Konstigt humör

Datum ~ 2009-10-30 | Tid ~ 23:01:03
Kommentarer (0) | Allmänt
Stallet idag blev mer inplanerat än onsdagens.
Hann både fixa maten och motionera min häst vilket var en fördel. Hon var pigg och frammåt och även om gårdagens långa skrittpass mättade hennes hunger så var hon lika pigg idag.

På gången var hon mer orolig än hon varit det senaste dagarna, var orolig vid sadling och uppsittning så jag anade oro.

Ridpasset blev på banan, endast skritt då underlaget inte tillåter någonting annat. Planerar in att åka till ridhus i början av nästa vecka, funderar på att transportträna till helgen om tid finns. Sen måste vi kolla möjligheten att låna transport då min transport inte är besiktigad.

Passet gick bra, dock kändes hon ovanlig och redan onormal i stallet vilket speglade av sig på ridpasset. Jag befarar att min häst är brunstig, är detta hennes brunst hoppas jag inte den blir värre, då dett är OK men oönskat. Ridpasset gick bra, vi tränade omställningar, och framförallt halter med goda resultat.

Planerar morgondagens pass till lång skrittur, hoppas på sällskap!

Långt skrittpass

Datum ~ 2009-10-29 | Tid ~ 22:28:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Passet idag blev inte alls som planerat, men resultatet väldigt tacksamt. Planen var att rida ut medan det fortfarande var ljust ute, men det mörknade tidigare än jag trott. Planen var att skritt och travjobba på banan men det hade fryst på ordetnligt så mina planer fick ändras. Blev ett långt skrittpass längt byvägen istället vilket var väldigt nyttigt för henne. Hyffsad trafik och en del annorlunda saker mötte vi längst vägen, dock med strålande resultat. Stannade och fick oss lite värme på SURF för att senare rida tillbaka. Skrittpasset blev ca 60min långt medel intensitet. Arbetade henne under korta stunder för att senare njuta lite av "åkturen". Tränade på halter, ställning och sidförande vilket fungerade väldigt bra.

Imorgon blir det något liknanade om banan inte har tinat upp. Dock inte lika långt men hästen ska få komma ut och jag ska få jobba lite.

För att vara unghäst och ny i sin omgivning är jag stum av förvåning. Hon sköter sig klockrent och anpassar sig efter situationen direkt. Trygg och stabil men med mycket energi och otålighet, precis i min smak. Pigg och vaken men absolut inte tittig eller skvättig vilket underlättar vidareutbildning och framtid som tävlingshäst.

Hetsig dag

Datum ~ 2009-10-29 | Tid ~ 00:03:50
Kommentarer (0) | Allmänt
Skyndade mig till stallet innan dagens långa jobbdag. Hade planerat tiden väl så att stallsysslor och motionering/longering skulle hinnas med. Tyvärr tog stallsysslorna för lång tid och att stressa med en unghäst ser jag inte som ett alternativ. Tyvärr fick motioneringen utebli idag. Satsar på imorgon istället då jag avsatt betydligt mer tid och förhoppningsvis möjlighet att rida ut med någon.

Stjärnan fick leka häst idag, bara mysa i hagen och njuta av det sköna vädret. Välbehövligt när hon fortfarande är ny i stallet. Massor med pussar och annat fick hon i alla fall.

Imorgon är det planerat att rida ett dressyrpass på banan, hög intensitet under en kort period om det fortfarande finns något ljus kvar ute. Om inte annat hoppas jag på sällskap för en uteritt. Har en trogen mamma som gärna följer mig längst vägen om inte annat!

Uppdaterar imorgon kväll när jag utfört alla stallsysslor. Ursäktar så mycket för att det kommande dagarna (plus idag) kommer lida av dålig uppdatering på grund av jobb. Fredag speciellt då jag jobbar 12h i sträck.

Way to go

Datum ~ 2009-10-27 | Tid ~ 22:00:02
Kommentarer (2) | Allmänt
Dagens stalltjänst och motionering av hästen gick mycket bra. Hon skötte sig näst intill perfekt i gången samt under sadling och resterande orosmoment. Motioneringen blev ett dressyrpass på ridbanan. Detta var första gången hon var utan sällskap och det gick verkligen strålande. Vi jobbade med förtroende för handen samt övergångar och ställning. Resultatet var över förväntan! Än så länge har jag inte så mycket ork eller tillräcklig teknik för att rida ihop henne ett helt pass, så det blir lite kortare, men intensiva pass här framöver. Bra för henne att anpassa sig och göra rätt från grunden. Otroligt skönt och hon lär sig fort att lyssna, bara man visar vad man vill.

Fick sällskap i stallet av en av mina elever plus tillhörande mamma som inspekterade hästen. Otroligt uppskattat och trevligt. Hästen fick godkänt och mer än +poäng. (way to go)

Därefter blev det planering av lektioner, listor och annat innan det var dags att börja jobba.
Lektionerna gick riktigt bra och eleverna skötte sig över förväntan, som vanligt. Roligt med den nya ponnyn att det fungerade, och att hon matchade en elev som handen i handsken.

Imorgon blir det longering som står på schemat, jobba lite från marken och låta henne bli av med lite energi. Ingen rast och ingen ro före helgen!

Dagsform

Datum ~ 2009-10-27 | Tid ~ 12:30:26
Kommentarer (0) | Allmänt
Dags att börja dra sig mot stallet.
Vad dagens pass ska bestå av är ej riktigt fastställt. Beror om någon är i stallet eller inte. Motioneras ska hon hur som helst. Antingen rider jag ut eller så blir det ett pass på banan. Beror helt på dagsformen. Uppdaterar om detta senare ikväll, då passet är slutfört.

Därefter blir det lektioner för fulla slanten, tyvärr har jag varit seg med min planering så bäst jag är där i tid och hinner planera mina lektioner! Sista gruppen är åtminstone spikad.

Uppdaterar senare ikväll, nu måste jag rusa.

Små steg i rätt riktning

Datum ~ 2009-10-26 | Tid ~ 23:33:15
Kommentarer (2) | Allmänt
Tre lektioner senare samt en långkväll i stallet.
Lektionerna gick riktigt bra trots att eleverna var helt nya och hästarna mer än nådigt pigga. Det slog mig verkligen att vi instruktörer är så olika, fast med samma mål. Att man jobbar på väldigt olika sätt för att nå dit vi alla vill, lära barnen rida. Det var spännanade och jag tror barnen fick något att tänka på och kämpa med hädanefter.

