Oro

Datum ~ 2011-07-30 | Tid ~ 16:36:44
Kommentarer (0) | Hoppning

Åkte ut kring 7:30 för att hämta transport knoppa och göra Skilla redo för en efterlängtad helg i Vindeln. För en gångs skull lyckades jag få till riktigt snygga knoppar och var riktigt laddad vid avfärd.

 

Väl på plats startanmälde jag mig, såg första klassens avslut för att sedan göra iordning Skilla inför dagens 1.00m klass. Schabraken låg kvar i stallet så ett svart schabrak fick agera nödlösning, vilket kändes lite tråkigt men så kan det vara!

 

Red fram en stund i ridhuset, Skilla kändes positiv men lite stel efter torsdagens dressyrpass (läs något ojämn). Värmde upp i båda varv i galopp där jag hittade en bättre jämnhet och fick till några trevliga byten. Väl på framhoppningen hoppade hon trevligt och med tränarens inrådan nöjde vi oss efter endast 4 språng. Detta fick jag igen på banan vill jag lova. Skilla var inte alls med och hade inget tryck eller inverkan som jag kunnat önska.

 

Hinder 1 & 2 lyckades vi rätt bra med, medan hinder nr 3 var katastrof. Ett stopp för at sedan cykla stillastående över detta som vi krashade mitt i, efter lite balansproblem kunde jag rida vidare mot hinder nr 4 som var helt OK. Hinder nr 5 - katastrof missförstånd. Halvhalten kom för sent och inga ben som mötte upp vilket ledde till en parkering. Därefter hoppade vi 5,6,7,8 helt okej. Fick rida mycket och trycka av henne för att få någon reaktion, men sprången var okej. 13fel slutade denna runda på.

 

Liten klump i magen och ett orosmoln, tänk om hon är ofräsh snurrade i huvudet. Plockade av sakerna för att gå till veterinärbesikningen där det gick väldigt fort att intyga att så var fallet. Strykning resterande helg, ingen svullnad eller värme och ingen reaktion vid böjprov.

 

Fick meddelande om att den vita valacken har varit på henne ordentligt under fredagen och hoppas att det endast är betäckningsskador som gjort henne ofräsh och inget allvarligare. Vila till måndag för att sedan longeras och kontakta veterinär vid behov. Känner mig modfälld och väldigt ledsen, uppdaterar när jag har något vettigt att skriva.

 


Aktivering av oaktiva muskler

Datum ~ 2011-07-29 | Tid ~ 12:55:51
Kommentarer (2) | Allmänt
Åker ut till stallet efter jobbet för att borsta och fixa Skilla inför morgondagen. Skulle behöva duscha henne men det är helt lönlöst då hon står i hagen över natten och hatar att vara blöt vilket betyder att hon rullar sig direkt. Frisering av maten och tvätt av benen är planen för att ge ett lite prydligare intryck.

Träningsvärken är påtaglig, hela magen, delar ur ryggen och lite trött i benen. Mycket bra - då har jag gjort något vettigt och ny muskler skapas. Träningsvärk är bra på sätt, aktivering av för slöa muskler.

Planerar på att vara i stallet kring halv åtta imorgon för att knoppa innan vi börjar rulla mot Vindeln och helgens hopptävlingar. Skilla ska gå 1.00m och 1.10m imorgon för att debutera avd a i 1.00m på söndag!

Tretorn Ponny Final

Datum ~ 2011-07-29 | Tid ~ 10:12:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Dressyr i tropisk värme

Datum ~ 2011-07-28 | Tid ~ 15:16:52
Kommentarer (4) | Allmänt
Rebecca red ut under gårdagen och Skilla hade skött sig bra. Dem jobbade lite lösgörande och tempoväxlingar tillsammans med en vän till Rebecca i skogen. Tror helt klart på att min häst trivs så bra med Rebecca att hon inte vågar busa för att skrämma henne - vilket håller mig glad.

Åkte ut till firman på morgonen för att hämta ut dressyrsadeln inför dagens dressyrträning. Väl på plats började friseringen av Skilla som jag helt och hållet struntat i  under hennes sommarvila. Idag tog jag det värsta men finputsning kommer nog ske närmsta dagarna. Med en gassande sol lyckades jag ha en svettig häst redan innan jag satt upp vilket varnade om ett tufft pass för både mig och Skilla.

Skrittade fram längst vägen då ridbanan var upptaget av unghästen Beatuy som är under inridning. Lät Skilla skritta fram på lång tygel för att sedan korta upp och börja ta stöd i bettet och komma fram. Till en början var hon väldigt låg och nästan seg, men det blev bättre när vi fick börja rida fram ordentligt.

Började min framridning med att kolla av möjligheten att öka och minska tempot samt ställa och böja för att aktivera hästen och mina hjälper. Skilla kändes rätt fin men lite loj och tankspridd. Efter en framridning på ca 15minuter klev Jennifer in och bad oss visa lite volter, sidoförflyttningar och tempoväxlingar. Bitvis var det katastrof, bitvis helt okej innan Skilla lossnade helt.

Jag fick jobba mycket med min sist och inverkan och att faktiskt få en reaktion innan jag ber om något nytt. Att hitta tryck i sitsen och att inte skjuta på med benen och att plocka upp med sitsen istället för handen var helt klart riktigt jobbigt. Redan efter 15min hade jag mjölksyra i magen och benen började sakta men säkert dö av. Halvvägs in i träningen trodde jag att jag antingen skulle spy eller svimma, vilket märktes på min ridning. Fick en kortare paus för att samla krafter för att sedan ge allt jag hade igen. Jennifer uppmuntrade mig och var nogrann med hur viktigt det är att jag satsar mycket, mycket mer än jag gör i dagsläget i ökningarna samt upptagningarna.

Galoppen var sämre idag, kom inte ner i sadeln och orkade inte riktigt rida ihop henne fullt ut. Ingen katastrof men långt ifrån det bästa jag har ridigt. Skilla kändes lite motsträvig och behövde mycket hjälp i galoppen, vilket jag inte riktigt orkade ge henne.

Nåja, en lyckad träning med en bra känsla mot slutet avslutade vi träningen med att boka in flertalet träningar innan Boden. Som hemläxa har jag att rida skänkelvikningar i skogen, tempoväxlingar och träna på galoppfattningar. Fattningarna ska vara avspända och på plats så vi slipper avdrag på grund av studs eller bök. Fick även tips om att rida med dressyrspö framöver för att kunna korrigera korrekt utan att tappa sitsen eller hållningen när Skilla tramsar. Ska ge det ett försök vid lämpligt tillfälle.

