Disträ och slö

Datum ~ 2012-03-30 | Tid ~ 09:41:03
Kommentarer (0) | Allmänt
Onsdagens hoppträning gick kanske enligt bådas dagsform - så där. Skilla hoppade trevligt men mellan hinder fick vi ingen rymt och ingen känsla. OM det berodde på det söndervattnade ridhuset och slippriga underlaget eller om det berodde på något annat kan jag inte svara på. Det positiva med träningen var att jag bibehöll tänket att inte kasta iväg överlivet och att ge en lagom eftergift i språnget så att Skilla inte kastar sig iväg. Detta fick vi till bra, men resterande var långt ifån bra. Roligt att hoppa, men tråkigt när känslan inte infinner sig.

Gårdagens ridpass blev tillsammans med Erika och Nicett mot Ansmark, alla gångarter och jag red på dubbla bett, provar än en gång att vänja in Skilla på Hackamore, denne gång med bästa resultatet hittils. Ett år äldre och ett år klokare kanske vi kan anta nya utmaningar?

Skillas pälsbyte har dragit igång och hon känns disträ och lite slö bitvis, hon blir låg och ganska tung i handen. Vi kämpar vidare och hoppas det går över fort.

Dagens ridpass beror mycket på väder, skulle gärna ta ett dressyrpass på banan men får se om orken och tiden räcker till. Återkommer.

Träning ger färdighet?

Datum ~ 2012-03-28 | Tid ~ 12:49:08
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut till stallet mellan mina jobb under gårdagen och tiden blev väldigt knapp då jag var tvungen att jobba över. Hann ut 20min skritt med Skilla innan det var dags att åka till anläggningen för kvällens lektioner. Skilla var glad över att komma ut och skötte sig fint, skänkelvikningarna börjar faktiskt få lite kvalité!

Lektionerna gick bra, eleverna skötte sig bra, min första grupp med de yngsta tjejerna satt jag på test, och med lite vägledning löste dem uppgiften godkänt. Grupp två och tre har verkligen utvecklats och grupp 3 var en fröjd att träna.

Avslutade kvällen med jobb nr 3 där jag sköter städet på firman. Fullspäckad dag men huvudet i bitar, bit ihop eller bryt ihop. Tur min finaste gav mig en lugn stund om inte annat.

Dagens planering är hoppträning under kvällen. Känns roligt att hoppa igen efter en lyckad helg för Tomas, hoppas Skilla är laddad och att vi kan prestera väl. Fick mycket att tänka på efter sista träningen och hoppas att jag anamma detta i träningen. Återkommer efter träningen eller senast imorgon med resultat och reflektioner.

Planerat markjobb

Datum ~ 2012-03-27 | Tid ~ 08:14:23
Kommentarer (0) | Allmänt
Måndag: VILA
Tisdag: Lösgörande alla gångarter
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Dressyrtrim
Fredag: VILA
Lördag: Lösgörande
Söndag: Dressyr

Här kommer veckans planering, viss justering kan komma att ske, får jag tid hos läkaren kommer jag endast markjobba henne om Rebecca inte kan rida.

Gårdagen blev det en långpromenad till fots med hundarna, Skilla fick vila helt.

Tomas träning

Datum ~ 2012-03-26 | Tid ~ 15:56:55
Kommentarer (0) | Hoppning
Tränade för Tomas under gårdagen med Johanna Fälts dressyrhäst Nexus och min Skilla. Nexus var först ut och vi tränade tillsammans med ponnysarna.

Transporten ner var ett äventyr i sig, vi tog hos ner nästintill helskinnade med mindre skrapsår. Nexus var först ut så Skilla fick ta det lungt i en lånad box (tusen tusen tack för lånet!) Nexus var laddad och rätt flamsig ända till vi fick gå in i ridhuset. Väl på träningen skötte han sig bra med lite bocksprång, bakutsprarkar och annat bus. Vi tog oss runt och det kändes som ett givande pass för oss båda. Tomas gillade hästen och önskar att få se mer av honom. Om möjligheten finns tar jag gärna med honom fler gånger! Mycket nyttigt att träna något olikt min egen, som dessutom med lite fler timmar tillsammans skulle hoppa hus.

Helt skakis efter kraftansträningen att rida en stark Nexus laddad jag om batterierna och gjorde iordning Skilla. Väl i sadeln avslutade sista ekipaget från första gruppen sin runda. En fantastisk sådan! Magiska språng och väldigt bra flyt, tyvärr avslutades rundan med närkontakt av mark och ambulans fick kallas till platsen. Mina tankar finns hos dig och jag hoppas att du återhämtar dig snart och att du kommer tillbaka i sadeln frisk och enormt motiverad! Magisk runda är det du ska minnas till nästa tillfälle!

Värmde Skilla som kändes väldigt loss efter lördagens dressyrmaraton, trevlig och med - lite loj men väldigt fin. Hade en trevlig känsla genom hela träningen och fick till några trevliga språng. Problemen som dök upp under träningen var rätt typ av fel - där vi fortfarande behöver mer styrka. Skilla kändes väldigt positiv och hon löste det mesta väldigt bra. Avslutade med att sätta linjen på rätt sätt, vilket ger mer hopp om framtiden och lite mer motivation. Banan som vi avslutade träningen med låg på 120-125cm vilket kändes väldigt roligt, inte högt men lite svårt. Vi tränar vidare och är förhoppningsvis redo inom kort!

Tackar Johanna för lånet av en busig men fin Nexus och tackar Tomas för möjligheten att träna en extra gång innan nästa tillfälle.

Kortfattat

Datum ~ 2012-03-26 | Tid ~ 15:20:25
Kommentarer (0) | Allmänt

Här kommer en sammanfattning om vad vi sysselsatt oss med sen sista bloggningen!

Torsdag: Skilla vilar, åker ut och pysslar lite. Torsdagkväll spenderar jag på anläggningen för att hålla träning för Celina med hennes medryttarponny. Roligt att se förbättringen sedan förra träningen, alltid motiverande att träna ambitiösa elever. Ridhuset var fullsmockat så träningen blev alternativ, men förhoppningsvis givande.

Fredag: Åker ut på morgonen för att följa med Anna och Sarah ner till ridhuset för att trimma inför lördagens seriedressyr. Skilla kändes fin och jag jobbade igenom henne ordentligt i galoppen och satt några trevliga ökningar mot slutet. Kändes lättsamt att rida när hon var så samarbetsvillig och positiv.

Lördag: Seriedressyr på schemat, som ni läst tidigare var vi anmälda till LB:1 och LA:1 och utförde dessa starter. Inför LB:n var hon trevligt, väldigt laddad och ambitiös men energin gick styra och hon var fin stora delar av programet. Överladdad båda fattningarna vilket ledde till missföstånd och rätt stora missar. Trots detta slutade vi på nästan 60% Kändes surt med missarna, men känslan var bra och insatsen okej.

Inför La:n var Skilla trött, backade av och blev sedan hetsig när jag krävde lite mer tryck. Detta var ett faktum redan på framridningen och väl inne på banan rann bägaren över. Vi hade väldigt djupa dalar och några trevliga toppar. Väljer att se till topparna och är glad att vi fick tre sjuor i programet, båda skänkelvikningarna gav även 6or vilket kändes roligt. Måste jobba på att styra dynamiten och försöka hitta flytet innan hon laddar ur och blir ett monster.

Söndag: Tomas Hammar träning med två hästar, väljer att göra ett separat inlägg om denna träning då den innehöll fantastiska språng och tyvärr ett tråkigt avslut på träningen för ett ekipage. Återkommer om detta.