Stallet blev mycket skötsel, hjälpte även till med kvällsfodringen och nattning av hästarna. Bra att kunna rutiner och  få gå dubbelt med någon som redan kan. (++)

Hästen skötte sig långt över förväntan i hanteringen idag! På gången stod hon näst intill som ett ljus och trampade inte alls runt. Tror även att sadelträningen som vi utförde redan gett utdelning. Mycket mycket bättre. Hon stod även helt stilla när jag skulle hoppa upp (++). Visst finns det fortfarande mycket att jobba på, men de små framstegen är underbara och väldigt uppskattade.. Ridturen gick riktigt bra, vi travade för första gången. Sällskapade med Emelie och Bavvan igen, toppen sällskap! Temperament och uppförande under ridturen var OK, problemen vi stötte på har vi förhoppningsvis redat ut och slipper stöta på dem framöver. Dock har min häst väldigt mycket energi, och jag tror det är dags att börja göra sig av med den, annars har vi nog en tickande bomb framöver.


Den utlovade tävlingen!

Datum ~ 2009-10-26 | Tid ~ 14:06:29
Kommentarer (10) | Allmänt
Skriv om ert bästa hästminne!!

Här kommer tävlingen som jag nämnde tidigare, med otroligt fina priser! För att vara med  i tävlingen följ reglerna nedan och skicka in ditt bidrag omgående.

 

Tävlingsregler

1. Dela med dig av ditt bästa hästminne. Vad som var så speciellt med just de minnet. Hur det har förändrat/format dig som människa/ryttare. Varför blev just det minnet det du kommer ihåg och känner starkast för. Skriv om ditt minne, motivera varför detta är värt att komma ihåg. Bifoga gärna en bild om fotograf fanns tillgänglig när du upplevde ditt hästminne.

2. Bidraget lämnas in som komentar till tävlingsinlägget och eventuella bilder mailas till hoppbloggen@live.se Glöm inte att skriva Namn och kontaktadress (mail) för vidare kontakt vid vinst.

3. Skriv gärna ett inlägg om tävlingen och länka till denna adress (http://hoppbloggen.blogg.se) för vinstmöjlighet.

 

4. Tävlingen avslutas 6/11 00.00

Följande priser delas ut efter avslutad tävling.

 

1:a pris - Biljetter till Göteborg Horseshow (4st)

2:a pris - Schabrak

3:e pris - Sadelöverdrag

4:e pris - Paddar (4pack)

Tävlingen är sponsrad av www.libresse.se/aretshast

Besök gärna hemsidan och var med i den stora tävling om Årets finaste, gulligaste eller vackraste häst. Där erbjuds storslagna priser och möjligheten att se de andra deltagarnas bidrag, om inte annat bara som ögongodis. Mer om tävlingsrelger priser och vad som krävs för att delta i den stora utlottning om det makalösa priserna Årets Häst tävling erbjuder, besök hemsidan för mer info.

Klicka här

 

 

 


Planerad uteritt

Datum ~ 2009-10-26 | Tid ~ 13:44:54
Kommentarer (0) | Allmänt
Extra lektioner ikväll som intruktör.
Att lära barnen det jag redan kan känns verkligen jätte roligt. Första gången jag vikarierar en måndag, så det blir helt nya barn. Men det känns roligt och det kommer bli toppen. Hästarna är redan utdelade och övningar är gjorda. Spännande att se vad dem kan, och vad jag kan hjälpa till med.

Det blir sen kväll i stallet, får sällskap med uteritt kring 7snåret, så det blir att åka dit direkt efter jobbet. Hoppas att det inte strular med någonting ikväll och att mitt sällskap faktiskt rider ut. Skulle vara skönt att få sitta upp igen på min stjärna, sköter hon sig lika bra som förra gången kommer jag vara mer än nöjd. Känns allting bra kanske det blir några travsteg. Om inte, så är min långsiktiga plan att skynda långsamt. Befästa en gångart i taget så att allt sitter pefekt för att slippa bakslag. Men det skulle vara roligt att prova. Återstår att se. Sist bjöd hon själv in till trav och då blev dessa några få travsteg, entusiasm från hästen uppskattas.

Uppdaterar efter ridturen och kvällsfodringen i stallet!

Stora framsteg i ett regnigt Umeå

Datum ~ 2009-10-25 | Tid ~ 23:38:03
Kommentarer (0) | Allmänt
Den planerade fotograferingen som jag nämnde tidigare idag blev som sagt inställd på grund av väder. Tråkigt, men ibland måste man anpassa sig.

Stallet var tomt så stallsyslorna blev ostörda, både på gott och på ont. Tyvärr uteblev mitt sällskap för uteritt, och därmed mina planer på att motionera min stjärna. Vågade inte longera idag på banan eftersom det regnat hela dagen och igår var det redan lite svårt med fäste. Så tyvärr utebled motioneringen. Vi jobbade däremot med att stå stilla på gången, sköta sig vid sadling och liknanade. Med goda resultat, stor skillnad sen de tidigare dagarna. Förhoppningsvis befäste om dem idag, och sköter sig strålande hädanefter. Om inte annat, fortsätter vi på samma sätt under fler dagar.

Smörjde alla saker och fixade snyggt i sadelskåpet, lite ordning vill jag ha på mina saker. Måste dock ta tag i vilka saker som ska vara lättillgängliga och vad som får stå på stalltaket. Tyvärr är platsen begränsad, antar att man blev bortskämd i ett eget stall med tillhörande garage tidigare.

Hade därefter lektioner med mina "lånade" elever vilket gick vädligt bra. Hästarna har haft lov-vecka och fick därför gå lite lugnare. Avdelningsridning stod på schemat. Betydligt svårare än de flesta anat, men det gick riktigt bra! Roligt att eleverna börjat lita på mig och tar initiativ.

Hoppträningen gick långt långt över förväntan!
Melody skötte sig otroligt bra, bättre än jag och ägaren någonsin kunnat ana. En felfri runda och vi avslutade lite tidigare med tanke på konditionen. Ser fram emot våra söndagar om framstegen fortsätter.Äntligen hoppträning

Datum ~ 2009-10-25 | Tid ~ 11:57:11
Kommentarer (1) | Allmänt
Ikväll blir det hoppträning med Melody. Vidareutbildning av 7åriga ungponnyn, spännanade!

Dåligt väder

Datum ~ 2009-10-25 | Tid ~ 11:56:07
Kommentarer (0) | Allmänt
Fotografering inställd. Återkommer med ny tid till veckan då vädret förhoppningsvis spruckit upp lite mer.
Tills vidare får ni hålla er till tåls.

Yster valack

Datum ~ 2009-10-24 | Tid ~ 22:23:45
Kommentarer (0) | Allmänt
Imorgon är fotografen inplanerad och därefter har vi sällskap ut i skogen. En (ny) stallkompis gör mig sällskap vars häst förhoppningsvis håller alla hovar i backen och uppför sig på bästa tänkbara sätt. Detta en yster 9årig valack. Bra för Skilla att lära sig hantera olika situationer med olika hästar, och för en framtid, ensam. Ser fram emot skogsturen då gårdagens tur var exemplarisk.

