Dressyrträning Erica S

Datum ~ 2011-02-10 | Tid ~ 23:09:33
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut till stallet, kopplade transporten och började packa utrustningen inför dagens dressyrträning. Anna dyker upp och ska också ner på anläggningen för att träna. Efter lite övervägande backar jag bilen, struntar i transporten och slår till följe med Anna ner. Skilla fick på så sett en bra uppvärmning och en lång stund att varva ner på hemväg.

Träningen började med en övning för att lossa bogarna. Bananöppna på diagonalen, liten volt efter avslutad linje. Detta passade mig och Skilla väldigt bra. Hon kom loss fint i sidorna och följde mina hjälper bra. En övning som Skilla trivdes väldigt bra i. Bra stöd och en rund låg form framkallade denna övning.

Andra övningen var en utmaning för både mig och Skilla. Här låg fokus på att flytta bakdelen. Övningen började i vänster varv på den högre långsidan. Hästarna skulle gå utåtsällda, skänkelviknning undan höger skänkel i trav, övergång till skritt där tvärningen skulle bibehållas. Därefter, fram i trav igen, bibehålld ställning och tvärning.

När övningen började flyta på så las även en volt till efter sista skänkelvikningen. De andra ekipagen jobbade med volten i galopp. Detta var för avancerat för mig och Skilla så vi höll oss till trav. Allt kom väldigt fort vilket stressade Skilla något. Men till skillnade från tidigare så blev hon bara spänd, funderade men utförde det som krävdes efter förutsättningarna. Att hon har börjat tänka, försöka och rätta sig är otroligt bra tecken. Inga protester varken när det blev för svårt eller när hon inte förstod.

Som sista övning sattes det mer erfarna ekipagen på prov, även jag och Skilla men med lägre krav.  Övningen började på diagonalen. Trav in, avbrott för att sedan göra en bakdelsväning ett helt varv, fortsätta på diagonalen för att sista steget i bakdelsvändningen skulle vara första steget fram i trav. Vid bokstaven X dirigera om för att göra en skänkelvikning ut till hörnet. En centrerad volt i hörnet, hörnpassering för att sedan göra en volt vid boktsaven C. Övningen avslutades med att rida snett igenom (på diagonalen) i en mellantrav.

Övningen anpassades efter kunskaper och jag och Skilla gjorde alla rörelser och övergångar med minsta möjliga krav. Hitta trampet i bakdelsvändningen och att hon förflyttar framdelen runt bakdelen.

Fick otroligt mycket hjälp och korrigering av mina brister i ridningen. Att lyckas sitta kvar på insidan i rörelserna för att stödja upp och hjälpa Skilla med balansen. Tempot takten och känslan av tomhet fick sin förklaring och sin lösning vilket kändes väldigt bra.

En nyttig träning som fick mig och Skilla att hitta tillbaka till våra styrkor och belysa våra brister. Känslan att få hjälp och lösa problemen var välbehövlig. Härifrån växer motiavtionen att hitta en dressyrsadel som passar och börja träna på allvar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback