Sammanfattning av veckan

Datum ~ 2010-12-16 | Tid ~ 00:18:17
Kommentarer (0) | Allmänt
Veckan har varit hetsig och tiden att uppdatera har verkligen inte funnits. Inflyttning i nya lägenheten och 11h jobb har helt klart fyllt mina vakna timmar. Självklart har jag hunnit med hästen också, men bloggen fick tyvärr lida.

Måndag: Red ut tillsammans med Emma och Hanna trots den stränga kylan. Blev en lättare tur med skritt och travjobb. Första turen utan gramanen på länge, vilket fungerade rätt okej. Skilla känns något spänd och motsträvig att böja igenom i högersidan, men släpper efter en stunds arbete. Trevlig mot slutet och loss i båda sidorna.

Tisdag: Hoppträning för Hanna, sista innan årsskiftet! Banträning stod på schemat inför helgens julklappshoppning. Skilla kändes lite tom i huvudet vilket resulterade i blandade småhopp och protester när högerskänkel användes och krävde något. Hoppade fram och hade ingen vidare känsla i anridningen vilket störde mig något, men jag lät övningen ha sin verkan och väntade ut henne. Red på mitt nya träns med nya bett och tyglar vilket var kul, ingen större skillnad men jag fick en bättre kontkat med de nya tyglarna vilket uppskattades från alla sidor.

Första rundan satt jag och höll hela banan, Skilla väntade kvar och backade av på alla linjer på ryttarens inrådan. Det var inget genomtänkt och planerat, men så red jag med facit i hand. Skilla skötte sitt, trots att jag inte riktigt skötte mitt. Allt detta är dock väldigt nyttigt. Efter att de andra hoppat var sin runda var det dags att höja och rida samma bana på tävlingshöjd. Plockade bort gramanen då den knappast kommer vara tillåten under helgen. Vågade rida mer och fick några riktigt trevliga språng när jag fick "wowkänsla". Fick ta igenom högerskänkeln då det uppstod problem ur sväng, men efteråt kändes det bra och Skilla rättade sig.

Sammanfattning: Hoppträningen kändes bra och några språng under träningen var verkligen wow-känsla som fick mig att drömma mig iväg ordentligt. Resterande träning var blandad, lite tjafs och oenigheter men överlag löste vi det mesta väldigt bra.

Onsdag: Red ut med sällskap av Emma och Hanna till fots. Tränade på att rida igenom henne i skritten, hitta bjudning och länga ut steget något. Fick även idag jobba med högersidan, men med lite övertalning släppte hon den och var väldigt mjuk och trevlig efter. Placering av bogarna var något som tog mycket tid av ridturen. Trevlig och samarbetsvillig efter lite övertalning. Skrittjobbet var nyttigt och gav trevliga resultat.

Imorgon (torsdag) blir det vila för Skilla. Planerar att rida igenom henne ordentligt på fredag inför helgens julklappshoppning.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback