Varningsklockan ringer

Datum ~ 2009-11-27 | Tid ~ 14:07:11
Kommentarer (5) | Allmänt
Som hästägare och hästmänniska ringer min klocka när en oansvarig och opassande person berättar om ett nytt hästköp. Personen i fråga har verkligen ingen hand om hästar, missköter dem otroligt och har dessutom ingen självinsikt eller någon närstående person till hands som sätter stopp för dumheterna. Kunskapen infinner sig inte heller i denna persons värld.

Vi kallar personen för X för att underlätta läsningen samt skrivningen. Personen x är säkerligen ingen ond människa med onda uppsåt utan snarare en person med okunskap och vild fantasi. Att x dessutom inte har någon i familjen eller umgängeskretsen eller tränare som visar misstycke underlättar heller inte problemet.

Det gör mig ont att veta att personen kanske hittar en ny häst, fortsätter med sina gamla eller börjar rida någons häst. Okunskapen som x besitter har redan satt sina spår i tidigare hästar. Felridning, hantering och träning har lett till obehagliga konsekvenser. Detta har jag själv sett och sanna mina ord, det är verkligen ingenting roligt.

Som hästmänniska, ska man varna och sätta stopp för detta för djurens skull eller måste man blunda och låta allt passera?
Kommentarer
Postat av: Hanna

Självklart ska man inte bara stå och se på när en häst blir illa skött, men kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att förhindra misskötseln...

2009-11-28 @ 08:40:40
URL: http://www.metrobloggen.se/hannaekback
Postat av: Hoppbloggen

Absolut. När en misskötsel eller lindrigare grad av vanvård tar vid krävs mycket bevis som kan vara svåra att få för att stoppa personen i fråga.

2009-11-28 @ 20:48:00
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag som vet/känner personen i fråga kan säga att det ni gör då isådanafall är otroligt fel. Vi känner personen från grund och botten och "X" är en hästmänniska som alltid sätter sina hästars välbefinnande i centrum.



Det är bara sådana som du som aldrig träffat personen/aldrig vart hemma och sätt hur hästarna har det som säger sådant? Hur kan ni då dra sådana slutsatser? Som du säger att ingen närstående är till hands, hur vet du det? Träffat personen hela släkt? Alla har vell någon till hands och du skriver ju även tränare inte finns till hands, dom borde ju verkligen märka om något ät fel? Varför gör dom då inte det om det nu är så att "X" "missköter sina hästar otroligt mycket", då borde vell även hästkunniga tränare regareat?



Det jag vill komma fram till är att dom som vet och sätt "X" hästar i verkligheten och känner "X" till 100% vet att detta börjar verkligen gå till överdrift och att ni inte heller verkar ha hjärtat att säga sådant i verkligheten öga för ÖGA!



Varför håller "du" på bara igenom nätet, snälla detta är olagligt och det finns en lag som säger att man inte få "hänga ut" personer och som den b.la också säger "Allt man får försvara sig med skall vara sanningen och skall kunna styrkas med diverse dokument.", jag skulle också vela se dom papperna? Finns en hel del inom lagen som säger att ni verkligen gott för långt med detta!!



Då jag som sagt känner personen i fråga och vet att hon/han har veterinärer och länsstyrelsen som kan INTYGA att det inte finns ett tecken på vanvård osv...

2009-12-01 @ 06:43:04
URL: http://www.Sisterhoood.blogspot.com
Postat av: Sandra

Tror jag vet vem du syftar på och ja, kan du göra något åt det - absolut.

2009-12-02 @ 21:13:47
URL: http://sandrasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Har du några förslag på åtgärder Sandra?

2009-12-02 @ 21:18:23
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback