlikhet vara ett alternativt bett i framtiden.

Lektionerna idag gick bra. Luften i ridhuset fick mig alldelens sömnig och trött. Hoppas att eleverna tyckte lektionerna gav någonting och att övningarna fungerade. Hade önskat mer aktivitet och engagerade barn, säkerligen en återspegling på instruktören. Dem sa åtminstone att det var roligt, alltid ett plus.

Sökandet efter ponny

Datum ~ 2009-11-23 | Tid ~ 23:51:45
Kommentarer (2) | Allmänt
Sitter och letar d-ponny åt en bekant som nu har bestämt sig för att skaffa egen häst att träna och tävla med. Alltid spännanade med första häst så valet är väldigt viktigt att det blir rätt.

Tjejen som letar häst i från är en van duktig ryttare som provat på "fux-sto-historien" och därav van med hästar med personlighet. Hon har god hästvana, ett bra stall med hästkunnigt folk samt goda åsikter om hästar och hästhållning.

Det vi letar efter är en maxad d-ponny som tar mycket längd då ryttaren är i lång.
Lagom i temperament, framåt med egen motor men inte het eller okontrollerbar.
En hopp-ponny som är säker och trygg då ryttaren själv känner sig osäker.
Välriden på marken och med gott sätt och lätthanterlig.
Hög ambitionsnivå vilket kräver att hästen har kapacitet för LA/LA.
Hästen bör inte vara äldre än 11år +/- några år.
Viktigast är att den är trygg och rutinerad för sin ålder om hästen är yngre.
En häst man kan lära sig på men som inte är slutkörd och färdig på tävlingsbanorna.

Har ni som läsare någon häst som kanske passar in på beskrivningen?
Kontakta mig på hoppbloggen@live.se eller via telefon 0730-72 83 72

Sökandet för kvällen gick med ett gott resultat som kan vara det vi söker. Men för att ha alla dörrar öppna letar vi vidare och inväntar den häst som är perfekt. Hästen i fråga inväntar vi mer information om.

Uteritt med inslag av miljöträning

Datum ~ 2009-11-23 | Tid ~ 21:07:54
Kommentarer (0) | Allmänt
Dagens planering och uteritt med Johanna följde något så när enligt planerna. Vi kom iväg något senare, då jag fick ett telefonsamtal av en sjukling till stallkompis som låg hemma. (Krya på dig och bli frisk, vi vill ha sällskap ute i skogen och ridhuset!)

Uteritten gick riktigt bra och uppförandet från Skillas sida var otroligt bra. Trots att Chan var något skvättig och pigg skötte hon sig exemplariskt. Var ovanligt lyhörd och höll koll på hästen med mindre koll. Anpassade tempo och visade prov på stabilt och tryggt temperament.(++)

Vi tog oss längre bort än Johanna vanligtvis vågar sig och passade på att miljöträna hästarna främst Chan på anläggningen. Han fick promenera in i vattenspiltan och ta sig en titt samt några varv på ridbanan. Ridhuset red vi i ca 10min oeffektivt och därav började vi bege oss hemåt. Trava över två bommar lyckades vi med och hon skötte sig riktigt bra. Lite mycket överskotts energi som vi snarast måste göra oss av med, innan hon sparar på mer resulterade i några luftsprång. Hoppas på sällskap imorgon och en piggare Emelie förhoppningsvis som rider med oss så Skilla får galoppera av sig något. Om inte annat, ska jag höra mig för med skötaren Dessiré.

Eventuellt kommer tandläkaren ut imorgon vilket avgör hur våran dag och vecka ser ut ganska ordentligt. Förhoppningsvis gillar han hennes tänder och behöver inte justera så mycket, om inte annat har jag planer på att rida henne trots justeringarna men sjävklart bettlöst. Detta uppdaterar jag mer om kring veterinärbesöket imorgon när jag fått veta om det blir av tisdag eller onsdag.

Stolt över hjärtat idag, uppförandet var på topp trots nytt sällskap och mycket störande moment skötte hon sig exemplariskt. Dagsformen för mig bestod av träningsverk från gårdagens hoppning.

Stallmöte

Datum ~ 2009-11-23 | Tid ~ 00:40:30
Kommentarer (1) | Allmänt
Dagen har flugit iväg och spenderades med hästmänniskor och hästar. Började med stallmöte där tyvärr många uteblev, men vi hade det trevligt och diskuterade ordning, städning och rutiner. Välbehövligt och samtidigt väldigt trevligt, nybakat bröd och bra sällskap så flög tiden iväg. Fick rutscha och fixa stallet 20min är rekordet på en mockad box, 5påsar hö samt foder. ++ till mig!

Vidare mot SURF och den ogillade uppgiften att dela ut hästar, mixa och matcha så ingen stackare måste gå mycket. Vilket inte är det lättaste, men till slut! Fick ihop bra hästlistor, bra övningar som improviserades till plus övningar. Bättre än ursprungstänket. Så efter mycket hårslitande och lite uppgivenhet så hade jag haft mina lektioner, eleverna och hästarna skötte sig bra och många var glada över beskedet som jag lämnade.

Oväntad hoppträning som trots allt blev av. Oförberedd så jag hade inte saker med mig, tackvare snälla arbetskamrater löste det sig iallafall. ++

Hästen var otrolig! Stundtals helt underbar och perfekt. Den där känslan när allt faller på plats var länge sedan sist, men åh så underbar! Några få kaotiska språng också, men resterande träning gick helt OK. Pratade faktiskt med ägaren och insåg att jag endast tränat hästen 4 gånger, 3gånger inomhus och har redan fått otroliga resultat. Ser fram emot att se framstegen när träningen flyter på regelbundet och vi blir med samspelta. Knapparna börjar sitta, och bästa idag var hennes egna balans men främst hennes tillit till mig.

Lycklig över att återfå lite känsla, samtidigt är det bra att vara igång i hoppningen tills unghästen ska börja hoppas ordentligt. Planerat tandläkarbesök tisdag eller onsdag för att kolla så allt stämmer. Förhoppningsvis inga större justeringar, om inte annat måste schemat läggas om eller ett nytt träns inhandlas (hackamore).

Uteritt inplanerad imorgon med Johanna. Debuten med sällskapet Chan, skritt och travpass - lite längre. Vilket kan vara nyttigt, sköter hon sig bra kanske vi kan galoppera av lite på ridbanan efter ridpasset.

Tävlingstermin

Datum ~ 2009-11-22 | Tid ~ 23:53:12
Kommentarer (0) | Allmänt
Sitter precis och kollar tävlingnsterminen för 2010. Det händer riktigt mycket saker, och min plan att skynda långsamt kanske har fått sig ett datum!

Det ser ut att vara mycket dressytävlingar vilket inte kommer vara mitt huvudsakliga mål under tävlingsterminen. Men planen är att underhålla dressyrarbetet och se vart man kommit genom att tävla dressyr under ett fåtal tillfällen. Fokus kommer ligga på hoppningen sjävklart, då mitt intresse är starkast där och jag faktiskt köpt mig en hopphäst.

Däremot måste jag erkänna att det känns läskigt att lägsta klassen kommer vara 90cm på storhäst som första tävling då vi inte tagit oss över ett krysshinder än. Förhoppningsvis är det ingen fara och vi kommer inte tävla förens ryttare och häst är något samspelta. Jag ska trots allt kunna guida henne genom banorna.

Har satt upp mindre planer innan tävlingsäsongen är igång och de närmsta ser ut enligt följande.
Innan årsskiftet ha hästen träningsklar i både hoppning och dressyr.
För att genomföra en hopplektion måste  hästen vara bekant med alla hindertyper och provat serier studs och lägre kombinationer. Detta kommer ske under en uppbyggningsperiod som hade sin start i torsdags.

Torsdagen reds Skilla igenom ordentligt i ridhus läs mer här där vi travade och galopperade över en bom första gången. Nästa steg blir cavalettiserie i trav samt något mindre hinder. Tanken är att träna in taxering och bjudning mot hinder samt förtroende. Därefter fortsätter träningarna utefter resultat och känsla. Tanken är att regelbundet träna bommar, vistas i ridhus och förbereda för hoppträningen nu framtill nyår. Detta varvas sjävklart med vila, beröm och mycket uteritter.

Ser fram emot kommande tävlingsäsong  och träningssäsong. Förhoppningsvis kan jag få hjälp och vägledning med träning av markarbete och dressyr på lägre nivå de kvarvarande veckorna av 2009. Kan knappt bärga mig från att rusa in framtiden och veta resultatet av mina val och beslut.

Veckans favoritpryl

Datum ~ 2009-11-20 | Tid ~ 22:13:18
Kommentarer (2) | Allmänt

TIB hästshampoo är veckans favorit. Ger bra resultat, blank och len päls

samt tar bort ingrodd smuts och reder ut tovig svans och man.

Vädret smittade av sig på humöret

Datum ~ 2009-11-20 | Tid ~ 22:09:40
Kommentarer (4) | Allmänt
Stallet blev längre än min planering och kvällens planer förstörda. Ibland får man sota för att man är för snäll och inte skriker rätt ut. Dock är det once and never more, så förvänta er inget.

Iallafall så blev det att ta hand om tre hästar idag. Min egen plus två till i stallet vars ägare antingen inte hade tid, eller planerade in sin hästskötsel för dagen. Åkte till stallet mockade åt dessa två hästar i speedfart, fixade nio styckten ensilagepåsar, hela kalaset vägde kring 40kilo så hulken fick arbeta flitigt. Snabb visit på SURF på den omtalade lagerrensningen av shop HG´s. Tyvärr hittade jag inte så mycket, rättelse - unnade mig så mycket. En stövelväska med tillhörande hjälmfodral fick räcka. Hittade två par ridbyxor som jag gillade mycket, men ingen som jag känner att ekonomin har råd med (allt över 50:- är för mycket). Funderar på att önska mig ett av dessa par till jul, om inga häftigare dyker upp. Ett par svarta, oskodda med bling bling. De andra var ett bar ursnygga grå ridbyxor med svart skoning. Kluven där, båda är snygga. Ingen vet dock om Evelina Pettersson kan rida i oskott då jag inte provat ännu.

Tillbaka till stallet, fixa foder och bära ut mina 40kilos påsar till lervällingen som jag även tappade ett grimskaft i. Min tur säger jag bara. När allt stallfix var gjort var det dags att ta en tur på lill-hästen. Tur att hon inte förstår människo-problem och verkar inte ta till vara på tillfället att jävlas (+ poäng). Hon skötte sig otroligt bra, stod helt stilla på gången HELA tiden vilket  inte händer så ofta. Kanske för att hennes favvis Wella stod och mumsade hö brevid. Motionsturen idag bestod av skritt i ca 30min då gårdagens arbete var det hårdaste hittils. Tänker på alla småmuskler, kondition och liknande att skritt blev bra. En pigg och glad häst, något frustrerad av att inte få röra på sig mer traskade senare hemåt. Tankarna fick stanna upp en stund, men återfann sig direkt fötterna tog i backen. Lill-hästen förstod inte alls varför hennes mamma var låg och omotiverad, för i hennes värld var dagen bara en regning mörk dag.

Planen för imorgon blir att jobba i alla tre gångarter, hoppas att banan är tillräckligt bra för att rida där. Har förmodligen inget sällskap att rida längst vägarna och ridhuset får vänta till i mitten av nästa vecka. Medelhårt pass då hon har välförtjänt vila på söndag vill jag inte att hon ska stelna till av ett för hårt pass och stillastående dagen efter.

Ursäkta mig för dåligt bloggande. Har tappat lite motivation och idéer om vad ni vill läsa om. Artiklar och diskussions inlägg fyller faktiskt inte sin funktion om ni inte diskuterar.

Har en idé på gång som kräver en del tid. Uppdaterar i bloggen så fort som denna är i verket. Krävs att jag kommer i kontakt med endel hästmänniskor samt media för att genomföra min idé. Förhoppningsvis är den genomförbar och kommer att publiceras inom en snar framtid.

Utmärkt uppförande

Datum ~ 2009-11-19 | Tid ~ 18:21:10
Kommentarer (0) | Allmänt
Debuten idag med transport till SURF för att rida igenom hästarna och sedan duscha av och fräsha till.
Transporteringen gick riktigt bra. Bavaria skötte sig otroligt bra, ett riktigt omdöme för den något mer ogillande Skilla. Efter lite övertalning gick det riktigt bra, och på hemvägen traskade hon på direkt.

Ridningen gick riktigt bra, Camilla satt upp en stund, kände igenom och provade sig fram. Bra för framtiden att ha någon som vet hur hon känns och inte bara hur hon ser ut. Fick mycket tips på saker jag varit osäker på hur jag ska reda ut, och småsaker som jag måste vara noga med. Det mesta av dessa visste jag, men nu har jag fått dem bekräftade. Otroligt mjuk och betydligt  mer stöd och jämnare efter genomridningen av Camilla. Ärligare framåtbjudning och för en skull en hel häst. Otrolig skön känsla och roligt att det gick rida så prydligt när man fick igenom grunderna. Tacksam för hjälpen och tipsen, måste dock komma igång med regelbunden träning ganska omgående för att framstegen ska fortsätta. Jag är ringrostig! Galopperade (hör och häpna) i ridhuset också, vänstergaloppen var bästa galoppen hittils. Kort och fin form och trevligt stöd i handen. Högergaloppen var betydligt luftigare och tyngre att rida ihop, trött häst och trött ryttare. Men otroligt duktig, bommen som låg där gick även väldigt bra.

Fick en välförtjänt dusch efter ridpasset vilket var helt okomplicerat. Både vattnet och slangen var helt ofarliga och ingen större dramaqueen här inte!

Imorgon blir det att skritta ut en längre tur så att musklerna inte stelnar ihop.
Ska försöka planera in regelbundet ridhusträning så hon kan sluta spänna sig och slappna av mer i skritten.

Stolt tränare

Datum ~ 2009-11-19 | Tid ~ 00:59:27
Kommentarer (3) | Allmänt
Vilodag för hästen!
Oplanerad vilodag, mitt tilltänkta sällskap backade ur senare än jag förväntat och sen var mycket för sent.
Hade inbokad träning kring tre och då var det flesta på väg ut, eller hade redan motionerat sin häst.
Själv kände jag att det fanns ingen som helst motivation eller lust att rida ut ensam i mörkret för att tappa hästen och bli lämnad på backen om någonting händer. För som sagt, hon är snäll men att träna galoppfattningar är väl det som är mest riskabelt nu, och det var vad som skulle göras. Så vila idag och förmodligen ridning i helgen istället.

Träningen gick superbra för barn(en). Fick även låna med mig Tova idag.
OJ vad hon är duktig, och Ida red bättre än många gånger förut. Ibland blixtrar det till med idéer och övningen som dem red idag är en av mina favoriter. Riktigt jobbigt, men barnen och hästarna blir så fina och rider så otroligt bra.
Många plus för dem !!

Imorgon blir det ridhus, transporten är vinterklar och sällskap inbokat!
Ska försöka få min tekniska moder att ta lite kort om det är möjligt. Förmodligen inte, men fråga kan man alltid!

Stockholm International Horseshow

Datum ~ 2009-11-18 | Tid ~ 02:13:45
Kommentarer (8) | Allmänt
Inför Stockholm Intertnational Horseshow som går av stapeln i Globen är publiken på helspänn och full av förväntan. Vad kan årets show erbjuda?

Tidigare år har publiken fått skåda Kändishoppet som står för att kändisarna hoppar med de proffsiga ryttarna som rider i eliten. Tillsammans utgör dem ett lag på samma häst där kändisarna hoppar en lägre klass och proffsen hoppar betydligt högre. Hästen används som en stafettpinne som överlämnas när den första har ridit sin runda. Sammanslagningen av poäng rivningar tid slås ihop och räknas mellan det olika tävlade paren. Det gäller att rida felfritt och på snabbast tid. Årets par ser ut enligt följande:

Malin Baryard och Musse Hasselvall
Helena Lundbäck och Richard Herrey (Gyllene skor)
Henrik von Eckermann och Emma Wiklund (modell)
Jessica Kürten och Matte Carlsson
Alexander Zetterman
och Petra Nielsen

Helgen erbjuder allt från proffsig dressyr och hoppning till körning, tricktränade hästsar och busiga ponnysar i luciatåg och julnummer. För dig som har möjlighet att delta på detta event, se fram emot ett enastående program med grymma nummer, otroligt skådespeleri och humor!

