Åskådarens synvinkel

Datum ~ 2011-03-31 | Tid ~ 21:56:00
Kommentarer (4) | Allmänt

Zimone
Ägare: Veronica Johansson

Dressyrträning Erika

Datum ~ 2011-03-31 | Tid ~ 18:48:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Kastade om i planerna som jag nämnde tidigare och dressyrtränade under dagen då kvällen är uppbokad. Red ner i det fina vädret tillsammans med Johanna och Chan som sällskap.

 

Vi jobbade med "prickarna" som är uppsatta i ridhuset. Lite samlande, lösgörande och stärkande på voltspåret. Mycket roligt kunde man göra med dessa prickar och det var otroligt roligt att få rida för Erika igen.

 

Skilla kändes rätt disträ till en början, springig och rann iväg rätt ordentligt. Många saker som tog hennes uppmärksamhet både fotografer och byggarbetare. I galoppen var hon trevlig och lösa uppgiften väldigt bra trots att den var tuff.

 

Sista övningen började hon lossna ordentligt och jag fick kontroll över yttersidan och kunde bromsa upp henne utan att störa allt för mycket. Trevlig, avspänd men saknade lite kadens och tryck uppåt.

 

Långt skrittpass hemåt vilket var välbehövligt för både hästarna och ryttarna! Hoppas på lite mer tryck inför helgen för att få visa våra bättre sidor för Ann!

 


Räddaren i nöden

Datum ~ 2011-03-30 | Tid ~ 21:28:09
Kommentarer (0) | Allmänt

Som ni kanske förstått tidigare så  är min mamma väldigt delaktig i mitt hästintresse. Hon älskar att pyssla om Skilla och sköta stallsysslorna. Onsdagar är sedan tidigare känt en mördardag med inbokade sysslor nästan hela dagen.

 

Till räddning idag kom Rebecka som motionerade Skilla! Räddaren i nöden utan att överdriva det minsta. Skilla fick jogga längst vägen vilket var precis det hon behövde efter gårdagens hoppträning.

 

Imorgon blir det dressyrträning kring lunchtid. Träningen på kvällen för Mia var tvungen att ställas in då min kärlek fyller år och ska firas under kvällen. Åker ut till stallet just innan lunch och rider för Erica dagtid istället. Helt underbart att faktiskt få dressyrträna trots allt, hade varit riktigt tråkigt om jag hade måsta ställa in helt.

 

Hoppas på en givande träning och massor med tips. Den här gången har jag en sadel som hjälper mig vilket jag hoppas får Erica motiverad och Skilla på topp!

 


Att övertala en skeptisk elev kan vara en utmaning för gudarna

Datum ~ 2011-03-30 | Tid ~ 02:02:20
Kommentarer (0) | Hoppning

Här kommer uppdateringen för dagen och kvällens hoppträning!

Kvällens lektioner var del två av förra veckans jobb. Sits och inverkan för alla grupper. Första gruppen fick rida barbacka och träna balans. Dem har blivit så himla duktiga mina älskade småtjejer!

 

Andra gruppen tränade galoppfattning och har börjat komma på det hela, blir att jobba vidare med detta efter teoriveckan för att så småningom lägga in galopp i övningarna. Dessa tjejer har verkligen varit med om en förvandling, men det finns mycket talang!

 

Tredje gruppen jobbade med programdelar ur LB:1an. Satt upp koner för att smalna av vårt breda ridhus, ridbanan blev något kortare då storhästarna behövde sin plats. Otroligt bra träning och något jag kommer lägga in i fler grupper framöver! Nyttigt, att träna på saker som kommer på provet ( dvs tävlingen ). Dessa tjejer börjar bli redo att rida klubbtävlingar fram mot våren / hösten.

 

Sista gruppen jobbade vidare med sitsen och handen i rätt position (hög buren, lodrät sits). Tyvärr har jag inte övertygat alla ridande om att detta är det bästa och rätta för en avspänd och lösgjord häst. Krävs tydligen mer övertalning innan dem köper mitt koncept och provar det ordentligt. Fram och bakdelsvädningar, rakriktning, ställning och böjning. Riktigt fina ponnyer mot slutet, detta kommer vara byggstenarna för formarbetet efter teoriveckan.


Kvällens hoppträning var ett rent styrkepass! Mycket galoppjobb med avstånd och inverkan. Därefter en lång serie med tre studs, två galoppsprång (räcke) två galoppsprång sen avslutningsvis tre studs. Väldigt nyttigt och lite klurigt.

 

Skilla var fin, och fokuserad för att ha vilat under gårdagen. Bra språng och ganska lagom tryck, inget tjuril idag alls vilket var väldigt skönt.

 

Vi utmanades i slutet av träningen då vi skulle avsluta med att hoppa räcket (bom, ett galoppsprång, räcke, ett galoppsprång bom). Vi fick själva välja höjd men fick endast ett försök. Hanna ville att vi skulle avsluta på en höjd som vi känner att vi behärskar och som inte skapar problem. Jag fegade ur och hoppade endast 1m. Jätte dumt så här i efterhand, för det var verkligen busenkelt. Hade gärnat kommit en gång till lite högre.

 

Men det är nyttigt att veta att jag faktiskt rider bra på 1m nu, då börjar det bli dags att utmana mig själv att börja rida bra på 110. Debuten är inte allt för långt bort om modet kan infinna sig.

Uppdaterar med förra veckans hoppövning under morgondagen eller senast torsdag. Har fullt upp i skolan och försöker ta mig tid att blogga så gott det går. Sitter även med filmerna som ska publiceras så fort tid finns!

 


Fräck hopphäst

Datum ~ 2011-03-29 | Tid ~ 08:54:37
Kommentarer (0) | Annonser
Här kommer veckans annons!
Sto f.2005 tävlad upptill 110 med kapacitet för större klasser. Hög i blod och kräver sin ryttare, god ridbarhet och utvecklingsmöjligheter. Fräck liten tjej som ser ut att ha lätt för sig.
Välpresterande mamma, syskon på MSV nivå.
Hästen var intressant då den var väldigt okomplicerad på tävlingsplats (enligt film). Såg ut att ha bra huvud och teknik, och stora utvecklingsmöjligheter. Knappt 160 hög men smidig och spänstig.

Sponsorarbete

Datum ~ 2011-03-28 | Tid ~ 21:09:23
Kommentarer (4) | Allmänt
Sitter med lite sponsorarbete för klubben. Fick ett il av motivation inför kommande tävlingsäsong. Fler sponsorhinder att pryda våra banor med eller en dyrare klubbjacka sponsrad  hade inte alls suttit fel.
Tar kontakt med flertalet företag och hoppas att vi får stort stöd inför året. Som "årets tävlingsplats 2010" måste vi satsa fullt ut på att vara bäst även detta år.
Vill du vara med och sponsra med ditt företag eller som privatperson? Kontakta mig för vidare information.

Bristande underlag

Datum ~ 2011-03-28 | Tid ~ 01:47:09
Kommentarer (1) | Allmänt
Åkte ut till stallet kring lunch och fick trevligt sällskap av Emelie Johansson och OP. Länge sen man träffade och fick prata med denna underbara människa. En person som funnits i mitt liv en längre tid, men kanske inte varit speciellt närvarande förens i slutet. Omtyckt till tusen är hon åtminstone!

Fick hjälp med både ensilage påsar och mockning vilket var perfekt då jag var tidspressad inför jobbet. Provade ett nytt bett på Skilla vilket inte föll oss i smaken. Men det är åtminstone provat och uteslutet för inköp. Funderar på att prova ett tredelat med fasta ringar under morgodagen.

Skilla kändes okej och trevlig den stund vi red. Underlaget är verkligen under all kritik och vi skrittade och travade korta bitar. Därefter blev det en kortare galopp i skogen där underlaget var bättre, men långt ifrån bra.

Trots att veckan kommer innehålla mycket ridhusarbete (hoppträning, dressyrträning samt en träningshelg för Ann) blir det nog att rida till anläggningen under morgondagen för att galoppera ordentligt.

Har fortfarande inte fått tag i mitt bankkort och blir därför tvungen att gå in på banken under morgondagen. Skriver på en fullmakt och låter dem sköta mina interneträkningar på plats för att avverka dessa. Ska försöka komma åt ett bankkortsnummer för att kunna beställa hjälmarna under morgondagen.

Tävlingsutrustningen blir att försöka lösa på bästa möjliga sätt med familjens hjälp, dem kan jag givetvis betala tillbaka omgående. Håller tummarna för att få varorna innan Timrå om vi åker dit. (16-17)

Träning ger färdighet

Datum ~ 2011-03-26 | Tid ~ 20:32:53
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut vid lunch och fixade stallet och väntade ut Anna för att rida ner till anläggningen. Jag, Anna och Johanna red ner i solskenet och gick in för att jobba igenom hästarna i galopp. Underlaget börjar bli bättre men än är det lite hårt för att jobba hästarna i galopp ute.
Skilla var väldigt mjuk och fin efter gårdagens hoppträning. Galoppen har verkligen förändrats under den senaste tiden. Hon har blivit starktare och mer reglerbar vilket är väldigt gemytligt! Väldigt trevlig överlag vilket gillas ordentligt. Energi nivån var inte på topp från min sida men Skilla skötte sig väldigt bra trots detta!
Ser fram emot nästas veckas Mia träning otroligt mycket då jag inte fick möjlighet att träna i torsdags. Det är även Ann träning lördag-söndag som jag är något skeptisk emot, men ett försök ger jag henne!
Efter att ha studerat min häst i hagen, nära så inser jag verkligen vilken skönhet hon är. Oj vad hon är fin mitt älskade hjärta.

Kvällshoppning

Datum ~ 2011-03-25 | Tid ~ 23:05:41
Kommentarer (0) | Allmänt

Beställningen som skulle skickas iväg under dagen är tyvärr försenad. Precis när alla produkter var placerade i sista steget för köp så insåg jag en bitter sanning. Mitt bakkort är borta. Oavsett hur mycket pengar jag har på det eller hur mycket kontanter jag har kan jag inte handla. Dem kräver kortnummer, och tyvärr har jag inte det i huvudet.

 

Efter paniken som uppstod i samband med kortets försvinnande lagt sig var det dags att åka till stallet. Hade Skilla och Bavaria idag, fick otroligt mycket hjälp av Johanna vilket jag  är ytterst tacksam över.

ÅKte ner till anläggningen och hoppade tillsammans med Hanna och Johanna. Styrkeövning med vattenmattan inblandad. Skilla bråkade lite mot skänkeln, men när detta fungerade hoppade hon väldigt bra. Galoppen var bättre än vanligt och hon kändes trevlig förutom tjurbiten.

 

Blir att nöta vidare vattenmatta och liknande under brunstperioden så jag kan lösa det även om problemet uppkommer på tävling.

 


Dilemma

Datum ~ 2011-03-24 | Tid ~ 22:52:20
Kommentarer (4) | Allmänt
Sitter med sammanställningen av morgondagens beställning. Dilemmat som återstår är, förbygel vs martingal. Ayr8 svart/silver eller svart/guld. Hästens utrusning kommer att vara svart/silver.

Inställd dressyrträning

Datum ~ 2011-03-24 | Tid ~ 19:12:25
Kommentarer (3) | Allmänt

Med motivationen på topp inför kvällens dressyrträning fick jag tyvärr återbud av tränaren. Kändes riktigt surt då vi var väldigt peppade efter förra veckan. Hade varit perfekt att  få rida vidare på den känslan. Men ibland dyker saker och ting upp och vi får ladda inför nästa vecka.

 

Med tanke på vädret och underlaget samt att Skilla är brunstig så blev det ingen stallvisit och ridning för min del när träningen blev inställd så sent. Hade hjälp av bästa mamma med stallsysslorna så Skilla får vila idag. Imorgon blir det konditionsträning eller dressyr i ridhuset, beror lite på väder och motivation.

 

Skickar iväg beställningen med hjälmarna under morgondagen (kring lunch). Måste åka ut till Pegasus och prova min egen hjälm i rätt storlek. OM det är en 57,57½ eller 58 som passar bäst.

Vad har ni för erfarenhet av Charles Owen hjälmarna?


