Borde stannat hemma i sängen

Datum ~ 2010-03-31 | Tid ~ 09:32:54
Kommentarer (2) | Allmänt
Gårdagen var en sådan dag som man önskat att man aldrig lämnat sängen-dag.
Visst hade den sina ljuspunkter också, men den var bra nog motig måste jag påstå!

Uppdaterar närmare vad dagen bestod av då jag måste skynda mig till stallet innan jobbet.
Har en full dag med stall, jobb sen fyller min älskling år och ska firas ikväll så uppdateringen kan dröja!

Hoppträningen gick riktigt bra så jag svävade från träningen på små rosa moln!
Helt underbart hur bra allting känns det det klickar och går bättre än förväntat.

Måste rusa men uppdaterar så fort jag har möjlighet, har massor att berätta om!

Mycket som händer på kort tid

Datum ~ 2010-03-30 | Tid ~ 10:56:27
Kommentarer (3) | Allmänt
Måste springa lite ärrenden på stan innan jag ska besöka tandläkaren. Därefter blir det att fixa i stallet inför kvällens hoppträning. Direkt efter kvällens lektioner blir det rush till stallet, ta in alla hästar och natta dem - därefter blir det snabba ryck till hoppträningen.

Ser fram emot träningen och längtar verkligen till kvällens träningspass.
Det lovade seriedressyrbilderna finns tillgängliga på min dator, nu måste jag bara hitta någon tid att publicera dem. Denna vecka är ganska hektisk men ska försöka sätta mig ner så fort jag har möjlighet. Håll ut!

Luftiga byten

Datum ~ 2010-03-30 | Tid ~ 00:38:33
Kommentarer (0) | Allmänt
Spenderade kvällen i stallet då mina jobbtimmar vart förskjutna två timmar på grund av misskoll från min sida.
Åkte ut och pysslade på med stallsysslorna, hade trevligt sällskap från Tova som hjälpte mig med foder och annat.

Därefter kom mitt sällskap tillbaka (Emelie S) som varit och lämnat tillbaka en bortsprungen hund som irrade runt på vägen. Friserade Bavaria lite lätt på Emelies begäran, hoppas att det ser någorlunda ut imorgon! Att klippa hästman är alltid ett äventyr i sig. Har lyckats klippa Skilla snyggt två gånger, och misslyckats ordentligt en, efter det har den fått växa lite. Hoppas fortfarande på att någon annan ska ta sig an den men antar att jag måste lära mig den hårda vägen.

Red ut tillsammans med Emelie och Bavaria. Skilla var superspänd och jätte nervig och därför blev det verkligen basic ridning. Ingen form och inga svåra uppgifter bara loss med spänningarna och tydlig med vart skåpet ska stå. Hon lossnade lite bättre i slutet men var vädligt okoncentrerad och spattig. Motionerade hästarna ordentligt så förhoppningsvis är hon mjukare och trevligare imorgon inför hoppträningen. Jag är väldigt motiverad och längtar verkligen till träningen. Hon gjorde några riktigt trevliga byten när hon var som mest laddad och studsade runt.

Som ni vet vilade Skilla igår. Att hon blir spänd och okoncentrerad efter vila är ingen nyhet bara dags att lära sig att motion måste hon utföra trots massor med hjärnspöken.

Motivationen är hög så nu gäller det bara att fokusera!
Åsenmästerskapen - HERE WE COME

Glänsande resultat för Sverige

Datum ~ 2010-03-30 | Tid ~ 00:28:03
Kommentarer (0) | Allmänt
Med högt huvud som stolt svensk ryttare kan jag meddela att Rolf-Göran tog hem guldet i lördagens Världscuphoppning i Holland. Svante slutade på en sjundeplacering med sin fina runda tillsammans med Caramell.I dressyren hade vi Moorlands Totilas som vinnare och svenska bästa var Patrik Kittel som slutade på en femteplacering till publikens missnöje.

Söndagsuppdatering

Datum ~ 2010-03-29 | Tid ~ 11:06:45
Kommentarer (6) | Allmänt
Under helgen gick världscuphoppningen och Sverige slutade med en 7nde och 8onde placering för Linda Heed samt Fredrik Gustavsson.

Stallmötet under gårdagen gick bra och vi kom fram till mycket bra och vettiga saker. En katt ska införskaffas för att få ordning på råttproblemet i sadelkammaren samt veckofixet ska tas på allvar och överlämnas rent och städat i slutet av veckan. Det var ett gemensamt beslut och vi var alla eniga över att man tar över ett välstädat stall och utrymmen.

Den planerade uteritten ställdes in då vädret var storm och motivationen var låg. Skilla fick vila och ska ridas under kvällen istället. Ska ta tag i sadelproblemet i veckan och sälja iväg mina dressyrsadlar. Uppdaterar med annonser så fort jag har möjlighet att fotografera sadlarna och skriver ihop en annons.

Stallmöte på schemat

Datum ~ 2010-03-28 | Tid ~ 13:29:37
Kommentarer (1) | Allmänt
Uppdaterar lite kort vad dagen kommer innehålla då jag har lite svårt att uppdatera förens kvällen.
Åker ut till stallet nu och fixar med stallysslor och rider ut ett "hårt pass" som gårdagen, lite mer tempoväxlingar och försöka lossa henne i sidorna. Ingen hemfärd förens hästen är svettig är planen.

Därefter blir det en snabb solning / dusch för att sedan åka ut tilil stallet igen för kvällens stallmöte.
Det var ett tag sedan sist och jag hoppas så många som möjligt dyker upp! Det brukar vara trevligt.

Berättar senare hur allt gått!

Målmedvetet och ivrigt går jag framtiden till mötes

Datum ~ 2010-03-28 | Tid ~ 05:13:48
Kommentarer (5) | Allmänt
Efter strikta order från hopptränaren att höja ribban på mina uteritter gav jag mig ut i det hemska vädret.
Målet var att inte rida hemåt förens Skilla var svettig.

Red länge länge och långt långt bort innan jag fick det jag önskade, en lite tröttare häst, något svettig och nöjd häst vände jag hemåt och avslutade turen med lite sidförande övningar.

Tänkte på vad dressytränaren Erica sagt under träningens lopp, buren hand som alltid ska finnas på plats oavsett vad som händer. Inte tolererar studs och "taktmissar" utan plocka isär allt och börja om när problemen dök upp.

Detta fungerade ganska bra och hon lossade fint i sidorna, jobbade på bra under passet som innehöll många bitar.
- Tempoväxlingar
- Korrekt sits / inverkan
- Fysiskt / Psykiskt hårt arbete
- Lösgörande

Var nöjd trots det hemska vädret som försökte skrämma mig ifrån ridturen men ibland är det tur man är tjurig. Var nöjd med resultatet och fortsätter ivrigt imorgon för att låta henne promeneras under måndagen.

Nu börjar hårdtrimningen inför sommar säsongen. När snön är borta och ridbanorna tillåter att hoppa ute ska min häst vara i god kondition, styrka och hull. Så nu gäller det att lägga upp en högre växel, jobba intensivt och målmedvetet!

Har en bild i mitt huvud hur Skilla ska se ut när hon är klar, denna bild är dock något / några år bort!

Dressyrträning avklarad

Datum ~ 2010-03-26 | Tid ~ 13:16:47
Kommentarer (4) | Allmänt
Gårdagens dressyrpass för Erica var väldigt nyttigt och jag fick väldigt mycket hjälp med det som varit "vardagsproblem". Den senaste tiden sen Skilla har blivit stark och fått mer ork har hon reagerat väldigt starkt på mina hjälper. Det tog lång tid innan jag insåg hur känslig min häst är, minsta lilla rörelse ger en reaktion.

Passet gick ut på att hitta en takt och en bra trav då hon gärna blir spänd och tappar sin överlinje. Eftersom jag vill gå till botten med det problem som vi vanligtvis stöter på så valde jag att rida passet utan gramantyglar. Till en början var hon väldigt ostadig och lite brydd över att inte ha det stöd hon är van, men efter ett tag anpassade hon sig väldigt väl.

Övergångar och "undan skänkeln" vilket gav otroliga resultat. Till en början vart det mycket taktmissar och galoppinslag men när jag var koncekvent och gjorde "på samma sätt" varje gång slutade hon och började slappna av. Mitten och slutet av passet var hon riktigt trevlig i formen, hade bra takt och tempo och ett trevligt stöd i handen. Vi ökade kraven på sidförflyttningarna och hon reagerade genom att bromsa, men utförde övningen som hon skulle. Något som hon inte har gjort förut, tidigare har protesterna kommit när man "kommit åt henne".

Mitt tidigare sadelproblem som jag nämnt kom vi till botten med igår. Som jag känt angående Globus sadeln har den legat OK men inte fungerat bra för mig. "Ett världsligt problem". När jag tränat dressyr tidigare för Ann Hammarlund har jag haft känslan av att jag inte kom åt Skilla med skänkeln som jag önskat. Igår fick jag ett svar på varför det kännt så, och en lösning. Kortade stigbyglarna några hål och fick även "klossar" för att vinkla in fötterna så att jag når "in". Reaktionen blev enorm till en början. Skilla är inte van att min skänkel ligger an och omställningen blev väldigt stor, när hon hittade lugnet och insåg att skänkeln kommer ligga an så började hon slappna av och "gilla läget".

Erica påstod att kåporna är får långa vilket gör att mina ben hamnar "rakt ut" och därför kan jag inte inverka på henne. Efter denna dressyrträning och nu när jag fått svart på vitt vad problemet är så har jag beslutat att sälja iväg min Globus sadel, och min Frank Baines som ni tidigare sett annon på. Det finns ingen anledning till att jag ska äga två dressyrsadlar som varken ger mig eller hästen någonting bra. Blir att satsa på en ny hoppsadel med massor med stöd, både knä och vad för att senare köpa en dressyrsadel som passar mig och hästen.

Så nu letar jag efter en hoppsadel med mycket stöd, gärna smal midja och rak i bommen.
Crown Patroit 17" (normal mot m)
Globus Clic 17" 32

Vet ni någon sadel som fyller dessa krav eller som passar in på min beskrivning, kontakta mig via mail!

Till salu:
Globus Clic (dressyr) 30 17,5"
Frank Baines Capriole M(wide) 17,5"

Annonser kommer inom kort, får jag inte mina sadlar sålda skickar jag ner dem till sadelmagasinet som gärna tar emot dessa.

Dressyrträning Erica Steegmans

Datum ~ 2010-03-25 | Tid ~ 12:06:40
Kommentarer (4) | Allmänt
Dags att börja röra sig mot stallet för att hinna med alla stallsysslor innan det är dags att dressyträna. Första gången jag ska "veckoträna" och jag hoppas att det går bra. Jag är super super nervös så jag hoppas att det försvinner innan det är dags.

Har skickat iväg ett mail angående medryttare framöver, vilket var lite svårt.
Jag hinner med henne bra som det är i dagsläget, men personen som är påtänkt är verkligen en människa man inte vill missa om jag i framtiden behöver mer hjälp. Återstår att se vad hon svarar, och har jag tur kanske hon kan tänka sig mer oregelbundet till en början, för att sedan bli mer regelbundet när jag får jobba mer / tränar mera.

Uppdaterar hur det gick på dressyträningen förhoppningsvis ikväll.
Inget bra fotograferingsväder idag så tyvärr blir det ingen fotografering av stallets hästar idag.

Har ni medryttare / skötare?

S.

Datum ~ 2010-03-25 | Tid ~ 11:05:22
Kommentarer (6) | Allmänt
Skilla - 2004
Stallets största charmtroll / bebis. Trevligt utryck och håller sig god med de flesta hästar i stallet. Nyfiken och vaken, väldigt lätthanterlig. Fotogenisk och kamerakär vilket resulterar i  mycket poserande bilder. En häst med mycket personlighet som charmar det flesta med sitt underbart söta uppsyn. Väldigt feminin och har det typiska "unghästutseendet".
Utbildad Grundriden, inhoppad -> vidareutbildas
Ägs av: Evelina Pettersson (mig)

Skolor ovan mark

Datum ~ 2010-03-25 | Tid ~ 01:16:18
Kommentarer (2) | Allmänt
Fixade stallsysslorna innan jobbet för att endast ha kvar ridningen till kvällen.
Allt flöt på bra, tiden gick långsamt så jag hann även mocka åt Hanna innan jag var tvungen att åka till jobbet.

Kvällen spenderades i stallet tillsammans med Johanna, Emelie och Linnea en stund. Tyvärr var det endast Johanna som följde med ut, efter lite övertalning.

Kravlöst och lite uppvärmning inför morgondagens dressyträning - ja ni läste rätt!
Imorgon ska jag dressyrträna för en eventuell veckotränare framöver, en tränare som jag använt mig av tidigare.
Väldigt väldigt nervös men det ska bli riktigt spännande!

Kvällens tur gick bra trots att min häst valde att träna mycket skolor ovan mark.
Hon visade även prov på galoppslutor och andra roligheter som blir kul att träna i framtiden.
Skön tur där man fick motionera hjärnan lite, och min stackars rumpa!

Hade massor med träningsvärk från gårdagens hoppass, rumppa, insida lår och "sittbenen" eller musklerna runt om. Något bra måste jag ha gjort, kämpat åtminstone!

Sitter och försöker få fram lite bilder från seriedressyre - nu finns dem på datorn åtminstone. Blir alltid så besviken när jag ser bilderna från mina fotograferingar inomhus, dressyr. Dem blir aldrig lika bra som jag hoppats. Oskarpa och utan skärpa, det känns inte alls roligt. Tog ca 400 bilder och det är inte mer än ca 50 bilder som jag kan tänka mig publicera. Många av dessa är ändå riktigt dåliga - pinsamt dåliga. Ursh ursh ursh, längtar verkligen till utesäsongen och tills jag fått gå min fotokurs "in motion".

Imorgon kommer presentationen av Skilla som den sista hästen i stallet. Därefter blir det att presentera nykomligen Bill och snart flyttar Feitske ut, och Salle kommer. Blir att fotografera honom när han kommer till vårt stall också. Om jag har tid och vädret tillåter kanske jag kan fotografera lite under morgondagen innan dressyträningen!

F.

Datum ~ 2010-03-24 | Tid ~ 10:06:58
Kommentarer (6) | Allmänt
Feitske - f.2001
Stallets Frieser. En riktigt tjusig och trevlig häst som är boxgranne med Skilla. Duktig på det högre skolorna ovan mark både på kommando men även utan. Kom i Kims vårdnad och har sedan dess fått en riktigt trevlig form och många kilo lättare. Uttrycksfull och häftig är två saker som beskriver denna dam väldigt bra.
Utbildad Akademiskt
Ägs av: (Kim Andersson)

För snabba reaktioner

Datum ~ 2010-03-24 | Tid ~ 00:28:10
Kommentarer (2) | Övningar
Hoppade som sagt dagtid idag eftersom mina andra träningskamrater uteblev. Var riktigt skönt att komma hem i bra tid efter en arbetsdag i jämförelse med 00 som är vanligt för en Tisdag.

Började att rida fram på en volt på läktarlångsidan, först undan skänkeln sen när hon var lugn och hittade takten och tempot samt accepterade mina ytterhjälper travade jag in, hoppade över planket och galopperade över bommen som låg långt bakom. Tanken var att Skilla ska bli mer uppmärksam och beredd på att "sätta sig" direkt efter ett hinder. Övningen fungerade väldigt bra, lite protester till en börjar eftersom det var svårt, men hon skötte sig väldigt bra mot slutet. Red denna övning i båda varven och lossade henne i sidorna.

Därefter var det dags för dagens stora uppgift. Att hoppa en serie med studs in ett galoppsprång räcke, ett galoppsprång studs ut. Till en började gjorde hon detta väldigt väldigt okomplicerat och det fungerade väldigt bra. Jag är fortfarande lite chockad över att hon lär sig så fort och minns till nästa gång.

När vi höjde upp räcket så började hon hoppa igenom kroppen, jag satt väldigt snabbt tillbaka och skickade iväg henne över studsen (ett språng). Absolut inte min mening, me med en sådan övertydlig hjälp reagerade hon så. Försökte vara försiktig efter räcket att sitta tillbaka men var övertydlig och fick samma utgång en gång till. Därefter blev det lite bättre, hon backade av och vi kunde hoppa studsen ut. Hon backade väldigt fint i in övningen, ut ur övningen har hon inte lärt sig att backa av ordentligt än. När vi red övningen mot väggen gick det betydligt bättre, när vi kommer på öppet spår ur blir hon pigg och drar gärna iväg.För första gången i mitt liv fick jag höra att jag är för snabb. Jag hinner med för mycket helt enkelt. En vanlig ryttare tar sin tid innan dem kommer tillbaka i sadeln, rätar på sig och rider an mot studsen i detta fallet men inte jag. Jag var tillbaka i sadeln så pass fort att jag chockade Skilla och skickade iväg henne i lite väl högt tryck mot studsen.

Man lär så länge man lever så det blir till att fortsätta träna, försöka hitta mer svikt i stigbyglarna och komma tillbaka lite långsammare och mjukare efter språnget.

Jobbade mycket med formen och takt / tempo i slutet med goda resultat. Nu har jag travat och smyg galopperat på min häst för första gången utan stigbyglar. Trav var tanken men det blev lite galopp också. Jag måste lära mig att slappna av i höfterna, öppna upp komma ner och våga skumpa. Sitta stilla med överskänkeln, underskänkeln samt inte ta förhållningar i handen när hon blir stressad. En otroligt svår uppgift men jag hoppas att det ska vara möjligt efter massor av träning!

Improvisation

Datum ~ 2010-03-23 | Tid ~ 23:11:28
Kommentarer (0) | Allmänt
Hoppträningen idag gick faktiskt riktigt bra. Skilla hoppade otroligt bra, övningarna var svåra och visst hade vi stora problem med att få till allting på rätt plats. När hon är lugn "i-handen" och hos mig är ridningen helt underbar och hon hoppar otroligt bra.

Hoppade lite serier och annat för att hon ska börja tänka till och inte "kasta sig ur" allting, för det kommer någongång komma mera, en tvåkombination, en trekombination eller kanske en grav. Hon måste börja lära sig att backa av lyssna hela vägen - vilket vi tränade på idag.

Publicerar övningen och berättar mer om träningen innan jag lägger mig för kvällen.
Hon var riktigt duktig och fick jobba henne rätt mycket med formen i slutet, utan stigbyglar hör och häpna. Det funkar faktiskt när jag gör rätt och inte spänner mig!

Kvällens "hästskötar kurs med fokus på säkerhet" gick faktiskt riktigt bra. Bra uppsamling och ambitiösa elever var det som lyssnade till mina visdomsord, även tre föräldrar fick jag med mig. Hoppas att dem lärde sig något, tyckte mig vara allsidig och klarade uppgiften riktigt bra.

Mer möjligheter än jag kanske klarar!

O.

Datum ~ 2010-03-23 | Tid ~ 12:41:38
Kommentarer (5) | Allmänt
Piledals OP Marco - f.1999
Mycket trevlig valack som med sina påhitt och finurligheter håller oss i stallet sysselsatta en annars tråkig dag. Utbrytarkung i hagen och väldigt ung i sinnet. "Storebror" till Palle då dem delar samma typ av bettende. Närgångna och väldigt plockiga. En fröjd för ögat och en riktigt trevlig hopphäst.
Utbildad LA/MSV B
Ägs av: Emma Wallgren

Helkväll i stallet

Datum ~ 2010-03-23 | Tid ~ 11:23:32
Kommentarer (6) | Allmänt
Spenderade hela kvällen i stallet igår.
Fixade med stallsysslorna och hade riktigt trevliga samtalsämnen med de andra i stallet. Trivs riktigt bra med dem, och det finns alltid mycket att prata om. Vi samlades faktiskt riktigt många och pratade riktigt länge

Den planerade promenaden tillsammans med Johanna blev inte av förens efter kvällsfodringen och tillfixning av stallet. Mysigt att promenera i mörkret och jag tror hästarna tyckte likadant.

Det blir ingen hoppträning ikväll eftersom många hade förhinder att vara med. Jag åker ut till stallet och in till ridhuset innan dagens lektion och får hjälp av Hanna innan istället. Regelbundenhet och rutiner kring hoppningen tror jag är väldigt viktigt för en så ung häst som Skilla.

Har inte haft tid eller möjlighet att lägga upp bilderna från Seriedressyren ännu, hoppas på att kunna göra det under kvällen. Prio ett idag har varit storstädning av huset men främst mitt rum. Dags att återgå till snyggt och prydligt när pojkvännen kommer hem snart.

Hur viktigt tycker ni det är att träna regelbundet?

Z.

Datum ~ 2010-03-22 | Tid ~ 11:14:44
Kommentarer (8) | Allmänt
Zimone - f. 1989
Stallets energiknäppe.Den äldsta men förmodligen piggaste hästen i stallet. Mycket energi och hyss hittar denna dam på. Häftiga gångarter med mycket kapacitet och energi vilket väldigt ofta rinner ut genom öronen och ställer till det.
Utbildad MSV/LA
Ägs av: Veronica Johansson

Seriedressyr omgång 3

Datum ~ 2010-03-22 | Tid ~ 11:13:56
Kommentarer (0) | Allmänt
Fotograferade under gårdagens tredje omgång i seriedressyren. Var tyvärr tvungen att sova ut lite på morgonen pga sömnbrist under det senaste två veckorna. Missade LCprogrammet ponny samt det flesta storhästarna.

Grattis till alla fina ekipage och välridna program!
- Uppdaterar med bilder så fort tiden räcker till. Ska göra en insats för detta under kvällen (förhoppningsvis).

Vinnande ekipage:
LC ponny: Ida Töyrä Ilion
LC häst: Johanna Fäld Chan
LB ponny: Matilda Nordström Argos
LB häst: Emelie Sandström Bavaria
LA2 sammanslaget: Anna Bergstedt Salentine
LA3 sammanslaget: Anna Bergstedt Salentine


GO stall Åsen!! 3 ryttare från stall Åsen och snart den fjärde inflyttad!!

Återkommer med procent efter nästa visit på anläggningen (har inte memorerat alla)

Måste rusa, ska jobba hela dagen och kvällen kommer spenderas med Johanna i stallet. Blir en promenad med hästarna som får en välförtjänt vilodag.

D.

Datum ~ 2010-03-21 | Tid ~ 21:57:33
Kommentarer (6) | Allmänt
Nice Danny - f. 1991
Stallets varmblod. "Danne" är omskolad till ridhäst sedan många år tillbaka. Fart och fläkt bjuder denna herre på. Ett sällskap som man aldrig kan förvänta sig något av utan som "tar dagen som den kommer". Fortfarande väldigt ung i sinnet trots att kroppen sätter stopp i vissa lägen.
Utbildad LB/LC
Ägs av: Linnéa Fredriksson
Lyckan min häst ger är obeskrivlig

Datum ~ 2010-03-21 | Tid ~ 00:20:52
Kommentarer (3) | Allmänt
Åkte till stallet innan jag började jobba för dagen vilket kändes väldigt motigt när jag skulle klättra ur sängen. På väg mot stallet möttes jag av solsken och tre glada stallkamrater. Klockan tio var jag, Emelie, Bavaria och Skilla redo för att möta upp Anna och Salle för en mysig morgontur.

Ridturen gick riktigt bra, lätt arbete i lagomt längd. Emelie och Anna ska tävla dressyr under morgondagen och trimmade lite för det medan jag själv motionerade och nöjt av det underbara vädret.

Jag är så lycklig över att ha den häst jag har. Hon är så fin så fin!
- Inte allt lätt och en stor utmaning många gånger. Men hon är så vacker, fin och rolig att rida. Något jag hade som kriterie när jag köpte häst. Jag ångrar inte en sekund att jag valde just henne.

Utmaningen är ibland överväldigande och känns "för svår" för någon som mig. Men jag menar, fel gör vi alla. Motgångar får vi alla men det är de små sakerna som måste avgöra om det är värt det i det långa loppet.

Att få känna sig lugn, trygg och glad när man träffar sin häst, då tror jag man hittat ganska rätt!
- Tävlingsabstinensen är enorm. Det som lockar mest är tävlingsförberedelserna, att få fixa, göra sig fin, knoppa och packa all utrustning är halva nöjet. Att upptäcka nya tävlingsplatser, meeting helg och annat kan jag knappt bärga mig för innan det är dags. Ett långtsiktigt mål är att nästa vår åka tillsammans med Hanna och Emma ner till Sundsvall och tävla!

Nu blir det sömn för att förhoppningsvis ta sig upp och titta på seriedressyren omgång tre som går av stapeln på anläggningen imorgon. Med start 09.00 för LC klassen ska jag stå beredd är min tanke.

Lutar mot att jag ska hålla lektioner under eftermiddagen med "mina söndagselever". Det känns lite svårt, jobbigt och faktiskt lite motigt. Först var dem bara Emelies, sen blev dem lite mina, nu är dem Emelies igen. Tänk om dem inte minns det jag lärt dem? Återstår att se hur det blir med kvällen imorgon!

- Vad är det ni ser fram emot mest på / inför en tävling?

B.

Datum ~ 2010-03-21 | Tid ~ 00:00:42
Kommentarer (0) | Allmänt
Bavaria - f. 1996
Stallets stoiga sto. Importerad  från Lettland, har tidigare varit en trogen ridskolehäst har fått nytädning och ser livet från en helt ny sida som privathäst. Mycket temperament och förutfattade meningar men en riktigt kelgris i ägarens närhet. Kommer klättra i klasserna framöver med sin nya ägare och livskamrat.
Utbildad LA/LB
Ägs av: Emelie Sandström

Hiss eller Diss

Datum ~ 2010-03-19 | Tid ~ 23:34:05
Kommentarer (6) | Allmänt

Pontus Westergren
Schabrak (bild lånad från Ryttarstugan)

Pontus tanke när han önskade sig schabraket var ett vardagsschabrak för den som rider många hästar. Han ville slippa lossa stroppar, bara ta av sadeln och lägga på nästa häst utan krångel. Han ville också ha ett tjockt, fast schabrak som tål att användas om och om igen. Schabraket är i småquiltad bomull med 550g fiberfill fyllning. 2x4mm neoprene. Noga utformat för en korrekt passform. Följer ryggen. Den svängda bakdelen på schabraket gör att schabraket inte åker upp och flyttar på sig. En storlek 17".

Kostar 599:- hos Ryttarstugan

 

Personligen tycker jag schabraket var ganska snyggt. Ett funktionellt schabrak, men kanske inget jag personligen skulle välja som tävlingschabrak utan precis som det står i produktbeskrivningen. Vardagsschabrak om jag hade många hästar.

+ för den genomtänkta designen och en svensk som testar något nytt!

Vart kom all snö ifrån?

Datum ~ 2010-03-19 | Tid ~ 21:08:53
Kommentarer (3) | Allmänt
Kvällens ridlektioner fungerade väldigt bra. Eleverna skött sig riktigt bra och övningarna flöt på bättre än väntat. Inga missöden och inga barn som tuggade grus vilket kändes riktigt skönt efter förra veckan. Roligt att hoppa in och vikariera en dag som jag vanligtvis inte haft någon större insikt i. Hanna har gjort ett bra jobb sen hon tog över och det finns många ambitiösa ryttare att undervisa.

Fick sopa av och skrapa av min bil för att ta mig hem från jobbet. Bara för någon vecka sen kröp en bar mark fram, man hörde nästan fåglarna kvittra. Ska vi ha mer snö, längre vinter?
Jag börjar faktiskt längta mot våren, bar mark och massa mysiga sommarturer i det evigt vackra vädret!

Stallsysslorna avklarades innan lektionerna drog igång och Skilla fick vila idag. Imorgon blir det en uteritt innan jag börjar jobba klockan tolv för att sedan återvända till stallet efter jobbet och kvällsfodra.

- Funderar på att ha en frågestund. Något som skulle uppskattas?

C.

Datum ~ 2010-03-19 | Tid ~ 13:21:19
Kommentarer (6) | Allmänt
Chan - f. 2000
Stallets valp. En otroligt kelig och trevlig häst på sina 173cm höga manke har han charmat många. Tyvärr skadedrabbad under början av hösten men är på väg tillbaka med stormsteg.
Utbildad LA/under utbildning
Ägs av: Johanna Fält

Rätt känsla är viktigt

Datum ~ 2010-03-18 | Tid ~ 22:14:25
Kommentarer (13) | Allmänt
Började dagen med att ta med mig min största sponsor och bästa hästskötaren i världen - min mamma. För att hitta mig en ny hjälm, att träna eller tävla i. Varför inte en kombinationshjälm?

Började med ridsportsbutiken Pegasus hästshop där jag provade antalet ridhjälmar. Allt från GPA, John Whittaker till Jacson och Charles Owen Ayr8.

De flesta modeller passer verkligen inte min ansiktsform eller huvudform. Provade en nyare version av Jacsonhjälmen som jag ska byta ut. Den satt inte alls likadant, bra men det var inte lika perfekt. Självklart sitter den inte lika då den inte är inriden och "utgådd" efter min huvudform.

Ställde mig själv frågan; Vill jag verkligen ha en identisk hjälm med den jag haft i 4år?
Svaret blev nej. Visst är jag nöjd med den jag har, men jag vill nog inte ha en likadan, uppdatering, nytänk och annat måste finnas med i bilden.

Hjälmen jag fastnade bäst för i passform och utseende var Charles Owen hjälmen Ayr8. Tveksamheterna kring denna hjälm är utseendet bakifrån. Visst, det är ingenting man själv ser som ryttare. Men det kändes inte riktigt som en "Evelina-hjälm". Det tåls att tänka på, den är verkligen itne utesluten.

Andra problemet med en sådan "flashig" hjälm är att den inte passar sig i dressyrsammanhang enligt min åsikt. Ja, visst är jag hoppryttare men tanken är även att göra några starter i dressyr och då är det den "klassiska" stilen jag anammar.

Åkte vidare mot Horze ridsportsbutik och provade lite hjälmar där. Hittade en som pasade riktigt bra, utseendemässigt och känslan i hjälmen var "Evelina-hjälm". Tyvärr fanns den inte i butik och därför har jag beställt den från hemsidan istället.

Avvaktar med en "future" hjälm, vem vet, det kanske blir en sådan i framtiden när vi tävlar lite större klasser och jag känner mig bekväm med modellerna. Men i dagsläget får det blir en "lagom" hjälm.

Funderar skarpt på att köpa en träningshjälm och endast använda den andra för tävling och större träningar / clinic i framtiden.

Efter våran färd över staden för att hitta en passande hjälm åkte jag ut till stallet och red ut tillsammans med Hanna och Wella. För en gångs skull var det Skilla som höll sig i skinnet och Wella som busade runt över vägen. Hon är väldigt söt det där lilla yrvädret. Skilla skött sig mer än godkänt, jag känner mig faktiskt lite stolt över att jag kunde rida  henne i alla gångarter och faktiskt jobba ihop henne i galoppen. Stora framsteg vilket gläder mig otroligt mycket!

- Trotsar ni vädret när hästen ska motioneras?

Flitiga läsare uppskattas

Datum ~ 2010-03-18 | Tid ~ 20:57:47
Kommentarer (5) | Allmänt
Sitter och besvarar alla kommentarer från dagen och gårdagen.
Dagen har spenderats i ridsportsbutiker och provat hjälmar, uteritt i snöovädret och annat stallfix.

- Uppdaterar närmare när jag svarat klart på era kommentarer!

W.

Datum ~ 2010-03-18 | Tid ~ 11:50:24
Kommentarer (11) | Allmänt
Wella - f. 2003
Stallets älskling som är goas och sötast av de alla. Skillas bästa kompis och favorit i stallet. Mycket utryck utseendemässigt och en riktig eyecather. Otroligt häftig häst som drar blickarna till sig både i stallet och under ryttare.
Utbildad LB-LA/LA -> vidareutbildas kontinuerligt
Ägs av: (Hanna Heikkinen)Har tyvärr ingen rättvis bild på Wella ännu. Hade bara möjlighet att fotografera under en dag vid förra tillfället. När vädret lättar upp ska jag fotografera mera!

Södra Umeå Ryttarförening

Datum ~ 2010-03-18 | Tid ~ 00:09:13
Kommentarer (12) | Allmänt


Motiveringen löd:
För att föreningen trots att de kämpat i motvind ekonomiskt, ändå haft en positiv attityd på riskolan. Den har målmedvetet jobbat vidare med utbildade ridinstruktörer som vidareutbildat sig kontinuerligt, en bra verksamhet för funktionshindrade och en aktiv ungdomssektion.

Vardagsmys i stallet

Datum ~ 2010-03-17 | Tid ~ 18:08:52
Kommentarer (6) | Allmänt
Dags att röra sig mot stallet!

Planerar att rida ut Skilla - lätt jogg efter gårdagens hoppträning.
Därefter är planen att åka förbi anläggningen och titta på Buster träningarna. Har jag möjlighet stannar jag gärna och ser båda grupperna. Finns det tid över efter ridturen innan träningarna börjar är tanken att jag ska smörja upp lite utrustning.

- Hur ofta smörjer ni?

Framgångsrik tisdag

Datum ~ 2010-03-17 | Tid ~ 14:28:39
Kommentarer (6) | Övningar
Gårdagens planering gick faktiskt riktigt bra. Förutom att privatträningen med Ines och Melody var tvungen att ställas in, och flyttas fram gick allt enligt planerna.

Rideleverna skötte sig riktigt bra och sista gruppen fick rida skänkelvikningar vilket många av dem gjorde med briljans. Det var nytt för vissa, men jag är stolt över resultaten och ser ljust på utveckligen och framtiden.

Hopptränade tillsammans med Johanna och Chan under kvällen för Hanna vilket till en början kändes lite "spänt" och studsigt. Anledningen skulle jag gissa är hennes vila torsdag-söndag. När hon blir spänd och studsig är det som att ingenting fungerar, hon hör eller ser ingenting annat för hon är så inne i sig själv och att "stressa". Tidigare har hon kommit undan och vi har gjort det väldigt enkelt för henne i dessa lägen. Då, men inte längre!

Fortsatte att rida fram och påbörjade sen markarbetet för att senare börja med hoppträningen. Så fort hon kommer "tillbaka" och hittar fokus är hon riktigt trevlig och OJ vilka resultat vi har kommt till!

Vi började med att galoppera in över bommarna på kortisdan i höger galopp på böjt spår, för att sedan göra en fin avsaktning och forsätta in på cavalettiserien i trav. Därefter ut i vänster varv och fatta ny galopp och galoppera över bommarna på kortisdan. Denna övning jobbade vi igenom hästar på en stund för att få hästar ut på yttertygeln / mot  ytterskänkel och runt innerskänkel.

När hästarna var varma förändrades övningen. På kortsidan blev mittenbommen ett lågt litet hinder så att hästarna skulle hoppa igenom kroppen mer, forma sig och bli mjuka i sidorna. Efter studsen var det räcke in i kombinationen, ett galoppsprång räcke ut. Tillbaka i sadeln och direkt in på studsen på andra korsidan.

En krävande övning som tvingade mig tillbaka i sadeln snabbt och styra endast med sitsen. Vilket ibland var väldigt svårt, och ibland chockerade Skilla och vände riktigt tajt och snävt in på studsen. - framsteg!

Nu när hästarna var varma och undan för innerskänkel var det dags att vända på övningen. Samma sak fast åt andra hållet, och istället för kombinationen var det en trippelbarr på diagonalen. Lite svårare med avstånd och anridning då Skilla aldrig sett ett sådant brett och "stort" hinder laddade hon lite extra och studsade från hörnet och hela vägen fram, backade av och hoppade nära. - förändring

Alla övningar var utförda och det var dags att knyta ihop det hela till en bana. Började med studsen uppe på kortsidan för att komma in i kombinationen, studs och sen in på trippelbarren. För er som sett Skilla eller följer bloggen kontinuerligt vet ni att hon gärna dragit iväg mot hindren och inte alls backat av. I detta läge fick jag igenom halvhalten i god tid mot trippeln men blev så chockad att jag glömde bort "att finnas där". Detta löste Skilla genom att krypa in i botten och hoppa stort - klok häst.

Avslutningsvis fick jag hoppa 8;an en gång till och med känsligheten i bagaget fick jag igenom min förhållning på samma ställe och kunde i detta läge finnas kvar med sitsen och hålla om lite extra, vilket resulterade i att Skilla klippte tag i hindret och gick av lite större. - duktig häst!


Summering av träningen, klok och reglerbar häst vilket inte alls funnits tidigare. Kraven är högre, hon köper detta och vi är mer samspelta. Hon hoppar mig fortfarande ur sadeln och tar i för kung och fosterland men hon backar av, lyssnar och väntar kvar vilket är en stor förbättring. Mycket nöjd!

Kanske finns det lite talang långt där inne i en gammal ponnyryttares själ?

R.

Datum ~ 2010-03-17 | Tid ~ 13:17:39
Kommentarer (0) | Allmänt
Rockey - f.1998
Stallets enda ponny. Full med bus och egna åsikter om det mesta som lilla Tova får kämpa med. En klippa i hoppningen och en riktigt trevlig ponny. Perfekt läromästare och tävlingskompis.
Utbildad LA/LA
Ägs av: Karin AdolfssonDagens planer

Datum ~ 2010-03-16 | Tid ~ 12:40:26
Kommentarer (16) | Allmänt
Dagens planer ser ut enligt följande.

13.00 - Stallsysslor ev. pyssel
14.00 - Planering av kvällens ridlektioner + hästlistor
14.30 - Privatträning Ines och Melody (fortsatt jobb med övergångar och inner respektive yttersida)
15.45 - Lektionsstart för nybörjarna
19.45 - Lektionsslut för avancerade gruppen

20.30 - Avfärd från Åsen
21.30 - Hoppträning

Som ni ser händer det ganska mycket under dagen.
Bäst att jag börjar röra mig mot stallet om jag ska hinna förbereda allting innan lektionerna på anläggningen.

Privatlektionen för Ines med Melody ställdes precis in då Ines kände sig hängig och inte alls pigg. Krya på dig Ines så tar vi nya tag när du är frisk!

P.

Datum ~ 2010-03-16 | Tid ~ 11:31:44
Kommentarer (8) | Allmänt
Som jag tidigare utlovat har jag pratat om en presentation av hästarna i stallet. Då det finns många lösa ändar, oklarheter och annat tänkte jag mig börja i ena änden.