Lekfull och nyfiken

Datum ~ 2009-11-17 | Tid ~ 22:48:44
Kommentarer (0) | Allmänt
Planerna för stallet gick riktigt bra och vi höll tidsmallen trots allt. Stort plus till Emelie som faktiskt kunde vara snabb, inte illa inte illa. Tog hand om Johannas häst Chan idag, fixade mat och mockade då vi bytlånar ibland och hon hjälper mig med stallsyslorna.

Ridturen gick bra i duggregn, blöta vägar och lite rusk. Hästarna fick intervalltränas någorlunda, Bavvan om inte annat. Min häst har inte fattat det här med en myra på ryggen som försöker samla galoppen, ÄN. Men det tar sig sakta med säkert. Idag var det inga luftsprång mer än över vattenpölarna. Glatt förvånad över att hon inte reagerade mer än hon gjorde. I traven traskade hon igenom dem men i galoppen blev det lite skutt! Skrattar bara åt hennes lekfullhet och främst nyfikenhet. Så länge det bara är bus och kommer i lagom mängd är det helt okej. Är det något annat uppskattas detta självklart inte. En glad och nöjd häst skrittade senare hem mot stallet med något lugnare steg än när turen påbörjades. Förhoppningsvis ger 2-3dagar av full ridning en möjlighet till att hon sköter sig i ridhus och kanske går sitta ihop någon stund. Skulle vara skönt, och om allt tillåter kanske möjligheten finns att prova trava över lite bommar, eller hoppa ett litet skutt. Perfekt är om jag hinner rida in mig på henne under morgondagen i galoppen lite till.

Veckans planering (några ändringar)
Måndag: Uteritt
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Ridhus
Fredag: Vila
Lördag: Skritt
Söndag: Vila

Fredagen och lördagen byter eventuellt plats. Beror på hur hårt det blir i ridhuset, om hon vill skrittas dagen efter eller om hon vill vila helt återstår att se.

Kameran kom med till stallet idag men hann tyvärr inte ta några bilder. Nytt försök imorgon!

i-lands problem

Datum ~ 2009-11-16 | Tid ~ 23:24:12
Kommentarer (2) | Allmänt
Sitter och kollar på utrustning till hästen, ja jag blev inspirerad av Emelie. Jag kan verkligen inte låta bli. Visst vet jag att jag har det nödvändigaste och att det inte är någonting som akut måste inhandlas, mer än ett SVART hoppträns. Vilket jag inte äger, till en svart sadel och svarta skydd. Inte OK, så det måste inhandlas. Men hur gör man?!
Jag gillar hööks bling bling träns ordentligt, billigt, snyggt och för dem som har provat, även hållbart. Min häst ska glänsa, så är det bara. Däremot uppstår ett problem efter tränsletandet. Med den häst jag har, och fixidéerna som finns ska jag tävla och träna hoppning i pullarnosträns. Där uppkommer nästa problem, min häst har för stort huvud för att ha pullarnosgrimma i storlek FULL. Så antingen måste jag köpa det tilltänkta tränset i fråga, köpa till en extra nosgrimma som passar och därefter vara ganska fattig (onödigt fattig). Risken med att köpa ett cob-träns från början är, tänk om det inte räcker till? Samt det återkommande problemet, jag vill ha bling bling.

Visst är jag lite töntigt, men en prinsessa måste visas med stil, och hoppning och dressyr ska skiljas åt i utrustning!

Lyckliga hästar i höstmörker

Datum ~ 2009-11-16 | Tid ~ 22:09:36
Kommentarer (0) | Allmänt
Uteritt med trevligt (oplanerat) sällskap, Emelie dök upp där i rättantid.
Fixade i stallet med mat, mockning och annat så när hon väl dök upp var det bara att fixa hästarna och fara ut.
En längre tur med "nya" ridvägar blev det idag, spännanade i mörkret men det gick riktigt bra.
Hästarna var pigga och glada, roligt med en taggad Bavaria och en övertaggad Skilla.
Lite glädjeskutt och bakutsparkar senare hade vi motionerat hästarna, galopperat lös dem och var på väg hemåt.
Skönt att få rida igenom i alla gångarter när underlaget tillåter! Planen blir att rida lika både tisdag och onsdag för att förhoppningsvis åka till ridhus på torsdag, rida igenom hästarna och kanske ta några skutt.

Ser fram emot vad veckan ska ge, men det känns som att vi är på gång. Att det ska börja bli lite mer rutiner och seriöst ridande här framöver för att förhoppningsvis komma igång med träningen ordetnligt efter jul.

Imorgon blir det en dag i hästens tecken. Först uteritt och stallpyssel med Emelie för att senare avsluta kvällen med hoppning på mina lektioner. Funderar ut övningar och liknanade under kvällen då morgondagen kommer vara fullspäckad.

Förhoppningsvis uppdateras bloggen med lite nya bilder imorgon.  Har även inhandlat ett par nya ridbyxor, oskodda den här gången! Spännande att se hur det går, ska försöka krångla in en bild snarast!

Förtroendeingivande

Datum ~ 2009-11-16 | Tid ~ 00:05:01
Kommentarer (6) | Allmänt
Kom precis hem från akuten och en lång dag i stallet. Nä nu ljög jag faktiskt, men många timmar i stallet åtminstone.
Akuten gick bra, läkaren var väldigt kunnig och tog sig tid även fast han inte trodde det var någon större fara. Han klämde, frågade och tittade med sin "läkarblick" på de utsatta området.

Domen löd ; Stressrelaterat, utlösningspunkt krocken. Att jag förmodligen varit på helspänn och stressad under den senaste tiden (vilket stämmer väldigt bra?!) och att krocken utlöste en ny spänning, som fortfarande sitter kvar. Jaja, vi diskuterade fram och tillbaka, träning rehabilitering och återuppbyggnad. Med rätt träning, en hjälpande sjukgymnast ska jag vara frisk och fräsh om 18månader. TOPPEN, eller ja det blir nog bra med sin tid.

Lektionerna gick bra idag. Lite krångel med hästarna men med bra arbetskamrater löser man det mesta!
Hoppning på schemat, markarbete och avslutande banhoppning på den lilla halvan i ridhuset vi faktiskt hade. Eleverna skötte sig riktigt bra och ponnysarna + inlånade storhästar lika så. En brunstig ponny och en och annan "surkärring" fick extra mycket spotlight idag men vad är en dag utan motgångar? Avslutningsvis gick det riktigt bra. Sista gruppen skötte sig bra, mot rädslor och annat gick det lysande.

Fick en komentar av en förälder efter lektionen. "Mitt barn litar så mycket på dig, du är förtroendeingivande och lugn. " Man tackar man tackar ! Alltid roligt att bli uppskattad för ens insats.

Eftersom att jag ska dras med mina problem i nacke och rygg 18månader frammåt blir det att rida imorgon. Hoppas inte bebisen är allt för taggad och sköter sig. Vi avslutade ju faktiskt snyggt innan vilan på 4dagar drog in.
Nu håller vi tummarna för bra underlag och en toppen vecka med träning!

Avlastning

Datum ~ 2009-11-15 | Tid ~ 13:56:20
Kommentarer (2) | Allmänt
Hade kväll i stallet igår. För att vara första gången gick det riktigt bra, jag hoppas att jag inte missade någonting?!
Men jag gick igenom att i huvudet så det borde inte vara några problem. Alltid nervöst första gången sådär.

Älskade hjärtat såg så fundersam ut att hon inte fick komma ut igår heller. Det gjorde till och med lite ont i hjärtat.
Vila torsdag,fredag,lördag och att lägga till nu med tanken på kroppen, söndag.
Verkligen inte som jag hade planerat, men vem planerar att vara med i en älgolycka?

Stallet fick mamma ta idag, har sagt ifrån mig allting som är tungt och ansträngande, blir att kolla upp den stackars ryggen och nacken ikväll (läs akuten) för att utesluta det värsta, samt få skiten dokumenterad.

Nya tag imorgon är min plan, rida och vara som vanligt, hur det går med den saken återstår att se. Hästen måste motioneras och röra på sig. Blir nog att bita ihop och inte känna efter allt för mycket.