Beställning av hjälm

Datum ~ 2011-03-24 | Tid ~ 08:01:54
Kommentarer (0) | Allmänt
Skickar iväg beställningen av hjälmarna under dagen. Vill du också vara med? Kontakta mig via mail eller telefon snarast. Här finns hemsida med utbud och priser. www.dogwoodlondon.co.uk

Att invänta rätt ögonblick

Datum ~ 2011-03-24 | Tid ~ 07:20:00
Kommentarer (3) | Allmänt
Piledals OP Marco
Ägare: Emma Wallgren

Motivationstopp

Datum ~ 2011-03-23 | Tid ~ 23:19:05
Kommentarer (2) | Allmänt

Dagen har innehållt många olika delar av att intstruera elever i ridning, teori och praktik. Även egen ridning och repetion av gamla kunskaper har dagen bjudit på! Vikariat för det två sista grupperna på onsdag stod även på schemat.

 

Började eftermiddagen med en privatlektion för Natalie och T. Ponnyn har utvecklas under det senaste veckorna och med små steg går vi mot en mer ridbar ponny även om det är mycket jobb kvar. Natalie fick jobba på ett "ruter-ess" med inner och ytterhjälper. Ställning, fram och bakdelsvändningar. Att hitta en ridning som både häst och ryttare trivs med och övningar som hjälper dem på en väg till ett samförstånd är ibland väldigt svårt. T skötte sig bra och började spänna av något mot slutet vilket var positivt.

 

Därefter var det dags för teori för kvällens elever. Första gruppen fick en genomgång på hästens utrustning i stallet och vid ridning. Repetition och genomgång hur en "halsförlängare" skulle fästas vid använding. Efter denna genomgång sitter förhoppningsvis thidemantygeln och nosgrimmorna rätt!

Andra och tredje gruppen hade provskrivning och genomgång av dessa inför teoriveckan då det riktiga provet äger rum. Blandade resultat men förhoppningsvis klokare när dem lämnade lektionssalen.

Sista gruppen hade planerad dressyr på uteridbanan, plockade på mig massa lånekläder från Rebecka och skyndade ut på ridbanan. Tjejerna fick jobba med sitsen och inverkan. Detta på en övning även dem med "ruter ess". Mer fokus på hjälper, sits och övergångar.

 

Blandade resultat bland ponnyerna med kunskaperna hos ryttarna är så olika. En elev i denna grupp inspererar mig verkligen otroligt mycket. Att hålla träningar känns så otroligt roligt när eleverna är duktiga och vill lära sig mer. Fina ponnysar mot slutet och förhoppningsvis har jag väckt en tanke om "egen balans" hos tjejerna. Skulle gärna ha dessa tjejer varje vecka för att faktiskt befästa mina åsikter i deras ridning.

 

Åkte ut till åsen och skrittade ut på odjuret tillsammans med Johanna och Chan. Skritt barbacka en kortare sväng för att låta dem se något annat och komma ut i blåsten. Skilla var spänd men skötte sig och var trevlig i formen mot slutet. Det har börja hända mycket saker i slutet och jag längtar till morgondagens träning! Håller tummarna att hon inte brunstar onödigt mycket.

 


Hoppträning v.11

Datum ~ 2011-03-23 | Tid ~ 11:13:00
Kommentarer (0) | Övningar
Här kommer övningen från förra veckan då jag tränade med Bugzi Lady!
Vi började med att hoppa fram på diagonalen i trav tills hästarna taxerade lagomt och väntade kvar. Detta gjorde vi åt båda hållen och även i galopp. Till en början hade jag stora problem att inverka på B. I svängarna måste man rida ordentligt och underhålla galoppen utan att använda skänkeln allt för mycket då B tjurar ihop. När B fick syn på hindret var det bara hålla i sig. Taxeringen hästar själv valde var alltid "ett för lite" galoppsprång. Så att få in det sista och inverka på rätt plats var svårt.
Halvhalterna bakåt fungerade inte alls då B längde ut halsen och ökade det sista. När förhållningarna kom uppåt och jag satt emot med sitsen började saker och ting förändras. Skam den som ger sig till jag till slut till förhållningarna skapligt.
Därefter hoppade vi fram på studsen, ett galoppsprång för att sedan hoppa ett räcke, planera vägen och vända varannan höger, varannan vänster. Detta var lättare sagt än gjort då B bjöd vidare frammåt mot oxern. Här kom vikten av planeringen in. När detta flöt på plockades svängen bort och vi hoppade linjen rakt ned. Först på 4galoppsprång fram, för att sedan rida på 4normala.
Mot slutet av träningen knöt vi ihop allt till en sammanhängande bana. Medellinjen ned, vända vänster för att sedan hoppa diagonalen nedåt. Vända upp på medellinjen igen för att sedan vända höger och avsluta på räcket.
En bra övning med massvis av tips, tänkvärdheter och främst en träning som boostade självförtroendet rejält! Riktigt roligt! Avslutade med en bana från 1m->125. Lätt som en plätt när man har en rutinerad häst med ett hjärta av guld!

Sto med kapacitet för hoppning

Datum ~ 2011-03-23 | Tid ~ 07:00:00
Kommentarer (0) | Annonser
Här kommer veckans annons! Något bra måste jag lyckas med även om det är lite tungt på bloggfronten med filmer och övningar.

Lambada "Leja" är ett 5årigt sto på 170cm. Otroligt mycket utrstålning och riktigt trevlig att titta på. Bra gångarter men rör sig lätt och smidigt. Leja beskrivs som ett projekt då hon har mycket humör. Har bra teknik och vilja i hoppningen. Löshoppad 150-155cm.

Trevlig häst, lite för tung för min smak men för en lite längre eller större ryttare är hon nog väldigt lämplig. Helt klart intressant! Annonsen hittar du här


Högbrunst

Datum ~ 2011-03-23 | Tid ~ 00:06:40
Kommentarer (2) | Hoppning

Åkte ut till anläggningen och hade kvällens lektioner. Tur att man är duktig på att improvisera ibland. Sista lektionen gav stora resultat på ponnyerna trots att en del av eleverna var väldigt skeptiska. Med lite träning hoppas jag att dem köper konceptet med en hög buren hand och korrekta hjälper från rätt utgångsläge!

 

Hämtade upp hästarna från Åsen för att ladda inför kvällens hoppträning. Vattenmattan fanns på plats och sockerbitar utplacerade under oxrarna. Linjer och bågar fanns representerade på träningen.


Skilla var väldigt spänd och tittig, ofokuserad och svårkontrollerad. Redan under framridningen började hon fjanta för sockerbitarna samt vattenmattan. Skänkeln accepterades inte alls och hon kröp ihop så fort jag la an ett tryck.

 

För första gången någonsin tjurade Skilla ihop totalt. Hon accepterade inte en korrigering och i högsta synnerlighet inte skänkeln. Detta visade sig främst när det var dags för vattenmattan som var palcerad på medlelinjen ur sväng.

 

När hon tjurat klart på denna och vattenmattan var hinder två på S-bågen var det absolut inga problem alls. Hon hoppade väl och bra över detta hinder när fasonerna var över. Skilla var bitvis väldigt het och låg på ordentligt under stora delar av träningen. Denna känsla är ovan och lite svårhanterad än, men jag älskar känslan av spänst, tryck och power i varje språng.

 

Bra språng träningen igenom och Skilla hoppade mycket väl träningen igenom, bättre balans och taxering överlag. Väldigt angenämt! Däremot svårläst bitvis då hon slog över från tjurig och motsträvig till väldigt välvillig och positiv på en sekund.

 

Försöker publicera ut övningen så fort det ges tid, ska även sätta mig ner och göra klart förra veckans övning. Tidsbrist är helt klart en stor faktor i min vardag!

 


Nerver på utsidan

Datum ~ 2011-03-21 | Tid ~ 22:27:48
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut till stallet efter middagen och för första gången på länge red jag ut när det hunnit bli mörkt ute. Hade matchat sällskap med Rebecka och Chaplin och vi fick även med oss Linnea och Danne från stallet.

 

NU har snön smält bort så det är hårt och isigt i backen, riktigt dåligt underlag och det blåste storm ute i Stöcksjö. Skilla var på tårna och väldigt nervös av vädret och underlaget. Att hon vilade under gårdagen gjorde inte ridturen lugnare. Försökte lossa på spänningarna och få henne att slappna av, bitvis var hon riktigt trevlig men stora delar väldigt laddad och spänd. Blir perfekt att hoppträna imorgon, hoppas på en utmattande övning där vi får hoppa många språng och rulla flera varv alternativt en lång bana (10-15språng).

 

Tog tag i listan på inköp under gårdagen (natten) då sömnen vägrade infinna sig. Att inhandla ett Dyón träns är enkelt, det finns i många butiker och ligger på samma pris oavsett butik. Mountainhorse ridbyxorna finns billigaste på Ridsportonline. Hjälm köpet blir nog till att importera då prisskillnaden är enorm. Om det är någon som är sugen på en ny hjälm så är det bara att hojta!

 

Förbygel har jag även hittat, precis en sådan som jag vill ha, självklart även denna från en ny butik.

Pannband har jag kikat runt lite, ett OS pannband är riktigt snyggt, men lite väl dyrt. Har även kollat på ett löst från pioneer men skulle vilja se detta i verkligheten (om det faller snyggt och hur kvaliteen är).

Tips eller andra synpunkter tas tacksamt emot!

 

Ridsportonline, Ryttarstugan, Grand-Prix är tre nätbutikerna som jag kommer beställa ifrån, hjälmen beställs från england. OM någon vill beställa tillsammans så skickas beställningen under torsdagen ev. fredag.

 


Kvällens i-landsproblem

Datum ~ 2011-03-21 | Tid ~ 01:30:52
Kommentarer (2) | Allmänt

Dagens planering och upplägg föll samman då morgonen var kaosartad på fler än ett sätt. Löste sig sent om sidor vilket innebar att Skilla fick vila. Jag var sugen på att rida ut och hade behövt koppla av, men tid eller ork fanns inte med en så dålig start på dagen.

 

Imorgon blir det en längre tur förhoppningsvis i solsken!

Sitter och kollar igenom vad som ska beställas i slutet av veckan inför kommande säsong. Det som finns på listan som "must haves" är följande.

 

·     Träns (Dyón working collection) som föll mig bra i smaken, trost prislappen.

·     Förbygel i läder med små nätta spännen (silver)

·     Pannband med swarowski eller liknande stenar, gärna med läderkant (silver)

·     Mountainhorse ridbyxor (vita)

·     Hjälm (Ayr8)

Har velat fram och tillbaka med flertalet produkter. Tränset är perfekt för Skilla, efter att ha granskat detta hittar jag inget som är likvärdig. Till detta behöver jag en matchande förbygel / martingal. Föredrar förbygel framför martingal personligen både i funktion och utseende. Förbygeln måste vara med små nätta silverspännen för att matcha tränset. (verkar omöjligt att hitta!!) Här finns en förbygel med mässingspännen (letar en liknande fast med silverspännen)

 

Pannbandet är en historia i sig, skulle helst vilja få tag i ett capriole pannband i silver (två rader stora stenar) något svängt med läder på kanterna. Men detta verkar HELT omöjligt. Kostar ca 499:-

Ridbyxorna är bara inhandla, dem är det minsta problemet i denna katastrofbeställning.

 

Hjälm har varit ett stort problem det också, men efter att ha provat och kännt mig för. Trots att jag tycker dem ser lite mysko ut, blir det nog att inhandla en Charles Owen Ay8 hjälm. Passformen är perfekt och den är snygg framifrån, bakifrån ser jag mig aldrig vilket är tur.

 

Tacksam för hjälp, beställningen skickas torsdag-fredag för att hinna komma fram i tid.

 


Underbar morgon i underbart väder

Datum ~ 2011-03-19 | Tid ~ 17:05:06
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut till stallet just innan lunch för att njuta ab det fina vädret och fick även med mig kameran!

Fotograferade stallets hästar då tanken är att jag ska lägga ner lite extra tid på portsättfotografering framöver. Kommer publicera bilderna allt eftersom, copyright och rättigheterna / bilderna går att köpa efter vidare kontakt.

 

Perfekt väder för en lång uteritt, Skilla skötte sig väldigt bra och var spänd och busig till en början men sen som en dröm. Länge sen den känslan infann sig under så stora delar av passet! Älskade älskade fina häst.

 

Nu är motivationen på topp och vi laddar fullt ut inför kommande säsong med träning och tävlingar.

 


Dags för lite struktur

Datum ~ 2011-03-18 | Tid ~ 22:47:46
Kommentarer (4) | Allmänt

Åkte ut till stallet just innan lunch för att njuta ab det fina vädret och fick även med mig kameran!

Fotograferade stallets hästar då tanken är att jag ska lägga ner lite extra tid på portsättfotografering framöver. Kommer publicera bilderna allt eftersom, copyright och rättigheterna / bilderna går att köpa efter vidare kontakt.

 

Perfekt väder för en lång uteritt, Skilla skötte sig väldigt bra och var spänd och busig till en början men sen som en dröm. Länge sen den känslan infann sig under så stora delar av passet! Älskade älskade fina häst.

 

Nu är motivationen på topp och vi laddar fullt ut inför kommande säsong med träning och tävlingar.

Planerade dagen efter stallsysslorna som legat på hög och var hög tid att ta tag i.

Rensade ur mitt stallskåp på onödiga saker, flyttade upp knappt använda prylar på vinden. Därefter var det dags för mitt täckesskåp, har nämligen förlagt en "fårskinns"pad. Vet inte om jag lånat ut den till någon i stallet eller om jag bara lagt undan den.

 

Vinden kollades, stallskåpet och nu även min garderob i baracken. Ingenstans hittade jag den, så jag börjar bli mer säker på att jag faktiskt lånat ut den. Städade även ur mitt klädskåp för att få en ordning på mina ridkläder. Allt har sin plats, men när utrymmet är väldigt begränsat är det endast pedantordning som fungerar.

 

Mockade och fixade mat åt båda hästarna då jag även ansvarade för B idag. Skilla hade vilodag och fick därför bara mys i hagen. Red ut tillsammans med Anna och Salentin på en lugnare tur tillsammans med B. Jogg i skritt och trav och lite övergångar. B kändes nöjd och glad samt positiv och frammåt. Kravlöst pass passade nog oss båda väldigt bra!

 

Vikarierade under kvällen och motivationen dök upp efter som när eleverna droppade in. Den var lite bortblåst tidigare under dagen men kom ikapp ganska fort. Eleverna skötte sig bra och fick sig ett ordentligt dressyrpass med massor av sitsträning!

 

Stannade kvar på anläggningen då elitlaget från grannklubben höll träning. Junior-SM banan var uppbyggd och tjejerna fick hoppa LA/MSV beroende på ekipage på denna bana. En otroligt svår bana med 15språng i grunden och 8språng i omhoppningen. Påfrestande och krävande då det inte fanns plats för misstag. Kul att titta på det duktiga tjejerna och motivationen växte enormt för att själv rida på elitnivå framöver.

 

Nu finslipas träningsupplägget för säsongen!

 


Samspelt arbete

Datum ~ 2011-03-18 | Tid ~ 00:03:55
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut till Åsen efter middagen för att förbereda kvällens dressyrträning. Hade min underbara mamma som agerat hästskötare under dagen och färdigställt alla stallsysslor. Var motiverad inför kvällens träning med ny sadel och en OK rygg att jobba med. Väl på anläggningen hann jag jogga igång Skilla och rida fram en stund medan Sofia och Pallero avslutade sin träning.

 

Övningen för dagen var lösgörande och streching, vilket var välbehövligt efter helgens hoppträning och "rakriktning". Jobbade på stora mittvolten med böjningen och stitsen på rätt plats. Konpar på fyra platser på stora mittvolten, mellan dessa stod enkelkoner närmare mitten som bildade en slalom på böjda spår. Dessa stod utplacerade på ojämna avstånd för att få igenom kroppens alla muskler.

 

Skilla skötte sig otroligt bra och förstod fort vad som förväntades av henne när piloten var placerad rätt i sadeln (vilket tog lite längre tid). Hittade bra kadens  i traven och kunde rida vidare på detta vilket jag knappt fått fram tidigare. Jobbade lite samlande och stärkande, styrkan från LC-LB är stor och vi är på väg mot LB form. Med lite hjälp så är hon stadig och riktigt trevlig i skritt och trav i en högre och mer samlad form. I galoppen har vi fortfarande problem med styrkan, LC och fram är hon stadig och bär sig väldigt fint. För LB krävs mer styrka, hon behåller samlingen men orkar inte bära sig i detta samlade tempo.

 

Galoppjobbet gjorde vi på stora mittvolten och jobbade med att öka och minska tempot utan att förändra sitsen negativt. Skilla var väldigt fin och jobbade på otroligt bra större delar av passet.  Bitvis behöver hon fortfarande hjälp och idag var jag i fas för att hjälpa henne.

 

Lämnade anläggningen med ett leende på läpparna och en längtan till nästa torsdag och träning! Vi ska ta dem som tvivlat med storm!

 


Power

Datum ~ 2011-03-17 | Tid ~ 15:42:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Fint sto

Datum ~ 2011-03-17 | Tid ~ 07:12:00
Kommentarer (0) | Annonser
Har varit riktigt dålig på att uppdatera med annonser men gör ett nytt försök att hålla mig till en annons i veckan!

Här finns annonsen som var väldigt passande "just nu".

Kardemumma är f.2000 och ett Svenskt halblod e: Landlord ue: Bayard.
Hon beskrivs som rolig att rida varje dag och okomplicerad i all hantering.

K är startad 125 hoppning och LA:dressyr med vinst. Bra resultat som 5-åring (Breeders Trophy).

En häst som enligt annonsen är väldigt passande för dig som vill rida båda diciplinerna eller ha en trevlig häst i vardagen. Trevlig modell och OK prestationer.

Just nu

Datum ~ 2011-03-16 | Tid ~ 22:03:42
Kommentarer (0) | Allmänt

Dagens update är kort då medryttaren Rebecka red. Skilla hade varit trevlig och snäll, något stark och tung i handen men annars bra. Rebecka älskade sadeln vilket jag helt klart förstår!

