"Det är sport vi håller på med, inte transport"

Datum ~ 2014-04-03 | Tid ~ 22:34:16
Kommentarer (0) | Allmänt
Blev så lycklig när en vän länkade artikeln med Henrik Ankarcrona under kvällen. Henrik pratar mycket om hästens  utbildning, vad som måste fungera och när saker och ting som så lätt som grunder fungerar kan man göra nästa vad som helst.
 
I artikeln som finns publicerad på Hippson pratar han om de tre "S'en". Start, stopp, sväng. Hästen måste kunna dessa tre innan man går vidare i utnildningen. Under en clinic som Henrik höll i Halmstad pratar han mycket om hur han utbildar, tränar och hur man lägger upp ett träningspass.
 
De första styckerna i artikeln låter det nästan som att Henrik och T.Hammar är samma människa. Just dessa saker pratar Tomas mycket om. Som rubriken för detta inlägg lyder "det är sport vi håller på med, inte transport" nämnde Tomas ett flertalet gånger under förra fredagens träning.

Mycket läsvärd artikel, och jag är så nöjd att jag hört detta så nyligt som för 7 dagar sedan, och får läsa det ii text idag. Än en gång blir jag mer övertygad om att T är helt rätt för mig som tränare och utbildare. Allt som nämns gällande skolbänken har T matat i mitt huvud redan sedan ponnytiden. Redan då sa han " jag är din lärare, du är hästens". I andra ord säger Henrik samma sak,
 
För att inte bli långrandig måste jag kortfattat nämnde delen där Henrik pratar om att hästen ska hoppa på muskelkraft och inte fart. Just i den fasen är jag och S. Vi har gått på fart, och klarat oss hittils. Men nu måste vi hitta en helt annan avspändhet, ro och låta sprången ta tid och alla muskler arbeta korrekt.
 
Morgondagens träning känns för långt bort, har så mycket jag vill träna på och se, känna och klämma på mina nya insikter och kunskap!
 
Artikeln om detta hittar ni här

Saker och ting faller på plats

Datum ~ 2014-04-03 | Tid ~ 22:25:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Sedan träningen förra veckan så har vi hunnit med en del saker.
 
Medryttaren red ut på söndagen, joggade och red på banan. Lät som dem hade ett bra pass trots att fröken rödtott hängde lite i högertygeln.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Dressytrim som avslutades med ett par låga språng på uteridbanan. Mycket träningsvärk fortfarande, kändes ostabil bytte galopp, korsgalopp och var "sladdig" men jämt fint stöd i handen. Jobbade med uppvärmningen från fredagens träning.
Onsdag: Vila
Torsdag: Tömkörning med hjälp, rakriktning och att hamna på ett spår låg fokus på. Stora framsteg och en mycket nöjd häst. Utrustningen fick sig även en massa kärlek.
Fredag: Hoppträning för Eva B på schemat
Lördag: Medryttare trimmar
Söndag: Medryttare trimmar
 
 
Inför nästa vecka är planen att hinna trimma lite på banan, hoppträna ett pass inför årets första tävling. Lossa. mjukgöra och även se till att få ett par bra pass i skogen.
 
Känns som att vi äntligen är på rätt spår och ser ljuset framför oss! Transportsträckan sköter vi från backen! Mer om det i nästa inlägg!