Lektioner ikväll, blir mycket byten lappar och ny information om grupperna efter jul, inte alltid så roligt men förhoppningsvis blir det nog riktigt bra. Känns dock lite konstigt att ta den diskussionen när man bara är vikarie. Smällar man får ta helt enkelt. Dem litar nog på mig åtminstone så pass mycket att det inte blir katastrof!

Sitter och skissar på hoppövningen för kvällen, de tre sista grupperna ska hoppa idag så en bana håller på att ta form i mitt huvud. Första gruppen är en nybörjargrupp och dem ska få fortsätta träna på bommar och den lätta sitsen!

Återkommer om akutbesöket senare, om det fanns något roligt att berätta (förmodligen inte) om inte annat ska jag försöka uppdatera med mer hästinlägg här snarast. Är kroppen OK så ska veckan se ut följande.

Måndag: Uteritt
Tisdag: Banan
Onsdag: Longering jobb från marken
Torsdag: Uteritt
Fredag: Ridhus ev. markarbete
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Planeringen är preliminär men något liknanade borde den se ut och utföras!

Smakråd på ponny

Datum ~ 2009-11-14 | Tid ~ 18:02:12
Kommentarer (0) | Allmänt
Ingen uppdatering om ridning eller skötsel av Skilla under gårdagen.
Hade supertur och hjälp av bästa Malin som tog henne då underlaget ändå inte ger mig något fick hon vila.

Kvällen spenderades delvis i hästens tecken fast inte min egen. Med gott sällskap åkte jag till Vännäs för att smakråda om en ponnyn. Väl där gick ponnyn på träning för Buster som är en storfräsare söderifrån. Buster har coachat ekipage till de hösta klasserna och själv ridit 150 hoppning.

Träningen var långt ifrån vad jag vanligen ser, och föll mig inte alls i smaken. Buster är en tränare som skriker och skäller väldigt mycket för att ryttarna ska prestera. För mig är det varken pedagogiskt eller hållbart att får höra allt dåligt man gör, istället för att få hjälp uppmuntran och uppskattning. Där är vi alla olika, och jag tror att en tränare som Buster kräver en ryttare som VET ens begränsningar och har stora mål. Sjävl har jag för lite förtroende för mina kunskaper och mig själv för att klara av den kritiken. Som sagt är vi alla olika.

Ponnyn skötte sig bra under träningen och med den nya ryttaren såg det faktiskt riktigt bra ut. Sofie som red under träningen har tidigre ridit hästen 2-3gånger och första gången på träningen. En gammal kompis till mig som är en duktig ryttare och har en prydlig teknik på hästryggen.

Efter träningen och diskuterande med ägarna fick Elin sitta upp och prova sig fram en stund. Provridningen blev väldigt kort då nästa träning skulle börja. Hon fick känna sig för och såg ut att stormtrivas. Ponnyn är väldigt fin och såg ut som en bra läromästare och en lättsam häst att rida. Trevlig och schysst helt enkelt. Dock är den i minsta laget vilket ställer till problem. Elin är i längsta laget och har ambitioner att rida LA i framtiden och på en liten ponny kan det bli problem. Återstår att se vad Elin tycker tänker och känner. Gillar hon fortfarande hästen bokas en hoppning in för att se HUR hästen reagerar med balans och liknande med en längre ryttare.

Håller er uppdaterade angående ekipaget, eller ryttaren i sin jakt på letandet efter d-ponny.

Hästar i mitt liv

Datum ~ 2009-11-13 | Tid ~ 01:35:31
Kommentarer (0) | Allmänt
Här kommer en presentation av hästar som jag tränat/tävlat eller haft närmare kontakt med.

Black Beauty
Min häst att sköta och träna i dåvarande hyrargruppen på SURF. 2gånger i veckan tränade vi hästarna utöver vanligt skötsel och uteritter. Första hästen som tog mitt hjärta med storm, och har behållit det efter. Han lärde mig otroligt mycket och min teknik och ryttarkänsla uppkom tack vare honom. Att vara mjuk och följsam och ligga steget före.


Any Aim Annie
Min först-tänkta ponny. 10årigt sto utbildad LA/LA med placering och en otrolig utstrålning. Än idag den underbaraste häst jag suttit på. En sådan ryttarkänsla hon förmedlade, trygghet och lugn trots att hon hade väldigt mycket motor och gångarter. En häst som har lämnat sina spår, trots att enda kontakten var provridningen. På grund av komplikationer såldes aldrig hästen och fick somna in några månader senare.Loke
Mitt andra skötebarn i hyrargruppen. Långt ifrån den tidigare, Black Beauty men ändå en utmaning. Trygg läromästare i hoppningen men ingen stjärna i dressyren. Jag kan med gott samvete säga att Loke är världens snällaste häst och en riktigt nallebjörn. I dagsläget är vi arbetskamrater och jag vakar fortfarande över min skyddsling även om våra vägar har gått åtskiljda håll.Kiara
Min första egna ponny. Långt långt ifrån allt jag förväntat mig och letat efter. Men den ponny vi bestämde oss för och satsade lång tid, blod, svett och tårar men fick mycket roligt med. Från westenhäst till välutbildad tävlingsponny gick vår långa väg. 3½år fick jag med denna underbara ponny. Hon var långt ifrån vad jag någonsin önskat mig, men blev väldigt nära den drömhäst jag först sökte. Ett hjärta av guld och en inställning som många saknar hade hon. Kanske inte den mest graciösa dressyrponny man sätt, men gott register och goda förutsättningar för att lyckas. Tyvärr fick vi aldrig glänsa den sista säsongen på ponny och visa upp den långa väg vi gott. Sommaren 2008a skulle debuterna för LA komma, i hoppning och dressyr. Skadan stod ivägen och vi fick därför aldrig avsluta våran tid ordetnligt. En ponny som skänt mig mycket glädje, sorg och oro men en ponny jag aldrig kommer att glömma. Hon finns för alltid i mitt  hjärta och hon är beviset på att med rätt hjälp och kunskap går allt. När jag ser tillbaka på våra år är det endast glädje och lycka jag känner. Älskade älskade ponny.
Idag står hon i Täfteå hos sin nya ägare som använder henne som läromästare / dressyrponny.Trinity
Mitt tillridnings projekt hösten 2008a. Hopponny med otrolig framtid men som behövde grundjobbas och stärkas i dressyren. Tyvärr blev projektet kortvarigt då hästen flyttade iväg. Inom samma stad men väldigt långt bort för en billös flicka att ta sig. Rolig häst med goda möjligheter för att bli riktigt bra i både dressyr och hoppning. Mycket jobb men gjorde stora framsteg från gång till gång. Håller koll på detta ekipage och hoppas att de får visa upp sig ordentligt i framtiden.Violetta
Med så många ord vill jag beskriva denna ponny. Violetta fick jag av en slump låna på en T.Hammar träning i samband med att Kiara blev skadad. En yster, halvgalen c-ponny som hade mastodont gångarter och motor som många saknar började vi finna varandra. Hoppträningar främst, då detta var det ägaren inte ville göra själv började jag ta mig an denna ponny. Ibland ett monster men oftast väldigt fin och otroligt rolig. Mycket livsglädje och lycka, samt bus och stök. Under den tid jag fick möjlighet att rida denna ponny fick jag upp ögonen för mycket som jag valt bort tidigare. På ca 1år hann vi tävla, vinna och glänsa. Vi var ekipaget på mångas läppar. Januari 2009 fick dock ponnyn somna in till följd av hjärtesorg. På grund av stora förändringar i ryggen kunde hennes liv inte  fortsätta. Det är med gråten i halsen och ett hjärta som värker jag skriver detta. Hon gav mig så mycket, och jag saknar henne varje dag. Hon var aldrig min egen, men den tid jag hade henne till låns har format mig otroligt som ryttare. Vila i frid älskade älskade Vio.Melody
Mitt nuvarnade hopp projekt. En dam med mycket motor, nerver och vilja. Sent tagen och därför efter i sin utbildning. Ett pågående projekt med mål att tävla hoppning i framtiden. Otroligt fin häst med mycket potential och kapacitet för det större klasserna men en ponny att skynda väldigt långsamt med. Hon har materialet för att bli grym men är fortfarande långt efter i mognad. Av den anledningen skyndar vi långsamt och tar den tid det behöver tills att hon är redo för större uppgifter. Hopptränar denna regelbundet, så framstegen sker från vecka till vecka.Skilla
Min nya stjärna. Unghäst f.2004 som jag köpt för vidareutbilidning samt träning och tävling när tiden är mogen. Mogen för sin ålder med bra gångarter, temperament och sinne. En häst för framtiden om matchningen görs rätt. Spännande att se vart framtiden bär oss. Denna häst finns dagliga uppdateringar om.