Eva Jonsson träning på NURF

Datum ~ 2011-07-27 | Tid ~ 15:43:37
Kommentarer (2) | Hoppning
Efter lite virrande hittade vi fram till NURFs anläggning där träningen skulle hålla till. Fick med mig världens bästa mamma som hjälpte till att bygga fram medan jag joggade igång Skilla. Hon kändes avspänd och arbetsvillig till min stora förvåning. De sista dagarnas monsterhäst var som bortblåst och hon skötte sig mycket bra under stora delar av träningen.

Vi började med markarbete där vi började i vänster varv på volt. In över en bom, två galoppsprång räcke, vänd höger för att lägga en större volt, komma på räcket igen, vända ut över bommen till vänster. Skilla skötte sig bra med tanke på att detta var en omöjlighet förra våren. Att lägga en bom bakom hindret har helt enkelt varit för svårt. Det var det under träningen också då hon gärna vill rinna iväg och gå på ett galoppsprång istället för två, men nu börjar möjligheten att reglera finnas.  Denna övning red vi i båda varven.

Därefter värmde vi upp på en rak linje, galopp in över räcket i höger varv, avbrott cavalettibommar, fattning och avsluta med ett räcke. Tanken här var att med sitsen fånga upp hästen efter hindret och inte bli kvar framåtlutad och dragandes. Detta gick bra när jag tänkte till och inte nöp Skilla för tidigt. Hon började hoppa trevligt och lyssnade bra för hjälperna. Detta gjordes i båda varven.

Därefter var det dags för en mindre bana där vi fick träna på vända lite och hitta vägar och bibehålla galoppen. Skilla blev lite spänd och tappar då takt och bjudning. I dessa lägen blir hon väldigt hoppig och tar inte för sig, vilket gör det svårt för mig att rida och få någon känsla. Bitvis blev det bättre och när vi hoppade andra banan andra varvet började hon hoppa bättre.

Att hon inte är mer avspänd och ridbar har nog mycket med vilan att göra. Hon är inte lika genomriden som hon var under våren men sköter sig ändå okej. Med lite mer träning och fokus på lösgjordhet och avspändhet kommer vi garanterat hitta tillbaka.

Fick fina ord från Eva vilket ledde till att jag gick ifrån träningen med ett leende på läpparna. Önskar verkligen att möjligheten att rida för henne regelbundet var möjlig!

Träningsuppladdning

Datum ~ 2011-07-26 | Tid ~ 12:42:01
Kommentarer (2) | Allmänt
Ikväll var det då dags att träna för Eva igen. Får med mig världens bästa häst skötare - min mamma som förhoppningsvis kan filma träningen. Har varit riktigt dålig på att uppdatera med film och ska försöka bättra mig. När jag väl sätter mig och börjar ladda upp filmer så borde jag kunna lägga ut några stycken som ska finnas på lager. Dressyrtävlingen på URF känns inte riktigt rolig att lägga upp, men om det finns läsarintresse för detta kan jag publicera den så får ni se vår katastrofala ritt.

Har laddat upp med ny outfit inför kvällens träning. Jag ska åtminstone försöka se lite proper ut även om min häst är super smutsig och ofriserad. Har tänkt tanken att jag kanske ska ta hem henne till åsen redan fredag kväll för att duscha, frisera och låta henne sova inne. Inte bestämt mig ännu.

Kommande veckor har vi fullt upp med träningar och tävlingar vilket känns riktigt roligt. Efter uppehållet är jag otroligt motiverad och hoppas att Skilla ska vara på topp inom kort!

Ponny Grand Prix

Datum ~ 2011-07-26 | Tid ~ 10:07:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Veckans upplägg

Datum ~ 2011-07-25 | Tid ~ 15:47:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Här kommer veckans planering!

Måndag: Vila
Tisdag: Hoppträning Eva Jonsson
Onsdag: Skogstrim
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Vila
Lördag: Vindeln 1.00m / 1.10m
Söndag: Vindeln 1.00m

Under onsdagen kommer Rebecca att trimma Skilla i skogen, alla gångarter lite lösgörande och tempoväxlingar. Skönt att ha sådan bra hjälp av en medryttare som hästen trivs med och som är väldigt skicklig.

Dressyträningen under onsdagen är fortfarande inte spikad, om Jennifer inte har möjlighet kommer jag dressyrtrimma själv på banan.

Under helgen flyttar Skilla hem till Åsen, mest troligt får hon sova inne lördag-söndag istället för att kastas tillbaka på betet under natten för att sedan tas därifrån. Lite oklart kring detta, funderar fortfarande på vad som är smidigast.

Under fredagen kommer alla tävlingsförberedelser att ske. Hästen ska tvättas, utrustningen smörjas och allt ska ställas i ordning så vi snabbt och smidigt tar oss iväg på lördag morgon. Nästan så att jag förlegat alla rutiner kring tävling då det var ett tag sen sist.

Protester ledde till avspändhet

Datum ~ 2011-07-25 | Tid ~ 10:05:25
Kommentarer (4) | Allmänt

Mötte på Anki 18.30 för att rida ut på en kvällstur och motionera djuren. Sommaren har gått fort och snart är det två månader sedan vi flyttade ut till Röbäck och hästarna började gå på bete. Nu är det bara en vecka kvar sen är ordningen återställd, Skilla flyttar tillbaka till Åsen och sommarlovet för hästarna tar slut.

 

Skilla kändes något seg när vi skrittade fram och vi fick bråka väldigt länge innan vi var sams. När jag sätter press på henne blir hon hoppig, arg och grinig. För att sedan byta gångart uppåt (trav) så fungerar allt väldigt bra. Samma frustraioner och bråk som under lördagen när jag red tillsammans med Jennifer.

 

Efter att ha jobbat med en missnöjd, arg och irriterad häst under en lång tid ändrade jag helt taktit. Stod upp i galoppen satt ingen press på aktionen och höjde upp handen högt så fort hon börrjade skutta och busa. Detta resulterade i att Skilla samlade sig, hittade tillbaka till takten och bli mer och mer nöjd. - Mycket märkligt.