Kärlek

Datum ~ 2012-03-21 | Tid ~ 15:23:52
Kommentarer (1) | Allmänt

Satt och njöt i solen med min fina efter marktjänsten var utförd.
 Fick sällskap och Sofia och Palero på en mysig skrittur. Kvällens hoppning blir alltså inte av då Rebecca hade mycket i skolan.

Spänd och laddad

Datum ~ 2012-03-20 | Tid ~ 09:36:32
Kommentarer (0) | Allmänt

Åkte ut till stallet och mötte upp världens bästa hästskötare (läs mamma) i stallet efter gårdagens jobb. Mamma skötte marktjänsten och jag försökte mig på att motionera vilddjuret Skilla. Skilla var väldigt spänd och otroligt ofokuserad. Jobbade mycket med övergångar, och halter för att försöka hitta fokus och få lite kvalité trots att hennes fokus var långt borta. Halterna blev bättre och igångsättningarna börjar bli bra. Balanstraven var på topp och hon såg nog ganska häftig ut trots att hon var spänd och lite hög i formen. Försökte få ut något vettigt av ridturen trots dåligt väder och underlag. Avslutade med skolor på hemvägen för att placera bogarna och flytta bakdelen för att lossa det värsta spänningarna. Skilla var väldigt nervös och spänd under hela ridturen.

Hoppas att dagens motionstur ska vara mer givande och att underlaget är mer tillåtande. Idag ska Skilla gå på tredelat då hon blir rätt hängig när hon gått flera dagar på rakt gummeratbett.

Planering v.12

Datum ~ 2012-03-19 | Tid ~ 13:00:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Här kommer veckans planering. Nu när tävlingsäsongen närmar sig med stormsteg är planen att vi ska jobba lite intensivare under våra pass. Denna vecka blir det endast en dags vila medan nästa vecka är planen två dagar. Hur vilan läggs in beror helt på vilken typ av träning vi gjort och hur det passar.

19/3 Dressyrtrim [övergångar, halter]
20/3 Dressyrtrim [skänkelvikningar]
21/3 Hoppträning (Rebecca)
22/3 Promenad
23/3 Dressyrtrim [mellangångarter / förvänd galopp]
24/3 Seriedressyr (LB:1 / LA:1)
25/3 Hoppträning Tomas H

Pay and Jump

Datum ~ 2012-03-19 | Tid ~ 07:54:01
Kommentarer (0) | Hoppning
Gårdagen spenderade Skilla tillsammans med Rebecca på Pay and Jump på vår förening. Klasserna som hon startade var 80cm och 90cm. Är glad att Rebecca tog sig mod att hoppa Skilla trots att dem är väldigt okända för varandra när det kommer till hoppningen. Summeringen var Rebecca var att klass 1 slutade på 8fel, Rebecca hittade inte lagom i förhållningarna och backade lite väl mycket utan att möta upp med ben. Klass två hittade dem varandra bättre och kom runt på 4fel. Rebecca uttryckte sig även om Skillas hoppteknik! Hade varit väldigt roligt att se dem på banan för att faktiskt se någon annan tävla min älskade häst, och förutom Hanna så är det ingen som hoppat Skilla - någonsin. Så fast på jobbet var moderskänslorna över min skyddsling på topp, men jag var lugn och trygg med Rebecca som pilot.

Planerna för den här veckan kommer jag publicera under dagen, sitter och slipar lite på schemat för att det ska bli så bra som möjligt. Återkommer!

Saknar min fina en dag som denna

Datum ~ 2012-03-18 | Tid ~ 14:19:34
Kommentarer (2) | Allmänt


Sitter och tittar ut på det enormt fina vädret och saknar faktiskt min fina. Som ni kanske vet så kommer Rebecca efter lite om och men tävla Skilla ikväll! Det är en pay and jump på klubben och Rebecca ska starta två klasser. 90cm och 1.00m vilket jag tycker är rätt modigt då Rebecca inte hoppat Skilla mer än en gång, och inte hoppat regelbundet på väldigt länge. Jag är dock helt säker på att det kommer gå galant bara Rebecca håller i sig och Skilla sköter sin bit av det hela. Sitter på jobbet och får tyvärr inte betvittna det vilket känns riktigt tråkigt. Men jag är helt säker på att det kommer gå galant. Min lilla tjej börjar ju faktiskt bli riktigt häst - med några undantag!