Sitter och planerar upp schemat för veckan. Svårt att sätta fasta dagar för var sak då jag är väldigt beroende av sällskap på mina uteritter. Någon vilodag samt dag/dagar för tömkörning är inplanerade. Lägger upp en preliminär planering imorgon med risk för ändring.

Fotografering inbokad

Datum ~ 2009-10-24 | Tid ~ 22:18:31
Kommentarer (0) | Allmänt
Imorgon förmiddag

Överskotts energi

Datum ~ 2009-10-24 | Tid ~ 20:16:06
Kommentarer (0) | Allmänt
Dagen har spenderats på SURF där Blå Dragonen gick av stapeln. En kombinationstävling dressyr/hoppning där alla deltagare tävlar båda grenarna. Myvket fina resultat och riktigt fina ekipage. Till nästa år ska vi nog vara startklara för något sådant.

Stallet gick långsamt idag, blev en riktigt lång stund ensam, inte alls lika trevligt som när man har någon att surra med. Stalltjänsten är avklarad, och hästen fick komma in och tränas i gången. Idag skötte hon sig mycket bättre än föregående dag. Antingen har hon börjat landa, eller skötte hon sig för att det endast var jag och hon i stallet. Den planerade uteritten fick vi skippa då sällskap uteblev. Tills vi känner varandra känns det bättre om vi håller oss till sällskap vid uteritter och resterande tid på ribanan. Dagens pass blev ett longerings pass med medel intensitet. Motionerade henne en stund och lät henne springa av sig ordetnligt. Kan lova att hon bär på väldigt mycket överskotts energi efter all denna vila. Hon skötte longeringen otroligt bra, men vissa delar i  hanteringen tåls att tränas på, mycket nytt för en liten tjej. Blev dock glatt förvånad över hennes goda gångarter. Hon rör sig lätt fritt och väldigt elastriskt. Spännande att se vad det kan bli om man förvaltar dessa rätt.

Dagens resultat var klart godkänt. Stora framsteg på gången och det allmänna beteendet, hanteringen från marken måste putsas men första longeringen var klart godkänd.

Svenskt Halvblod

Datum ~ 2009-10-23 | Tid ~ 22:17:15
Kommentarer (0) | Allmänt
Skilla
f.2004
e. Partisan II
ue. Ganesco
Mankhöjd: 163-164cm
Utbildningsstadium : Under utbildning (vidareutbildning)

Flashig showhäst

Datum ~ 2009-10-23 | Tid ~ 18:25:16
Kommentarer (3) | Allmänt
Lunchade åt hästarna idag i det underbara vädret. Kan lätt påstå att detta snö/regn påverkar deras otålighet att vänta på sin tur. Det var allt från rodeohästar till skuttande och hoppande hästar. Min häst, skötte sig exemplariskt. Tills jag lämnat höet och sagt varsågod. Då reser hon sig rätt upp och viftar lekfullt med sina framben. Går ner tittar nyfiket på mig och gör om samma procedur. Jag kunde inte annat än le åt hennes försök att busa. Måste dock säga att hon är en otrolig showhäst och en snygg sådan!

Stallsyslorna tog otroligt lång tid idag, mycket babbel och trevligt sällskap. Det går väl så, tur man inte var stressad och kunde ta sin tid. Dag ett och jag trivs redan riktigt bra i stallet, det här blir nog toppen !

Skilla fick agera täckesmodell idag vilket hon hade blandade meningar om. Att stå på gången, är verkligen någonting vi måste träna på. Något en 5åring tycker är ganska tråkigt, och blir fort väldigt rastlös. Men så fort jag håller mig i närheten håller hon sig lugn och stilla. Hon gillar inte alls när jag försvinner bortom räckhåll. Detta kan självklart ha att göra med att hon är ny, och hon litar mest på mig. Däremot när täckena skulle provas ut vad det inga problem. Kan behålla ett av Kiaras nya täcken som passade perfekt, det andra blir till att sälja. Provade även nya vintertäcket med hals, vilket sitter sisådär. Det sitter bra, men musklar hon på sig vill jag kanske har ett större. Tåls att fundera på!

Senare blev det första skritt turen. (utan longering) vilket kändes rätt OK. Vissa saker som att stå helt stilla och liknande, som en unghäst tycker är dö trist tåls att träna på. Resterande skötte hon sig klockrent. Kommer jobba mycket med henne innan vi avancerar vår träning för att lära känna varandra ordetnligt från början.

Mycket jobb innan hon är klar, men otroligt fint material att jobba med. Ser fram emot vart framtiden tar oss, kan knappt vänta till nästa gång jag får rida och hantera mitt nya stjärnskott.


Första dagen med nya stjärnan

Datum ~ 2009-10-23 | Tid ~ 12:29:57
Kommentarer (0) | Allmänt
Dags att börja röra sig mot stallet och hästen. Planeringen för dagen ser ut följande.

Smörjning av saker
Stallfix
Longering och ev. skrittpass med Emelie o Bavvan

Återkommer när ridturen är avklarad.

Kärlek vid första ögonkastet

Datum ~ 2009-10-23 | Tid ~ 00:04:28
Kommentarer (12) | Allmänt
Åkte till stallet tidigt för att hjälpa Emelie med klippningen av Bavaria. Detta blev inte alls så problemfritt som tanken var. En påhoppad fot och ett täckt och bremsad häst senare kunde klippningen ta plats med otrolig hjälp av Hanna. Första "stordådet" som jag fått erfara från hennes sida, men något säger mig att det kommer inte dröja länge innan nästa kommer.

Därefter följde det någon timme av nervositet och vankande av och an. Malin och mamma dök upp som stöd, och därefter kom den stora lastbilen inrullandes. (hjärtat i halsgropen)

När lastbilen var nerfälld baktill stack ett litet huvud fram följt av nyfikna blickar och spetsade öron (wow känslan redan då!!). Därefter lastades hon av problemfritt, kollade in sin nya omgivning och traskade in i boxen nöjd. Började genast tugga på lite ensilage trivsamt.

Därefter fick hon göra sig hemmastadd, hälsa på sin nya bästis wella som hon kom väldigt bra överrens med. En promenad med rask takt och lite miljöträning stod på schemat och utfördes utan större problem. Fotografen var med och fotomodellen redo. 

Hon har anpassat sig väldigt bra, och jag lovar att jag inte ångrar mitt beslut en sekund. Känslan var obeskrivlig och jag ser detta som starten på något nytt och spännanade. Kan knappt bärga mig tills vi känner varandra ordentligt.!