 

Imorgon blir det dressyrträning, förhoppningsvis får jag möjlighet att rida Skilla mer ordentligt nu när jag har en passande sadel. Återstår att se om hon är i fas eller behöver med invänjning innan hon tuffar på som tåget.

 

Sitter och funderar på hur jag ska lägga upp arbetet inför nästa tävling som blir Timrå (med största sannorlikhet) inväntar svar från tävlingledaren ang. boxplatser.

 

Eventuellt åker vi till Vännäs 26/3 på klubbhoppning, inväntar fortfarande en propp.

 


Gårdagens hoppträning

Datum ~ 2011-03-16 | Tid ~ 19:59:41
Kommentarer (2) | Hoppning

Här kommer en uppdatering om gårdagens hoppträning!

 

Började med att värma upp Bugzi Lady med en fri form för att hitta framåtbjudningen och slippa spänningar. Trevlig miniatryhäst som jag fick känna mig för på i alla gångarter innan träningen tog fart.

Började med att hoppa fram på diagonalen på ett räcke, hitta rätt tryck genom kurvan för att sedan få igenom halvhalterna. Det var lättare sagt än gjort, men blev något bättre efter flertalet försök.

 

Förhållningarna bakåt som vanligtvis blir väldigt markanta på Skilla existerande inte på B. Lyftande förhållningar och sits som mötte upp på rätt sätt gav resultat.

 

Omställningen från S till B var väldigt stor och tog flertalet språng innan jag hittade lagom. B har väldigt begränsad bjudning i kurvan men mot hindret är hon som en misil. Innan jag hittade någon typ av ridning som gav verkan hade vi ett väldigt högt tempo och väldigt stora språng där hon hoppade utifrån.

Allt eftersom träningen fortlöpte började jag hitta knapparna och hitta mer "lagom". Hoppade åt båda hållen på räcken för att sedan hoppa en serie med studs på medellinjen, fyra galoppsprång till en oxer.

Avslutade träningen med att hoppa en liten bana. Diagonalen, serie, diagonalen serie. Så vi hoppade serien i båda varven från studsen och uppåt. Avslutade med att hoppa en bana som låg från 1m-120/125. Vilken härlig känsla och underbart duktig B!

 

Super nöjd och tacksam över att få provhoppa henne och känna av en lättsamhet trots att hindren var höga! Riktigt boost för självförtroendet vilket gillades.

 


Dagens planering

Datum ~ 2011-03-15 | Tid ~ 12:27:57
Kommentarer (0) | Allmänt

Åker ut till stöcksjö tidigt då två hästar ska ridas under dagen / kvällen.

 

Skilla får stå över kvällens hoppträning efter en intensiv träningshelg för Nizar. Planen för henne är att rida ut i det fina vädret och jobba lite i den nya sadeln.

 

För min del blir det hoppträning ändå, med Bugzi Lady, tränarens egna häst! Känns superspännande och lite nervöst, men jag ser väldigt mycket fram emot kvällens träning!

 

Kvällens lektioner är det teori på schemat, genomgång inför kommande prov!

 


Nizarträning dag 2

Datum ~ 2011-03-14 | Tid ~ 22:39:29
Kommentarer (2) | Hoppning

Här kommer då uppdatering från andra dagens träning för Nizar.

 

Började att rida fram på liknande sätt som under lördagen. Kolla så att sitsen var på plats och att hjälperna inverkade på rätt sätt. Fick stikta order om att hålla Skilla rakare och jobba med ytterhjälperna som vändande. Något jag absolut vill anamma, men att inte ställa eller böja igenom i början av passet är för mig väldigt ovanligt.

 

Rätt fort infann sig Skilla på plats och skötte sig exemplariskt i både trav och galopp. Hon var väldigt samlad och lugn vilket är en ovanlighet på min storgalopperande bushäst.

 

Dagens övningar var linjer och kombinationer. En kombination med två galoppsprång som fortsatte på en linje rakt fram med 4galoppsprång eller en båge med samma distans. Åt andra hållet hade vi en kombination med ett galoppsprång och båge till ett räcke på fyra galoppsprång.

 

Skilla var väldigt yvig och all min fokus låg på förändringen av sitsen som Nizar önskade. Att ändra sitsen så markant var väldigt svårt som jag nämnde i föregående inlägg. Skilla blev bättre och lyssnade bättre med min förändring, men jag kände mig bara fladdrig och inaktiv. Övergången kommer nog vara svårast från min sida.

 

Jag måste behålla känslan av att inte hamna bakom Skilla i förhållningarna utan att alltid ha henne under mig och i balans. Detta gav bra resultat och Skilla var väldigt nöjd när vi kom till det samförståndet.

 

Fick hjälp av en martingal efter halva passet vilket gav mig en bättre känsla och mer kontroll. Beställer efter en sådan till nya tävlingsutrustningen är tanken.

 

Sprången var inte lika bra andra dagen men det var lekande lätt och vi hoppade massvis. Inte lika wow-känsla efter andra dagen, men nöjd och glad över att ha en fin häst. Nu gäller det bara att piloten ska klara av att rida därefter!

 


Nizarträning dag 1

Datum ~ 2011-03-14 | Tid ~ 19:27:54
Kommentarer (2) | Hoppning

Här kommer uppdateringarna från helgen, jag väljer att skriva separata inlägg för varje dag.

 

Första dagen var fokus på lydnad och markarbete i förstahand. Började med att jobba hästarna i trav på volt för att Nizar skulle få möjlighet att se hur vi rider våra hästar. Han korrigerade sitsen och jag fick tips om att ha vikten lite längre fram, slappna av i ländryggen och vara mer följsam. Efter att traven satt på plats var det dags att använda samma typ av ridning för att få en trevlig och rund galopp. Skilla var lugn och väldigt trevlig och hittade en bra balans själv.

 

Travhoppning och några språng i galopp som uppvärmning. En lugn och samlad galopp där jag vågade inverka utan att skjuta på fram gjorde att Skilla hoppade otroligt runda och fina språng.

 

Fick mycket beröm och han var väldigt positiv till Skilla och hennes utvecklingsmöjligheter. Hoppade några linjer och jobbade med galoppsprång och följsamhet. Skilla var busig men hade bra språng träningen igenom vilket var väldigt roligt.