Palero - f.2006
"Palle", stallets unghäst i sin rätta bemärkelse. Mycket personlighet och väldigt mycket egenheter. Tror sig fortfarande vara hingst och är rätt plockig och nyfiken på sin omgivning. Väldigt kelig och närgången vilket det äldre hästarna i stallet inte alltid uppskattar. Tuff, trots sina få centimetrar över marken (ca 154cm)
Utbildad ; Inriden och inhoppad. Under vidareutbildning
Ägs av: (Sofia Wallgren)Tyvärr har detta charmtroll flyttat ut i helgen och ska nu bo tillsammans med Sofia i Lycksele en tid framöver. Lite omstrukturering i stallet kommer att ske framöver. En ny häst har flyttat in som jag ska presentera lite längre fram. En till ska åka och därefter kommer en ersättare.

- Uppdaterar er kring detta lite närmare.
Planen är att presentera en häst per dag från Stall Åsen!

Nominerad till årets tävlingsplats

Datum ~ 2010-03-16 | Tid ~ 01:57:35
Kommentarer (2) | Allmänt

17/3 Kungör Västerbottens RF vilken förening som kammar hem priset!
- Alla SURF:are håll tummarna att det är just våran klubb som vinner

Snömongo

Datum ~ 2010-03-16 | Tid ~ 01:01:27
Kommentarer (0) | Allmänt
Söndagsfixet som jag nämnde i tidigare inlägg blev det snabbaste söndagsfix / stallvisit hittils.
Mockade, fixade mat och annat nödvändigt samt malde jag korn för kommande vecka på ca 17minuter. Tydligen hade familjen Pettersson bjudit in till "familjemiddag" inräknad mormor och morfar under söndagen vilket jag fick veta cirkus när jag vaknade kring 12.00.

Anna och Jasmin (min pojkväns systrar) skulle spela match under kvällen och jag ville hemskt gärna se denna, därav stressen i stallet. Ordnade det nödvädnigaste under gårdagen, fortsatte idag.

Måste tillängna min mamma en stor eloge som tog på sig städbiten i stallfixet och utförde denna idag innan hon åkte till arbetet! - jag gillar min mamma väldigt mycket, väldigt ofta!

Fick ett sent besked under gårdagen att hovslagaren skulle komma ut idag kring 16.45. Hade tyvärr ingen möjlighet att medverka själv så min trogna Hanna ryckte in och hästen har nu nya skor runtom! Helt smärtfritt hade det väl inte varit, men han kunde utföra sitt jobb och hästen skötte sig efter omständigheterna bra i slutet samt bak.

Efter jobbet åkte jag förbi anläggningen där jag betalade av mitt Catago täcke som jag haft hemma för provning. Eftersom det var otroligt snyggt, välpassande och välbehövligt fick jag kosta på mig detta täcke. OJ vad snygg Skilla kommer bli iklädd detta ljusblåa täcke. Tänker dock vänta lite med invigningen tills det matchande grimman dyker upp, och vädret är passande för en invigning samt fotografering.

Tömkörning stod på schemat nu när Skilla är skodd och riskerna med att sitta upp efter fyra dagars vila kändes inte lockade. En något laddad bäbishäst leddes till ridbanan där hon tömkördes först av mig, senare av Hanna. Till en början var kontakten den vanliga "avknäppt" och något spänd överlinje. När Hanna tagit över och jobbat henne en stund började spänningarna släppa. Självklart kom ett "jag förstår inte utbrott" som hade mycket lätt kunnat sluta i en katastrof. Skilla började snurra helvilt och "trasslade" in sig i tömmarna. Därefter släppte vi av, hästen hoppar genom snövallen, blir liggandes en hundradel eller två, kommer över kanten och springer hem till stallet / hagarna. En spurt utförd av mig och Hanna hämtade vi upp en skadefri något uppjagad Skilla nere vid hagarna. En pytteliten skråma var beviset på hennes vådafärd!

- Tänk att det kan få gå så bra, när det kunde slutat i katastrof, brutna ben eller att någon kom till skada. Vi återvände till ridbanan och fortsatte där vi slutat. Nu när Skilla sprungit bort den värsta energin var hon betydligt mer samlad och sammarbetsvillig. Riktigt trevlig i formen, ärligare, rundare och mycket nöjdare. Efter en liten "uppvisning" var det dags för mig att ta över. Självklart kom det små "kan du, vet du" frågor från Skilla då jag inte alls har samma koll som Hanna. Till slut lyckades vi mötas halvvägs och avslutade passet riktigt bra.

Jag är nöjd med min insats och Skillas respons på arbetet efter alla om och men. NU återstår att se om Emma i stallet törs ta sig an att tömköra Skilla mot gentjänser framöver. Skulle vara skönt med någon som har koll och kan hjälpa mig och Skilla på vägen. Hanna är redan "överbelastad" och jag vill inte utnyttja hennes godhet allt för mycket allt för länge.

Trevligt sällskap i stallet avslutade en lång arbetsdag med fniss och skratt.

Fotografering från Ann Hammarlund träning

Datum ~ 2010-03-15 | Tid ~ 00:17:03
Kommentarer (2) | Allmänt

Stallfix

Datum ~ 2010-03-14 | Tid ~ 16:10:10
Kommentarer (7) | Allmänt
Som jag tidigare nämnt står Skilla på "vår-vila" tills hovslagaren har möjlighet att sko om henne runt om. Hon har för tillfället tappat en sko. Mina tappra försök att komma till ridhus / promenera är för gäves. Bara vägen till och från hagen är så pass halkiga att det känns riskabelt. Hagen är bra  upptrampad och därför inte lika hal.

Hoppas att han har möjlighet tidigt i veckan, blir tyvärr ingen hoppträning på tisdag då hon redan vilat torsdag-söndag och kommer förmodligen få några dagars extra vila. Siktar in mig på onsdag som sagt.

Ikväll blir det att fixa med alla stall sysslor, har veckofix för denna vecka.
Mala kort, skrubba alla gemensamma utrymmen och annat ska fixas. Återstår att se om jag får sällskap av min mamma eller om jag åker själv. Har en fotbollsmatch som lockar att kika på krin 19.00.

Catagotäcket ligger så stiligt och väntar i skåpet innan det blir dags att inviga det. Tror jag ska vänta lite längre tills det är riktigt varmt väder, köpa en matchande grimma och eventuellt klippa henne innan så hon blir riktigt stilig.

- Törs ni klippa såhär på vårkanten eller är ni rädd för myten att förstöra pälssättningen?

Hopplöst

Datum ~ 2010-03-13 | Tid ~ 12:36:22
Kommentarer (2) | Allmänt
Mina planer på att åka till ridhus under dagen gick helt klart i stöpet.
Har ingen som kan köra mig, ingen transport och enda bilen som är hemma får jag inte köra.
TYPISKT.

Här med förklarar jag Skilla en kortare vår-vila tills en hovslagare kan slå på henne en sko.
- Åker dit efter en sväng i staden för att promenera henne. Måste hålla energin i schack om hon ska vara ridbar när "vilan" är över. Halverar fodergivan och hoppas att hovslagaren kan komma på måndag, och att någon kan hjälpa honom.

Letar fortfarande efter min kamerasladd för att kunna uppdatera med bilder.

Inlägget om stallets hästar.
- vill ni ha alla i ett eller "en häst varje dag?"

Vardagslyx

Datum ~ 2010-03-13 | Tid ~ 03:26:12
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte till stallet kring 13.00 snåret för att pyssla och fixa stallsysslorna.
Insåg även att jag har "stallfixar vecka i veckan" och jag vet varken när jag ska ha tid, eller hur man gör allting. Återstår att se, och tänkte försöka ta tag i det under morgondagen, vet inte alls hur söndagen ser ut ännu.

Min planerade promenad gick enligt planerna (plus poäng till mig) och varade ca 20minuter. Något halkigt men mot slutet började Skilla inse att hon måste anpassa tempot efter underlaget och började se sig för. Mysig tur och jag tror att promenera häst vid hand är väldigt nyttigt för kontakten och för "reglernas skull".

Skilla fick även agera täckesmodell till Catago täcket som jag tidigare nämnde vilket hon faktiskt gillade. Att stå uppställd på gången, få massa pussar godis och beröm är nog aldrig fel i hästvärlden. Modellen av täcket överraskade mig otroligt mycket. Som jag nämnt tidigare har Skilla en lite "svårt" modell och täckerna sitter oftast bra fram, men blir då för korta bak. Eller för stora fram, men tillräckligt långa. Catago täcket satt bra fram, och räckte över lill-rumpan!!

Då jag hörde att utbudet av täcken var knapert i staden bestämde jag mig, kosta vad det kosta vill. Catagotäcket ligger lite över min budget men jag måste nog följa Hannas resonemang. Hellre ett dyrare täcke som håller 5år än ett billigare som du måste byta ut efter någon säsong. Dessutom var den ljusblåa färgen riktigt snygg till hennes röda päls. Blir att se om man kan matcha upp med någon snygg grimma innan hon får inviga den nya outfiten!

Vikarierade även för Hanna idag under kvällen. Fredagseleverna är nog de elever jag har sämst koll på, och den dag jag har minst vikariatefarenheter av. Planerna och övningarna som Hanna gjort upp följde jag något så när, improviserade under tidens gång för att anpassa det efter barnen och hästar. Tror att alla var nöjda med lektionerna och jag kände mig nöjd med min insats. Övregångar, framdelsvändningar och sitsen var vad eleverna fick träna på. Tror nog att jag ska sno någon av övningarna till mina tisdagsgrupper!

Nu är det dags att dra mig mot sängen.
Planen för imorgon lyder följande.
- hitta lite nya kläder, applebottom jeans åtminstone.
- transportera till ridhuset där jag förhoppningsvis kan rida igenom henne. (förutsatt att hon inte ömmar)
- kvällen är oviss men det lutar mot danshållet!

Preliminär planering för helgen

Datum ~ 2010-03-12 | Tid ~ 11:04:12
Kommentarer (5) | Allmänt
Finns tyvärr ingen möjlighet att köra in Skilla till ridhuset under dagen och därmed går mina planer i stöpet. Blir en promenad i det förhoppningsvis fortsatta fina vädret.