 

På vägen hem skrittade jag med hög buren hand och behöll samma tryck med skänkeln hela tiden. Hon gick som en giraff och förstod inte alls det nya konceptet till en början. Därefter kom hon fram till handen, spände av och skrittade på med en bra takt. Vanligtvis kryper hon lite bakom och det bidrar även till taktmissar. Inget sådant idag, vilket måste betyda att det gav resultat att inte ändra och hålla fast vid mitt första beslut.

 

Skilla vilar idag och förhoppningsvis är hon i toppform till morgondagens träning för Eva Jonsson. Känns riktigt roligt att få hoppträna för en så otroligt kompetent människa och förhoppningsvis ser hon framstegen som vi åstadkommit på ett år. Det blir spännande att se vad hon tycker och hur träningen flyter på.

 


Rekord hetta

Datum ~ 2011-07-24 | Tid ~ 18:08:40
Kommentarer (0) | Allmänt

Gårdagens ridtur blev på förmiddagen tillsammans med Jennifer och Zabina. En otrolig värme låg över Röbäck och Skilla svettades redan innan jag befann mig på plats i sadeln.

 

En härlig skogstur på en väldigt pigg och halv galen Skilla återvände vi ca 1½h senare på stallplanen. Skilla var sköblöt och schabraket gick vrida ur, allt detta på grund av en otrolig hetta. Skilla var väldigt trevlig mot slutet när hon laddad ur den värsta energin och börjad infinna sig där jag vill ha henne - mellan hand och skänkel. Mycket omtyckt när hon är så flashig och ligger på, på rätt sätt.

 

Stannade kvar i Röbäck och spenderade tiden på 4H gården efter vår härliga ritur. Kollade på dressyrtränig, ponnyridning och assisterade även en insittning. Lilla Beauty fortsatte sin utvecking och utbildning med människor i sin närhet samt påbörjan till inridning. Den lilla ponnyn skötte sig otroligt bra och kommer så småninomg bli en underbar barnponny. Lärorikt och väldigt spännande att assistera under detta tillfälle och det gjorde mig mer sugen att i en framtid göra precis det Jennifer och Sofia gör. Jobba med hästar och göra rätt från början för att få underbart fina ponnyer / hästar.

 

Piff och Puff som jag kallar dem (Issa och Henry) såg betydligt bättre ut idag. Blir roligt att se vad dessa damer kan bidra med till verksamheten och vilka rollen dem kommer spela. Stadiga brudar som kommer ha viktiga roller framöver vilket jag tror kommer passa dem ypperligt.

 

Åker ut till stallet nu för att motionera hästen, tyvärr ingen motiavation och en tung dag. Tur man har ett djur som får en att faktiskt uträtta något bra varje dag!

 


Ready for a close up

Datum ~ 2011-07-23 | Tid ~ 10:13:00
Kommentarer (4) | Allmänt

Händelserik dag

Datum ~ 2011-07-22 | Tid ~ 23:06:52
Kommentarer (2) | Allmänt

Vaknade tidigt för att följa med Jennifer och Sofia på äventyr till Huddiksvall för upphämtandet av två stycken c-ponnysar. En lång resa med trevlig sällskap och mycket hästrelaterat snurrade i bilen under färden.

 

Ett stopp för att fördriva tid i Sundsvall och hööks, till plånbokens lättnad inga inköp då ridbyxorna jag kikat på inte alls var fina och inget jag skulle använda. Västen var okej, men det känns bättre att vänta och faktiskt köpa den jag hittade på falsterbo.

 

Ponnysarna var otroligt söta och i det skick säljaren hade informerat om. Med frisering, kärlek och omsorg kommer dessa ponnysar bli otroligt passande för verksamheten och väldigt användbara. Att transportera dessa var helt klart en kraftansträning. Som befarat hade dessa hästar aldrig sett en transport och var väldigt skeptiska. Med handkraft lyfte vi in dessa som sedan stod snällt på transporten hela vägen hem.

 

Hösten blir spännande oavsett hur jag väljer och kan bli väldigt lärorik och ge väldigt fina meriter för framtieden. Tillbaka till Röbäck på kvällskvisten installerades ponnysar i sina nya boxar och kvällskollen för Skillas flock gick fläckfritt. Min planering att orka rida Skilla var helt bortblåst, mina muskler värker, ryggen ömmar och orken var helt klart slut.


Efter en dag med dessa tjejer kan jag helt klart meddela att dem är proffsiga, otroligt driftiga och har framtiden framför sig. Är otroligt tacksam över att få vara med på små äventyr där min fysiska styrka är välbehövd.

 

Imorgon blir det en skogstur med trevlig sällskap av Jennifer och Skilla. Tackar för idag och kommer spendera kvällen i soffläge.

 

Trevlig känsla

Datum ~ 2011-07-22 | Tid ~ 00:58:21
Kommentarer (6) | Allmänt

Red ut efter jobbet idag tillsammas med Anki och Samba i det något ostadiga men varma vädret. Skilla kändes något loj och jag var rädd att vi skulle bråkas under ridturen då hon inte var överdrivet trevlig sist.

 

Lät henne skritta igång länge på långa tyglar och hade redan innan bestämt att passet skulle ligga på en medelnivå med tanke på gårdagen. Skilla kändes lite seg och loj i början för att sedan komma igång och vara riktigt trevlig i skritten. Hon längde ut halsen och tog stöd långt fram långt ner vilket gillades i massor. Problemet innan vilan var just att hon blev kort i halsen och kröp lite bakom. Hon sög fint på bettet och jobbade trevligt med båda sidorna.

 

Fick en fin idé om att just idag skulle jag träna på min sist, min inverkan och att faktiskt hitta en proper ridning även i skogen. Det är lätt att man släpper på kraven, hukar lite, breddar ut handen eller tramsar med en massa annat bara för att man inte har en tränare som skriker på en. Så med början från idag ska jag tänka på hur jag uppfattas, rider och inverkar även i skogen. Får man god, stilig och effektiv ridning i ryggraden för att man nöter jämt i skogen kommer det bli betydligt lättare på banan.

 

Korta tyglar, buren hand och ett stadigt omslut med skänkeln samt en fäst blick stadigt framåt var mina krav på min sist. Skilla skulle hitta en optimal form där hon fick möjlighet att sträcka ut sin överlinje och trampa på ordentligt och hitta en god takt. Detta infann sig ganska tidigt.

