Alla dessa annonser

Datum ~ 2009-09-28 | Tid ~ 04:05:24
Kommentarer (4) | Allmänt
Uppdateringar från Costa Rica

Det senaste dagarna har jag läst annonser på hästar, uppifrån och ned. Har nu kommit till slutsatsen att det kanske är dags för mig att sätta in en annons. Där mina kriterier är uppstakade och dem som tror sig ha något som passar får kontakta mig. Visst är det en tjusning med att hitta "drömhästen". Men det har även sin charm att vara eftertrakad av en säljare. Sitter och slipar på en annons som kommer att publiceras vid hemkomsten. Någon som har några tips? - Annonsen kommer sjävklart att pubilceras här när den är finputsad och granskad.

Innomhus SM avslutat.

Datum ~ 2009-09-27 | Tid ~ 23:21:59
Kommentarer (0) | Allmänt

Uppdateringar från Costa Rica

Då var innomhus SM på Hippologum (URF) avslutat för den här gången. Stort tack till den arrangerande klubben och de eldsjälar som lagt ned tid, ork och timmar för att detta skulle gå genomföra. Grattis till alla Umeå ekipage för era fina placeringar och stora insatser.

 

Vi tackar än en gång, arrangerande klubb och personerna som gjorde detta möjligt.

Innomhus SM, i Umeå!

Datum ~ 2009-09-27 | Tid ~ 00:26:41
Kommentarer (0) | Allmänt

Uppdatering från Costa Rica

För er som har bra koll, vet ni alla att Umeå Ryttarförening anordnar innomhus SM!
För er som inte har koll, misströsta inte - imorgon är det sista dagen så missa inte att se topphästar och toppryttare!

Förlåt för den sena uppdateringen, suttit och sparat på det här inlägget länge, sen sprang tiden iväg!
Men, det är fortfarande en dag kvar! Så för alla som har möjlighet att se denna stora händelse - MISSA INTE.

Hemkomsten till Sverige blir ett startskott för hästlivet

Datum ~ 2009-09-26 | Tid ~ 03:29:54
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdateringar från Costa Rica

Inväntar fortfarande svar från några privatägare med intressanta hästar. Tydligen är dessa människor inga som låten mejlen kollas dagligen. Till min besvikelse. Som jag nämnde igår har jag kontaktat ett försäljningsstall i Skåne med gott rykte och riktiga kvalité hästar. Inget svar därifrån än, inväntar det inom närmsta dagarna. Förmodligen vill dem ha telefonkontakt, och då återkommer jag när jag kommer till Sverige. All information går lättast via telefon, sen tidigare erfarenheter. Men vad gör man när hästabstinensen tar över när jag är på andra sidan världen, jo man mejlar i hopp om att dem svarar. Försäljningsstallet har jag fått rekomenderat av vänner med god erfarenhet och framgång. Kvalitéhästar innebär ofta, skyhöga priser. Men förhoppningsvis har dem någonting som passar mig, i utbildningsnivå och plånbok.

Kontakten med min tränare skedde för några dagar sedan. Han skulle besöka ett stort försäljningsstall nere i Skåne där ägaren själv tävlad på hög nivå. Även där, ligger priset oftast väldigt högt. Men han skulle höra sig för, och se vad han kunde göra. Han har otroligt bra koll på vad jag är för ryttare, och vad jag söker för häst. Han bad mig även kontakta honom så fort jag landar i Sverige, oavsett om han hittar något intressant där, eller om man måste leta vidare.

Har tidigare haft kontakt med en välkänd importör av Tyska hästar i början av mitt storhästletande. Då var budgeten betydligt lägre, och valmöjligheterna väldigt få. Tyska hästar är ju tyvärr kända för att vara undernärda, men otroligt fina i psyke och bra potential. Dem har precis fått in massor av nya hästar 4-6år. Jennifer som jag nämnt tidigare, min ängel i hästvärlden hittade en fräck 4åring som kan bli av intresse. Jag väljer dock att inte kontakta detta försäljningsstall förens jag sätter fötterna på svensk mark.

Oavsett vem eller vilka jag köper min häst av i slutändan är saken klar. Så fort jag sätter mina fötter på svensk mark börjar mitt letande ta fart. Innan hösten tar sin fulla kraft och vintern kommer till vårt vackra lilla land ska min stjärna vara funnen och förhoppningsvis hemkommen.

Nya kontkater

Datum ~ 2009-09-25 | Tid ~ 03:30:04
Kommentarer (0) | Allmänt

Uppdateringar från Costa Rica

Tyvärr inga större svar idag. Ett svar ang. guldfuxen vars ägare ska fixa nya bilder och film såsmåninhom. Hästen är hopptränad en termin, därefter ingenting mer. Förundras fortfarande över dessa 2003or som ligger långt efter utvecklingen. Väntar ändå in svar, det kanske är en stjärna bakom allt ändå.

Har valt att kontakta ett försäljningstall med bra hästar. Har goda vänner vars köp med detta försjälningsstall varit mycket lyckade. Förhoppningsvis har dem, eller kan hjälpa mig hitta en passande häst. Har haft öppet ögonen för detta försäljningstall länge. Dem är seriösa, har mycket fina hästar för olika målgrupper. Håller tummarna att någonting händer närmsta dagarna. Urvalet på deras hemsida ser väldigt lovande ut. Kriterierna för hästen var många, men svårt att formulera på mejl. Om inte annat, kontaktar jag dem genast jag landar i Sverige för vidare telefonkontakt. Då var det bara dialekten jag måste kämpa med.

Förhoppningsvis har jag något intressant att publicera imorgon om en framtida stjärna kanske.

Drömhästen

Datum ~ 2009-09-24 | Tid ~ 06:19:12
Kommentarer (0) | Allmänt
Fler svar från försäljare och ägare till 2003or. En del av intresse, andra mindre intressanta. Var även tvungen att ta kontakt med försäljaren av den fina 2003an som hade historik som jag tyvärr inte törs satsa på. Det känndes väldigt tråkigt, då hästens temperament och färdigheter är precis det jag söker.. Detta berättade jag sjävklart för försäljaren, och förhoppningsvis får dem kanske in någonting liknanade.

En av de tidigare 2006or som jag kontaktade fick jag sent svar av idag. - Stor potential och någonting att räkna med till 4års championaten. Goda gångater och ett perfekt temperament, sjävklart långt över min budget och redan flera intressenter.

Den bruna 2006an som jag tidigare skriv om, har ryttaren meddelat att hon ska kontakta ägaren för löshoppning och lasträning på min begäran vilket sjävklart är av intresse. Dock har jag nämnt att priset är över acceptabelt, men att jag kontaktar dem när jag kommer hem till Sverige, om intresse kvarstår.

Har fått svar angående guldfärgat sto f.2003 mer detaljerat till min förtjusning. Hästen beskrivs som otorligt rolig, med mycket positiv energi och stor potential för tävling och träning. Passande nog har ägaren INTE bråttom att sälja, då hon trivs bra med hästen och berättar att varje ridpass är roligt. Hon försökte skicka bilder som till min besvikelse ej fungerade, väntar på nya bilder imorgon som förhoppningsvis fungerar. Detta kan bli spännande. Vilken utbildningsståndpunkt hästen har i hoppningen är oklart, vetskapen ligger om att den är regelbundet löshoppad innan betet, ej därefter. Sparsamt tagen, av vilken anledning lite oklart men ska självklart kollas upp. Återkommer när jag fått mer svar.

En läsare och mycket god vän tipsade om ett annat fuxfärgat sto f.2003 som kan vara av intresse. Mycket snygg typ med bra fransk hoppstam. Sparsamt tagen och inriden som 4,5åring därför ej hoppad bana högre än 90,100cm men löshoppad 140cm. Bra gångarter med mycket utstrålning. Håller tummarna för ett svar imorgon, eventuellt med fler bilder samt film. Hästtypen är otroligt snygg och passar perfekt för en mindre ryttare som mig.

Det som förvånar mig är alla dessa 2003or som endast är grundridna. Knappt hoppade uppsuttna eller löshoppade. Väldigt konstigt att man väljer att rida in hästen otroligt sent, sen vänta väldigt länge med att hoppa in dem. - Egna erfarenheter och resultat med hästar som rids in / hoppas sent, positivt/negativt? Sjävklart är det bra att hästarna är sparsamt tagna och inväntade växtperioder, men samtidigt vill man ta vara på hästen under dess bästa år. Kom gärna med synpunkter och erfarenheter.