Schemat ser ut som följer, förutsatt att hon inte får någon sko förens onsdag.
Fredag: Promenad
Lördag: Ridhus
Söndag: Promenad
Måndag: Ridhus
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Skoning (jogg)

Eventuellt kastar söndagen och måndagens planeringar om. Eller en vila läggs in någon av dagarna. Den bit av veckans om vi redan har avklarat har sett ut enligt följande.

Måndag: Promenad
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Jogg
Torsdag: Vila

Förhoppningsvis löser det sig med hovslagare, har en i åtanke som eventuellt kan komma och sko fram under kvällen / helgen. Skulle vara väldigt skönt om hon bara var skodd fram så jag åtminstone kan motionera henne och hålla energinivån på ett lämpligt plan. Om Lars-Erik har möjlighet på onsdag får han ta bak ifall jag får ut den tilltänkta ikväll / helgen.

Blir verkligen frustrerad över alla dessa hovslagare som bryter sina löften, kommer och går lite som dem vill. Menar vi ryttare och kuskar är beroende av att våra hästar är brukbara och ridbara. Hovslagartiderna planeras in efter hästens behov och därför måste ett visst schema hållas.

Rör mig mot stallet ca 12-13 och därefter blir det att vikariera för Hanna under kvälllen så lektioner står på schemat!

Hur länge väntar ni mellan tillfällerna att sko?

Ändrade planer som ställer till problem

Datum ~ 2010-03-11 | Tid ~ 21:47:57
Kommentarer (2) | Allmänt
Som ni kunde läsa tidigare under dagen hade jag planer på både skoning och uteritt tillsammans med Emelie Johansson och Wella för kvällen.

Åkte till stallet kring 15.00 och började fixa med stallsysslorna. Därefter började jag smörja träns och annan utrustning som inte fått den tid och omsorg som det förtjänat. Väntade på att hovslagaren skulle ringa kring 16.00 men det visade sig ganska snart att jag skulle få vänta mig trött.. Kontaktade min pappa som haft bäst kontakt med hovslagaren om att jag väntade på ett samtal eller att han skulle dyka upp. Vilket visade sig vara helt i onödan. Han har fortfarande inte hört av sig och dök aldrig upp.

Fortsatte att smörja utrustning samtidigt som jag var social med Emelie som hade två hästar att sköta. Höll tummarna för att framskon skulle sitta kvar så att jag kunde sällskapa med Emelie och Wella. Tyvärr var den avtrampad (satt endast med en söm från gårdagen) och hade givetvis lossnat till idag. = Inställd uteritt.

Pysslade lite med Skilla, tränade lite på "hovslagning" bankade med  hammare och höll i alla 4 benen i omgångar. Bankade lite och berömde med mycket klappar och lite morötter för att förknippa situationen med någonting positivt. Därefter tog jag mig an utmaningen att kolla tänderna vilket hon helt klart ogillat tidigare. Detta gick med övertalning och lite mutning bra, fick kolla både käkens tänder och bettet fram. Duktig häst.

Mina planer på att rida efter skoningen samt under morgondagen samt söndag gick helt klart i stöpet. Jobbar under morgondagen och kan tyvärr inte ta emot hovslagaren. Lördagar - Söndagar brukar inte vara populärt, måndag - tisdag jobbar jag. Tidigast kan hon skos onsdag vilket sätter mina träningar / motionering i kris. En häst helt utan sko, 3fullbroddade ben kan enligt min åsikt inte ridas. Att tömköra en sådan häst är heller ingen bra idé. Alternativet blir att ställa av henne till onsdag (skippa hoppträningen) och ha en explosiv häst första dagen med skor. Andra alternativet är att dra in henne till ridhuset imorgon, promenera lördag, dra in henne till ridhuset söndag, promenera måndag och hoppträna tisdag. Återstår att se om det går lösa och dra in henne i ridhuset under fredag respektive söndag.

Avrundade min stallvisit och åkte förbi anläggningen för att betala för mina underbara ridbyxor som jag tog hem på lån för drygt 3veckor sedan. Ridbyxorna är av märket back to back och mina största favoriter. Bra passform och riktigt snygga. Svarta ridbyxor behöver alla ryttare ha i garderoben. Kollade runt kring utrustning och annat, funderar på att beställa en hjälm, lite kläder och andra fina saker från butiken. Fick med mig ett Catago regntäcke som ska provas under morgondagen. Blått och riktigt snyggt, hoppas att passformen är bra!

- vad har ni för erfarenheter om Catagos täcken?

Gör om, gör rätt

Datum ~ 2010-03-11 | Tid ~ 12:38:00
Kommentarer (6) | Allmänt
Planerar att åka till stallet kring 15.00 för att smörja upp utrustningen innan hovslagaren kommer kring 16.00 - 16.30
Provar en ny hovslagare den här gången och hoppas att hans mentalitet passar Skilla bättre.
Förhoppningsvis går det smärtfritt och hon får fina hovar igen, något hon inte haft på länge tyvärr. Hon har bra kvalité på hovarna men har under tiden hon stått här skotts väligt tajt och ligger "på gränsen" över skon när det gått några veckor. Ny hovslagare, ny teknik och ny mentalitet kanske gör att allt går smidigt och ger goda resultat. Den nya hovslagaren har jag använt tidigare till min ponny med bra resultat och kan därmed lämna goda referenser om honom.

Blir en uteritt med Emelie Johansson och Wella efter att Skilla är skodd. Hoppas att hon är lite mer avslappnad och lugn idag då gårdagen var en historia i sig.

Uppdaterar efter jag varit i stallet hur det gick med uteritten samt skoningen.

Uppskattat återseende

Datum ~ 2010-03-10 | Tid ~ 22:11:39
Kommentarer (10) | Allmänt
Började eftermiddagen med att hålla en dressyträning för Ines och Melody. Dagens övning gick ut på tempoväxlingar samt hitta stödet och sambandet mellan hand och skänkel.

Övningen fungerade långt över förväntan och Melody gillade upplägget och utförandet av övningen och dess tillhörande hjälper. Ines skötte sig riktigt riktigt bra och har blivit otroligt stadig och fin i sin sits. Det har hänt mycket sen dem började träna för mig och sen förra året i Mars då jag såg ekipaget första gången har det hänt otroligt mycket. Det är väldigt mycket jobb kvar, men OJ så långt dem kommit sen rutinerna fallit på plats.

Melody var avspänd lugn och fokuserad under det större delarna av passet och dess övningar. Under ett tillfälle och en ökning fick hon sådant påskjut bakifrån att bakbenen nästan tog i magen, vilket självklart skrämde henne! En häst som Melody alltid varit kort i steget och trippig blev väldigt chockad när bakbenen kom under magen och påskjutet fick gå igenom hela kroppen. Riktigt fin överlinje visade hon även upp under passet. Ines verkade väldigt nöjd och pratade om en känsla hon aldrig haft förut. (++)

Åkte därifrån till Pegasus hästshop för att inhandla skor, sulor och tillhörande brodd inför skoningen under morgondagen. Håller andan lite och hoppas att det går smärtfritt när jag bytt hovslagare och tränat lite på att få hålla, banka och bonka på benen.

Väl i stallet och med hästen färdig red jag ut för att möta Rebecka och Chaplin för en uteritt i det något mulna vädret. Skilla var väldigt spänd och nervös under ridturen och avslutade detta med en Capriolé!
- Att ha en häst som är känslig är underbart på många sätt, men även väldigt frustrerande. Ett väderomslag, en felliggande vind eller liknanade får Skilla att balla ur och bli nipprig. Så man kan aldrig vara fullt garderad. Avslutade turen bra, lugnt och avslappnat.

Hade kväll i stallet så en städning hann jag med innan det var dags att ta in hästarna för kvällen. Sopade och snyggade till innan det var dags att säga godnatt och åka hem. Har lite bilder från skåpstädningen som jag hoppas jag kan publicera. Mobilsladden är fortfarande borta tyvärr.

Äntligen!

Datum ~ 2010-03-10 | Tid ~ 12:35:19
Kommentarer (11) | Övningar
Här kommer övningen från gårdagens träning!

Vi började värma upp hästarna genom att komma in galopperandes på linjen, första gången kom jag i trav för att kolla om Skilla var med. Hon förstod själv vad hon skulle göra och fattade galopp över första bommen. Avbrott för att sedan hitta voltspåret till höger. Fokus låg på att forma runt innerskänkel och hålla hästen på yttertygeln. Därefter rakrikta och fatta högergaloppen och galoppera ut över bommarna. Denna övning red vi i båda varven innan vi gick vidare och ändrade.

Andra övningen gick ut på att trava in över saxen som hästen skulle fatta galopp över. Avbrott på rakt spår, trava på volten med cavalettin för att sedan rakrikta och travhoppa kryssoxern ut. Här var det viktigt att hålla rakriktningen mot oxern, se till att hinna klart med hjälperna på volten för att ha jämt stöd och hästen på yttertygeln. Nogrann innersida för att forma hästen ut på det börjda spåret.

Vi avslutade hoppträningen med att komma i galopp in på saxen och avsluta med galoppbommar mot oxern. Lättare sagt än gjort måste jag nog påstå som skickades ordentligt över sadeln på oxern första gången. Hade en otroligt samlad och bärig galopp därav blev det väldigt mycket tryck i språnget. Lärde av mina misstag och tog igenom det andra omgången.

Övningen var väldigt nyttig och Skilla var väldigt ambitiös och "med på noterna" på träningen. Fick några fina luftiga byten och starka förvända galopper i slutet i nedvarvningen vilket var väldigt roligt. En toppenträning med riktigt skön känsla där jag fick rida ihop, orka hålla och finnas som ett gott stöd.  ++

För er som läst min blogg kanske det framkommit att det två senaste hoppträningarna har varit väldigt väldigt tunga och det har varit svårt. Skilla har varit väldigt spänd och okontaktbar då mina försök till ridning inte alls fungerat har det kännt svårt och nästan omöjligt. Dagens träning var verkligen toppen!
- Hon var med mig, det kändes otroligt bra och verkligen roligt att hoppträna. !!