 

Alla gångarter men inget super hårt pass utan mer vardagsjogg med fokus på flyt och hur det syns. Skilla var riktigt trevlig och samlade sig väldigt bra i galoppen för dagen. Tisdagens arbete gav helt klart resultat och hon var väldigt fin. Jobbade därifrån med aktion och att hon skulle runda lite till och komma ihop utan att bli loj. Lite byten och även att korta och länge ut utan att spänna till och plocka upp formen.

 

Ett toppen pass i skogen helt enkelt, nöjd ryttare och häst! Så här ska det kännas när man kommer till bra ridning och hästen bjuder till!

 

Blev även erbjuden en plats för Daniel Svensson i Stöcke (hoppträning) lördag-söndag. Måste nog tyvärr tacka nej då det känns tidigt efter igångsättningen och lite för hastigt efter vaccinationen. Skippar nog detta trots ett bra erbjudande och satsar nog på att dressyra på söndag om möjlighet finns. Att spara dessa pengar ger även möjlighet att träna för Nizar i början av Augusti vilket kan vara lämpligt.

 

Imorgon bär det i väg med trevlig sällskap mot Huddik där vi ska hämta två c-ponnysar!

 


Vaccination

Datum ~ 2011-07-20 | Tid ~ 15:53:00
Kommentarer (8) | Allmänt

Då var årets vaccination avklarad. Fick ett samtal under morgonen av veterinär Jämte som hade möjlighet att vaccinera Skilla under eftermiddagen. 13.00 dök han upp och nu är Skilla fit for fight och alla papper i ordning fram till nästa år. Känns skönt att det är bortgjort och att vi kan lägga den biten bakom oss. Vila idag men imorgon kör vi på som vanligt med igångsättningen. NU är det dags att börja hitta bra ridning jämt, och höja standarden på prestationerna.

Elegant

Datum ~ 2011-07-20 | Tid ~ 15:12:00
Kommentarer (3) | Allmänt

Under igångsättning

Datum ~ 2011-07-20 | Tid ~ 14:46:27
Kommentarer (0) | Hoppning

Under måndagen red Rebecca Skilla i skog och mark. Jag varnade henne för att hon kunde vara monsterpigg och gav riktlinjer att rida med graman och rida henne loss och korrekt för att Skilla ska komma ur semesterkänslan.

Fick ett glatt sms där Rebecca meddelade att Skilla hade skött sig och varit trevlig. Alla ben i backen och inge trams eller massa bus vilket var skönt. Sista skogsturen jag var ute var hon minst sagt ett monster. Framsteg gillas!

Efter en massa velande fram och tillbaka blev det hoppträning / markarbete under tisdagen ändå. Då jag varit väldigt skeptisk att hoppa Skilla när hon inte är riden mer än hon är sedan vilan bestämde jag mig trots allt att åka. Att rida fram och skutta lite utan några krav skadar aldrig. Skilla kändes fin under uppvärmningen, lite stumt underlag som kändes av men annars trevlig. Därefter hade vi gemensam framridning.

Började träningen med att rida skänkelvikning i skritt längst långsidorna, saxliknande där fokus låg på avspändhet och flyt och inte allt för mycket tvärning. Under senaste dagarna är det precis tvärningen vi jobbat med längst vägen så att hitta lagom var inte allt för lätt. När långsidan var avslutad med en skänkelvikning ut mot spåret var det direkt fattning där vi skulle runda hästarna och tänka "hockeyrink" där jag valde att rida lite galoppöppna.

När hästarna var loss och mjuka i båda varven hoppade vi fram på båge med en liten vattenmatta, byggde sedan vidare med ett räcke, 5galoppsprång oxer. Allt detta på mycket låg nivå och jag försökte jobba samlad galopp och hitta avspända språng. Mot slutet knöt vi ihop detta till en bana med vattenmatta, räcke, oxer, bom oxer. Några längre anridningar och några kortare. Skilla kändes inte helt med och hade inget tryck utan blev hoppig och okoncentrerad.

Trots detta är jag nöjd med träningen. Skilla skötte sig helt okej, med tanke på vart i igångsättningen hon är får denna träning helt klart duga. Nu satsar jag vidare på att sätta igång för att kunna vara petig igen under träningssammanhang. Känns positivt och som att vi har en betydligt högre längsta nivå än tidigare. Vindeln lockar så jag hoppas underlaget är OK i år, då ska vi nog kunna prestera också!

Samtal mottaget

Datum ~ 2011-07-19 | Tid ~ 02:49:00
Kommentarer (3) | Allmänt
Då var samtalet mottaget och det bådar gott inför framtiden. Skulle få mer detaljer om några veckor. Tills dess ska ett företag startas, marknadsföring av tjänster och utbud kommer även att dyka upp om dryga månaden. Blir spännande att se vart detta tar vägen. Ni får hålla er till tåls men jag kan helt klart säga att hösten blir spännande.

Dressyrmeeting

Datum ~ 2011-07-18 | Tid ~ 23:07:00
Kommentarer (2) | Allmänt
Då var vi anmälda till Bodens dressyrmeeting 13-14 Augusti. Detta blir mitt och Skillas första meeting och vi åker i otroligt trevligt sällskap av Emelie J och Emelie S. Förhoppningsvis sluter fler klubbkompisar upp och även Anna kanske kommer och hälsar på under tävlingshelgen. Så som det ser ut nu blir det ingen Lycksele eller Sandgärdan tävling utan vi lägger krutet på denna tävling för att sedan rida två dagar i Vännäs!

 

Otroligt spännande att åka så här långt, vi ska träna massvis och har förhoppningsvis riktigt bra kläm på allt innan det är dags att åka.

What a feeling

Datum ~ 2011-07-18 | Tid ~ 19:56:07
Kommentarer (1) | Allmänt

Titta noga

Datum ~ 2011-07-18 | Tid ~ 17:02:26
Kommentarer (6) | Allmänt

Har ni lagt märke till felen som ofta dyker upp i kataloger gällande utrustning?
Nosgrimmor som är felknäppta, dåligt lindande ben eller som på bilden nedan.Riktigt söta skydd kan jag tycka, men visst ser ni att dem är bak och fram samt att dem sitter på fel ben?

Dåligt humör

Datum ~ 2011-07-17 | Tid ~ 23:23:52
Kommentarer (2) | Allmänt

Dagen började med en lite sömn och en tryckande känsla av ångest när tankarna slog mig om skolan. Sista dagen på kursen med ca 60h kvar om inte läraren har förlängt som lovat.