Sitter och filar lite på några veckorsplanering inför nästa tävling vilket känns väldigt roligt, men också väldigt nervöst. Nästa helg, om allt går enligt planerna ska Skilla debutera LA för första gången. Återkommer med mer information och uppdatering kring detta. Sitter även och funderar vilken färg Skilla ska få på sitt vårschabrak - eller om det rent av blir ett helt set. Dags att ta tag i saker och ting om 2012 ska bli vårat år!

Vårbus

Datum ~ 2012-03-17 | Tid ~ 19:22:51
Kommentarer (0) | Allmänt

Vårkänslor

Datum ~ 2012-03-17 | Tid ~ 19:18:06
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut innan dagens arbetspass för att pussa på min stjärna. Passade på att börja mocka ur hagen och låta Skilla stå utan täcke medans jag snyggade till. Den borttappade skon har smält fram!

Hon njöt i fulla drag av det underbara vädret, så som alla vi andra som vistades ute! Morgondagens planer står Rebecca för så motionering av något slag. Jobbar på att lägga ut en bild från dagens nakensolning från Skilla, något uttråkad så hon håller sig sysselsatt med låsanordningen på hagen.

Fux-trio

Datum ~ 2012-03-16 | Tid ~ 19:33:51
Kommentarer (1) | Allmänt
Red ut i det underbara vädret tillsammans med Dessiré och Tova på Nicette och Bugzy Lady efter dagens arbete. En riktigt snygg fuxtrio måste jag påstå att vi utgjorde!

Skilla skötte sig bra hela vägen till Ansmark men visade monstersidan på vägen tillbaka med sista galoppen som trigger. Hon var mycket nöjd med dagens motion och kändes rätt okej i form och bjudning. Som jag känt tidigare så blir hon lite obalanserad efter vila. Höger bogen faller lätt ut och hon ogärna igenom och stretchar vänstersidan i annat än i skritt. Försökte jobba lite lösgörande med varierande resultat, förhoppningsvis blir det bättre med mer motion.

Känns skönt att sitta i sadeln igen och att ha mål att sträva efter. Kommer förändra mitt upplägg av träning detta år och hoppas att det ska ge resultat. Magkänslan säger mig att 2012 kommer bli ett positivt år med massvis av utveckling och framgång.

Fick möjlighet att se duktiga Anna Bergstedt träna med sin fina Salentein idag för Ann H som jag tidigare tränat för. Bitvis är han verkligen drömlik och däremellan kan jag lova att hans lägsa nivå är så mycket högre än tidigare. Anna red väldigt metodiskt och har anammat mycket nytt och positivt. Att lära om tar mycket tid och energi, men hon är på god väg! Skam den som ger sig.

Lurar lite på nästa veckas upplägg men tänkte publicera den under helgen senast söndag för allmänheten. Kommer rida mer i ridhus än tidigare så länge vi inte har en ridbana eller vettiga vägar att motioner efter.

Tävlingstermin 2012

Datum ~ 2012-03-16 | Tid ~ 14:19:00
Kommentarer (0) | Allmänt

Här kommer en översikt på tävlingsterminen. Tävlingarna som finns med nedan är önskemål för kommande tävlingstermin. Hur mycket jag kommer tävla och vilka tävlingar jag kan åka på beror mycket på jobb och ekonomi. Utbudet i år har varit stort och jag har valt bort många redan, men fler kommer det garanterat bli. Vilka klasser som finns tillgängliga och omständigheterna kring tävlingen kommer att vara avgörande.