Angående filmklipp

Datum ~ 2010-03-10 | Tid ~ 11:25:48
Kommentarer (6) | Allmänt
Lamia om Underbara känsla:
Kan du inte filma på någon träning? :D
Svar: Jag har några träningar filmade. Tyvärr så fungerar inte vår kamerasladd och att filma på minneskortet fungerade inte heller. Så att lägga ut filmerna är verkligen inte alls lätt. Dem finns dock på kasett. Tanken är att detta ska bli lättare så att jag kan uppdatera kontinuerligt med filmer från träningarna så att ni ser hur det går, försämringar och förbättringar! Ska kolla upp det där snarast och hoppas att lösa problemet omgående.

Underbara känsla

Datum ~ 2010-03-10 | Tid ~ 01:28:15
Kommentarer (1) | Allmänt
Flera timmar senare måste jag nog påstå att kvällens teorilektioner blev väldigt, väldigt lyckade!
Första gruppen fick en rundtur i stallet och kolla på hästarnas färger. Lite tecken och annat roligt fick dem att börja fundera mycket. Många nya ord, saker att komma ihåg som vi ska kolla vid nästa teoritillfälle hur mycket dem minns.

Andra gruppen hade ryktrally tävling där den duktigaste och renaste hästens elev fick ett pris. Vinnaren blev Lisa som hade gjort Rimi ren och fin samt flätat både man och svans. Grattis!

Tredje gruppen hade persedelvård där dem fick möjligheten att smörja sadel och träns, för dem som var lite snabbare. Därefter fick dem det svåra testet att sätta ihop ett sönderplockat träns. Många hade problem med detta, men utmaningar föder ambitösa och kunniga ryttare. Även här var det i tävlingssyfte och vinnaren blev Maria som till slut fick ihop sitt träns korrekt före de andra. Grattis, Grattis! Alla andra kämpade på väl och till nästa gång tror jag att det blir lättare att utföra.

Fjärde gruppen fick med inlånad elev tolka ute i den nyfallade snön. Minsta ponnyn och största storhästen fick visa sina tekniker på utebanan. Trickskidor, longerlinor och glada hästar fyllde sista lektionen med skratt, pip och några fina vurpor!

Avslutade kvällen på topp med hoppträning för Hanna tillsammans med Johanna och Chan. Efter allt slit och många tårar fick jag verkligen visa vad jag går för. Känslan på träningen var på topp, resultaten väldigt bra och OJ vad roligt allting blev igen. Nya krafter och nu är det verkligen full fart framåt!

Tack Ann för hjälpen i helgen, det satte sina spår i hoppningen också. Tack Hanna för coachingen de motiga veckorna, akta dig för här kommer världsmästaren!

Nu blir det sömn, uppdaterar med övniningen under morgondagen. Blir ett joggingpass för Skilla. Förhoppningsvis lite hästshopping och sen blir det dressyträning att för Ines och Melody!

Växlande väder

Datum ~ 2010-03-09 | Tid ~ 13:37:27
Kommentarer (13) | Allmänt
Som jag nämnde i gårdagens inlägg blev det en promenad för Skilla igår.
Hästarna hade fått gå ut utan täcke så hon stod i solen och myste när jag kom vilket jag helt klart förstår. +5 grader och rätt fint väder är inte alls fel efter flera veckors kyla och blåst.

Tyvärr vände vädret och under våran fina promenad började det först dugga och avslutades i storm och spöregn!
Skilla ogillar verkligen busvädret och visade detta tydligt genom att pipa och hoppa runt lite när snön rasade från taken och liknanade. Verkligen bebis beteende då hon söker skydd hos mig mot det farliga.

Sitter och spånar på kvällens lektioner för grupperna. Lite trixigt när jag har teori och vill hålla i en så rolig och informativ lektion som möjligt där eleverna faktiskt känner att dem lär sig något. Det är alltid så svårt det här med teori när dem blivit lite äldre och har högre krav. Tåls att fundera på, börjar inte fören 15.45

Ikväll blir det endast jag från ordinarie hoppgrupp sen ska Johanna och Chan prova lyckan att markarbeta / hoppa lite! Otroligt kul att hon ska prova och det är alltid roligt att ha med sig en träningskompis. Ser fram emot hoppträningen och hoppas att helgen gett mig lite rätsida på vissa saker.

Promenad i blåsvädret

Datum ~ 2010-03-08 | Tid ~ 10:17:43
Kommentarer (5) | Allmänt
Dags att bege sig mot stallet innan jag ska jobba eftermiddagen och en bit av kvällen.
Blir en lugn promenad i busvädret efter helgens träningarr.

Känner mig så här i efterhand väldigt nöjd över träningen. Visst finns det massor med saker att träna på, men när det slutar göra  det tror jag att man ljuger för sig själv.

På med kläderna och ut i blåsten!
Imorgon blir det hoppträning vilket jag verkligen ser fram emot.

Här kommer en bild från lördagens träning, uppdaterar med en liknanade senare.

Dressyrhelg

Datum ~ 2010-03-07 | Tid ~ 18:37:07
Kommentarer (5) | Allmänt
Då var träningarna för Ann Hammarlund avklarade för den här gången!

Hämtade upp Jennifer tidigt som fick agera kamerman, fotograf samt hästskötare vilket hon skötte med bravur! Som hästskötare för gårdagens träning fick hon även frisera och linda ben vilket hon är riktigt duktig på.
Gott folk, jag körde även transporten själv för första gången igår - felfritt!!

Väl på träningen började jag rida fram en något spänd och okoncentrerad Skilla. Efter lite diskussioner med Ann kring träningen sen sist, bakslaget och andra faktorer beslutade vi att använda graman under träningen för att underlätta balansen. Med hjälp av gramanen ge möjlighet att hitta en ärligare bjudning och form där vi båda fick komma till vår rätt.

Träningens byggde mycket på att jobba med övergångar samt skänkelvikningar från hörnlinjen vilket gav blanadade resultat. Till en började fungerade detta väldigt bra när kraven var låga, tvärningen mindre och jag fick hjälpa till med att "visa vägen" med tygeln. När övningen skulle trappas upp blev det till slut för svårt och protesterna dök upp. Ingenting plötsligt utan problemen stegrade succsesivt när kraven ökade. Mitten av träningen blev det "blandade småskutt" och vi kom till ett läge där allt blir kortslutning och missförstånd mellan häst och ryttare. Skilla försöker "tyda" mina signaler men missuppfattar mina tanke och övningens tanke då orken inte räcker till. När vi efter en stunds övervägande plockade isär övningen, koncentrerade oss på framåtbjudningen, ställningen och formen återgick hon till en trevlig arbetsform. Så kortfattat gick träningen väldigt bra i början, mindre bra i mitten och avslutades riktigt OK.

Från förra Ann träningen i slutet av Januari hade vi ett helt annat utgångsläge än under gårdagens träning. En ärligare bjudning, ett sug i bettet samt acceptansen av skänklarna under det lätta momenten var stora framsteg. Sen att Skilla blivit rundare, starkare och uthålligare var saker Ann la märke till.

Något fundersam efter gårdagens träning lämnade jag SURF och hästen som var trött men nöjd efter träningarna. Dessa protester som dyker upp, är det en fysisk spärr eller bara någonting psykiskt?

Efter få timmars sömn av gårdagens nattjobb var det bara samla krafterna och förbereda sig för dagens träning. Den här gången med en lite bestämdare känsla och mer beslutsamhet förberedde jag mig inför dressyrpasset. Redan vid framridningen hade jag en annan känsla hos Skilla vilket gjorde mig gott.

Pratade lite snabbt med Ann innan träningsstart, hon frågade hur framridningen kändes och om hon bråkat något vilket jag med lätt hjärta kunde intyga att hon inte gjort. Dagens fokus låg på övergångar och korrektheten i avbrotten och igångsättningarna. Gårdagens starka sida var dagens svaga vilket någonstans förvånade mig lite. Högersidan var lite tyngre idag medan vänstersidan var väldigt mjuk och trevlig, stabil och stadigare.

Avbrotten och igångsättningarna blev bättre och bättre under passet och i slutet var dem riktigt trevliga. Vårt största problem är att Skilla ger sig iväg från skritten till traven, och från trav till skritt sätter hon sig lite väl häftigt. Att hitta en avspändhet och en lugn i dessa moment var väldigt nyttigt och med trevliga resultat. Därefter jobbade vi med ställning, omställning takt och tempo vilket fungerade väldigt bra. Dagens träning var helt smärtfri utan något bråk eller oklarheter vilket ger min själ väldigt mycket ro. Att kunna jobba henne ordentligt i alla gångarter var bara det en lättnad. Vänstergaloppen som är hennes svagare var luftig och väldigt stor medan högergaloppen var något mer samlad och mer lättreglerad. En lagomt svår övning där hon får känna sig lite utmanad, men fortfarande ganska säker på att hon klarar av övningen gav mig självförtroende och känsla.

Kort sammanfattning av helgen är jag väldigt nöjd med resultatet. Gårdagens pass var ett blandat pass som lämnde lite eftertryck och  funderingar. Dagens pass rätade ut frågetecknen från gårdagen och bekräftade våra tidigare svagheter och styrkor vilket kändes väldigt skönt. Suget i bettet var under dagens träning väldigt bra, takten och tempot något bättre samt accepterandet av skänklarna var mycket bra under träningen. Inga protester eller ångestladdade moment.

