JW matchning

Datum ~ 2012-07-23 | Tid ~ 19:13:08
Kommentarer (1) | Allmänt
Åkte ut under morgonen för att motionera stoet och Skilla. Matchade upp för att vara med på film, allt ska dokumenteras och stoets framsteg ska finnas kvar. Snygga var vi men dagens form var inte alls på topp, träningsvärk och vinglig men stoet skötte sitt jobb trots detta.
 
Ställde in passet med Skilla då vi blev erbjuden hoppträning för Eva under morgonen och behöver spara på krafterna. Spännande med träning och förhoppningsvis får vi med oss Jennifer för dokumentation! Det viktiga är då hur vi ska matcha inför träningen och om vi kan presentera oss på ett bra sätt.

Häst, häst och massa häst

Datum ~ 2012-07-23 | Tid ~ 17:01:28
Kommentarer (0) | Allmänt
Lördag: Åkte ut under lördagskvällen för att motionera Skilla. Kände mig omotiverad och gruvsam då fredagens pass gick väldigt dåligt och hon kändes väldigt motsträvig i högersidan. Skilla började passet bra och stretade ingenting. Hon kändes mjuk och följsam och var väldigt framme. Skilla bjöd på trevliga gångarter, mycket tryck och ett riktigt bra tryck i galoppen. Ett mycket lyckats pass en sen lördagskväll.
 
Söndag: Åkte ut kring lunch för att motionera hästarna. Började med stoet som fokus låg på skritt och galopp. Stoet visade sig från sin bästa sida och var mjuk, följsam och väldigt stadig i formen. Skritten fungerade fint och traven var stadig som vanligt, för dagen var galoppen fantastiskt bra. Stoet var stadig i formen både på rakt och böjt spår! Än så länge är fattningarna rätt flacka men kvalitén på galoppen har helt klart blivit mycket bättre.
 
Pass två blev med valcken som hade som uppgift att galoppera på banan. D kändes positiv och glad över motioneringen och trevlig i handen och lyssnade bra på skänkeln. Sidförande hjälperna fungerade bra och galoppen var enormt beghaglig. Hittade en bra ridning och kände mig som en riktigt dressyrfjant, roligt när det känns som att man rider bra. Fick även prova på några avancerade delar ur ett Sant George program! Gud vad roligt det är att styla lite.
 
Sista passet för dagen blev på Skilla. Jobbade henne på ridbanan och hade ett bra tryck och en väldigt bra takt. Hon har hittat helt andra rörelser och känns framme i nosen och riktigt ridbar. Fick bakläxa på galoppfattningarna av Jennifer och beslöt mig för att ta igenom dessa. 50min senare och säkert 200 fattningar fick vi något som liknande en godkänd fattning. Tålamodet var bortblåst och humöret i botten. Det var väldigt länge sedan jag kände mig så dålig på att rida och inte lyckades reda ut situationen på ett bra sätt snabbt. Nya tag nästa gång!

Falstebo shopping

Datum ~ 2012-07-22 | Tid ~ 23:25:26
Kommentarer (0) |

Saknad följsamhet

Datum ~ 2012-07-21 | Tid ~ 12:23:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Har haft problem att uppdatera de senaste dagarna men ska göra ett nytt försök så ni har koll på vad som händer.
 
Skilla har vilat sedan måndag då skorna glappat och jag inte vågat riskera att hon sliter sönder hov väggen. Bokade in en hovslagartid i slutet av veckan som jag tyvärr missade på grund av katastrofal migrän. Min bästa hovslagare hade en lucka under fredagen så nu är Skilla skodd och vi kan komma igång med träningen på allvar igen.
 
Motionerade stoet under onsdagen på banan. Hon skötte sig väldigt bra och har helt klart börjat komma till en bra ridbarhet och blivit balanserad och stadig. Övergångarna kräver helt klart massvis med träning och upprepningar innan dessa sitter. Galopperade under passet och stoet har tagit väldigt stora kliv och galopperade på ett mycket bra sätt under passet. Formen finns och är stadig på böjt spår, kommer jobba vidare med detta för att hitta den även på rakt spår. Fokus framöver kommer ligga på att forma runt inner skänkel samt att hitta en ridbarhet i ytterligare en gångart. 
 
Ridningen under torsdagen fick helt ställas in då det vräkte ner under hela dagen. Vi städade på gården och resultatet vart helt klart ett lyft för det allmänna intrycket. Mycket prydligt och bra sysselsättning en regnig dag även om det resulterade i sjöblöta tjejer.
 