Fick även höra talas om drömhästen idag. 5åring som tävlat 115cm utbildad LA dressyr. Klockrena byten, väl riden för sin ålder. Löshoppad 140cm samt goda gångarter. Hannoveranare med god stam. Självklart långt över den budget jag har, men drömma får man alltid göra.

Uppdaterar så fort jag fått något svar eller hittat något intressant!

Tillkallar hjälp från tränare

Datum ~ 2009-09-23 | Tid ~ 01:30:18
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdatering från Costa Rica


Uppdateringar angående 2003orna som jag tagit kontakt med samt 2006an (brun valack).
Ägaren till den bruna valacken med god stam född 2006 försöker övertala mig att hästen har god potential och ska kunna bli en bra hopphäst på pappan har bra stam. Men som jag skrev tidigare, har den varken löshoppat eller hoppat under ryttare och har nu fylttat hem till ägaren, där dessa saker är omöjliga att göra. Detta kändes väldigt tråkigt, men som hoppryttare måste jag faktiskt tänka efter och köpa något som är tillämpat för vad jag ska göra. Visst kan det blir bra, men att ha unghästar som jag nämnt tidgare, är alltid ett risktagande. Lite mer kött på benen vill jag faktiskt ha, främst då det handlar om mycket pengar just för den hästen.

Angående 2003orna som jag kontaktat, en mycket lovnade har jag fått svar från. Den ena är endast grundriden och reds in våren 2009. Så den är absolut inte aktuell då detta skulle vara som att köpa en hund som inte var uppfostrad och betedde sig som en valp. Lite tråkigt då den hästen annars hade varit ett kap förmodligen. Det bekymrade mig även att ägaren skrev att den var väldigt speciell att rida. En mycket tuff och orädd ryttare sökes. Sådana problem vill jag absolut inte dra på mig, även om jag väljer att köpa någoting yngre.

Vidare till den lovande 2003an. Detta är ett fuxsto med perfekt temperament. En nära vän till mig har en precis likadan d-ponny som jag under längre tid beundrat. Det var lite bra för att vara sant för att jag skulle hitta en likadan storhäst. Som debuterat 120cm med ett nedslag och endast 6år. Sjävklart uppstod det oklarheter som kräver sig en funderare. Tidigare historik som jag har egen erfarenhet av avskräcker mig ordentligt. Så förmodligen är även denna häst utesluten.

Så därför väljer jag att tillkalla hjälp av en mycket nära tränare till mig. Han har varit med under hela min utveckling med Kiara och vet hur jag fungerar som ryttare. Förhoppningsvis har han någonting eller vet av någonting som skulle passa mig. OM inte annat får jag söka hjälp på annat håll. För er rastlösa själar eller ni som har bra kontakter och vill hjälpa till att förmedla en häst är jag väldigt tacksam för all hjälp som går att få. kanske vet ni av någon bra hästförsäljare, importfirma eller någon privatperson som själer fina hästar? Kontakta mig antingen via gästboken eller ta kontakt via mejl, den kollas dagligen!


Nu händer det saker

Datum ~ 2009-09-21 | Tid ~ 22:27:44
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdatering från Costa Rica

Har fått fler svar kring 2006orna samt 2002an.

Den bruna valacken f.2006 har ryttaren kontaktat mig för mer detaljer. Hästen låter trevlig och som något för det större klasserna i framtiden. Av priset att tala också. Dock är han varken löshoppad, inhoppad lastad eller liknanade vilket känns mycket negativt. Att köpa en unghäst är alltid ett rikstagande. Men att köpa en unghäst som inte visat någonting varken löst eller under ryttare då det är en hoppshäst jag söker, känns väldigt osäkert. Jag håller fortfarande kontakten med denna ägare/ryttare för att eventuellt hitta en lösning tills jag kommer hem.

Angående 2002an har dem spekulanter som provrider till veckan. Denna häst som jag nämnde tidigare är äldre, men endast grundriden. Som jag nämnde tidigare även rätt begränsad vilket oroar mig lite. Den ser ansträngd ut trots att hindren inte är höga. En bra modell och typ för att vara ett fullblod, men tyvärr ganska mycket som talar emot den. Det stora +et är att den är svart, och snygg. Vidare kontakt kommer att ske, vi får se vad framtiden utvisar efter provridningen. Denna häst, för att bli ett köp krävs en provridning.