Projekt, omställningar

Datum ~ 2009-11-13 | Tid ~ 00:44:40
Kommentarer (0) | Allmänt
Glömde skriva i förra inlägget att under ridturen igår gick omställningarna väldigt bra, inte ett misslyckande under turen. Fortsätter hon såhär blir nästa steg, halterna och igångsättningar. Vilket är väldigt svårt för en ivrig unghäst, men nyttigt!

Vinterlugn

Datum ~ 2009-11-13 | Tid ~ 00:17:21
Kommentarer (0) | Allmänt
Tack du gulliga läsare.
Som ni kanske märkt har jag haft dålig motivation att skriva sista dagarna.
Fick lite tips och annat om att inte skriva om "onödiga saker" eller vardagliga sådana. De sista dagarna har det bara varit typiska stallsyslor och annat som hägrat, därav dålig uppdatering.

Här kommer åtminstone en lägesrapport.
Gårdagen spenderades med gott sällskap under många timmar i stallet. Justering av väggar som var fel riktade och hästflyttar höll oss sysselsatta. Förhoppningsvis ska hästarna bli lugnare och trivas bättre efter den nya flytten. Om inte annat, får vi ta problemet senare. Min häst står lugnt och tryggt i det lilla stallet och är därav inte berörd alls!

Provade ny hopputrustning som vi hade på lån, för vidare köp samt sadeln med fler åsikter.
Även denna gång fick sadeln goda utlåtanden, ingen av oss är experter men med tre hästmänniskor och två lite mer insatta i sadeldjungeln kom vi till ro och gemensamt beslut. Sadeln klämmer ingenstans, ligger inte an eller snett. Varken för vid eller för smal  utan passar hennes kropp väldigt bra. YES! Tyvärr passade varken bröstan/martingalen eller tränset. Min häst har för smalt huvud för full, så nästa steg blir att prova COB. Sen var hon inte lika snygg i det som jag hade hoppats, svarta och vita hästar gör sig nog bäst i den utrustningen, tyvärr.


Ridturen blev senare än planerat men riktigt mysig. Underlaget är inte det bästa, så vi höll oss till skritt och några få korta travsträckor för att kolla om sadlarna låg på plats. I mitt fall var spänningen över magplattan mitt orosmoment, vilket inte alls verkade störa min stjärna. ++
Mysigt ute i vintern, inte så mycket snö, men det lilla vita som fanns, mörkret och tystheten förutom goda vänners prat var perfekt.

Idag blev det vila, varken ridkompis eller motivaton att skritta ut en meningslös tur ensam. Förhoppningen ligger att ha sällskap lördag  och rida ut imorgon själv, eller ta mig till ridhus. Återstår att se.
Skulle vara roligt om man kunde ta sig över några bommar om vi tar oss till ridhuset. Om inte annat, kanske detta går ordna på lördagen, håller tummarna.

Kväll på lördagen i stallet vilket känns, konstigt men ganska skönt. Hoppas jag får med mig någon allierad att rida på kvällen. Om inte annat blir det en snabbvisit om kvällen lockar på annat håll!

Hjärtegull i snöstorm

Datum ~ 2009-11-11 | Tid ~ 00:56:05
Kommentarer (1) | Allmänt
Skyndade mig till stallet innan det var dags för lektionerna för kvällen.
Ganska ensamt men samtidigt lugnt och skönt, att ta sin tid och njuta av lugnet. (före stormen)
Hästen skötte sig OK på gången och i hanteringen, inte exemplariskt som jag blivit van, men helt OK men tanke på att hon vilat 2dagar i rad. Förvånad blev jag dock.

Provade ut min gamla hoppsadel som tidigare använts på min dåvarande ponny som enligt kläm och känn samt ögon och massa dragande hit och dit låg bra. Ska dubbelkolla allting imorgon, med schabrak, sadelgjord och liknanade. Ser det bra ut blir det att provrida, känna klämma och se om den ligger bra. Som det såg ut idag, riktigt bra. Förhoppningsvis en sadel att ha tills hon musklat på sig och vuxit ur det mesta.

Pigg och glad häst i snöstormen. Taktade med bakdelen mer än halva turen vilket jag inte annat än skrattade åt. Inte är det lätt alltid att vara liten och rastlös. Fick igenom ställningen och omställningarna bra idag, framsteg. Vi jobbar vidare och förhoppningsvis sitter dem om några gånger till.

Lektionerna gick sisådär.
Mina underbara barn som alltid sköter sig (i vanliga fall) fick härdsmälta halva lektionen igenom och allt blev kaos. Fick skälla lite på dem, men överlag gick allt bra.
Två sista grupperna skötte sig riktigt bra, ponnysarna var bra + en storhäst som var inlånad.
Paff blev man när "gammgubben" vaknade till och hoppade med så mycket tryck och rygg att "barnet" flög som en vante. Språng nummer två flög även båda stigbyglarna lös. Tur att vi kunde skratta åt tokeriet. Hela gruppen samt "barnet" skrattade sig tårögda. Hihi, ja vad ska man göra ? Gullig var han åtminstone, och arg kan man inte bli på en häst som i vanliga fall aldrig rör sig mer än nödvändigt!

Humöret idag var inte på topp.
Tur jag har en söt häst som är lycklig över livet samt vissa elever som ger mig ett gott skratt !Delaval Clipper r200

Datum ~ 2009-11-09 | Tid ~ 13:53:40
Kommentarer (0) | Allmänt
Finns nu till förfogande!

Äntligen har jag mig en klippmaskin för er som är intresserade av klipphjälp.
200:- halvklippning
300:- helklippning
OBS! Endast ca pris. Varierar på häst och storlekFör att boka klippning kontakta mig på hoppbloggen@live.se märk meddelandet med KLIPPHJÄLP

Dressyrsadel till salu

Datum ~ 2009-11-09 | Tid ~ 11:56:10
Kommentarer (2) | Allmänt
Som jag nämnde i förra inlägget har jag en välskött exklusiv dressyrsadel till salu.

Frank Baines Capriole
Svart dressyrsadel med 17" sits, Medium-Wide som passar hästar med rak rygg.
Otroligt skön att sitta i och väl uppbyggd som ger bra stöd.
Pedantiskt skött och i gott skick. Två stroppar utbytta, sadeln har inga större skavanker
och säljes endast för att den inte passar min nuvarande häst.

För mer information om sadeln eller frågor kontakta mig via hoppbloggen@live.se

Uppdatering av utrustning

Datum ~ 2009-11-09 | Tid ~ 11:46:23
Kommentarer (0) | Allmänt
Idag är det dags för Skilla att få nya skor, med brodd och sulor.
Har inte riktigt bestämt vilken typ av sula jag ska välja, måste fundera lite men allting ska inhandlas idag. Första skoningen sen hon kom, vilket jag förutsätter kommer gå smärtfritt. Däremot kan jag tänka mig att hon kommer bli rastlös och uttråkad av att stå stilla under så lång tid. Jag ska göra mitt bästa för att underhålla henne.

Nu när det börjar bli dags att ta Skilla till ridhuset regelbundet och börja ta oss över några bommar och hinder här framöver börjar det bli dags för en hoppsadel. Har en speciell i åtanke och därför följer denna med till stallet idag.
Har vi tur ligger den OK och kan fungera bra tills hon byggt mer muskler och all utrustning måste bytas ut. Förhoppningsvis dröjer detta och sadeln som finns tillgänglig ligger bra. Detta återstår dock att se, eftersom den inte alls är utprovad ännu.

Passar sadeln bra börjar det bli dags att köpa mer utrustning inför hoppningen. Ett träns och tillhörande skydd samt annat småplock som lätt drar iväg. Har ett par otroligt snygga läderskydd i åtanke, men dem får vänta tills tävlingssäsongen kommer igång.

Svar på läsarfråga

Datum ~ 2009-11-08 | Tid ~ 00:21:29
Kommentarer (0) | Allmänt

Rekomenderar du ett Nova-bett till en häst med känslig mun som ej trivs med vanligt gummi bett?


- Tyvärr har jag ingen egen erfarenhet av Nova bettet. Däremot så är passformen och storleken betyder trevligare för en smal hästmun och borde passa dessa betydligt bättre än ett "vanligt" gummibett.

 

Däremot skulle jag ställa mig frågan varför du väljer att rida på ett sådant bett. Anledningen bottnar oftast i problem och alltid är inte lösningen ett nytt bett utan kanske en annorlunda ridteknik som är svaret på gåtan. Den största skillnaden mellan ett gummibett och Nova bettet är att Nova bettet är syntet. Till känsliga hästmunnar rekomenderas ej detta bett då blåsor kan uppstå av synteten. Däremot kan jag rekomendera silikonbett då dessa är mjuka och snälla mot hästens mun. Tyvärr säljs dessa bett ej ofta här uppe med butiken häst & ryttare www.ryttare.com har dessa bett. ALLT är inte upplagt på hemsidan så kontakta denna butik för hjälp och vägledning.

 

Jag hoppas att du blev något klokare av detta. ÄR det någon läsare som provat på syntetbett eller silikon är ni mer än välkomna att hjälpa till  i denna fråga.

Vinnare av tävlingen!

Datum ~ 2009-11-07 | Tid ~ 00:24:59
Kommentarer (1) | Allmänt
Här kommer det vinnanade bidraget!

Mitt bästa hästminne:
Det var en helg för ojoj hela 5 år sedan.. Vi åkte iväg kanske 15 mil för att tävla , jag skulle starta LA för första gången och inte nog med det de var DM, på min egna ponny som trot eller ej var ett varmblod ! Jag var så nervös så, när dagen och klassen väl var framme trodde jag att jag skulle dö, men jag kämpade , vi kämpade för allt vad vi kunde och tro det eller ej men vi tog en andra plats i DM ,et .. När jag gick i mål visste jag knappt vad jag hette, jag visste inte att jag var placerad men tårarna föll av lycka bara för att jag tog mig runt banan på min underbara ponny, när jag sedan fick veta att jag dessutom blev placerad så rann det ännu mer tårar.. Lyckan var total ! Vårt egna lilla varmblod , även kallad Looydn hade tagit mig runt banan, han som egentligen var tänkt som mammas travhäst blev istället min hopp ponny, och efter den här starten tog vi ett flertal placeringar i LA.. Min käre ponny, som vi köpte som föl och som fortfarande står hemma hos oss i hagen 14 år har han fyllt upp mitt liv med glädje och en massa fantastiska upplevelser. Det här minnet kommer jag ihåg så starkt som jag gör eftersom det var en fantastisk dag, jag var så nervös och mådde illa innan start, trodde för allt i världen att vi inte skulle ta oss runt banan då den var rätt stor. Men vi tog oss runt och dessutom blev vi placerade. Det var ett fantastiskt ögonblick som jag tror att varken jag eller någon annan skulle sluta som det gjorde. Jag vet inte om det har förändrat mig på något sett då jag har och fortfarande är en ödmjuk person och jag verkligen uppskattar framsteg, även de riktigt små som många knappt skulle märka kanske.

För mig är det här värt att komma ihåg då det är det bästa ögonblicket i mitt hästliv.

Vi gratulerar Evelina för det fina bidraget och bilderna på Loodyn.!

2:dra pris Sandra Hedman

3:dje pris Matilda Norman

4:de pris Jennifer Forsberg


1:a pris - Biljetter till Göteborg Horseshow (4st)

2:a pris - Schabrak

3:e pris - Sadelöverdrag

4:e pris - Paddar (4pack)

 

Nu när tävlingen är avslutad kommer Libress att kontakta dem berörda och priserna kommer att delas ut till vinnarna.  Grattis och hoppas att sakerna kommer till användning.! Är ni intresserad av fler tävlingar kommentera detta inlägg och bjud gärna in fler medlemmar till tävlingarna. Tack för alla otroliga bidrag och fortsätt att följa bloggen inför framtida tävlingar. Nästa tävling utlovas vid stort intresse och fler prenumeranter samt läsare.

 

Tävlingen avslutad!

Datum ~ 2009-11-07 | Tid ~ 00:06:11
Kommentarer (0) | Allmänt
Tävlingsbidragen ska sammanställas, lusläsas och en vinnare ska utses.
Återkommer med vinnare och resterande finalister under kvällen/morgondagen.

Sista chansen!

Datum ~ 2009-11-06 | Tid ~ 21:40:42
Kommentarer (0) | Allmänt
Tävlingen avslutas ikväll 00.00!
För er som inte hunnit publicera erat bidrag, vänligen skicka det snarast!

Strike a posé

Datum ~ 2009-11-06 | Tid ~ 21:22:04
Kommentarer (0) | Allmänt

Uppskjutet stallpyssel

Datum ~ 2009-11-06 | Tid ~ 18:22:14
Kommentarer (3) | Allmänt
Som planerat åkte jag med mamma till stallet för att fixa och dona med utrustning och liknanade men fick snabbt ändra planerna. Underlaget var OK längst vägarna men på ridbanan riktigt bra. Då jag blivit utkallad på jobb under lördagen så bestämde jag mig snabbt för att rida idag och låta henne vila lördag-söndag. Att lägga till i mitt beslut var sällskapet på ridbanan och någon att diskutera med under ridturen. Lilla Rocky och Therese blev mitt sällskap, ett bra sådant.

Stallpyssel och smörjning av saker får vänta till helgen. Förhoppningsvis hinner jag med det imorgon effter jobbet. Om inte annat så får jag helt enkelt ta mig tid här snart. Stallpysseldagar är ett måste för att hålla utrustning och prylar i bästa skicka och därmed ha fungerande utrustning.

Passet idag blev på ridbanan.
Idag var egetnligen första gången jag fick rida igenom min häst, böja, ställa rakrikta och jobba henne ordentligt. Plus för ett bra uppförande och en OK mun, det blir bättre och bättre. En mjuk och stabil häst i skritt och trav samt det flesta omställningarna belönades med att få galoppera lite i slutet. Åsådarna blev paff över hennes gång och vägvinst per språng vilket jag nämnt tidigare - är långt över medel. Roligt tyckte hon det var och lite glädjesprång blev det allt! Helt okey då hon skötte sig bra omgående när lyckan var visad! Riktigt roligt pass som avslutades med att skritta av länge och tipsa min ridkopis om tricks för b-ponnyn.

Hästen var nöjd och därefter åkte vi förbi Pegasus och kollade grimmor. Kan inte bestämma mig om det är smart att köpa en med ludd eller inte. Det är mysigt och snyggt men inte lika charmigt när det är smutsigt och brunt kankse. Tåls att tänkas över, återkommer till butiken senare i veckan för andra saker som ska inhandlas. När vintern kommer måste vi ha införskaffat oss ett vintertäcke med hals så att tussen inte fryser.

Sitter och funderar ut nästa artikel så att ni läsare kommer till en diskussion.. Tips?

Stallpyssel

Datum ~ 2009-11-06 | Tid ~ 13:29:26
Kommentarer (0) | Allmänt
Blir ingen ridning idag, stallpyssel inbokat med sällskap av min mamma.
Städa lite i skåpet, snygga till och putsa sakerna. Sen blir det självklart lite vardagliga sysslor också.
Om det inte tinar ordentligt kommer Skilla bara få vara häst i helgen fredag-söndag en välförtjänt vila och förhoppningsvis en "smälta-upplevelser-period". Inväntar hovslagaren så fort hon är broddad ger vi oss ut igen, törs inte rida när det är halkigt och osäkert underlag.

Postar några bilder i taget då upplösningen är väldigt stor, dem kommer eftersom mina kära läsare. Håll utkik!