Under fredagen fick Skilla nya skor och stoet motionerade på banan. J hade ridit stoet på fm för att befästa framåtbjudningen och acceptansen av innerskänkel och följsamheten i sidorna. I början av passet var stoet väldigt upprört och protesterade ordentligt. Då tidigare pass varit väldigt smärtfria var det dags att börja ställa krav, provocera fram en konflikt för att sedan lösa den och komma vidare. Stoets största problem ligger i skritten där hon inte alls känner sig trygg och finner ro. Jobbade med detta för att sedan jogga, jobba mycket med övergångar och hitta ett flyt i dessa. När konflikten var ur världen visade stoet trevliga kvalitéer i skritten och övergångarna var riktigt bra. Stadiga och följsamma vilket vi aldrig lyckats med tidigare. Avslutade passet genom att sitta av, sitta upp och skrittjobba en kort stund till för att befästa den goda skritten.
 
Skilla motionerades på banan, rastad kanske är lämpligare ord då hon var väldigt laddad och full av energi. Hittade ingen följsamhet i sidorna och kom aldrig till något riktigt genomsläpp under passet. Framåtbjudningen var bra, rakriktningen lika så men följsamheten kom aldrig till sin rätt under passet. Jobbar vidare med att lossa högersidan under nästa pass, rastad blev hon och förhoppningsvis klokare till nästa tillfälle. Nya tag nästa pass!
 
 

Bilder från Falsterbo

Datum ~ 2012-07-19 | Tid ~ 10:43:55
Kommentarer (0) |

Hv polos nya hjälm är så snygg! Anna scarpati schabrak i mängd, wdm täcke, samt några coola animalistiska dressyrspön.

Oplanerad vila

Datum ~ 2012-07-18 | Tid ~ 09:47:18
Kommentarer (5) | Allmänt
Hårdkörningen med Skilla har inte alls gått enligt planerna och hon vila efter måndagens pass på banan. Skorna glappar något och jag törs inte rida alls tills detta är åtgärdat då hennes hovar är i dåligt skick. Skulle skorna släppa eller sömmarna belastas så att skon släpper är risken stor att vi inte har någon hovvägg kvar att fästa i. Därför blir det lugnt tills hovslagaren har möjlighet att sko om. Känns tråkigt och inte alls som jag planerat men tror det är bättre att köra säkert än testa - och misslyckas.
 
Någon av er läsare som har bra tips på hur man kan få tillbaka hovkvalitén när hovarna blivit torra?
 
Planerar att rida stoet idag, motioneringen kring valacken är oklar men återkommer efter min visit i Röbäck. Min bästa vän Emelie ska träna idag med sin fina Oscar, ska försöka finnas på plats och kanske lyckas fotografera träningen i eftermiddag.
 
Har inte haft någon tid eller möjlighet att lägga upp bilderna från Falsterbo men ska göra ett nytt försök senare under dagen bara jag har möjlighet.
 
Tomas kommer och håller träning 24-25 och vi har plaster kvar, så om någon är sugen på att träna kontakta mig omgående.

Ombytta roller i fuxvärlden

Datum ~ 2012-07-16 | Tid ~ 22:04:42
Kommentarer (2) | Allmänt
Åkte ut kring lunch till Röbäck för att möta upp Jennifer och motionera stoet. Fotografering stod på schemat, inte super matchade men helt klart representabla. Stoet var framskrittat när jag anlände. Redan under framskrittningen var stoet väldigt positiv, stadig i formen och kändes väldigt rund. Mycket gemytligt och denna känsla bibehölls när vi bytte gångart till trav. Bra påskjut, en rund känsla och en förvånandsvärt bra takt. Riktigt ribar och trevlig. Jobbade  med övergångar, att runda för innerskänkel och hitta ett bra sug i handen. Mycket trevligt pass!
 
Skilla på tur. Skrittade fram länge och tyckte att hon kändes matt och slö, låg i formen och mycket i handen. Arbetsvillig men väldigt loj. Jobbade med traven och fick samma känsla, rund men lång och låg. Ovanligt stadig i formen men helt utan energi och driv. Samma känsla infann sig i framjoggen i galoppen, låg, loj, rund. Lyckades sätta henne något och få mer energi och lite bättre känsla, dock väldigt ovanlig känsla. Bra form, stadig, men ingen energi. Hoppas det sitter i vädret och den kvalmiga luften, påbörjade utfordringen av kraft för att återfå energin.
 
Planen att åka till Öviks hästfestival är helt inställd då anläggningen som skulle anordna har fått kvarka. Dem har valt att flytta festivalen till ridklubben men då det är väldigt nära kändes det på tok för riskabelt. Såg över terminen något och insåg att Skellefteå Avel har ej kommit med någon proposition för sin endags dressyr vilket skulle innebära att tävlingsäsongen drar igång igen betydligt senare. Är väldigt sugen på att tänka om och åka till Luleå och tävla dressyr - anmälan utgår imorgon! Återkommer med beslut.