[v.12]24/3(1)  Seriedressyr SURF [LB:1/LA:1] KL

[v.15]14/4(2)  Hoppning Timrå [1.00m 1.10m/1.00m] L/R
[v.16]20/4(2)  Dressyr Vännäs RF [LB:3 LA:3 / LB:2]** R

[v.18]4/5(3)    Hoppning Skellefteå RK L/R
[v.20]19/5(2)  Hoppning Vännäs RF L/R
[v.21]26/5(2)  Dressyr SURF L/R
[v.22]1/6(3)    Hoppning URF L/R
[v.23]6/6(1)    Dressyr SURF L
[v.24]16/6(1)  Dressyr Sandgärdan

Sommarvila 17/6-1/7

[v.31]2/8(4) Hoppning Övik hästfestival L/R
[v.32]12/8(1) Dressyr Skellefteå Avel L
[v.33]17/8(3) Hoppning Vänäs L/R/Na
[v.34]25/8(2) Dressyr SURF L/R
[v.35]1/9(2)   Hoppning SURF L/R

[v.37]16/9(1) Hoppning Skellefteå RK L
[v.38]22/9(1) Dressyr KdRF L
[v.40]6/10(2) Hoppning URF L/R

[v.42]20/10(2)Dressyr URF L/R
*[v.43]27/10(2)Hoppning Skellefteå RK L/R
[v.44]3/11(2)  Hoppning URF L/R 

 

Ishalka

Datum ~ 2012-03-16 | Tid ~ 07:56:58
Kommentarer (0) | Allmänt

Gårdagens planerade uteritt blev snabbt ändrad då jag försökte få med mig sällskap för motioneringen. Krävdes väldigt lite övertalning innan jag beslöt att följa med och rida i ridhus istället för att leka bambi på halis. Jag är en uterittsförespråkare men när det är ishalka och skritt att välja på i jämförelse med att faktiskt kunna rida alla gångarter måste jag i detta fall rida välja ridhuset.

Fick med mig trevligt sällskap av Anna, Sarah och Erika så Stall Åsen var starkt representerade i manegen. Tog tag i ridningen och beslöt mig för att rida i dressyrsadeln. Skilla kändes mjuk i fronten men något motsträvig när det gällde att sätta under innerbak. Joggade igång henne väldig låg och lät henne värma i en fri låg form. När hon var mer varm plockade jag upp formen och försökte sätta lagom press. Gårdagens pass låg fokus på att hitta balansen och takten och undvika att Skilla blev focerad. Detta gick bitvis bra, har lite problem att placera högerbogen men bitvis var det okej. Avslutade passet med att göra några bågar i förvänd galopp för att förbereda för kommande LA:3. Det finns mycket styrkejobb kvar men förhoppningen är att hon är redo till Apriltävlingarna. Rebecca beslutar dock om hon vill starta då eller inte.

Dagens ridning blir nog ett lugnare pass. Fungerar på att rida ner till ridhuset, jogga lite i trav och galopp för att sedan skritta hem. Motioneras inte Skilla ordentligt kommande dagar kommer det vara TNT på isen och det undviker jag med alla medel.

Älskade fina.

Datum ~ 2012-03-15 | Tid ~ 08:02:04
Kommentarer (1) | Allmänt
Trots att vår vardagsmotion varit bristfällig och mina timmar i stallet senaste veckan har varit få blev det hoppträning igår efter lite övertalning. Under uppvärmningen kände jag av dagsformen och beslöt att det kändes okej att träna - Skilla var busig, men skötte sig ändå med tanke på all sparad energi. Låg i formen och väldigt loss i bogarna vilket krävde en lång värmtid innan hon orkde börja sätta sig och komma ihop i formen. Riktigt trevlig och ovanligt sammarbetsvillig efter en vila.