 

Nizar anpassar en mjuk ridning där häst och ryttare måste utgå från en egen balans för att kunna samverka tillsammans. Fick mycket tips om sitsen och min inverkan som var bitvis svårt att tillämpa, men med mera träning kommer tipsen ge fina resultat.

 

Avslutade träningen när Skilla var på topp och låg perfekt banan igenom, vilket kändes väldigt roligt. Söndagens träning publicerar jag senare under kvällen. Tyvärr kom dag ett ej med på film då jag inte hade någon kamerahjälp.

 


Santa Cruz Petrus

Datum ~ 2011-03-11 | Tid ~ 00:16:46
Kommentarer (2) | Allmänt
Detta är sadeln som hänger i mitt skåp (snart inlåst!). En Santa Cruz Petrus med buffaloskinn på kåporna, ej vulstren. Kåporna är av buffaloskinn vilket ej framgår på bilden. (Påminner om matt omskinn) vilket var riktigt häftigt! En svart sådan 17,5" Wide. Djupt säte och smal midja och perfekta kåpor för någon i min längd. Kommer matcha snyggt med lacktränset som ligger och väntar inför säsongen!

Sadelprovningen gav resultat

Datum ~ 2011-03-10 | Tid ~ 17:39:53
Kommentarer (5) | Allmänt

Då var sadelprovningen äntligen genomförd! Lite klokare blev jag efter flertalet sadlar som provades. Men jag fick även medhåll om att Skilla inte var det lättaste att hitta sadel åt. De sadlar som låg jämnt an och uppställt såg bra ut låg inte alls lika bra under rörelse.

 

Sista sadeln som provades var den jag trivdes bäst i, och Skilla valde den som favorit. I de tidigare sadlarna var hon spänd och missnöjd. I den sista sadeln som vi provred var hon avspänd och nöjd, vilket var ett tydligt tecken på att hon trivdes.

 

Så efter mycket övervägande och funderande då prislappen var långt över smärtgränsen så beslutade vi oss för att köpa trots allt dessa ej finns begangnade. Så en dressyrsadel är införskaffad och nu är det träning som gäller för att vi ska glänsa ikapp på banorna!

 


Efterlängtad sadelprovning

Datum ~ 2011-03-10 | Tid ~ 09:29:49
Kommentarer (2) | Allmänt
Då var det äntligen dags för en sadelprovning!
10.30 har vi bokat tid för sadelprovare i jakten på en dressyrsadel.
Uppdaterar hur utprovningen gick och hur mycket klokare jag blev när allt är klar.

Storm

Datum ~ 2011-03-09 | Tid ~ 23:21:57
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut till stallet efter kvällens lektioner som fungerade väldigt bra! Tjejerna tränade på sitsen och jag ser ljust på deras utveckling.

 

Skilla var väldigt mysig och har nog saknat sin matte sen i söndags. Har varit hästfri de senaste dagarna vilket haft sina för och nackdelar. Longering på schemat då ryggen fortfarande ömmar och jag väljer att följa läkarrekomendationerna.

 

Ute på åsen blåste det storm så longeringen var mot alla odds genomförbar. Skilla skötte sig bra och fick skritta och trava ca 20minuter. Jobbade med lydnad och att öka och minska tempot, Skilla skötte sig väldigt bra!

 

Har saknat min lilla skatt det dagar jag inte varit där, och längtar till morgondagen. Hoppas på att vi viilat oss i form och kan ha en givande morgondag med sadelutprovning och dressyrträning!

 


Medryttarupdate

Datum ~ 2011-03-09 | Tid ~ 12:09:14
Kommentarer (0) | Allmänt

Gårdagens planer fick ändras då problem uppstod på anläggningen. Tanken var att Rebecka skulle rid ner Skilla till anläggningen för att rida för mig. Lite tips och trix samt hoppa lite var tanken, som en liten morot när hon ofta rider ute och kanske inte alltid har möjlighet att rida igenom Skilla ordentligt.

 

Fick ett sms just innan utsatt tid av Rebecka att anläggningen var stängd pga elfel och att manegen var helsvar. Rebecka red själv en stund på banan och längst vägen. Så planen på an riktigt genomkörare får skjutas på då gårdagen var en omöjlighet för detta.

 

Senare under kvällen eftersom elen var borta fick vi improvisera som instruktörer och hålla det två första lektionerna utomhus. En ordentlig promenad fick jag mig, vilket naprapaten säkerligen hade gillat.

 

Planerna för idag är att longera då jag fortfarande är väldigt öm i rygg och bröstkorg efter läkarbesöket under måndagen. Motion inför morgondagens dressyträning är ett måste för Skilla. Jag vilar mig i form och hoppas på lättsamma lektioner under kvällen.

 


Ridförbud

Datum ~ 2011-03-07 | Tid ~ 15:43:39
Kommentarer (0) | Allmänt

Då var det en ny vecka och nya tag! Här kommer veckans planering och en kommentar om dagen.

 

Måndag: 40min promenad

Tisdag: Ridning ridhus (Rebecka?)

Onsdag: Longering ev. uteritt

Torsdag: Dressyrträning

Fredag: Promenad

Lördag: Nizar träning

Söndag: Nizar träning

 

Veckans planering är fortfarande diffus då jag inte fått bekräftat hur Rebecka kan eller vill rida. Dagens promenad ställer min underbara mamma upp med. Under morgondagen ska Skilla ridas, ej av mig då jag har ridförbud. Under onsdagen rider jag ut eller longerar henne ordentligt på ridbanan beroende på vad kroppen känner sig redo för.

 

Resterande av veckan är spikade, torsdag-söndag. Blir spännande med provträningen i helgen! Hoppas på en motivationstopp och en givande träningshelg för Nizar!

 

Ridförbudet beror på ett besök hos farbror doktor. Har genomgått ett antal behandlingar och korrigeringar för att ryggen ska fungera bra inom kort igen. Tills vidare är det promenader och smärtstillande som gäller!

 


Carna Sprite

Datum ~ 2011-03-06 | Tid ~ 19:39:00
Kommentarer (4) | Allmänt

Årets första tävlingshelg avklarad

Datum ~ 2011-03-06 | Tid ~ 16:36:13
Kommentarer (0) | Hoppning

Då var årets första tävlingshelg avklarad!