When beauty shines through

Datum ~ 2009-11-06 | Tid ~ 13:26:20
Kommentarer (6) | Allmänt

Uteritt med extra sällskap

Datum ~ 2009-11-05 | Tid ~ 22:46:22
Kommentarer (0) | Allmänt
Stallet blev ett enda virrvarr och jag vet inte hur jag fick allting gjort och kom hem sent, men i OK tid.
Uteritten gick bra fick extra sällskap av Linnea, så tre allierade var vi under färden.
Tyvärr bristande underlag så det blev mestadels skritt och några få lugna travpass för vår del.
Rebecka var välutrustad med brodd och kunde rida obehindrat.

Så otroligt mysigt med all snö och vilken julkänsla man får!

A beauty of nature

Datum ~ 2009-11-05 | Tid ~ 17:54:38
Kommentarer (0) | Allmänt

Fler bilder kommer under kvällen

Uteritt planerad

Datum ~ 2009-11-05 | Tid ~ 15:06:45
Kommentarer (0) | Allmänt
Tillsammans med Rebecka och c-ponnyn Chaplin. Blir spännanade att se hur Skilla reagerar med helt nytt sällskap och denna i form av en ponny. Unghästar har ibland sina egna åsikter om vad som är "normalt" och inte. Vita ponnysar brukar vara en av dem sakerna som anses onormalt.

Om undelaget tillåter ska hon jobbas igenom i åtminstone två gångarter, eventuellt ta en galopp om uppförandet är på topp och känslan finns där. Samt att jag orkar rida ihop den stora luftiga galoppen med min lilla kropp och få kilon.

Inväntar fortfarande bilderna från gårdagens fotografering.


Barrering

Datum ~ 2009-11-05 | Tid ~ 14:02:00
Kommentarer (4) | Artiklar
Är nästan för upprörd för att skriva om detta ämne men jag ska göra mitt bästa. Försöka att ge en så grundläggande information som jag möjligtvis kan göra.

Barrering har varit på tapeten i ridsporten ända sen slutet av 80-talet början av 90-talet. Ryttare som använder ohumana tillvägagångssätt för att hästen ska förändra och förbättra sin hoppteknik. Ordet barrering är ett samlingsnamn som kort och gott kan beskrivas som bestraffning för hästen.

Allt ifrån ryttare som rider an fel på hinder medvetet för att hästen ska bli rädd och bli försiktigare. Till tränare, ryttare och människor som slagit hästen i samband med språnget för en ökad språngkurva. I denna kategorin tillhör även där bommen höjs upp i avsprångspunkten för att träna bort hästens naturliga taxering och överhoppa sig över hindret. Den mest skadliga och rent horribla typen av barrering som vi hästmänniskor får skälvan för är dessa skydd. Ryttare som placreat nubbar på insidan av damasker eller senskydd för att "lära hästen". Dessa nubbar skadar inte hästen så länge den inte slår i, och detta är en olat och måste tränas bort, anser det människor som använt sig av denna metod. För mig som genuin hästmänniska och även tävlingsryttare är detta en otänkbarhet. Att straffa min häst och skada den finns inte i min värld. Men tyvärr tänker inte alla så, och när det handlar om stora pengar är en häst hit eller dit inte hela världen. Åren har gått och vissa av dessa metoder används även idag, vilket är skrämmande. Vi lever på 2000-talet men använder metoder som borde varit förbjudna redan innan dem blev populära.

I dagsläget är reglerna hårdare med barrering finns på var och varannan tävling. Inte i samma utsträckning som jag nämnde ovan men på ett mer svåråtkomligt sätt. Vanliga damasker / teknikskydd.

Hästar med dålig bakbensteknik har fått frambens senskydd bak, långa teknikskydd eller i extrema fall tunga skydd. För en människa som har någorlunda vett och koll på hästens exteriör kan man lätt se skillnaden på hur ett framben och ett bakben ser ut. Att ett frambensskydd skulle sitta optimalt på ett bakben är för mig en stor gåta, och en omöjlighet. Ett frambensskydd som sitter på ett bakben ger varken senan eller kotan någon större plats eller stabilitet. Ska hästen hoppa med dessa skydd kläms senan ihop och hästen känner då ett obehag.

Reglerna för att skydda våra älskade hästar mot felaktiga skydd, barrering och andra otillåtna metoder har skärpts. Än är det långt kvar, men vi har en början.

I dagsläget vägs benskydden på det större tävlingarna för unghästar om någon tvivel om effekten finns. Om vi ser till vårat eget land blev två unghästar diskvalificerade just av denna anledning under unghästchampionaten. Damaskerna vägde då 1hekto för mycket och ansågs skadliga för hästen.

Under dessa tävlingar i Flyinge såg man unghästar med otrolig teknik, teknik som på en unghäst aldrig skådats tidigare. Dessa ekipage blev ned dömda av domartrion då dem betvivlar att hästarna tränas humant. Dem kan inte garantera något, men för säkerheten och hästarnas skull blev poängen låga. I panelen satt Åke Hultberg (OS ryttare 1972), Paul van Haalem (Holland) och svensken Peter Eriksson.

Att barrering fortfarande existerar skrämmer mig. Främst när det förekommer bland hobbyryttare på regional nivå. Det är dags för en förändring. Vi genuina hästmänniskor måste ta vårat ansvar och stå upp för våra djur innan något  tragiskt händer.

Mixa och matcha

Datum ~ 2009-11-05 | Tid ~ 01:15:39
Kommentarer (4) | Allmänt
Stallet idag gick väldigt fort!
Tiden rusade iväg och helt plötsligt blev det bråttom.
Efter att ha putsat lite på hästen, lindat ben och snyggat till det som måste snyggas till inför en fotografering var det ju ett projekt i sig att få alla bilder, stillastående ridande och uppställda. Resultatet lovar jag att dela med mig av snarast möjligt. (Har inte sett bilderna själv.) Charmig är hon åtminstone och förthoppningsvis får man med hennes skönhet på bild också. Matchad var hon med blåa lindor, schabrak och blåa ridbyxor var pricken över i:et på ryttaren(mig).

Lektionerna gick riktigt bra, trots att det var ett mixande och matchande för att få hästlistorna att bli någorlunda jämna och passande för de elever som skulle rida. Övningen fungerade bra, utvecklade den lite efter eleverna och hästarnas dagsform för bästa resultat med nöjda elever. Hästarna skötte sig bra och eleverna var duktiga. Roligt att se stor skillnad på dem jag var hårdast med angående sits och hållning för än bättre inverkan.

Ibland vill man bytlåna för bästa resultat på ridskolans elever och hästar. Sjävklart vill man ha det bästa själv, men detta är dock en omöjlighet. Däremot kan jag gladeligen meddela att jag får träna dessa stjärnskott till elever under flera tillfällen stundtals.

Att se unga ryttare med grym potential för en riktigt duktig tävlingsryttare, utbildare eller bara motionär är en fröjd för ögat och lite uppskattning som instruktör. Med den kunskap man har, ta dessa elever vidare i utvecklingen för att ge en så bra grund som möjligt för framtida hästintresse är fantastiskt. Vissa dagar lyfter det med än andra, men att se dem med talang är otroligt lyftande.

Sitter och klurar på en artikel som jag ska försöka släppa imorgon om tiden tillåter. Håll koll för att senare komentera och starta diskussion, ämnet är väl omtalat sedan tidigare.

Fotografering och vikariat

Datum ~ 2009-11-04 | Tid ~ 11:08:29
Kommentarer (0) | Allmänt
Dags att börja röra sig mot stallet, hämta upp fotografen och sen blir det fotosession.
Mest orolig är jag för hur jag ska bli på bild, hästen vet jag redan att hon är fotogenisk, men ryttaren, knappast!
Spännande och lite roligt att få fina bilder på Skilla åtminstone, bilderna på henne kan ju inte bli så tokiga.

Vikariat idag efter stalltjänsten är avklarad. Lektioner på ridskolan står på schemat och det blir spännande att se vad den ordinarie instruktören gjort för övningar. Hoppas att allting löser sig med hästlistor och liknanade, det brukar ju vara ett projekt i sig.

Återkommer med bilderna så fort dem är tillgängliga.

Fotografering

Datum ~ 2009-11-03 | Tid ~ 23:42:11
Kommentarer (0) | Allmänt
12.30 imorgon får Skilla stå modell.

Debut

Datum ~ 2009-11-03 | Tid ~ 23:20:27
Kommentarer (2) | Allmänt
Spenderade dagen i stallet tillsammans med Emelie och Bavvan. Tror jag har börjat bli riktigt bortskämd med att ha någon att rida och göra stall syslor med. Med det tycker jag och hästen verkligen om, allting blir så mycket roligare då.