Två intressanta 2003or har även dykt upp vilket kändes väldigt lockande. Dessa ägare är kontaktade och vi håller tummarna att någon av dessa är precis det jag söker. En av dessa ser väldigt lovande ut! Förhoppningsvis får jag svar från dessa omgående så att det mesta går kartlägga. Lite fjärilar i magen uppstod faktiskt då jag såg filmen på den ena 2003an. Nu håller vi tummarna och hoppas på att en häst landar i stallet några veckor efter min hemkomst.


Efterlängtat svar

Datum ~ 2009-09-21 | Tid ~ 05:07:49
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdatering från Costa Rica

Flera svar från ägare till unghästarna jag kontakade tidigare.

Hästen med dressyr och hoppstam som jag nämnde igår, en brun valack f.2006 har jag fått film på idag. Filmerna var väl inte av någon större kvalité men hästens gångarter och sätt är över förväntan för en 3åring. Han ser mycket trevlig ut och som något för de större klasserna framöver. Dock är han endast 157 men förväntas landa kring 160 eventuellt någon centimeter större. Ägaren svarade tyvärr inte på mina frågor och begärde telefonkontakt. Detta är en omöjlighet, då vi inte har någon telefon tillgänglig. 4 mobiler, men ingen som fungerar i Costa Rica. Att ringa från en telefonkiosk som brusar och sprakar gällande häst köp är verkligen inte ett alternativ. Förklarade situationen och förhoppningsvis besvarar hon mina frågor via mejl. - Kontaktar henne genast så fort jag landar i Sverige, om hästen fortfarande finns kvar, om mejlkontakt inte är ett alternativ.

Den andra hästen som säljs osm YR häst f.2002 svart fullblod har även svarat. Även hon krävde telefonkontakt, men med lite övertalning besvarade hon mina frågor via mejl. Hästen verkar otroligt trevlig, och med filmen att dömma, en otroligt vacker häst. Eventuellt lite begränsad, endast grundriden vid 7års ålder. Det är dock svårt att uttala sig om kapacitet i hoppningen då hästen är lite omusklad för att orka högre. Löshoppningen låg kring 120 och det klarade den, så med muskler, förhoppningsvis högre. Dem har spekulanter på denna, som kommer till veckan. Jag bad ägaren att hålla mig underrättad och förhoppningsvis finns hästen kvar när jag kommer till Sverige, detta är dock som alltid i hästvärlden - väldigt osäkert.

Stoet som jag hoppades mycket på med en god stam är tyvärr struken som alternativ. Detta till stor besvikelse. Hon är tidigare opererad i ett ben, och i dagsläget ohalt. Hon säljes till reducerat pris då dem är osäker på hur mycket hon håller för. Ryttaren som jag var i kontakt med sa; jag kan tyvärr inte rekomendera henne om du söker en tävlingshäst att klättra i klasserna med. Hon rekomenderade en 2åring och en 1åring med god stam och stora förutsättningar som uppflyller mina kriterier. Detta är inte aktuellt då jag inte är i fas att rida in en häst. Tråkigt, men tyvärr sanningen.

Det goda nyheterna är att valacken jag kontaktade först, samtidigt som stoet för 100 + har svarat igen. Hästen har hoppat mycket terränghinder naturligt. Uppvuxen på lösdrift och gått mycket med de andra hingstarna. Han skoddes nyligen med bra kommentarer av hovslagaren. Klippning som hon nämnde, är inte aktuellt just nu, men han är cool för det mesta så det trodde hon inte skulle vara några problem. Löshoppning 130cm med luft emellan, dem ville inte pressa mera. Det ser jag som något klokt, över 130cm behöver en 3åring verkligen inte visa. Det vore bara dumt och onödigt.

Här kommer två bilder på hästar från Costa Rica. Den första är från horsebackridning som vi upptäckte i Manuel Antonio, den andra är från en mer välmående häst som jag upptäckte precis brevid stranden utanför Tamarindo.

Uppdatering på hästfronten

Datum ~ 2009-09-20 | Tid ~ 05:39:16
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdatering från Costa Rica

Äntligen börjar det se lite ljusare ut angående potentiala hästannonser!
Läste igenom lite annonser nu, knappt om tid som jag har och hittade 3 potentiala unghästar som skulle kunna bli bra köp. Den första är en valack född 2006 med god stam för dressyr och hoppning. Kanske en typiska valack och då ej av intresse, men har kontaktat ägaren och inväntar film för att avgöra saken lite närmare. Många frågetecken kring denna som: pris, utbildningsnivå och liknanade. - Men eventuellt en stjärna.

Häst nummer två är väl den mest lämpliga för mina tävlingsambitioner. En valack f.2002 och därav mer utbildad, saknar dock tävlingsresultat eller möjlighet att resultat söka denna häst, inväntar svar kring dessa frågor. Tyvärr begär denna ägare telefonsamtal vilket i mitt fall, är en omöjlighet. Får hoppas att hon har överseende och kollar sin mejl. Denna finns det film på och den visar goda gångarter, OK teknik och en snygg sida. Svart och riktigt elegant!

Häst nummer två är ett sto född 2006. Ston är att föredra av tidigare erfarenheter, men D visade ju att valackar har mycket att ge också så därför är jag öppen för förslag. Denna fanns varken bild eller film, men förhoppningsvis är det inga större problem att fixa. En stam för bra prestationer och förhoppningsvis någon att räkna med i framtiden. Hoppar med stort scoop och enligt ägaren, positiv och villig till arbete.

Har kontaktat alla dessa ägare och förväntar mig svar imorgon. Uppdaterar fortast möjligt med bilder, filmer och liknanade så fort jag har lite mer kött på benen. Detta känns spännanade och jag hoppas på att någon av dessa leder till ett köp!

Vidare kontakt kring unghäst

Datum ~ 2009-09-18 | Tid ~ 16:35:53
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdatering från Costa Rica

Som jag nämnde vid senaste inlägget kontaktade jag en försäljare ägare till en valack född 2006. Denna ägare valde att svara snabbt och besvarade mina frågor gärna. Hästen verkar haft en bra uppväxt och vara klok och trygg i huvudet. Svarade dem väldigt snabbt och omgående nu innan vi åker vidare för att förhoppningsvis invänta fler bilder och film till kvällen. Detta känns spännnande och förhoppningsvis är denna häst någonting för mig.

Hittade även en ruskigt fint sto precis innan jag somnade igår. Skickade ett långt melj berättade vad jag sökte samt tidigare erfarenheter och referenser. Stoet är mer välridet och har en otrolig teknik och kapacitet vilket förmodligen sätter priset därefter. Hittade den senare på hästnet till fantasipriser. Det finns säkerligen dem som betalar över 100 + för en 3åring men en av dem är inte jag tyvärr. Mejlet är skickat och vi får se om försäljaren väljer att värdera annat än pengar. Tyvärr är nog stoet stryket pga ekonomi och storhetsvansinne.

Mer uppdateringar mot kvällen, förhoppningsvis har jag mer information kring valacken då. Funderar även på att lägga ut en annons då det fungerat väldigt bra tidigare.

Skrivet av: Evelina

2006:or

Datum ~ 2009-09-18 | Tid ~ 07:02:59
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdateringar från Costa Rica

Har under kvällen kollat igenom lite hästannonser gällande hästar födda 2006. Tyvärr finns det inte så många intressanta då dessa antingen går till överpris eller ej påbörjad inridning. Jag hittade någonting intressant och har kontaktat ägaren för vidare information men det låter heltklart intressant. Informationen jag kan lämna i förstahand är att det är en valack, god typ och bra förutsättningar. Vidare information får ni hålla till tåls med tills ägaren svarat. Sjävklart måste säljaren ha översende med att jag inte är tillgänglig i Sverige tidigast 3/10.

Ägaren som jag tidigare kontaktade angående "svart skönhet" som en läsare tipsade om har fortfarande inte svarat på mitt mejl till min stora besvikelse.

Nu åter till lite annonsläsande sen blir det att sova några timmar innan vi ska fortsätta våran bilfärd uppåt i landet.

Skrivet av: Evelina

Hästabstinens

Datum ~ 2009-09-17 | Tid ~ 05:27:06
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdatering från Costa Rica

Som ni vet har jag väldigt begränsade tillgångar till internet, och när jag har tillgång, är det väldigt korta stunder. Så tyvärr blir det inga fakta inlägg eller diskussions inlägg under resan, om ingenting oväntat händer.

Jag har inte haft något tid alls att läsa hästannonser, kontakta återförsäljare eller liknanade, så på hästfronten står det väldigt stilla. Men jag funderar, dagdrömmer och drömmer om den där drömhästen väldigt ofta nattid. Senast för två dagar sedan, jag sov länge, lugnt och vaknade lycklig. Drömhästen hade hittat mig.

Ni tror säkert att det var den muskulösa svarta hingsten som man ofta drömmer sig bort att äga. Men i mitt fall var det verkligen inte så. Utseendet skulle inte väcka mångas intresse, men jag fastnade. Potential, huvud och känslan fanns i drömmen. Den var otrolig! Kanske är det värmen som börjar gör mig galen, eller så är det verkligen hästmänniskan som talar i mig. Hästabstinensen har tagit över mig! Dagtid funderar jag även ut vilken utrustning jag ska köpa, kläder, tränare, övningar, upstallning och allt tänkbart - jag håller på bli galen!

Så för er som har extratid och tålamod, leta gärna åt mig. För så fort jag sätter mina fötter på svensk mark kommer mitt sökande fortsätta, intensivare och vidare. För utan häst, känner jag mig tom. Unhäst är verkligen inte en omöjlighet, dock måste hästen ha DET.

Skrivet av: Evelina, från Costa Rica

Bloglovin

Datum ~ 2009-09-13 | Tid ~ 11:54:38
Kommentarer (0) | Allmänt

bloglovin

(Klicka på bilden)

Gamla fotografin

Datum ~ 2009-09-12 | Tid ~ 16:42:55
Kommentarer (2) | Allmänt

Hittade några gamla fotografin som jag tog på Evelinas förra ponny, Kiara, när hon skulle ut på annons. Riktigt vacker och maffig ponny, här i dressyrutrustning för omväxlingsskull.

Skrivet av: Jennifer

Låg standard

Datum ~ 2009-09-12 | Tid ~ 04:01:07
Kommentarer (4) | Allmänt
Uppdateringar från Costa Rica

För er som följer min blogg regelbundet vet ni att jag inte är i Sverige, och kan därför inte uppdatera bloggen så ofta och så mycket som jag vill. Just nu sitter jag i bilen på väg till vårt nästa mål - Jaco.

Eftersom jag har väldigt begränsad tillgång till internet och annat så får ni hålla er till tåls med mina korta inlägg. Fakta och diskussions inlägg kommer så fort jag har möjlighet. Som tur är så har jag underbara Jennifer som gästbloggar medan jag är borta. Om ni har någon fråga kan jag försöka styra upp en frågestund.

Att nämna är att vi har varit på "horsebackriding" här i Costa Rica. Det var verkligen helt annorlunda än de hästar man är van hemifrån. Hästarna går utan bett och rids på "hackamore" som de kallar det. Ni får inte missta er och tro att Costa Ricas hackamore och vanligt engelskt hackamore är desamma. För att ge er en mer rättvis bild skulle jag säga att vi red bettlöst, på repgrimma med reptyglar. Hästarna går som "turridnings hästar" och svarar inte på vanliga hjälper.

Som ryttare försöker jag alltid att rida med så små hjälper som möjligt för min egen och hästens välbefinnanade. Detta var verkligen en utmaning på dessa hästar. För att få hästen att svänga var det verkligen att dra hårt i ena repet, för att ta lite lätt fungerade verkligen inte. Det framåtdrivande hjälperna som vi vanligen använder benen och sitsen till fanns ej heller i dessa hästars värld. Dem reagerade varken för sits eller skänklar. Enda sättet att få dessa djur att röra sig framåt var med hjälp av guidens röst eller med pisk (som jag valde att inte använda). Det blev att glömma alla tidigare tankar att rida häst och bestämde mig för att bara njuta av naturen och åkturen.