 

Började lite smått att läsa kompendier, kapitel i boken innan jag flydde vidare. Den planerade rituren med Skilla fick ställas in då stressen var för hög och irritiationen för överhängande. Att rida mitt monster som är orastat en dålig dag är helt klart en dålig idé.

 

Inget samtal heller så jag hoppas hon hör av sig under morgondagen. Rebecca rider Skilla imorgon så kan jag fokusera på skolan under förmiddagen samt efter jobbet. Känns bra så ska jag försöka ladda om batterierna inför tisdagen.

 

Vi är nu anmälda till Boden, har inte efterfrågat boxplats ännu då jag inte har bestämt mig fullt ut ännu. Väntar på Lycksele proppen och svar från mina klubbkompisar hur dem gör. Men det känns lockande, dyrt men lockande.

 


Skiljda åsikter

Datum ~ 2011-07-17 | Tid ~ 00:34:54
Kommentarer (9) | Allmänt

Red ut tillsammans med Anki och Samba idag. Trots en dålig start på morgonen vädermässigt lyckades vi med en riktigt bra tur. Perfekt väder och minimalt med insekter vilket underlättade ridturen.

 

Under dagens ridtur yttrades flertalet proteser från Skillas sida. Min beslutsamhet att hålla kvar och placera bakdelen på rätt plats gjorde henne väldigt upprörd. Alla typer av konster visade vi upp för skogens åskådare innan hon till sista köpte läget och skötte sig någorlunda. Bra tryck och nosen kom fram mot slutet vilket var en lättnad, att hon kryper bakom är helt klart ett problem vi försöker tackla.

 

Morgondagens ridtur planeras att vara något liknande. Mest troligt rider jag utan sällskap men ska fortsätta med samma arbete. Hålla rumpan på plats, jobba med saxarna och skänkelvikningen och försöka hitta ett sug där nosen kommer fram.

 

Har även ett spännande samtal som väntar under morgondagen, vad det ger för utdelning och vad jag blir erbjuden återkommer jag om senare!

 


Pssst

Datum ~ 2011-07-15 | Tid ~ 08:02:00
Kommentarer (5) | Allmänt
Under hösten kommer jag ta på mig lite mer hästrelaterade uppdrag.
Återkommer om detta lite närmare när allt är klart.

Eyecatcher

Datum ~ 2011-07-14 | Tid ~ 21:30:22
Kommentarer (2) | Allmänt

Fördröjd proposition

Datum ~ 2011-07-14 | Tid ~ 15:01:53
Kommentarer (9) | Allmänt

Vet inte hur många gånger jag har besökt TDB det senaste dagarna för att se om Lycksele eller Sandgärdan har kommit ut med deras propositioner för kommande dressyrtävlingar.

Första tävlingen av dessa två är i Lycksele, en endags tävling där förhoppningen är att Skilla ska starta två klasser då det är en bit att åka. Lycksele brukar anordna trevliga tävlingar men denna klubb har jag inte besökt tidigare. Det som lockar med denna är att den är Lokal och att mina klubbkompisar ska dit. En kortare weekend har vi planerat i och med denna tävling. Förhoppningen är att det finns LC klasser eller lägre LB. Någon LA start är vi inte riktigt redo för, och det bör inte förekomma några svårare program då den är flaggad som lokal.

Sikeåtävlingarna är samtidigt som det är hoppning i Vännäs vilket ställer till det lite för mig och Skilla. Som huvudgren har vi hoppning, men det är dressyrtävla vi verkligen behöver träna på och där vi brister. Så om möjlighet finns ska vi kombinera denna helg och Skilla får då gå hoppning ena dagen och dressyr den andra eller tvärtom. Synd när vi har så få tävlingar här uppe att dem ska läggas samtidigt, denna tävling är dock Lokal/Regional så valet att rida en dag är nog klokt hur som. Förhoppningsvis kan jag rida två klasser under samma dag, annars prioriteras hoppningen fullt ut.

Såg även Bodens tävling som är lagd samtidigt som Lycksele som kommit ut med sin proposition en två-dagars tävling med bra klasser. Det är långt som gatan, men det kanske är värt att åka upp ändå? Försöker föra det på tal med mina klubbkamrater för att se om det är möjligt att åka uppåt och göra en hel helg där man åker redan fredag eftermiddag.

Det som tar emot att åka långt är våran brist på prestation när det kommer till dressyr. Men åker vi upp till Boden skippar vi Sandgärdan helt och satsar den helgen på hoppning. Så det är helt klart ett dilemma. - Återkommer.

Det kliar i fingrarna

Datum ~ 2011-07-13 | Tid ~ 15:05:29
Kommentarer (12) | Allmänt
Efter falsterbo mässan måste jag nog påstå att det kliar i fingrarna efter produkter som jag mer än gärna skulla äga. Förhoppningsvis införskaffar jag mig dessa vid ett senare tillfälle men för tillfället finns inte plånboken för dessa produkter.


Veredus stöveln 6000:-
Spooks väst  1199:-
Veredus Piaff Evo 1000:-

Veredusstöveln är otroligt snygg, flexibel och faller mig väldigt bra i smaken. Tyvärr är prislappen på tok för hög för en stövel, och för en vanlig svensson plånbok. Däremot tror jag inte att det finns mycket på markanden som är bättre än denna stövel.

Spooks västen är precis lika skön som den ser ut! Otroligt bra passform, varm och framförallt snygg. Med denna väst kan man helt klart ha en proffisionell look och samtidigt vara lagomt varm under hösten och början av våren.

Veredus skydd Piaff Evo har jag sedan länge spanat på. Istället för att böka med lindor på dressyrtävlingar skulle dessa skydd vara smidiga, snygga och väldigt användarvänliga. Passformen är oslagbar och att tramsa på med ludd är verkligen inte min gren. Stilrent och snyggt ska det vara! Har däremot inte sätt några passande bakskydd, då dessa ser ut att endast passa framkotor. Någon plan borde veredus ändå ha!

Inspiration

Datum ~ 2011-07-12 | Tid ~ 13:25:56
Kommentarer (2) | Allmänt
Efter helgens vistelse på Falsterbo är jag otroligt motiverad att fortsätta mitt jobb som ryttare och utvecklingen tillsammans med Skilla. Under vistelsen fick jag möjligheten att se riktigt bra ridning i båda diciplinerna, fina hästar och människor som arbetat målmedvetet mot ett mål.

