Vinnare av Jerringpriset

Datum ~ 2012-01-16 | Tid ~ 22:22:27
Kommentarer (0) | Allmänt

(bilden lånad från google.se)

Vår alldelens egna Rolf - Göran Bengtsson tog hem årets Jerringpris. Vi grattulerar Roffe till den värlförtjänta vinsten efter årets prestationer och håller tummarna för fortsatt framgång! ÄNTLIGEN får ridsporten lite uppmärksamhet - välförtjänat !

Utkast: Jan. 2, 2012

Datum ~ 2012-01-02 | Tid ~ 22:20:34
Kommentarer (1) | Allmänt
Tittar tillbaka på målen för 2011 och inser att dem varken var specifika eller speciellt lätt att mäta i prestationer eller resultat. Men här är en kopia på förra  årets mål.

Gemensamma mål
:
Fortsätta med uppbyggnad av god kondition, uthållighet och styrka
Regelbunden veckoträning i dressyr och hoppning, samt månadsträna
Stadiga resultat 110/LB dressyr

Mina mål:
Utveckla min sits och inverkan
Vidga mina kunskaper kring hästens utveckling oc vidareutbildnig

Dem gemensamma målen har fungerat bra, allt går i toppar och dalar när man bygger muskler och ökar precisionen på delmomenten. Veckoträningen fungerade bra under vårterminen men var oregelbunden under hösten. Tävlingsmässigt fick vi vår nolla i 1.10m trots problem längst vägen. I dressyren satt vi även vår godkända ritt - men målet blev inte fullt uppnått.

Min sits har förändrats och inverkan börjat existera. En ny sadel införskaffades och med hjälp av Mia och Jennifer på dressyrsidan har en helt ny medvetenhet tagit form.

Kommande inlägg kommer vara "tillbaka blickar på 2011" där ni kan läsa mer ordentligt vad som hänt under året. Målen för 2012 samt upplägg för att uppnå dessa.

Ändrade planer

Datum ~ 2012-01-02 | Tid ~ 22:00:29
Kommentarer (0) | Allmänt
Började denna vecka med att spräcka min välplanerade veckoplanering. Dagens ridtur som enligt planeringen skulle varit  övergångar och en ordentlig uteritt fick snabbt skrivas om efter morgonens uppvakning av smärta. Ryggen var värre än någonsin tidigare, illamående och känslan av att vara tvådelad var påtaglig. Vägde för och nackdelar med att låta Skilla vila = minimal påfrästning för mig = maximal trisdess och överladdad häst. Bestämde mig för att tömköra på banan för att sedan sluta på  hästryggen i alla fall. Tog mig en stillsam tur med Erika och Nicette med tanke på vädret och underlaget var det bästa alternativet för dagen.

Morgondagens planering samt onsdag kommer heller inte att följas. Fick en akuttid hos Osteopat Carola under kvällen och efter stora justeringar har jag fått träning och ridförbud 3 dagar. Tråkigt, men med tanke på smärtan som varit näst intill olidlig var det bättre att få det överstökat. Förhoppningen ligger i att motionera Skilla från marken tills jag är människa igen att motionera henne.

Planerna blir alltså lite förändrade men tanken är att Skilla ska röras på ordentligt trots min konvalicent.

Måste även meddela att morgondagens clinic i Helsingborg har avkrivits från min ursprungsplan. Hade mer än gärna sett Sveriges skickligaste ryttare både rida och hålla träning - för att inte tala om en av världens främsta. Rolf Göran Bengtsson kommer alltså ha clinic imorgon på Helsinborgsfältrittklubb. Detta hade jag tänkt medverka i, men i brist på inkomst och konvalicenten fick detta tyvärr utgå. För er som finns på plats - antecka gärna och filma om möjlighet ges. Tror det är en mycket givande dag med enormt mycket motivation och inspiration som hade suttit perfekt för årets start.

Nytt år - nya tag

Datum ~ 2012-01-01 | Tid ~ 20:58:39
Kommentarer (1) | Allmänt
Som ni har märkt har jag haft bloggtorka en riktigt lång period. Har gjort några halvhjärtade försök att ta upp bloggen igen men har av olika anledningar inte lyckats hålla motivationen uppe. Därför gör jag ett nytt försök i start av det nya året.

Kommande dagar kommer jag att publicera år 2011 med och motgångar samt vilka mål jag har för 2012. I början av 2011 publicerade jag ett inlägg om årets mål - en utvärdering av det kommer även att finnas tillgängligt inom kort.

Här kommer kommande veckas planering av motionering och träningar.

Måndag: Övergångar utomhus ca 50min
Tisdag: Övergångar / tempoväxlingar samt halter utomhus ca 50min
Onsdag: Programridning ridhus
Torsdag: VILA
Fredag: Övergångar / tempoväxlingar utomhus ca 50min
Lördag: Övergångar / tempoväxlingar samt halter utomhus ca 50min
Söndag: Programridning utebanan

Som ni ser kommer veckan att ha fokus på övergångar och tempoväxlingar samt programridning. För att göra en lagom igångsättning efter Skillas ledighet kommer vi vänta något med samlingen och precisionen i de olika rörelserna. Vi har ca 15 tillfällen att träna till årets första seriedressyr. Därför börjar vi med grunderna denna vecka och försöker plocka upp nivån under v.2 och v.3. Först och främst måste jag besluta vilka program vi rider under första omgången.