Att rida för en tränare utifrån som beundrar möjligheterna med ens häst känns otroligt upplyftande. Sanningen ligger nära att det är mycket jobb och mycket grunder. Men när grundjobbet är avklarat så har jag en häst som är långt ifrån medioker även i dressyrsammanhang.

Film och bilder hoppas jag på att kunna uppdatera med så snart som möjligt, väntar på att få dem skickade av Jennifer så fort möjligheten ges. Har själv inte sett någon av filmerna från varken gårdagen eller dagen. Tyvärr har vi inte löst problemet med vår kamera så filmen från dagens träning dröjer, men förhoppningsvis kommer den lite längre fram att publiceras tillsammans med träninen från v.3

Att matcha en häst med stor kapacitet och mycket skalle kräver en ödmjuk och abitiös ryttare som vågar göra fel. - Gör fel, gör om, gör rätt.

Dressyrhelgen närmar sig

Datum ~ 2010-03-04 | Tid ~ 21:04:38
Kommentarer (20) | Allmänt
Skilla fick vila idag så min stallvisit blev något kortare. Åkte ut för att fixa stallsysslorna men blev varande för att prata av mig med Hanna en stund. Helt underbart skönt är det att ha trevligt folk i stallet. Att dessutom råka ha en passande tränare som är grymt engagerad är verkligen ett stort plus.

Upptäckte att Skillas hage börjar bli "översnöad" och vet inte riktigt hur jag ska motverka detta när det fortsätter snöa. Hon promenerar ovanför mellersta avspärrningen och har den övre i överkant på frambenen i boghöjd). Vanligtvis sträcker hon lite på sig för att luta huvudet över sommartid. Lite oroväckande om hon skulle få för sig att hoppa ut att det är tokenkelt.

Imorgon blir det trimning inför helgens träningpass!
- Har fått en reservplats för Ann Hammarlund båda dagarna så jag hoppas verkligen helgen kan ge mig lite självförtroende boost. Skulle vara välbehövligt!

Förhoppningsvis fungerar minneskortet och jag får med mig någon som filmar helgens träningar så publicerar jag detta på bloggen så fort möjlighet ges.

För resterande hoppryttare är det årets första tävling i helgen! (Nej jag är inte alls avundsjuk!!?)

Att vara självgod och självkritisk

Datum ~ 2010-03-04 | Tid ~ 01:35:06
Kommentarer (2) | Övningar
Lovade att uppdatera med övningen från gårdagens hoppträning så här kommer den.

Vi började med att värma upp hästarna på en stor åttvolt. Tanken var att komma i trav upp över bommarna på meddellinjen. Därefter ta höger eller vänster, fatta galopp och galoppera över bommarna på böjt spår. Därefter sakta av, trava över medellinjens bommar, svänga åt andra håller och fatta det varvets tillhörande galopp.

När hästarna gjorde detta på ett bra sätt var det dags att gå vidare till nästa övning.
Som ni kanske förstår så var övningen väldigt svår för Skilla. Vi fick rida runt bomserien i galopp flera gånger och kunde endast rida bomserien i galopp ett fåtal gånger.
Övning två gick ut på att rida samma bågar, nu i galopp mot första hindret (oxern) på mitten, en mjuk båge ner och hoppa studsserien som avslutades med ett galoppsprång - oxer.

Jag och Skilla satsade på vägarna och kunde efterhand galoppera bitar av övningen.

Övningen var väldigt fysisk och tog ordentligt på krafterna. Att bli trött och få möjlksyra är något både jag och hästen måste träna på, i lagoma mängder. Övningen i sig var väldigt svår, men när Skilla fick rätt möjligheter löste hon den på ett otroligt bra sätt.

Sista övningen gick ut på att komma in på en mjuk båge hoppa oxern för att sedan räta upp sig hitta bågen ner till räcket, snabbt tillbaka och avsluta med att hoppa oxern som var byggd som ett titthinder.

Koncentrationen på träningen låg på ryttarfokus och kvalité i hjälper, vägar och perfektionism. En väldigt påfrästande övning som var väldigt svår, men möjlig. Dagens största påfrästning var att gruppen bestod av fyra andra hästar, vilket är mycket att hålla reda på för en unghäst.

Känslan efter dagens träning var inte på topp, men ej heller i botten. Skillas insats var väldigt bra och jag är nöjd över hennes prestationer. Måndagens bravader hade satt sina spår och hon var trött i kroppen. Några klockrena sorång där vi var helt synkade fick vi tyvärr inte till. Men hon hoppade igenom kroppen ordentligt och visade på god teknik och styrka i sprången. Resten får vi finslipa på till nästa vecka.

Min ryttarinsats var långt ifrån godkänd. Jag har blivit lite av en perfektionist, både som ryttare och som människa vilket är en stor fördel i många sammanhang. Däremot utesluts möjligheten att misslyckas och kraven blir i vissa fall för höga för att vara rimliga eller genomförbara. Jag önskar att jag kunde vara lika självgod som självkritisk och att min perfektionistiska sida kunde vara i en mindre utsträckning och den realistiska tog vid.

Som jag nämnt tidigare, det är långt till perfektion men jag ska ta mig dit. Med mycket träning, hårt arbete och otroligt mycket hjälp blir det säkert bra. För imorgon ska jag vakna upp och vara bättre än när jag somnade.

Nybörjarkänsla

Datum ~ 2010-03-03 | Tid ~ 10:17:39
Kommentarer (5) | Allmänt
Dags för uppdatering och lite - efter måndagen snack.

Jag hoppades att jag kände fel men tyvärr var det alldelens korrekt. Efter avsittningen i måndags har jag lätta ryggsmärtor och ont i ett senfäste bakom knäet. Hur det kommer sig kan jag tyvärr inte svara på, ont gör det. Hästen verkade OK i både kropp  och psyke efter måndagens bravader, smörjde benen, knäna och ryggen efter ridpassets avslut under måndagen - FÖREBYGGANDE.

Igår var dagen sig lik för att vara tisdag. Jobbade ovanligtvis på morgonen på resaurangen vilket fungerade riktigt bra. Tempot infinner sig inte riktigt för mig, men resterande saker fungerar faktiskt riktigt bra.

När jobb nummer ett var avklarat var det dags att bege sig mot SURF för att hålla kvällens lektioner. Där möts man av långt i från snälla ord och kommentarer. När ska detta sluta? Ska man inte finnas för sina arbetskamrater / tidigare tränande elever och stötta varandra. Det tar knappt på mig längre, men jag orkar inte lyssna så mycket mer, en förändring måste ske.

Lektionerna gick riktigt bra, alla hästar skötte sig topp och barnen var duktiga. Lite psykisk träning var det för vissa men vi avslutade när allting fungerade bra. Sista gruppen jobbade vidare med samma övning som förra veckan och resultaten under gårdagen var riktigt riktigt bra. Roligt att se när något går in teoretiskt och fungerar i praktiken.

Att ge "mina" barn den extra stunden jag gör varje vecka ger mig en insikt och en helt annan relation än vad som skulle vara om mitt jobb endast var proffisionellt - tack och hej när tiden är ute. Jag vet att det är fler som uppskattar det jag gör och jag hoppas dem som inte gör det låter det passera.

Hoppträningen under kvällen var helt klart en kaos upplevelse. Vi var fem ekipage som skulle komma på en åttvolt, ingenting fungerade för mig och Skilla då övningen var på tok för svår. Vi fick ingen plats att ens prova övningen och resultatet blev långt ifrån OK.

Uppdaterar med övningsskiss senare under kvällen och kommer även att skriva mer om refletionerna kring träningen då. Sammanfattningsvis gick träningen inte alls bra, men förmodligen var den nödvändig och ger utdelning framöver.

Nybörjarkänslan var verkligen överhängande.

Händelserik måndag!

Datum ~ 2010-03-01 | Tid ~ 20:00:05
Kommentarer (7) | Allmänt
Jobbade min första dag idag som restaurangbiträde vilket gick riktigt bra. Dagen flöt på bra och jag var klar fortare än jag anade! - Massa nya saker som jag måste lära mig, men det blir nog riktigt bra.!

Susade vidare mot stallet där jag möttes av Hanna som planerat om och ville rida ut, och därefter Johanna. Tre ekipage begav vi oss ut i det fina vintervädret på en tur vi sent får glömma.

Allting började med några små skutt från Chans sida, Skilla hakade på snabbt som tusan (detta hände i travsteg nummer 2-3) Wella travar vidare helt obrydd. Vi travar en bit med galoppinslag och studs men utan större farligheter. Skrittar in i skogen och ska nu börja trava hästarna ordentligt. Chan studsar lite lätt, skärper sig omgående. Skilla uppfattar hans "studs" som en utmaning och kickar HÖGT bakut och kontrar med att ställa sig HÖGT. Hon vinglar och har bristfällig balans så jag sitter av i snön.

En förvirrad skilla travar rakt ut i snödrivan för att fortsätta bort från de andra hästarna ut i djupsnön, vänder om kommer tillbaka. Någonstans där mellan att hon skulle stanna hos mig och ge sig av beslutar hon alternativ nummer två. Hon springer i full fart HEMÅT. Jag promenerar "gladeligen" efter, Hanna agerar ponny-expressen och försöker komma ikapp medan Johanna sitter på en spattig Chan. (GRATTIS GÄNGET).

Veronica som promenerade mot stallet (som vi mötte på vägen MOT skogen) ser en springade Skilla och försöker stoppa henne. Min otroligt kloka häst kliver ner i diket, lägger sig och sprattlar. Tar sig upp och blir infångad. Handhäst har hon aldrig hört talas om så  Hanna tvingas kliva av och leda två hästar tills jag dök upp.

Därefter var ridturen väldigt trevlig och hästarna skötte sig riktigt bra. Ett tungt pass men som förhoppningsvis för med sig bra saker för framtiden. Hoppas på att det finns kvar lite krafter till morgondagens hoppträning.!

Tack för sällskapet brudar!