Falsterbo i text

Datum ~ 2012-07-16 | Tid ~ 21:40:48
Kommentarer (0) | Allmänt
Hemma i norr igen efter en fantastisk helg i Falsterbo!
Här kommer en summering av helgen utöver mobilbloggningen och bilder kommer publiceras när jag sitter på hemmafront. Helgen har innehållt trevligt sällskap av Louise som jag inte sett sedan Tomas lägret 2008, bra mässa och fantastiska ryttare och hästar!
 
Dag ett befann jag mig på området kring lunchtid och såg "Kopparbergs Trophy, kval till Longines Grand Prix" där ryttarna visade sina färdigheter. Ryttarna presenterade hästarna på ett bra sätt och red trevliga rundor i kvalet för GP. Fick en dålig beskådarplats och fotograferingen var krånglig  men lyckades med ett fåtal bilder under denna klass.
 
Begav mig vidare till dressyrbanan för att se "Nürnberger FEI Grand Prix presented by Axel Johnson Group".  Missade Kristian von Krusenstierna men lyckligtvis fick jag se OS reservryttaren Rose Mathisen med hingsten Bocelli. Ett fantastiskt ekipage, prydlig uppvisning på en väldigt rörlig och lydig häst. Bilder kommer. 
 
Besökte mässan för att kolla av läget och planera inköpen för helgen. Fyndade ett stalltäcke för tävling samt ett träns till Skilla. Lite nya prylar mår både häst och ryttare bra av, motivationen bara växer!
 
Intog plats vid staketet inför Derbyt som resulterade i endast två felfria i första rundan! I denna bana blir det väldigt tydligt vilka som har hästar i rätt kondition. Tyvärr höll majoriteten inte måttet och den fysiska påfrestningen alternativt den psykiska var för hög.
 
Fick erbjudande om att följa med Louise och hennes vänner på festligheter under lördagkvällen men valde att ta det lungt och ta igen den obefintliga sömnen under fredagen. Klokt och oj så mycket bättre jag kände mig på söndagen när jag vaknade!
 
Söndagen började med finalen för 7-åringarna. Därefter tog jag en sväng på mässan, började dagens inköp för att sedan se küren där Kristian von Krustanstierna red sin fantastiska Biggles. Foto kommer.
 
6-åringarna hade därefter sin final på stora arenan. Här blev det även tydligt att Falsterbo-upplevelsen var övermäktig för många hästar. Mycket lovande hästar visades upp, och suget att själv rida i dessa sammanhang var överväldigt!
 
Mötte upp Louise och Ammeli för att fortsätta kolla av mässan, för att sedan se en vän till henne tävla küren för unga ryttare. Ljuset gick upp till slut att det var Maria Lindgren som kommer från Umeå! Mycket stiligt ekipage med en del missar men överlag ett väl presenterat program.
 
Hittade massvis med roligt på mässan och tokshoppade, bilder på allt kommer även vid tillfälle. Mycket trevligt sällskap hade jag under dagen. Intog läktarplats under GP för att se eliten göra upp i finalen. Peder Fredricsson gjorde en fantastisk insats och slutade på en 3dje plats!
 
Avslutade dagen med att göra de sista inköpen, har nog aldrig burit så många påsar i hela mitt liv! Mycket fint och det kändes som en dyr, men väldigt nödvändig helg.
 
Besökte Tomas på Hfrk på vägen hem. Ett kärt återseende med världens finaste c-ponny Marco. Mysig som alltid och väldigt social, roligt att se denna pärla igen! Tomas gav ett väldigt intressant erbjudande gällande en valack e:Emmerton som ska undersökas. Tåls att tänkas på!

Hoppläktare

Datum ~ 2012-07-15 | Tid ~ 10:56:07
Kommentarer (0) |

Sitter idag på hoppläktaren för er läsares skull! Uppdaterar med bilder när jag finns på hemmaplan. Just nu går finalen för 7-åringarna!

Motivations boost

Datum ~ 2012-07-14 | Tid ~ 22:30:59
Kommentarer (0) |

Försökte uppdatera under dagen men internet verkar varit överbelastat.. Hunnit med att kika lite på mässan och även på det duktiga ekipagen i båda grenarna. Blir enormt motiverad att själv rida på denna nivå någon gång under min livstid. Men tills dess får jag hålla till god med att se, lära, fotografera och shoppa!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1101709/images/2012/pic_5001a453ddf2b32701000517.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/1101709/images/2012/pic_5001a453ddf2b32701000517.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1101709/images/2012/pic_5001a453ddf2b32701000517.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/1101709/images/2012/pic_5001a453ddf2b32701000517.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1101709/images/2012/pic_5001a488ddf2b344bd0017bc.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/1101709/images/2012/pic_5001a488ddf2b344bd0017bc.jpg" class="image">

har påbörjat shoppingen men är långt ifrån klar! Fyndade ett nytt tävlingstäcke som jag tror Skilla kommer uppskatta!

För alla er som sitter hemma

Datum ~ 2012-07-14 | Tid ~ 18:51:16
Kommentarer (0) |

Kan inte klaga!

