Bettan träning

Datum ~ 2013-01-30 | Tid ~ 14:38:34
Kommentarer (0) | Allmänt
Skilla fick en tvådagars vila efter helgens dressyrtävling. Inlägg om tävlingen, poäng och kommentar publiceras senare. Y har varit sjuk och har därför inte haft fokus att rida.
 
Hopptränade för Bettan under gårdagskvällen. Gymnastik och styrka på schemat. Började hoppa fram utan graman, Skilla kändes stötig och riktigt kantig - bättre känsla med hjälptyglar och bra ridbarhet. Plockade bort hjälptygeln för sista rundan, Skilla blev stark men lyckades hålla ihop henne på ett OK sätt.
 
Ingen wowkänsla men tror vi har fantastisk känsla runt hörnet, bara härda tills den kommer inspringandes!

Bloggstrul

Datum ~ 2013-01-24 | Tid ~ 17:09:36
Kommentarer (0) | Allmänt
Publicerade inlägget om helgen i måndags enligt mina goda tankar - men icket den hade visst fastnad i utkastet. Tur för er att det kommer två inlägg idag !
 
Veckans planering (bättre sent än aldrig)
Måndag: Promenad 30min
Tisdag: Rakriktning och halter
Onsdag: Intervallträning (skog)
Torsdag: Minett motionerar
Fredag: Vila (trim D)
Lördag: Seriedressyr
Söndag: Uteritt
 
Denna vecka kommer bjuda på det mesta, har haft mycket med jobbet och hinner därför inte dressyrtrimma i ridhuset innan tävlingen. VI får helt enkelt hoppas på att våran vardagsform räcker för att prestera bra innanför staketet.
 
Omgång 2 av seriedressyren kommer ha liknande upplägg som förra.
Valacken kommer startas i LC och LB och Skilla går LB LA.

Träningshelg avklarad

Datum ~ 2013-01-24 | Tid ~ 17:06:39
Kommentarer (1) | Allmänt
Helgens träningar för Ted Netterquist var helt klart lärorika och gav mig en hel del tankeställare. Denna tränare är "old school" gällande många punkter - på gott och ont. En filosof med en tung ryggsäck av erfarenhet kan summera denna man. - Tänk själv var helt klart en huvudpelare under helgen. Efter denna helg känner jag helt klart att jag måste bli mer teoretiskt påläst - för att ha svar på tränarens frågor. Sådant som man ska kunna svara på, varför man väljer att göra vissa saker, använda viss utrustning och liknande. Teoretiskt kunnig är jag, men vart kunskapen kommer ifrån är i vissa fall väldigt luddigt. - Ändring på detta kommer inom kort!
 
Lördag: Skilla var spänd och på tårna under framhoppningen. Markarbetet / dressyren fungerade fint. Skilla kändes trevlig i munnen, något ostyrig i sidorna men relativt jämn åt båda hållen. Under framhoppningen var hon het, stark och väldigt hoppglad. Försökte kamma min ostyriga häst och lyckades relativt bra. Under banhoppningen hittade vi inget riktigt flyt utan hamnade i av och på ridning. Samlat och "tomt" till väldigt på och attackliknande känsla infann sig under träningen. Endast ett bra språng som var träningens sista kändes riktigt guld. Kollade filmen från helgens träning - som inte berättade samma historia som känslan gav. 
 
Sammafattning av dag 1
Bra sits med återhållsamt överliv
Kontroll på tränsbett
Konsekventa beslut i avstånd och taxering
Bra tips på lösgjordhet i hög form
 
Dålig ryggaktivitet i sprången
- Spänd häst
Saknade rytm och flyt
Dålig kontakt mellan inner och yttersida
 
Söndag: Skilla kändes lugnare redan i framridningen. Monstret var rastat och kunde fokusera på pilotens komandon. Red dag 2 med martingal för att hitta en stabilitet hos hästen och hitta ett flyt i ridningen. Denna dag jobbade vi vidare med liknande upplägg som dag ett. Hittade en bättre känsla under dag två vilket kändes skönt. Skilla hoppade väl men kändes inte hundra loss som vid tidigare träningshelger och jag upplevde inte samma tryck i sprången som hon vanligtvis bjuder på. Måste nog säga att jag är extremt bortskämd med trevliga språng och en fantastisk häst.
 
+ Flyt och rytm
+ Konkreta tips på eftergift
Hemläxa gällande rakriktning
 
 
Svårtolkad kritik
Lite feedback
Ingen wow-känsla
 
Summa summarum för denna helg blir: Trevligt gäng, bra övningar. Missförstånd och lite svårförstått bitvis, men så kan det vara med ny tränare. Ser fram emot nästa tillfälle och ger det nya en chans till. Kul är det åtminstone att få träna med min fantastiska stjärna hur som. Detta år kommer bli bra, riktigt bra!

En tanke

Datum ~ 2013-01-19 | Tid ~ 21:48:57
Kommentarer (2) | Allmänt
Kanske ska man satsa detta år på att skaffa sig riktigt med erfarenhet, rutin och faktiskt prioritera hästarna riktigt först. Skrämmande men spännande tanke. Tror mig minsann att det är dags, klättra i klasser, rutin och erfarenheter. Spännande, läskig men lockande tanke. Tåls att funderas på.

Motivation

Datum ~ 2013-01-18 | Tid ~ 16:11:35
Kommentarer (0) | Allmänt
Denna vecka gick inte riktigt enligt planerna, veckans ridhuspass inför helgens träningar fick vi ställa in helt. Skilla hade mycket träningsvärk efter söndagens dressyrpass och fick därför en joggingtur med rakriktning på schemat istället. Fint sällskap av Elina och gula faran fick vi under torsdagen så fy skam var det verkligen inte. Trotsade kylan och motionerade djuret fint trots den bitande kylan.
 
Valacken fick sin första uteritt under onsdagen sedan flytten till anläggningen. Mycket glatt spatserade han ut i mörkret tillsammans med Minette och Rindi. Trevligt och extremt bra omväxling för gammal och klok herre. Mysigare häst får man leta efter!
 
Nervositeten för helgens träningar är stor, blir spännande med ny tränare även om det blir långa dagar och tidiga mornar!

Vecka 3

Datum ~ 2013-01-15 | Tid ~ 14:18:49
Kommentarer (0) | Allmänt
Veckans planering ser ut enligt följande.
 
Måndag: VILA
Tisdag: Skritt och trav trim, halter och "vänta-tänk"
Onsdag: Intervall träning
Torsdag: Gymnastikhoppning
Fredag: VILA
Lördag: Ted Netterquist träning
Söndag: Ted Netterquist träning
 

Skilla fick en skön vilodag under måndagen för att låta musklerna återhämta sig efter söndagens dressyrträning. Dagens pass med rakriktning och halter fungerade bra. Skilla kändes lite loj och var inte supernöjd över min konsekventa ridning där reglerna var stenhårda - vänta, mjukna, belöning från ryttaren. Några halter blev riktigt bra! Kommer jobba vidare med detta i alla gångarter framöver för att få bra resultat och dessutom få grundregler för Skilla att anpassa sig efter.
 
Nya rutiner är på G publicerar dessa lite längre fram när jag kommit mig för att starta.
 
Har ett dilemma för helgens träning, rida på tränsbett eller införskaffa ett babypelham?

Andra veckan av 2013

Datum ~ 2013-01-14 | Tid ~ 22:15:48
Kommentarer (0) | Allmänt
Här kommer en summering av förra veckans ridning och träning. Har haft lite svårt att hålla mina löften om uppdatering men har positiva människor i min omgivning har påminnt  mig om att uppdatera.
 
Måndag: Galoppjobb med Elina 
Tisdag: Skrittjobb runt Ansmark - rakriktning
Onsdag: VILA
Torsdag: VILA D ridning
Fredag: Zandra rider - samling och snöplums
Lördag: Trim i ridhuset - dressyr D och S
Söndag: Dressyrträning Erika Viklund
 

Hittat bästa sällskapet i Elina och Olivia som håller högt tempo och orkar länge, detta är ett sällskap som jag och Skilla trivs väldigt bra med. Skrittjobbade Skilla och fokuserade på att få bjudningen i handen och en rak häst.
 
Trimmade valacken i ridhuset under torsdagen då motgångarna varit stora och fokus på annat behövdes. D kändes positiv och framåt. Mer rastning och motionering av valacken än seriöst dressytrim.
 
Trimmade Skilla i ridhuset under lördagen. Skilla kändes väldigt positiv och framåt. Mycket tryck och väldigt flashig. Kändes lite stel i högersidan och något tung men hittade en bra känsla trots mycket vilja. D kändes även han väldigt positiv, jämn och mjuk tränade övergångar och att faktiskt hitta ridning mellan momenten. D kändes trevlig och ett väldigt positivt pass.
 
Söndagens träning för Erika var väldigt givande. Fick hjälp med vårt största problem - rakrikningen. Hittade ett bra sug i handen och en liksidig häst. Skilla väntade kvar väldigt väl och jag hittade ett riktigt bra magstöd, blir att jobba med halter, rakriktning och att Skilla ska vänta på mig i varje steg. - Blir spännande att fortsätta träna på detta sätt vid fler tillfällen om möjligheten ges.
 

2013 - bästa året någonsin

Datum ~ 2013-01-04 | Tid ~ 17:33:00
Kommentarer (1) | Allmänt
Detta år kommer målen bli högre, motivationen har grott och nu är det dags att visa framfötterna.
 