Dagens hoppträning låg all fokus på rytm, balans och att hålla samma tempo. Övningen bestod större delar av en lång serie med studs och olika distanser i serien. Nyttigt för Skilla som behöver träna på att komma ihop och inte skjuta iväg och accelerera.

Känslan var på topp, la mycket fokus på att inte kasta iväg överlivet men ändå vara lätt i sadeln. Bitvis hittade jag en bra balans och då passade Skilla på att skicka mig ur sadeln. Balansträning krävs från min sida om jag ska sitta kvar framöver vilket är ett ganska angenämnt problem egentligen!

Fick ett glädjande samtal så med lite tur kastar vi in en extra Tomas träning inom koer vilket skulle vara enormt uppskattat! Sitter och filar på en plan för årets tävlingstermin, förhoppningsvis publicerar jag detta senare under dagen. 

Vårens färger

Datum ~ 2012-03-14 | Tid ~ 23:44:22
Kommentarer (4) | Allmänt

Såg dessa fräsiga nyheter och funderar om man ska slå på stort och beställa lindor och ett schabrak till Skilla. Skulle vara lite roligt med en stark färg! Vad tycker ni, klassisikt och stilrent eller vågat och kaxigt?
Sunshine of my life

Datum ~ 2012-03-14 | Tid ~ 10:33:34
Kommentarer (0) | Allmänt


Denna bild är tagen vid ett tidigare tillfälle. Passar på att smita ut på min 15minuters rast i det underbara vädret.
Vad hade inte varit bättre en dags om denna än att spendera den på ryggen eller på backen med mitt älskade hjärta?

Nya tag

Datum ~ 2012-03-13 | Tid ~ 21:46:51
Kommentarer (2) | Allmänt
Hej alla kära bloggläsare !

Jag är enormt tacksam över att ni fortfarande kollar efter uppdateringar och väntar på att inläggen ska ramla in. Som ni säkert läst har jag gjort försök tidigare att skaka igång bloggen men misslyckats ordentligt. Detta ber jag om ursäkt för och hoppas att ni inte gett upp hoppet helt.

Jag ska göra ett nytt försök att komma igång med mitt bloggande då min vardagssituation förändrats och förhoppningsvis finner jag tid och motivation att blogga regelbundet igen. Det är med ert stöd och era underbara kommentarer som jag kommer försöka kämpa vidare och hitta tillbaka till bloggen.

NYHETER för året är.
Skilla har utvecklats i markjobbet och vi har lyckats med fina resultat i årets första dressyrtävling med nästan 65% vilket var enormt lättande.

Halkan har satt stopp för grundträningen vid två tillfällen där 1 veckas ofrivillig vila har varit resultatet av svårtillgänliga hovslagare samt att taima med mitt nya jobb.

Vi har tränat för Tomas Hammar vid två tillfällen och fått fina lovord. Skilla ska mogna för att orka det sista, och jag måste träna på att vara mer konsekvent och följa min plan samt hejda mitt överliv i sprången.

Årets första start har gått av stapeln, VRF anordnade sin första inomhustävling där vi startade 1.00m / 1.10m samt 1.05 avd A alla starter. Blandade resultat med 4 /12 / 4 fel med bra känsla med onödiga pet under helgen. Motivationen dalade men fortsätter kämpa vidare och sträva efter felfria starter. Fina lovord från publik vilket värmde trots motgången resultatmässigt.

Skilla är anmäld till VRF nästa tävling i dressyr där hon ska starta LB:3 / LA:3 samt LB:2 med världens bästa medryttare Rebecca Persson. Jag jobbar tyvärr denna helg och kan därför inte rida.

Innan denna start ska Skilla gå pay and jump på klubben tillsammans med Rebecca, vi ska starta seriedressyr omgång två där planen är att rida LB/LA om modet räcker till.

Närmast blir det hoppträning under onsdagskvällen vilket är efterlängtat, hoppas att Skilla håller nerverna i styr och att jag kan prestera OK trots 3veckors förkylning hängande.

Tack alla underbara!