Gamla vanor sitter i

Datum ~ 2012-07-14 | Tid ~ 11:29:09
Kommentarer (0) |

Rebecca red Skilla under dagen och började med att rasta henne på banan då hon var väldigt laddad. Därefter red dem ut i skogen en sväng. Rebecca tyckte att Skilla satt fast i höger sidan och sköt över henne men släppte mot slutet. Blir att känna igenom henne ordentligt på banan så fort jag är hemma. Red stoet på vanan för att ta igenom torsdagens motgångar. Stoet stod emot i början och trampade mest på stället och tänkte väldigt mycket uppåt. Valde att trav fram henne för att sedan ta igenom skritten. Stoet hittade då ro och skötte sig väldigt bra. Jennifer motionerade valacken idag på banan. Endast skritt jobb då banan var lerig.

Förändring skakar om

Datum ~ 2012-07-13 | Tid ~ 12:08:54
Kommentarer (0) |

Åkte ut till Röbäck kring 14 för att möta upp Jennifer för att rida stoet i skogen med gott sällskap. Valde att prova Skillas träns med ett rakt gummerat bett för att stoet skulle bli stadigare i huvudet. Det är en markant skillnad på Skilla och stoets huvud, Skilla har ett bebis huvud! Stoet var mycket irriterad över insekterna och tappade all fokus på ridturen och normalt arbete. Efter ridturen var avklarad blev det en stund på banan för att korrigera stoets beteende. Jobbade med igångsättningar, tempo växlingar och att förändra utan att hon fick gå i taket. Av och uppsittning och allt en gång till. Till slut köpte stoet allt och vi avslutade passet genom att vara sams vilket kändes skönt.

Sto med superstam

Datum ~ 2012-07-12 | Tid ~ 03:41:49
Kommentarer (0) | Annonser
Här kommer veckans annons. Sto född 2004 efter Orlando u. Luise - Landadel. Startad upp till felfria 1,20 kap för mer. Kräver rutinerad ryttare.

Pris 78 000 kr
 
 
 
Pris  78 000 kr

Drömmen

Datum ~ 2012-07-12 | Tid ~ 02:32:57
Kommentarer (0) |

D.S

Datum ~ 2012-07-11 | Tid ~ 19:41:03
Kommentarer (2) | Allmänt

Fantastiska framsteg och mysig promenad

Datum ~ 2012-07-11 | Tid ~ 19:10:46
Kommentarer (2) | Allmänt
Tisdagen fick hästarna vila och Skilla sågs om av min bästa mamma som de senaste dagarna pysslat med Skilla och skämmer bort henne med godis och handplockat gräs. Hagkompisen Mille uppskattar även denna service, skönt att slippa hitta gräs släv!
 
Åkte ut till Röbäck kring 14 för att möta upp Jennifer för dagens äventyr till ATG kliniken. Både valacken och Skilla skulle få sin årliga vaccination. Båda hästarna skötte sig väldigt bra trots att valacken var väldigt hispig över en promenad på okänd mark. Tur trygga Skilla kunde möta farorna längst vägen på ett modigt och vuxet sätt. Vaccinationen gick smärtfritt och hästarna promenerade därefter snällt hemåt. Reaktionen efter sprutan på det två hästarna skiljde sig enormt. Skilla blev pigg och visade upp sin maratonskritt på hemvägen medan valacken släpade sina ben och skrittade i slowmotion. Väl tillbaka på Röbäck var hästarna nöjda efter dagens promenad.
 
Stoet motionerades på banan. Dagen till ära efter en mycket bra uppvärmning la vi energin på galoppen, att börja hitta en ridbarhet där. Stoet skötte sig väldigt bra och hittade en god grundform i båda varven. Än räcker inte orken så länge men den korta stund jag bad om arbete, arbetade hon på flitigt. Mycket duktig häst och väldigt arbetsam! Är fortfarande i chock att framstegen bara fortsätter komma och utvecklingen varit väldigt positiv.
 
Försöker fortfarande finna sällskap till Skåne och Falsterbo men utan framgång. Åker mest troligt ner 2 dagar även om det blir utan sällskap. Måste besöka mässan och se alla fina hästar!

Porträtt

Datum ~ 2012-07-10 | Tid ~ 13:02:32
Kommentarer (3) | Allmänt
Här kommer två bilder från gårdagens porträttfotografering. På bild har ni stoet och valacken, bilder på Skilla kommer vid ett senare tillfälle.
 
Idag ska hästarna vila efter gårdagens prestationer.

Dokumentation

Datum ~ 2012-07-09 | Tid ~ 20:50:55
Kommentarer (1) | Allmänt
Hämtade bästa hästskötare och bästavännen Malin innan det var dags för dagens uppdrag att fota och filma de stora hästarna.
 