Målen för denna termin är att lägga om träningsupplägget - höja ribban och satsa högre, mera och mer fokus på resultat och uppbyggnad.
 
Tränare för denna säsong blir Tomas Hammar, Ted Netterqvist och Elisabeth Andersson för hoppningen. På dressyrsidan är det ett oskrivet blad, Jennifer Forsberg och Mia Pettersson är heta namn samt Erika Viklund står på önskelistan.
 
Målen för säsongen är att få stadigt godkända resultat LA dressyr samt debutera MSV samt kandardebut. Målsättning är även att innan säsongens slut vara godkänd MSV.
 
Hoppningen - felfria rundor 120 samt debutera 130. Målsättning blir även att debutera 140 innan säsongen är slut om allt går enligt planerna. Har även en hemlighet som jag satsar på att nå under detta år - meddelar hur det går i utvecklingen
 
Veckoupplägg.

Dag1: Intervallträning 1-1.5h
Dag2: Dressyr / tömkörning
Dag3: Markarbete / hoppning
Dag4: Vila
 
Denna princip kommer jag följa under kommande säsong, med reservation för ändring med månadstränare, tävlingar och dyligt. Satsa stort - för att vinna stort.

Med 2012 i ryggsäcken

Datum ~ 2013-01-04 | Tid ~ 17:20:40
Kommentarer (0) | Allmänt
... blickar vi framåt!
 
2012 var ett blandat år, med mycket motgång och en del ljusglimtar. 
Dressyr: Skilla deltog i alla omgångar i Div 2 laget i dressyr, två omgångar med Rebecca Persson.
Debuten för LA gjordes inom dressyren, i mitten av säsongen slog vi till med godkända resultat i LA:3 med marginal. Skilla fick även prova på kandar vilket var riktigt spännande.
 
Första omgången av seriedressyr denna säsong skrällde jag med två hästar. 4starter två blågula och en blå. Fick möjlighet att tävla valacken som jag ridit under sommaren. Här drog vi en vinst i LC med honom, vinst med Skilla i LB och en andraplats med valacken. LA:1 + Skilla är ingen kombo, vi ryms helt enkelt inte!
 
Hoppning: Skilla fick sina första starter i avd A gjorda, några placeringar lyckades vi knipa i början av säsongen. Debuten i 120 gjordes innan sommarvilan, denna säsong fokuserade vi på rutin - 2013 på resultat.
 
Fokus under denna säsong låg på rutin, uppbyggnad och mängdträning. Denna säsong skulle vara den bredaste grunden inför 2013. Tomas kom upp under hela året och har varit min mentor, närmsta tränare och inspiration att utvecklas.
 
Skrällen i denna gren blev årets julshow där höjdhoppning stod på schemat. Mitt lag bestod av mörkrets banditer sh - Evelina - Skilla, Carolina - Aria (rs), Emelie - Mageno (rs) och Sara - Corpland som mötte Emma - OP, Annika - Cornelia, Camilla - Bianca. Mörkrets banditer vann, högst hoppade jag och Skilla! Vi slog höjdrekord och seglade över 1.50m. Ingen höjning efter detta språng då vi var det enda ekipaget som klarade höjden och varit felfri.
 
Detta år har även inneburit en flytt. Vi som tidigare stått i Wallgrens stall på Åsen står nu mera i Ansmark i stall Väster. Vi trivs extremt bra, lugn och ro i stallet - härlig miljö och enormt bra möjligheter för träning och intervaller.
 
Skilla har fått en ny bästa kompis - en boxervalp att mysa med i framtiden på kommande uteritter.

Nyårs skräll - 2013

Datum ~ 2013-01-04 | Tid ~ 16:45:01
Kommentarer (1) | Allmänt
Här kommer första inlägget på en väldigt lång tid!
 
Jag vet att jag har en hel del trogna läsare som kikat in trots att jag aldrig uppdaterar längre. Tänker göra ett nytt försök, ta upp striden mot alla er som är missunsamma, bittra och bara önskar olycka. För er som vill följa mig, Skilla och mitt nya tillskott Yanti är ni välkomna tillbaka, eller för första gången.
 
Det kommer komma ett inlägg och summering av 2012 samt mål för 2013 för att få lite översikt vad som har hänt, ska hända och vilka planer som finns. Avslutade 2012 på bästa sätt och skrällde ordentligt, för er som inte var där - kommer uppdatering kring detta snart.
 
Målen för 2013 är många och ska benas ut på ett lämpligt sätt i nästakommande inlägg. Välkommen tillbaka ni som saknat mitt bloggande - och för er som faller in i ovannämnd kategori - skitsnack sprider sig fortare än pesten.