Passade på att smörja upp alla saker, och resterande tvätt ska ordnas omgående för en stjärna måste få glänsa!Samtal från Grens

Datum ~ 2009-10-22 | Tid ~ 12:43:50
Kommentarer (0) | Allmänt

Beräknad ankomst 16.00

Markarbete / lydnad

Datum ~ 2009-10-22 | Tid ~ 12:42:59
Kommentarer (0) | Allmänt
Ryttare: Ryttaren tränar upp balans, inverkan, samt effektiviteten i ridningen. Tack vare de korta avstånden måste ryttaren ha en förberedd häst, där hjälperna går igenom och hästen är vaken för förändring. Detta görs lättast om ryttaren får jobba under nedsittning på travsträckorna samt arbeta hästen ordentligt i skritten. Nogrannheten med vägarna och förberendande inför den nya uppgiften är A-O för övningen. Ryttaren får även möjlighet att träna sin balans och sin snabbhet. Viktigt att ryttaren förbereder hästen och blir klar med föregående moment innan nästa moment påbörjas.

Häst: Hästen tränar sin egen balans med hjälp av ryttarens hjälper och kommandon. Elastisitet och spänst då övergångar sker kontinuerligt, spänsten kommer in över cavalettibommarna. Övningen varieras och hästen rids i alla gångarter och får mycket stimulans. Detta passar piggare hästar som behöver uppgifter för att komma till ro, och långsammare hästar som kräver ridning, då ryttaren måste prestera och hjälpa hästen på dessa korta avstånd.

Allmänt: Att hjälperna går igenom är viktigt för både ryttaren och hästens utveckling. För att detta ska ske, måste ryttaren få igenom halvhalterna och vara snabb med eftergifterna. Att träna reflexer, inverkan och balans i samrörelse med hästens 3gångarter är ett bra sätt att lära känna en ny häst. Övningen kräver dock stor fokus hos ryttaren och tydliga kommandon för att hästen ska göra bra ifrån sig. Både ryttare och häst får möjlighet att träna upp effektivitet och koordinationen samt hålla sig sysselsatt kontinuerligt. Cavalettin hjälper hästen med takt och tempo samt taxering för eventuellt kommande hinder.

Lydnadsövningar är viktigt att träna för ekipagets utveckling. Varesig du rider dressyr eller hoppning är en lydig och vaken häst att föredra. Tränas lydnaden ofta kommer hjälperna bli mindre och samspelet bättre. Denna övning sträcker sig över alla gångarter och ger ryttaren möjlighet att träna sig själv och hästens "tänk". Är man mer inriktad på dressyr och vill träna sitsen går övningen bra att rida utan stigbylgar, eventuellt variera och ta bort cavalettiserien.

Övning: Övningen sträcker sig över alla gångarter efter en helt uppvärmd häst. Passar bra att använda i framridningen med anpassade sträckor och gångarter för att sedan stegra övningen och korta ner avstånden. Övningen i sin helhet skall ridas i alla gångarter på anpassade områden. Kortsidorna är avsatta för skritt mellan dessa koner, hörnlinjerna för igångsättning till trav eller avbrott. Långsidan utan bommar och bågen rids i galopp. Detta kan varieras beroende på mål med träningen. Eventuellt rida travökning längst långsidan (kort avstånd) för att sedan samla ihop hästen i hörnet innan avbrottet. Bågen rids i arbetstrav med fokus på följsamhet och ställning på bågarna. OM möjligheten finns, rid ut dessa ordentligt för att hästen ska få möjlighet att rakrikta innan cavalettiserien. Övningen rids i nedsittning dock ej cavalettibommarna som sker under lättsits för att träna balans och fokus. Samt träna möjligheten för hästen att bibehålla stödet och förtroendet trots att ryttaren lämnar sadeln. Variera gärna längen mellan bommarna, var nogrann med anpassade avstånd. Om möjlighet finns, använd gärna sockerbitar för att sedan höja upp cavalettin. När hästen är riden i båda varven på den fullständiga övningen avsluta gärna med att skutta hästen några språng på rakt spår som belöning.

 

Styling (bild)

Datum ~ 2009-10-22 | Tid ~ 01:43:18
Kommentarer (2) | Allmänt
Här kommer bilden jag utlovade från omstylingen av b-ponnyn!
Tyvärr endast mobilkamera, men hoppas ni ser resultatet.

NY ponny

Datum ~ 2009-10-22 | Tid ~ 01:36:30
Kommentarer (2) | Allmänt
Första träningen för mina tjejer idag och den NYA ponnyn.
Dessa tjejer har tränat för mig regelbundet sedan dem köpte sin första ponny som dem delade på till en början. Tiden har gått fort och lillasyster fick en ny ponny i våras, som dem sålde för knappt en månad sen då den var lite för knepig. Träningarna flöt på bra, men hemma och vardagsridningen fungerade verkligen inte alls. Samt att träningarna bestod störstadels av att blåhålla en något pigg och stark häst. Beslutet togs att sälja ponny och hitta något lämpligare att lära sig på, utvecklas och så småningom tävla på.

Mamman till barnen har letat ponny ordentligt, varit i kontakt med många och provridning några. Tyvärr med mycket motgång och fantasipriser för de b-ponnysar som legat ute. Jag lämnades som referens på en intressant b-ponny för att gräva djupare och samtidigt gå i god att barnet rider på ett snällt och mjukt sätt. Den ponnyn var av betyg MEDEL. Sökandet gick vidare, mamman började ge upp och PLÖTSLIGT dök han upp. Humana priser, en riktigt läromästare med alla hemma. Nästan för bra för att vara sant. Veterinärbesiktning U.A därefter en perfekt provridning. Så från en vecka tillbaka, har han flyttat hem till denna familj. (Även denna häst jag stylade om)

Första träningen idag, VILKEN ponny. Blev ridsugen och ser en ljus framtid. Otroligt spännande att se vad som blir av detta framtidsekipage. Storasyster var inte sämre och fick prova på lite akrobatik idag då ponnyn hade egna åsikter. Mycket duktig även om modet sviktar ibland. Toppen tjejer med otroligt fina hästar och lovande ryttare!

Är det av intresse att publicera övningen dem red?

Löshoppning

Datum ~ 2009-10-20 | Tid ~ 15:01:43
Kommentarer (2) | Allmänt
Dags att börja röra sig mot jobbet. Denna vecka är det teorivecka för ridskolans elever. Jag tillsammans med en kollega är ansvariga för dagens aktivitet : Löshoppning

Kommer vara borta under större delar av kvällen, aktiviteten tar några timmar sen är det hoppträning på schemat. Tyvärr inte för min del, men en efterlängtad tränare håller träningar. Måste nog stanna och kika lite om inte pojkvännen kallar.

3 ponnysar och 4 storhästar ska löshoppas ikväll.
Att tänka på för kvällen är sjävklart säkerheten, var person har sin plats, alla bär hjälm och håller sig lugna och tysta. Barn under 10år är hänvisade till läktaren. Avstånd är superviktigt för hästarna ska få en så positiv erfarenhet av detta. Tyvärr ingen fotografering då jag håller i denna aktivitet.