För att lyckas inom ridsporten tror jag det är viktigt att sätta delmål, vara beslutsam och satsa högt om man vill uppnå större prestationer. Att hålla på med hästar halvhjärtat och tro att resultaten kommer skrammla in är mer eller mindre en omöjlighet.

Jag har mycket kloka människor i min omgivning som motiverar och inspirerar mig på olika sätt. Allt för ofta ser man dock att framgång medför en stor släng av arrogans. Den största bedriften är att prestera på topp, ha kunskap både på backen och i sadeln, kunna förmedla denna men fortfarande vara ödmjuk. Ridsporten har dock allt för många ryttare som måste uttrycka sig som bäst, nedvärdera andra för att känna sig värdefull. För mig är det helt orätt både mot de medtävlande me främst som förebild.

Har man kunskap, meriter, resultat eller annat som antyder att man är duktig eller nått framgång ska man kämpa hårt för att bli bättre, och aldrig se ner på dem det går mindre bra för. Beundransvärt är det med skickliga ryttare som är ödmjuka, hjälpsamma och tacksamma - en bristvara tyvärr!

Ett frö slog sig rot hos mig några veckor innan resan och har växt i mitt undermedvetna otroligt mycket. Ett steg i taget, överge inte grundplanen innan det fungerar perfekt. Börja med skritten, se till att allt fungerar, därefter gå vidare gångart för gångart. Befäst ett gott beteende, en lydig och sammarbetsvillig häst i första gångarten för att sedan ta vid i nästa. På detta sätt får man en jämn, lydig och positiv häst som älskar att göra rätt. Detta är något jag kommer köra stenhårt på framöver med Skilla.

Veckans planering ser ut enligt följande.
Onsdag: Skrittjobb ca 40min
Torsdag: Skrittjobb ca 40min
Fredag: Skrittjobb ca 50min
Lördag: Lättare jogg ca 40min
Söndag: Lättare jogg ca 50min

Sammanfattning av Skåneresan

Datum ~ 2011-07-11 | Tid ~ 11:17:58
Kommentarer (0) | Allmänt

Då var Skåneresan avslutade, uppkopplingen var begränsad och tiden för att blogga existerade tyvärr inte det sista dagarna så här kommer en sammanfattning av vad vi sysselsatte oss med det sista dagarna!

 

Johanna tog besultet om valacken under kvällen efter provridning och beslutade sig för att veterinärbesikta, röntga och tacka ja om hästen är frisk! Besiktningen kommer äga rum tisdag 13.00 så vi håller tummar och tår att allt går som det ska.

 

Vi spenderade fredagen på falsterbo, började kolla in inköpen som skulle göras och reka sista gången inför lördagens shopping och inköp. Provade västar i sinne, en väst skulle jag ha! Vilken färg och modell var däremot lättare sagt än gjort att bestämma sig för. Spooki västarna är helt klart överlägsna men på tok för dyra för min aktuella budget.

 

Min andra planerade inköp var ett par denim ridbyxor. Provade ett par Domani, Gersemin och JW utan att riktigt kunna bestämma mig. Passformen på JW var inte alls bra, Gersemin var lite dyra och Domani lite mycket. Lät detta ligga på is för att veta vad jag skulle prioritera eller om jag hittade ett par andra byxor som var snyggare än dessa.

 

Både dressyrbanan och hoppbanan var av större intresse under denna dagen och vi fick se otroligt mycket fina hästar och skickliga ryttare. Vädret var till en början rätt grinigt men lättade upp under dagen. Kvällen spenderade vi på LV4 fältet tillsammans med 2000 andra människor, otroligt roligt att få dansa igen!

 

Lördag var det Falsterbo för fulla muggar. Fanns på plats i god tid för att se dagens Grand Prix kval, derby samt Kür dressyren. Folkmassan var enorm och vi fick kämpa för att behålla våra platser och se ordentligt.

 

Inköpen för dagen blev:

Denim ridbyxor

Shockemöhle set (lindor+schabrak)

Skärp

Sockar

Schabrak Protector

Hoppschabrak

Hårspänne (rosett)

 

Bilder på inköpen kommer inom kort!

 

Falsterbobesöket avslutade vi vid staketet för att se ponnystafetten där en ponny samt en människa hoppade en bana på 6hinder. Här fanns Evan (världsmästare) i hästhoppning från backen med. Otroligt underhållande!

 

6 bar hoppningen avslutade dagen och där medverkade även de grabbarna. Endast Evan var med på sista omgången då det var 4bar och höjden 180. Denna hinderhöjd klarade endast ett ekipage och Evan! Sista omgången avslutades på 185cm och här hade vi en kvinnlig ryttare som vann!

 

Kvällen spenderades i husvangen lugnt och stillsamt för att packa ihop och lämna campingen 08.00 morgonen efter. Packat och klart lämnade vi Skåne och Falsterbo för denna gång. Resan hem gick bra och jag infann mig i lägenheten strax efter 00.20 för en efterlängtad dusch och sänggående.

 

 

Maximal tillfredställelse

Datum ~ 2011-07-09 | Tid ~ 14:13:00
Kommentarer (0) | Allmänt


Foto: Mikaela

Snabba beslut

Datum ~ 2011-07-08 | Tid ~ 07:56:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Vaknade i tid för att plocka upp Hanna 09.30. Med några missöden då husvagnsnyckeln var bortsprungen blev det lite bråttom men detta löste sig trots lite motgång på morgonkvisten.

 

Från Sturup körde vi raka spåret till Falsterbo för att rigga för kommande dagar. Tretorn finalen, bitar av 7års final och lite dressyr hann vi få med på schemat tillsammans med shopping och mässa. Försökte hålla igen på inköpen då det endast var första dagen. 2 Gersemin piké tröjor lyckades jag få med mig samt en tävlingströja.

 

Det som känns aktuellt att köpa under mässan är.

Matchande lindor + schabrak

Skärp

Bett

Ridbyxor

Sockar

Väst

Schabrak + luva (ev)

 

Detta är dem köpen som är planerade, fler kan tillkomma och några faller eventuellt bort. Uppdaterar och lovar att publicera när vi avslutat resan.

 

Johanna fick ett samtal under Falsterbovistelsen att valacken f.2000 har ytterligare en spekulant och det gäller för henne att fatta ett beslut. Johanna bokade därför in en andra provridning för att bilda sig en bättre uppfattning om hästen - vilken potential den bisitter och utvecklingsmöjligheterna.