Valacken var först ut, putsade och snyggade till honom och piffade dessutom med vita skydd och vitt schabrak. Riktigt stilig var han när allt var på plats! Valacken har sedan slutet av förra veckan även fått sig en dressyrsadel och till dagen i ära var även kandaret på plats. Valacken skrittade på i gott gemak i värmningen och flyttade bra för skänkeln och kändes väldigt trevlig i skolorna, något långsam och mer i handen än på tränsbett men helt ok. Jobbade länge med skritten för att sedan jogga fram. Tempot var betydligt bättre än under gårdagen och valacken bjöd på lite gung och något som kan tänkas bli tryck framöver i traven. Mycket trevlig och skötte sig väldigt bra under hela passet, lyckades med en ok längning i traven för att avsluta passet med fotograferas uppställd och porträttfoton. Publicerar dessa när jag har dem tillgängliga.
 
Andra ut blev stoet som även hon piffades och putsades inför dagens dokumentation. Stoet fick låna Skillas sadel som verkade ligga bra vilket känns lovande för framtiden. Stoet var mycket irriterad över insekterna och värmen men skötte sig bra trots detta. Jobbade mycket med traven för att hitta samma följsamhet som under gårdagen. Stoet var positivt trots att hon kändes lite trött i kroppen. Lyckades med en ok längning mot slutet vilket är stora framsteg. Avslutade även detta pass med uppställda bilder och porträtt.
 
Sist ut var Skilla. Full mundering med lindor, boots och det nya tränset. Jobbade länge i skritten och försökte hitta en bra känsla trots att jag är extremt försiktig. Mjuk i handen och något lugnare än vanligt, börjar bli dags att lägga till foder när hon nu är igångsatt. Traven kändes okej, saknar lite elastisitet och tryck bakifrån men det kommer nog mera när jag vågar hålla och rida igen. Mesar enormt mycket och skäms nästan för att jag inte rider ordentligt. Skilla jobbade på väldigt bra i vänstergaloppen, lugn men i trevlig uppförsbacke och bra form. Högergaloppen var studsigare och inte lika mjuk men ok mot slutet. Hittade ingen bra ridning då värmen tagit all kraft men Skilla skötte sitt jobb trots detta. Några uppställda bilder och lite porträtt avslutade dagen. Känns verkligen roligt att min lilla tjej börjar bli stor och hanterar de nya uppgifterna med glans!
 
Anmälan för hemmatävlingarna i höst är gjord, två klasser under lördagen är planen. Kändes lämpligt att rida endast en dag och prestera väl istället för att riskera en trött häst dag två i ett nytt program. Finns det platser och jag blir sugen på en tredje klass kommer jag efteranmäla. Kommer överlägga med Jennifer om det vore klokt att anmäla en tredje klass eller om jag ska hålla mig till min ursprungsplan.

Kaotisk start på söndagen

Datum ~ 2012-07-09 | Tid ~ 19:51:38
Kommentarer (0) | Allmänt
Kring lunchtid på söndagen åkte jag ut för att rida ut i skogen tillsammans med Jennifer och Sofia. Då olyckan var framme blev det en sväng på akuten för att assistera med bil och en hund att lämna. Tur att S klarade sig med mindre skador och ingenting allvarligt. Röntgen är gjord och allt såg ut att vara helt, hoppas hon återhämtar sig snart och är tillbaka ute på svidjan.
 
I väntan på att Jennifer och Sofia skulle komma tillbaka utforade jag hästar, fyllde på vatten och skötte mindre sysslor på gården. Lyckades även motionera valacken där vi la full fokus på framåtbjudningen. Valacken har sedan tidigare en väldigt låg hastighet men under passet lyckades han kliva på riktigt bra. Stackars häst som fåt en peppig hoppryttare som rider när han inte kliver på ordentligt. Vi slutade sams och valacken var mycket nöjd.
 
När Jennifer väl fanns på plats var vi båda utmattade efter dagens start. Motionerade stoet på banan och jobbade med skritten och traven där hon kändes toppen fin. Fick en bra känsla och stoet var väldigt följsamt, framme men lugnare än vanligt. Under passet reflekterade jag även över hur ridbar hon blivit, helt klart ridbar i två gångarter!
 
Skilla fick sitt första dressyrpass på banan sedan flytten till Röbäck. Passade in tränset och jobbade i två gångarter. Nytt och lite smått läskigt men Skilla skötte sig väldigt bra. En stilig dam i sitt nya träns och vilken inställning. Bästa hjärtat gjorde helt klart dagen mycket bättre än vad den startade.
 
Jennifer meddelade under kvällen att måndagen skulle det både filmas och fotograferas. Spännande men oj vad jag tycker det är jobbigt att bli dokumenterad! Mer om detta i nästa inlägg.