Försäkringsbolag

Datum ~ 2009-10-20 | Tid ~ 12:06:34
Kommentarer (6) | Allmänt
Sitter och försöker reda ut allting kring försäkringsbolag. Vill att allting ska vara klart tills hästen står på transporten och att bästa tänkbara försäkring är täcknad. Kollar runt kring det olika bolagen vilket som kan passa mig och min stjärna bäst.Tidigare erfarenheter av försäkringsbolag?

Stallplats avklarad

Datum ~ 2009-10-19 | Tid ~ 23:45:27
Kommentarer (0) | Allmänt
Sista dagarna har tyvärr varit en del strul kring: Stallplats, avlämning, avhämtning och liknanade. Några av dessa frågetecken har jag rätat ut under dagens gång.

Stallplats är fixad, och vi flyttar in nu på torsdag. Skönt att slippa flytta runt och hästen får lära känna mig, stallet och de nya vännerna i lugn och ro. Var förbi stallet och inspekterade, tog upp villkor kontrakt och liknanade. Det verkar ha en bra stämmning i stallet. Bra villkor och prefekt för mig som hyresgäst. Kontraktet ska skrivas på innan hästen anländer, vilket passar både mig som hyresgäst och hyresägaren bäst. För bådas trevnad.

Avhämtning Tid för avhämtning av hästen är EJ fastställd. Lite komplikationer kring tiden då ansvarig för hästen ska på Clinic. Hon har fått kontakta föraren för lastbilen för att lösa detta lättast. Avhämtning av resterande utrustning i Uppsala, ska ägaren och lastbilschauffören komma överrens om. Denna kontakt kan förhoppningsvis ägaren ta med föraren.

Avlämningen är fortfarande ej bekräftad med nytt mål samt detaljer om tid och liknanade måste fastställas. Detta kommer att förhoppningsvis imorgon->onsdag senast torsdag.

Resterande av dagen har spenderats åt att studera hästsaker! Ett stalltäcke, nytt kedjegrimskaft samt reflexer är införskaffade. Resterande, får bli när hästen står på plats och behovet mer akut. Måste ju se stjärnan för att passa in passande outfit. Detta gjorde jag i en mycket god väns sällskap samt en mycket uppskattad mamma.

 

Måste bara visa "måste ha julklappen" för detta år i hästutrustning. Den är skön, sitter snyggt och ser dessutom underbart snygg ut. Kingslands nya dunväst!(bilder tagna från google)


Inställd hoppträning

Datum ~ 2009-10-18 | Tid ~ 13:27:34
Kommentarer (0) | Allmänt
Tyvärr blir dagens hoppträning med Melody inställd. Pga olika anledningar har hästen inte ridits kontinuerligt de sista veckorna och är därför inte i träningsform. För en grön 7åring är det tillräckligt med intryck bara att vara på träningen, så att hon är igång är en sjävklarhet. Detta skjuter vi på tills nästa vecka då förhoppningsvis allting är OK.


Beger mig mot jobbet för att hålla i lektioner för kvällen. Har inte riktigt bestämt vad barnen ska göra idag, ska kolla igenom pärmen och hitta någonting passande. Hästlistorna är klara vilket känns skönt och underlättar planeringen.

Funderar kring framtida stallplats, förhoppningsvis får jag detta uppbenat idag senast imorgon och kan planera lite mer kring detta då. SURF är en lösning kommande veckor, därefter måste det lösas permanent. Tyvärr är det fullt där och möjligheterna för fast plats där dröjer. Det finns flera tänkbara, måste bara kolla avtal och regler för varje. Återkommer om detta senare.
- Evelina -

Häst styling

Datum ~ 2009-10-17 | Tid ~ 19:35:07
Kommentarer (0) | Allmänt
Då har man precis varit med och stylat om sin första ponny. Från en ovårdad man till lång svans och på tok för mycket päls till en välklippt herre som ser tävlingsredo ut. Resultatet blev mycket bra och ponnyn ser som ny ut.
Köpet av denna ponny verkar hittils väldigt bra, otroligt lugn och sansad vid hantering, alla områden var problemfria att klippningen, vilket var skönt. Min framtida karriär inom häststyling har precis tagit fart. Otroligt roligt att se sådana resultat, och möjligheterna är perfekta. Uppdaterar med bilder så fort jag hittar någon sladd, tyvärr bara mobil bilder då kameran glömdes bort. Alltid något!
- Evelina -

Tävling på gång

Datum ~ 2009-10-17 | Tid ~ 13:44:38
Kommentarer (2) | Allmänt

Håll ögonen öppna, snart kommer det en tävling här på bloggen med riktigt fina priser! Alla har möjlighet att vara med, och tävlingsreglerna kommer vara enkla.. Håll ögonen öppna och se till att just DU har möjlighet att tävla om fin fina priser!

Håll er uppdaterade

Datum ~ 2009-10-17 | Tid ~ 02:42:29
Kommentarer (0) | Allmänt


Glöm inte att prenumerera på bloggen!
Snart har jag min nya stjärna hemma och kommer tillbaka till hästlivet.
Vill ni läsa om vår utveckling, träningar och vardagligt hästliv glöm inte att prenumerera på bloggen så att ni inte missar någonting!

Tryck här för att bli prenumerant!

bloglovin

Transport bekräftad

Datum ~ 2009-10-16 | Tid ~ 13:46:25
Kommentarer (3) | Allmänt

Min bokning är bekräftad och Grens hämtar upp min häst och lämnar den på avsedd plats onsdag v.43 enligt överrenskommelse. Skönt att det fanns plats och att jag inte behöver dö av nervositet allt för länge. För er som inte vet vilka underbart fina transporter och omtanken Grens ger sina hästar under transportering läs gärna på deras hemsida. www.grens.se Hästen har tillgång till mat och vatten under transporten. Bra ventilation och värme/kyla för hästarna samt att stopp är inbokade under färden för bästa komfort. För att hålla bra koll på hästarna om olyckan skulle vara framme är transporterna utrustade med övervakningskamera som ser till att de sköter sig under färden.

 

Någon exakt tid när hästen ska anlända har jag ej fått. Dem brukar höra av sig när transporten börjar rulla, och sen hålla god kontakt allt eftersom resan fortgår. Planen är att jag fixar och donar i stallet så jag är på plats när allting sker, oavsett tid.

- Evelina -

Bild på begäran

Datum ~ 2009-10-16 | Tid ~ 13:08:39
Kommentarer (0) | Allmänt
Ni får hålla er till tåls tills stjärnan dyker upp! Pga äganderätt av de bilder man publicerar och fotograferar och respekt för detta får ni hålla er till tåls. För er som har lite detektivsinne finns annonsen fortfarande kvar, så om ni letar kanske ni hittar henne och får ta er en tjuvkik! Spännande att se vad ni tycker när hon väl dykt upp.
- Evelina -

Gudars skymning, jag är hästägare!