 

Efter en snabb middag på vägen var vi på väg och Johanna red ut på valacken och avslutade på banan. Efter genomförd provirdning bad tränaren / försäljaren att Johanna skulle lämna ett besked innan morgondagen (lunch) för att eventuellt avboka kommande provridningar.

 

På väg tillbaka till Trelleborg får hon ett samtal som säger att hon måte bestämma sig innan 09.00. Så nu återstår ett tufft beslut som kommer förändra mycket oavsett utfallet. Återstår att se hur Johanna väljer, återkommer med detta samt fler inköp och äventyr!

 


Misslyckad planering

Datum ~ 2011-07-07 | Tid ~ 22:47:43
Kommentarer (0) | Allmänt

Gårdagens plan var att kliva upp i god tid, ta oss till falsterbostrandbad kring 09.00 sola till 10.30 för att sedan promenera in på området i bra tid för att se Jennifer Jonsson rida kring 11.00.

 

Vi tog oss sent iväg en omväg på 15minuter till centrum för solskydd och en solhatt gav oss noll marginal när det var kö till falsterbo och dirigeringen drog ut på tiden. Väl på plats hade vi missat Jennifer och klassen skulle kort där efter avslutas.

 

Besviken och putt över att missa det som var en del av veckans höjdpunkt begav vi oss till stranden och parkerade där. Dagen spenderades i lugn och ro i solen för att sedan styra hemmåt, äta och dricka ett glas vin. Ingen provridning inplanerad och kvällen avslutades genom att läsa hästannonser där ägaren skrev ut allt. Filmbevis på hennes uttalande fanns givetvis.

 

Planerna för torsdagen var upplockning av Hanna på Sturup kring halv tio för att sedan spendera dagen på falsterbo. Mer om detta lite senare.

 


Kärt återseende

Datum ~ 2011-07-06 | Tid ~ 22:26:35
Kommentarer (0) | Allmänt

Började morgonen kring 09:00 med dagen fullspäckad av äventyr. Åkte mot Helsingborg, och efter alla om och men tog vi oss fram till Helsingborgs fältrittklubb. Där mötte vi upp min gamla hopptränare Tomas Hammar. Hade efter helgens provridningar grov ridabstinens och Tomas skulle råda bot på denna. Vi blev dirigerade en häst var, Johanna fick det ärofyllda uppdraget att skritta den stora vita valacken Leif. Jag fick en liten herre på 175cm bäbis att motionera i alla gångarter. Vi fick instruktioner och även det trevliga sällskapet av Vickan och den fina bruna.

 

En trevlig valack med lite bekväm attityd och lite älgsyndorm fick jag allt känna på under passet men trevlig och säkert en underbar hopphäst. Efter ridpasset socialiserade vi lite och fick tips om en trevlig dressyrvalack uppe i Uppsalatrakten. Ett dressyrstall och en dressyrhäst i trakten fick vi även tips om som kan vara värt att kolla upp under vistelsen i Skåne.

 

Från HFRK åkte vi vidare mot Hylltofta stuteri där Johannas bästa kompis Jasmine bor och jobbar. En mycket fin gård och fina föl fick vi även bekanta oss med. En trevlig tjej som jag hört så mycket om tidigare! Tyvärr var detta ett varmblodsstall, tyvärr - hade varit perfekt om det varit ett dressyrstall eller varför inte ett hoppstall!

 

Därifrån begav vi oss tillbaka mot Staffanstorp och dagens provridning av en fux valack f.2000. Valacken har de senaste åren gått som hopphäst men har en uppväxt och en bakgrund som dressyrhäst på MSV nivå.

 

En vacker herre som var en fröjd för ögat att skåda. Visningen som ägaren gjorde visade hästens välvilja och godhet. Det syntes klart och tydligt att ägaren inte hade något dressyrintresse och visade endast gångarter och inget mera.

 

Johanna började sin tur i motvind, hästen var väldigt eftertänksam, funderade vad denna flicka kunde tänkas vilja. Konstgheter som form, böjning, ställning och liknande var nog länge sedan sist med tanke på reaktionen hästen visade. När Johanna och hästen talade samma språk gick allt mycket bra, hästen visade fina kvalitéer och mycket potential för framtiden. Trevliga gångarter och en mycket trevlig uppsyn och en god känsla. Byte av sadel skedde och Johanna fick även provhoppa valacken. Vilken lycka han utrstålade! Mycket trevlig teknik, bra scoop och en häst som verkligen älskar att hoppa. Stadig och gav Johanna en bra möjlighet att faktiskt hoppa ordentligt!

 

Efter en lyckad provridning begav vi oss hemmåt med en bra känsla. Kvällen spenderade vi ute vid strandpromenaden och i det underbara vädret för att sedan krypa upp i husvagnen och slötitta på en film. Planerna för onsdagen var Jennifers ritt på Falsterbo 11.00 för att sedan gå på mässan och även en strandvisit. Dessa planer fick vi kasta om olyckligt nog - fortsättning följer.

 


M

Datum ~ 2011-07-06 | Tid ~ 09:22:28
Kommentarer (0) | Allmänt

Barnslig

Datum ~ 2011-07-06 | Tid ~ 09:20:34
Kommentarer (0) | Allmänt

Ligger lite efter i bloggandet men tiden vid datorn har verkligen varit minimal, vi har så mycket annnat för oss! Här kommer en forsättning på första inlägget och provridning nummer tre.

 

Vaknade tidigt för att bege oss mot provridningen av ett svart sto f.1997 utb LA/MSV. Provridningen var inbokad klockan 07:00 så en kort natt  sovandes i ett parkeringshus var vi redo att träffa denna dam.

 

En mycket gemytlig häst med OK gångarter, väldigt trevlig uppsynd men otroligt bra takt och ett väldigt bra flyt. Hästen skötte sig väldigt bra och ekipaget (Johanna och stoet) såg väldigt propra ut tilllsammans. Hästen var väldigt lydig och gav en bra känsla från marken,  kanske inte en wow-känsla, men mycket trevlig.

 

När provridningen var avklarad styrde vi vidare söderut via inlandvägen för att plocka upp husvagnen i Ekeby (Skåne). Väl på plats dödade vi lite tid och gav vår akrobatiska sida lite uttryck! Vi tränade på att hjula, gör kullerbytter och andra barnsligheter. Otroligt roligt att leka barn igen!