 

Dag ett härligt känsla och en otroligt fin häst slutade på 4fel och bland de bästa tiderna i starfältet bland unghästar. Vilken känsla när allt är på topp!

 

Dag två, lite mindre tyck och lite disträ ryttare på grund av sömnproblem. Orken räckte till 4an sen blev det soppatorsk, räddade slutet och avslutade ritten på 4hinderfel. Duktig häst med fina språng banan igenom. Nu blir det att jobba vidare på orken och våga rida det lilla sista. Ändrade taktik från gårdagen, vilket medförde en liten miss.

 

I gårdagens nolläge backade jag, i dagens nolläge "väntade jag". Kall och väntande är bra, men man kanske måste känna av att man har tryck hela vägen. Ritterna är filmade och kommer publiceras så fort jag fått dem tillgänliga.

 

En träningsvecka för en av norbottens bästa ryttare planeras även under sommaren!

 


Årets första tävling dag ett avklarad

Datum ~ 2011-03-05 | Tid ~ 23:52:53
Kommentarer (0) | Hoppning

Då var årets första tävling avklarad!

 

En fin runda med bra flyt tills piloten fick hjärnsläpp och underbara hästen fick göra sitt yttersta för att lösa situationen. Ett ynka litet pet, men OJ så enkelt det kändes och motivationen är på topp!

 

Nya tag för imorgon, längtar verkligen efter mer av denna känsla och lyckan av att rida en så underbar häst! Säsongen ser lovande ut med en så friktionsfri start trots att banan var tuff och det var flertalet misslyckanden under dagen.

 

You're my reflection, a reflection of love.

 


När nervositeten kryper sig på

Datum ~ 2011-03-05 | Tid ~ 11:05:32
Kommentarer (0) | Allmänt

Sitter hemma i lägenheten sen någon timme tillbaka, klarvaken. Nervositeten för dagens tävling är enorm!

 

Åker ut till stallet just efter lunch för att smörja utrustning och knoppa hästen, någon stil måste det vara på någon av oss åtminstone! Passande nog har jag en kraftig låsning i ryggen och rör mig inte fullt normalt. Hur detta kommer att märkas på hästryggen återstår att se. Planerar start och hoppas att jag tar mig igenom utan allt för mycket smärta.

 

Outfiten för dagen blir mitt svarta set med röd/gula detaljer huva + schabrak. Pikeur kavaj samt helskodda horsline ridbyxor.

 

Gör ett försök att uppdatera under tävlingensgång, blogg.se har tidigare bråkat från telefonen men jag gör ett försök!

 


Dressyrträning

Datum ~ 2011-03-04 | Tid ~ 23:41:08
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut till anläggningen efter 20.00 för kvällens träning. Red fram och Skilla kändes trevlig och rund i framridningen. Väl påbörjad övning var vi allt annat än i fas. Samling krävdes och avspändheten och framåtbjudningen kom och gick. Skilla gjorde det väldigt svårt för mig att rida bra, och därmed kunde jag inte hjälpa henne när hon blev trött.

 

Efter en lång uppvärmning med massor av lösgörande lossnade hon och var riktigt fin. Ser fram emot när detta är vår lägstanivå och bara satsar högre än vårt bästläge.

 

Dålig ridning från mig då kroppen skrek av smärta, ska ta tag och boka en akuttid på måndag. Tills dess härdar jag och hoppas att jag kan rida båda tävlingsdagarna.

 

Skilla fick gå en långpromenad idag för att vara mjuk och utvilad inför helgen!

 


Hoppträning v.9

Datum ~ 2011-03-03 | Tid ~ 16:34:36
Kommentarer (0) | Övningar

Här kommer övningen från tisdagens hoppträning. Vi började med travbommar längst långsidan, styrkeövning då det var flertalet bommar. Fattning i hörnet för att sedan galoppera över bomhögarna på andra långsidan. Korta galoppen och hitta 5jämna galoppsprång tillbaka på 20,5m.

 

Därefter red vi fram på långsidan med uppbyggda hinder med fokus på takten tempot och att behålla ett jämnt tempo igenom.

 

Andra långsidan med galoppbommar mot oxern hoppade vi ca två gånger var, fokus låg på att inte låta Skilla rinna iväg utan sitta kvar och behålla samma tempo. Trevliga språng och en bra känsla.

För att knyta ihop träningen hoppade vi en liten bana med hindren som vi värmt upp på samt hindret på diagonalen. Missvisande enligt skissen då räcket (var en oxer). Oxer, snett igenom för att sedan hoppa linjen och avsluta med långsidan nedåt. Simpel bana med en bra känsla.

 

Skilla kom lite nära in på långsidan, måste hitta ett bättre tryck uppåt och inte begränsa henne i språnget in på linjen. Övningen var perfekt inför helgens hopptävling, gav bra med självförtroende och vi seglade runt banan på täclingshöjd utan större ansträngning!

 


Okänt ekipage

Datum ~ 2011-03-03 | Tid ~ 00:33:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Stressen går ut över bloggandet

Datum ~ 2011-03-02 | Tid ~ 21:00:20
Kommentarer (0) | Allmänt
Under den senaste tiden har jag varit riktigt usel på att blogga. Jag hoppas ni ursäktar mig och håller ut tills jag fått ordning och reda på min tillvaro.

Måndagens ridning blev på anläggningen för att jobba igenom Skilla till tisdagens hoppträning. Red ner till anläggningen tillsammans med Anna och Salentein. Jobbade med omställning och "mussepigg öron". På stora mittvolten med en centrerad volt på vardera sida utåt. Skilla bråkade en del till att börja med, ofokuserad och lite luddig. Mot slutet riktigt trevlig och stadig i formen. Otrolig känsla i galoppen, vill aldrig sluta när man sitter med en sådan känsla!

Tisdagens hoppträning uppdaterar jag om vid ett senare tillfälle (då kommer även övningen ut). Kalasbra, trevlig känsla inför helgens tävling!

Dagens sadelutprovning blev tyvärr inställd till min stora besvikelse. Skilla fick vila, spara på krafterna inför helgen. Tiden räckte helt enkelt inte till, har massor att hinna ikapp med skolan tyvärr.