Great minds think alike

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 12:32:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Fredag: Fredagen bjöd på ett fantastiskt väder och en tropisk känsla. Att en dag som denna motionera hästar och använda ridkläder är allt annat än lockande. Mötte upp Jennifer och Sofia tidigt för att utföra dagens motion innan solen stod som högst och värmde som mest. Jennifer hade motionerat valacken tills jag fanns på plats. Valacken har härmed fått en egen dressyrsadel och har även provat trava i denna. Jennifer menar att det kräver enormt mycket ridning och att dem har hastighetsproblem. Tyvärr var jag något sen och missade förmånen att se Jennifer rida. Hoppas det kommer fler tillfällen då det oftast en något att minnas. Vi skrittade ut på hästarna strax efter nio. Stoet skötte sig väldigt bra, var något frusterade över de låga hastigheterna då vi sällskapade med lilla B och herr Z. Vi travade några kortare sträckor där stoet fick fokusera för att inte springa över herr Z. Insekterna var ihärdiga vilket påvekar stoet enormt. Väl hemma var det hästbyte innan värmen slog på för hårt.
 
Valde att rida Skilla på ridbanan för att rida mer ordentligt och jobba vidare med igångsättningen och hitta ett lagomt läge i traven. Skilla var enormt störd över värmen och insekterna och hade väldigt svårt att fokusera på sin uppgift. Efter en lång framskrittning och ett tappert försök att trava övergav jag denna idé i samrådan med Jennifer. Galopperade av Skilla tills dess att hon laddat ur och kunde börja fokusera och existera i samma värld som oss andra. Mot slutet kändes Skilla trevlig och arbetsbar igen. Två veckors vila har helt klart satt sina spår och energin är sparad till absurdum. Passet varade ca 30min med fram och avskrittning.
 
Lördag: Planerad fotografering under morgonen blev inställd pga väder. Ett stort mörkt moln hängde över Röbäck när Jennifer fanns på plats på morgonen. Tråkigt då det hade varit enormt roligt att göra hästarna fina, fotografera och umgås en hel dag men detta får helt klart vänta tills vädergudarna är på vår sida. Spenderade dagen i soffläge tills trisdessen tog över hand och jag begav mig under kvällen till Röbäck för att motionera Skilla.
 
Uttrycket "great minds think alike" slog verkligen till då jag mötte Jennifer och Sofia som beslutat precis samma sak och var redo samtidigt som jag dök upp i Röbäck. Vi tog oss ut i den kvalmiga kvällen för att skritta hästarna och skingra tankarna. Skilla var ett monster att fånga  i hagen och hennes nya olat att leka tagen är inte uppskattad. Skam den som ger sig - jag vann (igen!). Efter vårt tappra försök att skritta hästarna i skogen gav vi upp efter en kortare sväng då insekterna var fasansfullt jobbiga och hästarna enormt störda. Joggade Skilla på ridbanan för att lossa och känna av. Mycket bättre känsla idag och fokus fanns i paddocken trots att hon var skrikig och lite poppig. Vi agerade även stöd för lilla B som jobbar på timmarna i paddocken.
 
Avslutade kvällen med att studera valacken som hade sitt första möte med ett kandar på många år. Enormt stilig var han och efter en stunds övertalning traskade han snällt på med den nya utrustningen.
 
Söndagens planering är att mötas kring lunch för att sedan rida ut i skogen med stoet och trimma Skilla på banan.

Övning ger färdighet

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 11:18:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Onsdag; Jobbade vidare med tisdagens jobb med stoet, cavaletti och ett mindre hinder. Bäst att smida medan järnet är varmt. Stoet kändes väldigt positiv i värmningen och för första gången visade hon ordentlig tveksamhet vid utgången. Redde ut detta ganska fort och vi höll samas efter denna oenighet. Stoet hittade bjudning och skötte sig därefter väldigt bra. Stoet svarade bra för galoppskänkeln under passet och vi har nu tagit rekord där vi galopperat 3varv på ridbanan! Styrkan har verkligen börjat infinna sig och det är så roligt när stoet är positivt och sammarbetsvilligt. Mycket roligt att vara med om denna framgång och utveckling. Stoet hoppade även detta pass bra med frambenen och behöver fler språng i kroppen innan hon hittar någon teknik i bakdelen. Ett trevligt språng fick vi till så härifrån kan allt bara bli bättre.
 
Red ut i skogen tillsammans med Jennifer på Skilla där vi travade kortare sträckor och jobbade mycket med skritten och positionen på hästen.
 
Torsdag; Jobbade stoet på banan, ett kortare dressyrpass för att jogga ur lite träningsvärk. Stoet skötte sig mycket bra och har blivit enormt duktig. Vi kan i dagsläget styra på ett ok sätt i två hastigheter utan större problem. Stoet går i dagsläget även att trava under nedsittning en kortare bit utan åsikter. Detta pass höll vi oss till två gångarter.
 
Skilla fick vila under torsdagen då detta inte var en fantastisk dag för mig.