Datum ~ 2009-10-15 | Tid ~ 11:40:07
Kommentarer (5) | Allmänt
Då  har hästen gått igenom veterinärebesiktningen U.A.!! Ärligt talat har jag nog inte insett att jag inom några dagar - mot nästa vecka är HÄSTÄGARE igen. Stallplats är fixad för den närmsta tiden på bästa möjliga sätt, bättre kunde det verkligen inte bli. Sen hoppas vi på förlängning. Nu väntar jag bara på ett samtal från ägaren så vi löser det sista med kontrakt och utrustning som skulle följa med.

Transport är beställd och får min bekräftelse imorgon, så om inget oväntat händer har jag en häst, MIN häst inrullandes till stallet precis om en vecka!

Kan verkligen inte sätta ord på min känsla just nu !!
- Evelina -

Veterinärbesiktning inbokad.

Datum ~ 2009-10-13 | Tid ~ 23:09:12
Kommentarer (2) | Allmänt
Torsdag 08.00 på Strömsholm.

Äntligen händer det saker.

Datum ~ 2009-10-13 | Tid ~ 13:51:36
Kommentarer (1) | Allmänt
Som ni vet, har jag varit lite nedstämd och börjat fundera om det verkligen varit mening att jag ska hitta mig en häst. Men just nu, känns det som att vinden kanske har vänt. Har kontaktat säljaren till fuxen (som för övrigt är underbar och otorligt trevlig). Med otroligt goda resultat.

Nu ska vi inte skrika HEJ förens mer saker har fallit på plats. Men jag kan avslöja att mitt bud är accepterat och en veterinärbesiktning ska bokas in snarast möjligt.

Så om allt går som det ska har jag mig en häst innom några veckor.

Skulle det vara uppskattat om jag publicerade en bild?
- detta är dock en osäkerhet, då annonsen fortfarande finns kvar. Så ni får hålla er till tåls tills veterinärbesiktningen är inbokad, därefter om intresset finns publiceras bilder. Med en veterinärbesiktning U.A så publiceras även film.

Helt klart spännanade, så för alla er som läser, håll alla tummar och tår!
-Evelina-

Godkänd

Datum ~ 2009-10-13 | Tid ~ 00:06:25
Kommentarer (2) | Allmänt
Fick utlåtande av min dressyrtränare om fuxen. Hon ställde några frågor som jag svarade på, med eftertanke. Men det kändes bra, och tro det eller ej så fick hästen GODKÄNT. Min dressyrtränare är utbildad domare och har ett otroligt gott öga för exteriör och ben. Så ett godkänt av henne, sker inte allt för ofta. Detta gav mig sjävklart lite mer självförtroende.

Har även en nära bekant som varit inom hästvärlden i alla tider. Som köpt hästar, med olika resultat som även följt min utvecklig i hästvärlden och är väl medveten om hur svårt det är att hitta rätt. Att hitta en häst som uppfyller alla krav, är hel och frisk och som har potential att bli riktigt fin, sådant brukar hon ha bra känsla för. Även hon gav OK och hoppas att det blir just denna häst som kommer hem till mig inom en snar framtid.

Min goda kontakt och perfektionist i det mesta Jennifer, har även godkänt hästen. Även rekomenderat ett köp, då hon gillade typen och hästens utstrålning och energi.

Diskussionen med min mamma började idag. Visstt är framtiden oviss då inkomsterna är ostadiga, men någonstans måste jag se möjligheterna. OM inte annat går får jag falla för grupptrycket och bli telefonförsäljare. Dock har jag ett eventuellt jobberbjudande med 9timmar i veckan som är av stort intresse. Lite krångel med tid och transport, men allt går. En häst vill jag ha, så detta måste vi göra klart.

Samtalet till försäljaren kommer att ske imorgon, efter samråd med min mor. Därefter hoppas jag på bästa möjliga utgång och ett lyckat besked att uppdatera med imorgon.

Håll tummarna!
-Evelina-

Dålig uppdatering

Datum ~ 2009-10-12 | Tid ~ 01:53:18
Kommentarer (3) | Allmänt
Ni får ursäkta mig för dålig uppdatering.

Som ni säkert vet har jag funderat väldigt mycket av och till gällande olika hästar.
Har dock blivit påminnd två gångar av opartiska människor om samma häst.
Denna försäljare har jag tidigare varit i kontakt med, men blev tveksam om jag skulle kunna ta tillvara på kapaciteten hästen har. Kan verkligen inte släppa den ur mina tankar och mitt minne. Därför har jag valt att skicka filmen till min tidigare dressyrtränare,  och om hon ger OK så går vi vidare och kontaktar försäljaren igen.

Ang. magkänslan hästen har ägaren tyvärr inte svarat på mina försök till kontakt. Hästen ska kollas upp av min kontakt i Skåne, men är inte av största intresse utan snarare medel.

Det är dags att få någonting att lägga ner tid på. Att börja om igen och få komma vidare.
Förhoppningsvis blir det innom en snar framtid en förbättring. Så fort jag har en häst hemma blir bloggningen genast mycket lättare, och intressantare.

Måste bara dela med mig av denna otorligt tjusiga hästbild.
Den här hästen ligger ute på annons. Hade jag haft pengar och möjlighet att spara på hästar hade detta varit ett sjävklart val. Otrolig utstrålning och verkligen sinne för skönhet.http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=287039

- Evelina -

Magkänsla

Datum ~ 2009-10-08 | Tid ~ 19:54:18
Kommentarer (2) | Allmänt
Ska man lita på magkänsla eller är det bara ett av livets spratt.

Suttit och kollat annonser, som ni vet i evigheter. Hittar hästar hit, hittar hästar dit.
Fick film på en av dem som inte varit speciellt intressanta, och filmen blev en wow-upplevelse.
Hästen är verkligen inte snygg i kroppen, otroligt tunn och inte alls så mycket muskler på sin stackars kropp. MEN den hoppar som en GUD, och av stammen att läsa så blir det nog en värsting. Den faller mig precis i smaken av hoppningen att dömma. Men räcker det till för att ha en perfekt häst?

- Lovar att skriva ett längre intressantare inlägg så fort jag har lite inspiration. Har haft idétorka som ni kanske märkt. Därför har ni fått läsa om mina annonser, och hästletande. Visst kan det vara av intresse, men förstår att ni börjar lessna!

-Evelina-

Arbete från grunden

Datum ~ 2009-10-08 | Tid ~ 14:13:10
Kommentarer (0) | Allmänt
Fortfarande inte hittat någon häst som ger mig den wow-känsla som jag söker. Däremot så har en av tidigare intressanta hästar lagt ut som "säljes pga platsbrist" vilken kan vara något positiv. Har en som ligger och väntar på mailen också, som dock kollar den väldigt sällan som kan vara av intresse. Sen har jag kontakat några fler under dagen. Kanske hittat en lämplig 4åring som gått med föl, därav sen i utbildingen men möjligheten för kvalitén nästa år finns fortfarande kvar. Bra stam och presterat bra på den korta tid den är riden.

Försöker se frammåt, att snart kommer den perfekta hästen. Det är svårt när mycket går emot en. Men den måste finnas där, om det är meningen. Det får vi verkligen hoppas att det är.

Men om ärligheten ska fram, så saknar jag grundridning och att bygga från början. Även om det är det jag la ner mest tid på min häst och fick ingen möjlighet att njuta fullt ut så är det ett spännanade arbete. En färdig häst blir det inte samma sak med. Men något sådant har jag heller aldrig provat under en längre tid. Så vad det blir i slutändan, återstår att se.

Tacksam

Datum ~ 2009-10-07 | Tid ~ 01:40:47
Kommentarer (0) | Allmänt
Jag är otroligt tacksam över alla läsare som kontaktat mig. Med tips på annonser, peppning och allt annat som varit till stor hjälp. Ni är guld värda.

Fick ett telefonsamtal idag av min kontakt i Skåne. Vi pratade fram och tillbaka och hon sa sitt om vilken typ av häst hon tycker skulle passa mig. Vi är inte helt överrens, men jag förstår absolut hennes resonemang. Hon skulle ta kontakt med en tränare som importerar från Irland och se om han hade någonting passande. Hon sa dock att mina krav är väldigt höga. För den häst jag beskriver kostar mer än den budget jag har. Visst har hon rätt där. Men hon har endast kollat det helt färdiga hästarna som redan presterat bra och är "topp" hästar. Som ni läsare vet, har jag inte samma krav. Att rida Junior SM skulle vara en dröm. Men inte med den häst jag köper nu, och att rida SM någonsin, är förmodligen bara en dröm. Det viktigaste är att hitta någonting roligt, och som passar på min nivå.

Har fått ett mejlsvar och bild på en säljare som kontaktade mig tidigare. Hästen är mycket snygg. Född 2003 och inte presterat speciellt mycket. Väntar på svar på mina frågor ang. temperament, hantering och mer grundridning och liknanade. Vart han ligger i  sin utbildning samt fler filmen. En häst som kan vara av intresse till ett lagomt pris. Dock dröjde hennes svar sen hon konaktade mig men jag hoppas att det går fortare den här gången.

Ägaren till den snygga 00an mejlade idag. Tyvärr meddelande jag henne om orytmen jag upptäckt bak. Förhoppningsvis ser hon den, och kan utvärdera och gå till botten med röreslestörningen. Kanske är det något muskulärt och ingenting farligt. Skulle överväga ett köp av den hästen OM den går igenom en besiktning equiteraput och en röntgen och får en förklaring för sitt beteende. Den är snygg och väldigt lovande.

Hittat 3 alternativa hästar ikväll. En 2003a som snabbast svar var via mail så jag skickade några rader och lämnade mitt telefonnummer. Har dem inte svarat, ringer jag imorgon. Fux sto med mycket utstrålning och perfekt typ. Kan vara av stort intresse, och något för framtiden. Utseendemässigt passar hon perfekt i smak.

De andra två alternativen är 2004or. En grundutbildad valack och ett mer världsvant sto med tävlingserfarenhet. Stoet på annonsen faller mig mer i smak, men ska ta kontakt med dessa ägaren under morgondagen för mer information. Nu håller vi tummarna och att hästen med stort H fortfarnade finns där för mig.

-Evelina-

Tappat hoppet om att finna hästen med stort H

Datum ~ 2009-10-05 | Tid ~ 23:39:50
Kommentarer (4) | Allmänt
Läst igenom fler annonser idag. Visst finns det mycket hästar till salu, men inga av större intresse. Satt och diskuterade med en vän till mig som tävlat mycket själv om hästarna som finns till salu. Vi är ganska inne på samma typ av häst och hon hjälper mig att leta. Däremot, fanns det inte så mycket att hitta. Något fel är det på dem vi hittar. Många av förslagen hon gav, har jag redan kollat upp och av någon anledning strukigt.

Hittade en otroligt lovande häst idag, allt lät bra. Felen som fanns var acceptabla. Den lät som en Evelinahäst i temperament och sätt vilket kom som en gudasänd gåva. Filmen var över förväntan. Stammen är bra, har ett syskon som tävlas på MSV nivå i Umeå och som jag tidigare avundas. Tänka sig att jag kanske skulle bli stolt ägare av en syster. Tanken var verkligen för bra för att vara sann. Inväntar fortfarande fler bilder på hästen. Lättare kommer det inte bli med dem. Något i min maggrop gjorde mig orolig. Så jag kollade på filmen igen, granskade, synade och upptäckte det. DÄR, det där hemska felet. Även den här hästen verkar ha något störande i bakpartiet.

På två dagar har jag sett 3 filmer på hästar av intresse. Alla tre har gått bort just pga bakbens stelhet eller orytmiska rörelser. Så tyvärr, även denna gång går modet i botten om att jag överhuvudtaget ska hitta mig en häst.

-Evelina-

Fler hästar avklarade

Datum ~ 2009-10-04 | Tid ~ 16:46:21
Kommentarer (2) | Allmänt
Har läst alla mail och svarat på dem av intresse. Därav en mycket intressant 2006a som har kommit en bit i sin utbildning. Ställer mig fortfarande frågan om det är en så pass ung häst jag vill ha. Svaret har jag inte än.
Otroligt snygg och löshoppar väldigt bra, stam att tala om och bra exteriör.

De andra mailkontakterna jag fått, har tyvärr inte svarat på mina förfrågningar.

Tog även kontakt med försäljaren till 2004an som inte hade tid att ta samtalet igår kväll. Hästen verkar ha bra potential att bli fin, men det krävs väldigt mycket grundjobb och är endast grundriden. Löshoppad och skuttad väldigt lite uppsuttet. Efter i sin utbildning och kräver därför mycket bacis ridning under en längre tid. Film skulle ordnas inom de närmsta dagarna för att få en större känsla om vilken typ av häst det är. Försäljaren var väldigt ärlig och otroligt trevlig (++). Med det grundjobb som krävs för denna häst, känns långt ifrån vad jag söker hos en femåring. Hästen ligger snarare på utbildningsnivå för en sen 4åring. Därav känns det klokare att köpa en 3åring som presterat liknanade i hoppningen men omusklad i tid och pengar.

Provade även att ringa på en otroligt vacker svart 2003a som tyvärr var såld.

Resterande hästar som låg på Prio1 sågades av Jennifer, därav uteslöts telefonkotakt. Har mailat på en Prio1 häst som tyvärr inte gick kontakta via telefon och hoppas att det kan vara av intresse.