Det blev uteritt idag. Att hålla på snurra på någon ridbana känns fortfarande inte aktuellt varken för mig eller för hästen när underlaget är som det är. Inte hårt, utan snarare mjukt och kletigt. Hagarna är kletiga så det räcker och blir över så tacka för den något torrare vägen som finns att rida på.

Ridturen gick riktigt bra och hon skötte sig lika bra som tidigare. Vi kunde knappt hålla oss för skratt när lill-tussen blev rädd när vi travade förbi ett okänt föremål. Istället för att skygga eller hoppa iväg spänstar hon bara mer på steget i traven, snyggt för syns skull åtminstone!

Då uppförandet var på topp blev det även dags för galoppdebuten idag. Hon skötte sig otroligt bra även om vårt sällskap hade svårt att hänga med i hennes "korta" galopp. Otrolig känsla och förväntar mig riktigt träningsvärk imorgon. Många plus poäng till en väldigt duktig häst och ett mycket trevligt sällskap.

Försökte komma i kontakt med min gamla tränare idag och tyvärr avsäger hon sig träningarna framöver. Hon väntar tillökning i mars och vill därför inte boka upp sig på något innan. Otroligt tråkigt då jag inte har spekulerat i någon ananan tränare, detta tåls att tänkas på och måste fundera kring detta innan jag beslutar mig. Skulle vara skönt att komma igång med någon sorts av träning inom några veckor.

Jag lever som på rosa moln.

Lång dag i hästens tecken

Datum ~ 2009-11-03 | Tid ~ 11:46:18
Kommentarer (1) | Allmänt
Måste susa iväg mot stallet snart då jag är förberedd på en lång dag i hästarnas tecken.
Börjar med stallsyslor, hästen och smörjning av alla saker. Tidsoptimist som jag är hoppas jag på att hinna städa ut lite ur ett skåp. Om inte annat får jag avsätta en dag till att städa skåp och mocka hage, det måste verkligen göras i veckan.

Därefter så bär det av mot SURF och lektioner för mina barn vilket känns riktigt roligt. Nu är temat hoppning så dagens lektion kommer bestå av bommar och markarbete, nästa vecka förberedande hoppning och därefter avsluta med hoppning veckan efter. Känns skönt att ha en vecko planering och kunna följa den.

Efter lektionerna så kommer det hållas träningar vilket jag sjävklart kommer stanna för att se om ingenting annat dyker upp. Borde verkligen ta på mig någon kvällsfodring och dra mitt strå till stacken, men överväger att göra det nästkommande vecka, en kväll och kanske en morgon beroende på hur schemat ser ut.

Dagens planer för unghästen blir att rida ut och fortsätta jobba på "mjuk och följsam" känslan. Hoppas på sällskap, om inte annat får vi rida ut själva och köra på ändå. Ska ta mig tid att träna i stallet så att uppförandet på gången och under uppsittning fortsätter att vara så bra som det tidigare har varit.

Ska försöka fota lite med mobilen när jag är i stallet, såg att det var tomt med bilder här i bloggen, dags att uppdatera. Så fort vädret spricker upp är fotografen bokad för riktigt fotografering.

Underbar känsla

Datum ~ 2009-11-03 | Tid ~ 00:25:52
Kommentarer (2) | Allmänt
Stallet fick ta tid idag, och om det är någonting jag gillar så är det lugnet som finns där. Trevligt sällskap, stallsyslor och hästar är något som verkligen får mig att slappna av.

Förändrade foderstaten något då hon tydligt har ett överskott på protien, ändrades direkt och förhoppningsvis ger det resultat snabbt. Om inte annat, får jag börja byta ut ett mål ensilage mot hederligt hö för att få tillbaka de torra fina benen som hon ursprungligen har. Idag kändes hon något svampig (överdrift) men är man petig duger inte OK utan allt ska vara mer än perfekt.

Min tidigare ovisshet släppte idag vilket kändes skönt.
Läste man mellan raderna kunde några av er kanske förstå att jag inte trivdes med känslan i lördags när jag red. En viss ojämnhet kändes och syntes vilket idag var som bortblåst. Förmodligen har hon sprungit lite i hagen eller något liknanade. Inte alls oväntat då hon fortfarande anpassar sig i sitt nya hem.

Ridtur idag med Emelie och Linnéa vilket var mycket trevligt. Otroligt bra uppförande, mjuk och fin i sidorna samt väldigt trevlig i munnen även i traven. Stora framsteg och känslan var underbar. Fortsätter vår utveckligt på samma spår som nu kan jag bara drömma om hur fin hon blir längre fram. Trevligt temperament och otroligt bra känsla. Orken börjar komma tillbaka och jobbade ihop henne i travens samt lite högre form bara några korta sträckor för variation och vidareutveckling av muskler.

Både i stallet och vid uppsittning skötte hon sig otroligt bra och den lilla träning vi haft har verkligen gett resultat. Stjärnuppförande och otroligt lättlärd, längtar verkligen till nästa steg.

Lektioner & hoppträning avklarad

Datum ~ 2009-11-01 | Tid ~ 23:05:46
Kommentarer (0) | Allmänt
Då var lektionerna avklarade. Utelåst igen från kontoret, dock upptäckte jag dem gömda nyckeln i sista sekund.
Stackars elever som har en nådigt stressad ridfröken för att ens få ut hästarna. Jaja, riktigt bra blev det till slut i alla fall. Övningarna blev klart över förväntan, kollade i min tisdagspärm där jag sparat allt jag klottrat ner nästan sen jag började. Kommer väl till pass stressiga dagar eller dagar med dålig motivation och inspiration.

Eleverna skötte sig riktigt bra och hästarna gjorde sitt bästa som vanligt vilket är skönt nu när allt bara flyter på. Diva (läs den nya ponnyn) skötte sig bra på det två lektionerna hon hade, hon gör verkligen framsteg!

Hoppträning med Melody idag, glömde skriva om det tidigare har vi åtminstonde avklarat.
En väldigt spänd och stressad häst idag, men med stora framsteg under lektionen vilket var otroligt uppskattat. Inte samma stjärna som förra veckan, men alla kan ju inte vara på topp jämt! Jag tror helt klart på en köldknäpp.

Saknade faktiskt min stjärna idag, blir mycket tid i stallet imorgon är tanken. Smörja saker och kanske prova mig på lite massage för omväxlings skull. Rätt bra koll har jag på mänsklig massage, men hästar har jag aldrig provat mig på. Uppdaterar om vad dagen innehåller efter stallet imorgon.

Lektioner

Datum ~ 2009-11-01 | Tid ~ 14:00:45
Kommentarer (0) | Allmänt
Hästen får vila idag vilket är välbehövligt och kanske det bästa att göra just nu.
Fick hjälp med stallet så Johanna fixar det som behövs så får hon bara vara idag, inget pjåsk och ingen pjoller.

Nu sitter jag här och försöker planera lektionerna för kvällen. Dagens tema är markarbete/bommar. Försöker hitta inspiration och motivation till en bra övning som är  givande för eleverna och hästarna. Inte alls så lätt måste jag säga men kanske kan få lite tips från min kollega om jag tar mig dit i tid och hon har möjlighet.

Barn brukar få mig på lite bättre humör och detta är en sådan dag som det skulle vara väl behövligt. Det känns faktiskt riktigt konstigt att inte vara hos sin egen häst första gången sen hon kom. Men ibland måste man prioritera tyvärr, och idag var en sådan dag.

Topp betyg

Datum ~ 2009-11-01 | Tid ~ 04:49:47
Kommentarer (0) | Allmänt
Stallet gick som planerat och jag fick med mig sällskap.
Ridturen däremot var ej lika efterlängtad och felfri som jag hoppats på.
Uttalar mig om detta senare när jag vet mera.

Däremot stora + för en underbar häst!
Stjärnklart exempel på gången, under sadling samt uppsittning. Inget dansande alls när stigläder och annat fixades samt under sjävla uppsittningen stod hon blixt stilla. En perfekt dag med ett strålande beteende.

Hon kom till mitt hjärta direkt och där hoppas jag hon får stanna under många år!