 

Husvagnen hämades, checkades, betalades och kopplades för att köra sista biten till det första stor stoppet - Trelleborg. Väl på plats på campingen packade vi upp våra saker, kom till rätta med mat och andra nödvändigheter för att sedan avsluta denna dag.

 

Under tisdagen var en ridning för min del bokad. (För att bota min ridabstinens), ett stuteribesök samt en provridning i Staffanstorp för Johanna. Mer om detta i nästa inlägg!

 


Avfärd mot Skåne

Datum ~ 2011-07-03 | Tid ~ 21:36:10
Kommentarer (1) | Allmänt

Lämnade Umeå något senare än planerat och rullade ur staden 09.00. Första sträckan utan stopp blev Umeå-Iggesund. Därefter styrde vi mot första provningen som skulle ta plats i Bjärlinge av en dressyrvalack f.1995. Denna herre är tävlad MSV B med serier befästa, skadefri modell mindre.

En mycket trevlig häst med OK gång och väldigt trevlig att se på. Vänlig och ett trevligt avtryck lämnade hästen. Hoppade trevligt och har även tävlat 1.10m hoppning tidigare. Ägaren visade hästen som skötte sig väldigt bra, något bekväm till en början med skötte sig sedan väldigt bra. Mycket häst att rida ihop trots att den var av modell mindre.

Johanna red hästen väldigt bra, byten, skolor, förvänd och liknande skötte dem utan större svårighet och hästen var trevlig.

 

Härifrån åkte vi vidare mot Norberg och hästen f.1993 utbildad svår dressyr. En stadig herre som hade alla fötter på gjorden. Högt utbildad och mycket klok. Johanna fick prova på 9mässiga travökningar, passage och andra häftiga saker. En mycket härlig häst som visat sina kunskaper under flertalet år, en perfekt läromästare om så önskas.

 

Här diskuterade vi även med ägaren om möjligheterna att komma upp till Umeå och hålla träningar. Vanligtvis åker hon till Luleå 2ggr per termin och håller 4dagars träningar för ca 50 ekipage. Denna kvinna har kvalat OS har kontakt med Edward Gaal och tränar även elitlaget i Vancover vintertid. En höjdare med ödmjuk och otroligt inspirerande kvinna. Nästan så jag blev lite dressyrfjant!

 

Åkte vidare mot Stockholm under kvällen och bokade in nästa provridning 07.00 kommande dag. Ett sto f.1997 som jag kommer skriva mer om i nästa inlägg. Två härliga herrar fick Johanna prova och avundsjukan av att se så trevliga hästar men inte rida själv var stor. Suget efter en dressyrläromästare var överhängande. Unnar dock Johanna den bästa hästen hon kan hitta!

 

Dagen avslutades efter att ha kollat ut provridningsstället för morgonen sovandes parkerad i ett parkeringshus. Detta berodde helt på avsaknaden av gatulampor och två mörkrädda flickor. (Fortsättning följer..)

 


Dressyrhelg med bottennapp

Datum ~ 2011-07-03 | Tid ~ 21:30:39
Kommentarer (0) | Allmänt

Här kommer en samanfattnning med helgens dressyrtävlingar på Umeå RF. Ska hädanefter bli duktig och blogga och berätta om våran färd genom Svergie, hästarna Johanna provrider och lägga upp bilder och annat roligt!

 

Fredag: Åkte ut till stallet förberedde all utrustning och knoppade Skilla innan det var dags att börja rulla mot URF. Skilla vart lugn och ovanligt avpsänd under förberedelserna, knoppar och vitabenlindor på plats var planen att ta domarna med storm.

 

Lastade ur och begav mig mot framridning i godanhåg med torsdagens dressyrpass i färskt minne. Den känslan var obeskrivbar och oj vilken ridbarhet min hästar har. Flashig och stadig och otroligt lydig och arbetsvillig var något jag njöt av i fulla drag under torsdagen. Väl på framridningen var Skilla grinig, backade, stegrade och bråkade en hel del innan hon skärpte sig och började sköta sig.

 

Formen var väldigt lång låg, hon kröp bakom lod och kom aldrig riktigt fram till handen. Bitvis trevlig och skötte sig, framridningen blev kort och inte alls som jag planerat. Tränade på det vi gjorde under torsdagen men hann inte rida igenom programdelar eller programmet som jag hade tänkt.

 

Väl på banan så var hon bakom hand, inte avspänd och väldigt kort i halsen.  Fick ingen känsla och endast 3moment var nära OK resterande var mer eller mindre katastrof. Att rida dressyr på tävling när ingenting fungerar, inget av det som var bra på träningen kom fram, tabbar som vanligtvis inte existerar var gigantiska och en inställning hos hästen som var helt ny gjorde mig arg, ledsen och frustrerad. Man är två om saken och båda ska göra sitt yttersta.

 

Diskuterade detta med Jennifer och vi la upp en plan B för lördagen om hon var på liknande humör och med samma inställning. Att rida utom tävlan och ha hjälp utifrån, se till att Skilla presterar max och ta felridningar och liknande om så behövdes. Det gick aldrig så långt tack och lov.

 

Lördag: Red fram med en ny inställning - nolltollerans. Så fort Skilla tramsade och gjorde fel, red jag tillbaka och gjorde om. Efter ett tag släppte hon och blev bättre, fortfarande lite låg i formen men med en framåtbjudning som började finnas bitvis.

 

Väl på banan skötte hon sig rätt bra, jag fegade och nöp henne i alla halter, fick en hastig fattning som ledde till fel galopp och lite småstrul här och var, dock den typ av strul som finns på träning också. En bättre känsla, en häst som var med och fokuserad på mig och helt klart bättre resultat.

 

Båda dagarna har jag inga poäng att tala om, att gå ut med dessa resultat på papper känns lite tråkigt då vi kan så otroligt mycket bättre. Men nu har vi gjort bort två dåliga långbanerundor och ska hädanefter rida betydligt mycket bättre.

 

Skilla står nu på vila och ska bara få vara häst tills jag återkommer till Umeå och då bara mysa några dagar innan hon smygs igång igen. En välförtjänt vila då våren innehållit väldigt mycket intryck och framstegen har varit stora!

 

Följande dagar blir det läsning om Johannas provridning, lite planer för hösten och massvis med insperation!