Sista veckan på hemmaplan

Datum ~ 2013-03-04 | Tid ~ 18:06:53
Kommentarer (3) | Allmänt
Här kommer sista veckans planering innan jag och Skilla åker norrut.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Hoppträning Rindi / Skilla
Onsdag: Dressyträning för Minette och Mia - Dressyrträning med Skilla
Torsdag: Intrevallträning Ansmark
Fredag: Tävlingsförberedelser samt packning Vila
Lördag: URF 1m/ 1.10m
Söndag URF 1.10m
 
Känns konstigt att packa ihop och flytta norröver, även om det bara är en kortare period känns det helt klart läskigt. Att dessutom lämna bort sin häst och inte få snusa häst varje dag känns riktigt läskigt.
 
Jag vet däremot att Skilla kommer ha det kalasbra och jag kommer foksuera på att komma i form via gym och andra träningsformer tills vi kommer hemåt igen. Kommer även jobba på att övertala S att blogga under Skillas vistelse norröver. Så gästbloggande kan helt klart förekomma under tiden jag inte har Skilla. 
 
Blandade känslor, men är helt säkert på att det blir bra. Även om hjärtat värker.
 

Säsongs start på Umeå RF dressyr

Datum ~ 2013-03-04 | Tid ~ 18:01:05
Kommentarer (0) | Allmänt
Klockan ringde 05:30 för att hinna med allt inför helgens tävlingar. Hämtade upp Minette och Matilda som agerade hästskötare under denna tävling. Extremt tacksam över deras hjälp som gjorde denna tävlingsdag möjlig. Hämtade upp Skilla efter knoppning och stallsysslor och lastade D strax innan 08 för att styra mot Hippologum. Min älskade mor hjälpte till och körde hästarna då det var påbörjad storm ute och halka, tacka vet jag 4hjulsdrift!
 
Väl på plats anmäldes båda hästarna innan det var dags att värma Skilla för första klassen. Skilla kändes väldigt på och var extremt pigg och spänd över väder, plats och allt som hör dressyrtävlingar till. Lyckades lossa henne någorlunda på framridningen och fick en trevlig känsla trots att hon inte var riktigt avspänd. Väl inne på tävlingsbanan kickade nervositeten in ordentligt och hon blev riktigt spänd. En hel del missar och lite väl mycket tryck vilket ledde till laddade fattningar och några taktmissar i mellangångarterna. Fick även ett omslag och några andra missar i detta program, en bra känsla trots detta med tanke på hur hon haterat liknande situationer tidigare. Roligt att rida men inte riktigt prestation efter vad jag förväntat mig. Inga godkända resultat vilket kändes tråkigt då jag satsade på fina resultat.
 
Dino var andra start, stressade efter Skillas start och var på framridningen tok tidigt. Fick hoppa av och vänta i stallgången då 1h värmning ej är nöjdvändigt och ger ingenting på denna herre. D skötte sig fint och kändes rätt trevlig, något öppen i formen och inte riktigt framme som jag önskar. Löste det på ett ok sätt och satsade på att rida framåt genom hela programmet. En del missar även här vilket drog lite i poängen men en bättre runda än Skillas. Godkända resultat här och strax över 61%.
 
Lite käk innan det var dags för dagens LA:3 här var Dino först ut och efter lite överläggning med ägaren hittade vi en växel till och en bättre känsla på framridning. Riktigt trevlig och faktiskt lite pampig för att vara en valack med lugn uttryck och mindre motor. Väl inne på banan hade vi en bra inridning och en trevlig halt trots några steg bakåt i halten. Soppan tog slut efter första diagonalen och efter det var det verkligen bara rida för att jag var värd och hittade ingen bjudning alls då orken hos lilla D var slut. Försökte göra det bästa av situationen trots detta, en felridning drog vi tyvärr på oss samt en okorrigerad felaktig fattning. Känslan var inte på topp men åskådarna tyckte det var en fin ritt som ändå skulle resultera i godkända resultat - vilket så ej var fallet. Glad över vår insats trots att den var långt ifrån vad vi kan. Men finns inte orken - faller poängen.
 
Skilla var sist ut, hittade en något bättre avspändhet på framridningen och var lite malling över min häst på framridningen. Trots detta något övertaggad häst hittade vi en fantastisk känsla just innan vi skulle in på banan galopperandes runt staketet. Denna tappade vi tyvärr rätt fort och trycket övergick i för mycket show och för lite lydnad. Trevlig känsla trots att hon var spänd, laddade ur i flertalet moment och detta gav oss en hård käftsmäll. Många fina ord från läktaren och bra kommentarer om min instats. Tyvärr gick vi inte alls hem hos domaren och har härmed ridit på vårt sämsta resulat någonsin i en LA.
 
Surt och motivationsdipp utan dess like. Hade åtminstone varit glad om vi fått fina kommentarer men "positiv häst" räknas inte i min värld. Dåliga poäng och tråkiga kommenterer trots en glad ryttare på en glad häst. 
 
Att aldrig få visa vad vi faktiskt kan på träning kändes riktigt tråkigt. Hade högre föväntningar på mig själv och hoppades att visa hästarna på ett bättre sätt än jag klarade av. En rätt stor käftsmäll då jag trodde bättre om mig själv och att jag kunde visa båda på ett bra sätt, vilket inte var fallet för helgen.
 
Bara bita i det sura äpplet och inse att jag och Skilla måste träna mer på att tävla innan vi kan prestera på tävlingsplats. Gällande Dino är det endast att hitta en bättre grundkondis på mig själv och orka rida honom bättre och längre, samt att han bygger upp en bättre kondition för att hålla ihop sig själv en längre stund.
 
Börjar i botten med säsongen och hoppas vi hinner klättra till toppen utan att motivationen flyger ut genom fönstret och vägrar återkomma. Tackar för all hjälp och möjligheten att tävla finaste D. 

Summering av föregående vecka

Datum ~ 2013-03-04 | Tid ~ 17:34:54
Kommentarer (0) | Allmänt
Sedan sista uppdateringen har vi hunnit med en hel del så här kommen en summering av förra veckans pass.
 
Lyckades låna företagsbilen under torsdagen och åkte in till anläggningen för att motionera Skilla. Fick med mig min nyfunna hästskötare Hanna som sällskap. Red D först som kändes riktigt trevlig och vi hade ett bra pass. Mycket bättre än det två tidigare passen och kände mig motiverad inför helgens tävlingar. Omställningen Skilla till D är rätt stor och har inte riktigt hittat rätt ridning och ork för att hålla ihop honom ett helt pass. Nöjer mig gärna med "lagom" rätt fort där han käns mjuk och trevlig och fin i munnen. Fick lite pepp och press från en klubbkamrat som gjorde att jag fick till ett bra avslut på passet. Sjukt jobbigt att rida honom så ihop och framme men då är han faktiskt riktigt, riktigt fint. Mjölksyra i baksida lår och rumpa kickar in ordentligt. Fy mig med dålig ork i dessa musklergrupper.
 
Skilla joggade jag mest runt i ridhuset och lät henne rulla på en hel del i galoppen. Avslutade passet med att rida igenom programmet i hoppsadeln. Inte så graciöst men hon kändes fin och väldigt framme.
 
Under fredagen fick jag med mig min mamma till ridhuset och där fortsatte vi vår trim. Fick kasta om en hel del i schemat då hela ridhuset var bokat och vi fick snabbrida för att hinna innan ridskolan. Hann i denna paus även lastträna D vilket gick väldigt bra. Skilla kändes fin och framme, red ca 30min och hade ett riktigt bra pass. Hon är så himla rolig att rida sådana dagar! Putsade och ställde iordning allt inför tävlingen packade och flätade även Skilla för att spara tiden på lördagsmorgonen.
 
Lägger ut ett eget inlägg om helgens tävlingar och de 4 starterna som vi utförde under lördagen.
 
Under sönden hade jag fantastisk tur att Minette motionerade Skilla. Dem joggade och Skilla hade skött sig bra och känts fin vilket kändes väldigt roligt att höra. Bästa Minette la även ut en bild på min finaste stjärna, oj vad hjärtat växer!