Skilla + vatten = sant

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 09:12:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Tisdag; Åkte ut strax innan lunch för att börja dagen med motionering av stoet på banan. Stoet hade som uppdrag att trava cavaletti och hoppa sitt första hinder i en paddock. Värmde upp och och satt stoet på prov genom att trava 10m volter. Första gången stoet lyckats trava dessa på ett lämpligt sätt utan att falla isär eller vingla extremt mycket. Stoet lyckades trava bommarna på ett lämpligt sätt efter att ha studerat dessa en mycket kort stund i skritt. Jobbade därefter med att trava cavalettibommarna, fatta galopp på långsidan, avbrott på kortsidan för att lägga en volt och därefter fortsätta med cavalettin. Då stoet skött sig så bra under hela perioden och under vår bekantskap kändes det lämpligt att höja kraven för att ta oss vidare. Denna typ av chock gällande moment tar stoet på ett mycket bra sätt och anpassar sig väldigt fort. Avslutade passet med att hoppa ett lågt räcke i båda varven. Frambenen har stoet hundra koll på och bjuder trevligt på hinder. Med mer träning ska vi nog lyckas hoppa på ett bra sätt!
 
Efter stoet var motionerat var det dags att motionera 17åriga Z. Jennifer hade beslutat att ponnyn ville hoppa och så blev det. Joggade fram och hade en uppgift - sätt ponnyn på bakdelen och galoppera fort. Hittade ett bra tempo och fick göra mitt yttersta för att hålla Z från hindren under uppvärmningen, kändes som att sitta på en misil. När ponnyn var varm fick vi hoppa några mindre räcken för att sedan bygga ihop det hela till en kortare bana. Detta flöt på väldigt bra och ponnyn var väldigt duktig, klok och väldigt påverkningsbar. Som avslutning skulle vi hoppa banan på en något högre höjd för att dokumentera ritten. Efter första hindret fick jag mig en redig åktur och fick tugga lite grus pga en busig ponny. Vi hoppade hindret fint, sen tog vi en gemensam flygtur i luften vilket resulterade i två ladningar, den ena med stödhjulen utfällda (ponnyn) och piloten utan fallskärm (ryttaren). Återhämtade mig fort och avslutade passet med att hoppa banan felfritt på ett bra sätt. Lärdom av detta pass - mjuka ej i handen på en busig ponny.
 
Som avslutning av dagen och på hästryggen tog vi oss en lång skrittur, Skilla, jag och Jennifer på den 6åriga Z. Ett väldigt skiftande väder bjöd moder natur oss på men vi skrittade i gott mod till Stöcksjö för att bada med hästarna. Skilla älskade vattnet lika myvket som sist, svätte, la sig och bubblade en hel del. Lilla Z höll sig till bubblandet och plaskandet. Tog mig aldrig tillräckligt långt ut för att simma men vi njöt av vattnet och motståndet som det bjöd på. Mycket trevlig tur och en enormt nöjd Skilla skrittade senare hemmåt igen! Härligt avslut av motionering av häst tre i ett fantastiskt sällskap!

Skolor ovan mark

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 00:10:23
Kommentarer (0) | Allmänt
Måndag; Red ut i skogen med Skilla och stoet fick vila. Skilla fick sällskap av valacken samt herr Z. Jennifer motionerade valacken som gillade skogsturen och herr Z som fick följa med på ännu en tur i skogen. Vi höll oss medstadels till skritt men visade även prov på terraterr, piaff och passage. Märks verkligen att Skilla är laddad och har inte alls tid med en långsam igångsättning - hon vill ha fart och fläkt från början! Ryttaren som red Zonny var nog rätt chockad över Skillas beteende och energi, man tröttnar aldrig på hennes energi och upptåg en bra dag!

TNT - explosiv fux

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 00:08:01
Kommentarer (1) | Allmänt
Söndag; Söndagens motionering av hästar var av laddat slag. Stoet fick sig en tur i skogen tillsammans med Jennifer och fröken Z. Första gången Z uppfört sig annat än lättsamt som fick tom mig att häpna. Få unga hästar med så mycket humör! Det redde ut sig och vi hade en trevlig tur i skogen mot slutet. Motionering av häst nummer två stod Skilla för. Hon fick sin första tur i skogen efter två veckors vila. Hela hästen tickade och exploderade ett flertal gånger under turen. Hon visade helt klart att hon var laddad att komma igång och börja arbeta igen. Vi fick trevligt sällskap av Jennifer och herr Z. Tur att Z är en klok herre när Skilla inte håller benen i backen eller uppför sig enligt förhoppningarna.
 
Valacken motionerades på banan av J där han fick ta sina första travsteg efter vilan! Han var väldigt nöjd om än konditionen är borta. Roligt att se valacken röra på sig i annat än skritt!