Sen krävs det att ta kontakt med försäljningsstall för vidare letande. Drar mig för detta då kraven är höga, otroligt höga och utbudet väldigt lågt. Kanske borde man vinna på lotto först?
-Evelina-

Svar på annons

Datum ~ 2009-10-04 | Tid ~ 13:20:21
Kommentarer (0) | Allmänt
Många svar på annonsen jag la ut igår. Klockan är bara efter 13,00 och det är redan flera som valt att svara på min annons. Vissa av större intresse, andra som inte alls uppfyller mina krav. Sitter och försöker läsa igenom alla mailen nu sen blir det att leta vidare om det kommit in någonting spännanade för att senare ringa runt på det aktuella.

Har satt upp Prio1 och Prio2 för att sålla ut det bästa. Börjar med att ringa på hästarna med Prio1 och går vidare på hästarna med Prio2 för att spara tid och samtal.

Prio1 Bra ålder, prestationer och storlek. En häst att satsa på under en längre tid. Utan större skavanker

Prio2 OK ålder, mindre prestationer och eventuellt mindre än önskat eller större. Projekt och tillridning.

Uppdaterar er när jag läst alla mail och ringt runt lite, känns spännanade och hoppas att något samtal ska vara givande.

-Evelina-

Trotsar tidszonerna

Datum ~ 2009-10-03 | Tid ~ 22:59:59
Kommentarer (0) | Allmänt
Tog mig i kragen och ringde på några hästar efter några timmars sömn och lite mat i magen. Fortfarande lite snurrig av allt flygresande, men det var dags att ta tag i saker och ting.

Satt mig ner och skrev ner passande frågor för varje häst och började sedan mitt letande. Ringde på tre hästar varav två säljare hade tid att prata. Den tredje, ska jag återkomma till imorgon förmiddag.

Skimmel valack f.2001 import från Holland. Helt klart av stort intresse. Hästen verkar vara trevlig att rida, bra typ. Psyke, ingen vetskap om tidigare skador. Sparsamt tävlad LB 110cm med utstrålning över det vanliga. Förväntade mig en film under kvällen. Tyvärr blev jag informerad att den kommer att finnas tillgänglig imorgon eftermiddag/kväll. Detta kan helt klart bli spännande. Dock beskrevs han som en "typisk valack" vilket i mina öron betyder, lite dum och neutral. Hoppas att filmen bevisar mig fel, trevliga valacker finns det visst. En som jag tidigare var mycket intresserad av och som ni läsare fått se provridning på.

Brun holsteiner valack f.2005 import Tyskland. En speedhäst med mycket energi och goda förutsättningar. Tränas och rids idag på en god nivå för en 4åring. Väl utbildad på marken och välriden. Pigg och vaken häst med god typ med god stam. Säljes till rutinerad ryttare då hästen beskrivs busig i hoppningen. Ägaren är för tillfället i Tyskland och en film kan endast möjligöras om 14dagar då hemkomsten till Sverige sker. - Självklart är detta en häst som måste provridas.

Dessa två, plus den tredje som jag återkommer om imorgon är de mest aktuella. Överväger att kontakta två till imorgon. Dock är dessa två av mindre intresse och förmodligen inte aktuella.

Vägen att hitta den perfekta hästen lär bli lång. Med tanke på att jag är otroligt kräsen och har höga krav, kan detta bli svårt. Men att satsa tid, pengar och ork på någonting som varken känns roligt eller blir bra har jag ingen större lust med. Letandet fortsätter och förhoppningsvis hittar jag det jag söker snarast.

Två svar från köpes annonsen. Ingenting av intresse än så länge, den ena en klasshäst redo för 4års finalen och den andra tvekar jag enormt för. Sover på saken och hoppas att fler mail har ramlat in imorgon.

Nu tar det fart med hästletandet

Datum ~ 2009-10-03 | Tid ~ 18:12:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Dags att ta tag i saker och ting med båda fötterna i Sverige. Hittat ett antal hästar av mer eller mindre intresse som jag ska försöka kontakta under kvällen för vidare information. Dessutom kommer min annons att publiceras för att eventuellt få svar via köpes annonserna. Imorgon går jag vidare med att kontakta försäljningsstall och fler intressanta hästar om det dyker upp någonting. Håller er uppdaterade efter närmare kontakt.


Ålder 3-9 år. Utbildningsnivå efter ålder. Vid äldre häst förväntas resultat och högre prestationer. Goda gångarter är ett stort plus, då ambitioner för att tävla Lätt dressyr finns. Tävlingserfarenhet är ett stort plus, men inget måste. Dock måste hästen vara inhoppad eller tränad regelbundet. Hästen bör vara välhanterad från mark och under ryttare. En häst med temperament, är dock inget hinder.  Skadefri. Egen framåtbjudning och motor är ett stort plus, dock ej het eller svårhanterad önskas. Då jag är en mindre ryttare bör hästen vara cirka 160-170cm hög. Gärna av sporthäst modell.

Jag erbjuder ett gott hem hos en ambitiös och rutinerad ryttare.  En häst att utvecklas och klättra i klasserna med sökes. Unghäst med potential som är väl grundriden och inhoppad är även av intresse. Du som har hästen för mig. Maila över information och bilder. Film är av stort intresse.

- Evelina-

Välkommen tillbaka till Sverige

Datum ~ 2009-10-02 | Tid ~ 00:25:20
Kommentarer (1) | Allmänt
Har tyvärr inte haft möjlighet att ringa ikväll, och eftersom Evelina snart är tillbaka i Sverige så är det nog lika bra att hon ringer själv. Förhoppningsvis blir hästen inte såld på enbart något dygn. Så håll tummarna för att den finns kvar när Evelina ringer! Tycker även att ni ska hålla tummarna för att flygresan hennes går bra, det är trots allt ett antal timmar i flyg.

Snart är hon hemma, och då jäklar ska hon bli med häst igen! Nu har hon varit hästlös på tok för länge. Tur hon får rida andras hästar då och då, är man van att ha egen så får man en lätt abstinens när man helt plötsligt blir helt utan häst..

Skrivet av: Jennifer

Ett ljus i mörkret

Datum ~ 2009-10-01 | Tid ~ 20:03:39
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdateringar från Costa Rica

Suttit och tittat på hästar i timtals under de sista veckorna. Finns det verkligen ingen häst som kan passa mig!
Började ge upp mitt sökande för idag, tänkte resterande får ske i Umeå. Sen dök det upp något intressant bara sådär. Så nu måste jag få tag i Jennifer för telefonkontakt  (då mail ej besvaras). Hoppas det kan vara någonting.

Håller tummarna att något blir aktuellt snart. Detta blir nog sista inlägget från Costa Rica. Sen blir det mer uppdateringar, och betydligt fler kontakter.