Standarden vi har i Sverige på våra hästar är verkligen önskvärd. Hästarna här är utsvultna! Visst dem får mat så att revbenen inte sticker ut allt för mycket, men muskler eller underhudsfett är bara att drömma om. Utmärglade och beniga hästar med tjocka gubbar på små ponnysar är vanligt tyvärr.

För er som kollat hästar till mig, Åse dina länkar har utgått (tråkigt nog så jag hann aldrig se hästarna). Fortsätt gärna att leta åt mig! Super roligt att läsa om era tips när jag har möjlighet!

Nu måste jag koncentrera mig på vägen, ska försöka fotografera någon häst och lägga ut på bloggen så ni får se vad jag menar! - Läste precis om att det finns "healty quality horses" för ridning på en strand nära Jaco, detta måste jag självklart kolla upp!

Skrivet av: Evelina

Kort uppdatering

Datum ~ 2009-09-05 | Tid ~ 14:40:22
Kommentarer (0) | Allmänt
Har varit in och godkänt lite kommentarer. Får hoppas att Evelina har det trevligt i Costa Rica! När hon kommer hem så kan hon vänta sig ridning, har nämligen planerat att kidnappa henne en hel del. (...tror däremot det blir en mycket frivillig kidnappning). Valet är självklart, vad jag än kommer ta hem för ponnys så kommer det bli hon som får sköta inhoppning av dem.

Evelina har en väldigt fin och ödmjuk inställning till hästar, och det är just därför jag föredrar henne när det kommer till hoppning. Nog finns det mer meriterade ryttare, men den känsla för hästar som hon har är det många som saknar. Känslan väger för mig tyngre än något annat. Hon är alltid positiv och glad, vilket smittar av sig på hästen OCH omgivningen. Kan utan tvekan sätta upp henne på vad som helst och känna mig trygg, hon är en riktig klippa.

Så det blir spännande att se hur det ska gå med ungponny. Vad jag vet har hon inte särskilt mycket erfarenhet av ungponnys/unghästar över huvud taget, men det är väll på tiden att hon får prova på även det lite mer på allvar. Särskilt eftersom hon själv funderar på att köpa en lite mer orutinerad, ung häst.

Återkommer! Fortsätt tipsa om hästar, tror nog Evelina kommer kika in här när hon får möjlighet.

Skrivet av: Jennifer

Klass I sto

Datum ~ 2009-09-01 | Tid ~ 16:27:32
Kommentarer (3) | Allmänt
Sista timmarna i Umeå, och sista timmarna i Sverige. 1 natt i Stockholm, mellanlanda i New York sen landar vi i San José Costa Rica. För er som gärna blickar igenom annonser, hittar ni något intressant medan jag är borta får ni gärna kontakta mig här eller via mejl.

La precis ögonen på ett klass I sto, snygg typ och bra temperament. Finns denna pärla kvar, blir den helt klart intressant när jag kommer hem. För er som är nyfikna ligger den ute på hastnet.se och är född 2005!

Håll ögon öppna för med största sannolikhet så har jag en hästbloggare som dyker upp!

Skrivet av: Evelina

Oväntad hjälp

Datum ~ 2009-09-01 | Tid ~ 01:07:51
Kommentarer (0) | Allmänt
Fick idag tips om en ny hästförmedlare som har beridare i Tyskland som på beskrivning letar upp precis de häst du söker efter. Så fort jag kommer hem och bestämt mig exakt vad jag letar efter ska jag kontakta denna "nyhet" och se vilka resurser han har. De häst material jag hitintills sett som han förmedlat är långt över förväntat. Detta kan helt klart bli spännanade. Roligt med hjälp från oväntat håll.

Har även kontaktat ett förmedlingsstall och får se om dem har någonting som passar. Dem besöker Tyskland 1gång per månad och hämtar hem hästar på begäran eller för egen försäljning vilket kan vara väldigt intressant. Den 3åring som ligger ute på deras hemsida är mer än intressant och förhoppningsvis i rätt prisklass. Jag oroar mig dock över att priset ligger långt över min budget, men kanske har dem någonting som passar mig perfekt och mycket häst för pengarna.

Ska försöka blogga imorgon innan jag reser mot Stockholm, vilket internetmöjlighet jag kommer ha i Costa Rica återstår att se. Förhoppningsvis får jag någon gästbloggare som håller ert intresse uppe.