Katastrofalt väder

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 00:04:28
Kommentarer (0) | Allmänt
 Lördagens motionering utgick pga dåligt väder. Meddelade ägaren till G att armen tagit för mycket stryk för att jag skulle ge mig på ett till pass med den ståtliga herren. Mycket tråkigt men jag måste i detta läge prioritera min hälsa först. Hoppas att jag får möjlighet att rida honom längre fram när jag är rehabiliterad och jag får med mig sällskap så vi kan utföra ett ordentligt pass. Motioneringen av C skötte en tjej i C's stall vilket kändes skönt så min arm fick vila ordentligt och återhämta sig. Åkte ut till Hippologum för att se Intermediär klass 1 gå av stapeln. Roligt program och skickliga ryttare visade prov på både kompetens och kvalité. Pratade en längre stund med min dressyrtränare Mia som fanns på plats under dagen. Kände mig väldigt motiverad och positiv inför hösten och hoppas min tid räcker till för att träna som jag vill. Skyndade mig hemåt då vädret var under all kritik då sista ryttaren hade ridit klart.
 

Massuppdatering

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 00:00:06
Kommentarer (1) | Allmänt
Här kommer det en släng med inlägg som jag inte haft tid eller energi att publicera tidigare.
 
Fredagens motionering blev på banan. Första passet utan Jennifer på plats. Hade bra stöd av Malin utifall något skulle  gå snett. Jobbade med dressyren, att hitta en balans och tempo i traven och alltid tänka på rytmen och bjudningen. Stoet skötte sig väldigt bra och var positiv och vänlig. Roligt när hon faktiskt gör så stora framsteg för varje pass! Stoet lyckades med 4galoppfattningar varav alla i rätt galopp. Vi galopperade ridbanan runt och stoet var väldigt positivt och glatt vilket var enormt roligt.
 
Motionerade även valacken ca 30min på banan, jobbade med skolor, rakriktning och att få bra bakdelsvändningar. Denna herre främjar helt klart riktigt bra ridning vilket är väldigt positivt. Mycket lätt i handen och  väldigt välriden, blir spännande när han är mer igång!
 
Efter läkarebesöket var det tillbaka till Stöcksjö för att fortsätta med motionering av hästar. Underbara c stod för nästa pass. Då Rebecca var utomlands lovade jag att hjälpa till med motioneringen under fredagen och lördagen. Planen var att rida ut på fredagen för att sedan jobba på banan under lördagen. Fredagens pass fungerade bra, jobbade med att lossa vänstersidan och sedan med tempoväxlingar i galoppen. Ponnyn är väldigt ambitiös och hamnar lätt i samling och hittar en hög form i galoppen vilket jag jobbade mycket med. Runda stora galoppsprång och en lägre form för att slippa spänning och onödiga taktmissar. Mot slutet spände C av ordentligt och hittade även en bättre steglängd i traven. Svårt att jobba loss allt när man rider backa och vill hitta flyt utan att skumpa av. Vi kompromissade fint och jag var nöjd med resultaten.
 
Sista hästen för dagen var en stor fuxherre som jag har hade en kortare bekanskap med under förra hästen. Tog på mig att motionera denna herre under fredagen och lördagen då ägaren var bortres. Då jag endast hanterat G i sällskap av ägaren har vi inte haft några större oenigheter. Under denna dag talade vi tyvärr inte alls samma språk. Summa summarum tog vi oss inte alls iväg på min planerade intervallträning. Vi blev osams på gårdsplanen och tog oss tyvärr inte därifrån trots mitt tappra försök på 30min. Kände mig enormt liten då hästen på 170+ fäktar med frambenen i luften. Efter några vändor ner i diket och flera uppvisningar med två hovar i backen gav jag upp. Min arm klarar inte alls denna typ av korrigeringar några längre stunder. Besviken återvände jag med hästen till hagen. Om han bara visste vilket äventyr jag skulle ta med honom på!
 
Begav mig efter detta mot Hippologum för att se Sant George tillsammans med Anna som under sommaren befinner sig i Piteå. Några riktigt skickliga ryttare visade upp bra programm och min motivation att rida tillsammans med dessa ryttare växte enormt. En dag ska jag visa att jag och Skilla också platsar i dessa sammanhang! Ann som jag tidigare tränat för tävlade med sin fina valack Clöver och Erika visade upp en väldigt trevlig ritt med sin "Dayson". Dessa två satt även prägeln på klassen och vann samt fick placering 2. Roligt med skickliga ryttare med riktigt bra resultat. Känns roligt att sikta högt och tom ha en framtid även inom dressyren med Skilla med rätt typ av träning!
 
Kommande dagars uppdatering kan vara något felaktiga då jag ej har hundra koll på vad som gjordes exakt varje dag. Om något inte stämmer ber jag om ursäkt för detta i förväg. Det flesta dagarna bör stämma men vila kan vara felplacerad.