Väntan är över

Datum ~ 2010-05-05 | Tid ~ 22:52:10
Kommentarer (8) | Allmänt
Äntligen har min ny sadel kommit!
Har fått hem en Henri de Rivel Fletcher för prov och förhoppningsvis köp. Har provridit i en likadan tidigare och gillade den skarpt. Den låg bra och ger utrymme för Skilla att bredda en bra bit till. Den klämmer ingenstans och flyttar sig inte trots att den är lite bred.

Red ut utan graman, första gången på många dagar nu. Hon började att vara spänd, trippig och riktigt okoncentrerad. Hoppade runt över vägen för minsta rörelse eller ljud. Efter en stunds jogg började hon slappna av, hittade en trevlig låg form med mycket tryck bakifrån. Något tung och lite väl låg stundtals, jobbade med att hitta en lite högre form, men avslappnad och rund. Hittade till det där perfekta läget under flera tillfällen på ridturen. Galoppjobbade henne lite, ökade minskade tempot samt samlingen. Riktigt trevlig och sammarbetsvillig när vi hittade varandra. Längst bort på turen öppnade sig himlen och det började hagla. Skilla hatar verkligen nederbörd och blev störd och tappade helt fokus efter det. Det glimmade till några gånger på hemvägen men inte alls samma som när vi först började ridturen. Hittade tillbaka till en trevlig arbetsform med alla ben på rätt plats och nöjde mig efter det.

Imorgon blir det hoppträning. Ska prova den nya sadeln, få ett utlåtande och därefter bestämma mig om den ska köpas in eller om den ska skickas tillbaka. Jag håller tummarna att den håller sig på plats även i hoppningen. Jag trivs bra med den, och Skilla verkar trivas med detta exemplar som är rak och jämn i stoppningen.

Kommentarer
Postat av: Linda

sv: Tack! Både för tipset och bilderna :')

2010-05-05 @ 23:35:16
URL: http://splach.blogg.se/
Postat av: jenny

Sv: jag trillade av för 2 veckor sedan så axeln hoppa ur led och bröt kulan som håller kvar armen. Få ej rida på 6 veckor och inte anstränga armen på lika länge. musklerna måste vila annars så drar dom ej ihop sig och så kan axeln ploppa ur igen. :( så tyvärr ingen risning och vågar inte heller jobba från marken då jag ej kan lyfta armen :(

2010-05-05 @ 23:38:02
URL: http://jbostrom.blogg.se/
Postat av: Sabina Zander

sv:Tack för tipset! Jo, det ska jag göra, men nu är det min syster som rider han mest, men vi ska snart byta ;)

2010-05-06 @ 06:21:16
URL: http://szander.blogg.se/
Postat av: Julia

Sv: Jaa, verkligen :)

2010-05-06 @ 06:39:33
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Hanna

Vad är det för bomvidd på sadeln?

Jag prövade ju en sån på Prisse men den var alldeles för smal och för lång, det var inte ens nån ide att provrida, -suck- jag vill åxå ha en hoppsadel ;)

2010-05-06 @ 07:45:30
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hoppbloggen

Linda; Berätta gärna hur det går, om tipset fungerade eller inte. Annars ska jag försöka klura ut någonting annat.



Jenny; OJ, det lät helt klart riktigt allvarligt. Om du har någon paddock med stängsel skulle du kunna jobba från marken "fritt". Jobba med trick, inkallning och annat! Prova sig fram om möjligheten finns. Då krävs inte två fungerande armar!



Sabina; Berätta hur det går. Fungerar det inte ska jag nog lyckas leta fram något annat som kanske hjälper dig. Perfekt att ni rider olika i perioder, nyttigt och ger en bra allsidig ridning.



Hanna;Det är en vid (32) Den passar verkligen riktigt bra. Behövde inte padda upp den som jag trodde att jag skulle behöva. Hon har rum att bredda, men den faller inte ner och ligger väldigt stilla. Ska diskutera lite mer kring den imorgon med Hanna vad hennes åsikt är. Själv är jag väldigt nöjd. Helt klart en stor omställning från min egen sadel! Men det som inte dödar, det härdar! Leta vidare så hittar du någon snart.

2010-05-07 @ 00:37:49
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: emily

kolla noga så att den är rakt sydd, sandra beställde en sån där från england splitterny och den var hur sned som helst.. väldigt oseriöst företag!

2010-05-07 @ 09:43:10
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Min är begagnad och besiktad av sadelmagasinet!

Rak och fin som tur var.

Vilken otur hon hade!

2010-05-07 @ 19:03:28
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback