Helguppdatering

Datum ~ 2011-02-13 | Tid ~ 16:59:29
Kommentarer (0) | Allmänt
Här kommer en kort uppdatering om vad som har hänt det senaste dagarna! Ursäktar den dåliga uppdateringen. Har bråkat med blogg.se om att lägga upp en film, men fortfarande inte lyckats.

Fredag: Åkte ut till åsen just efter lunch och mötte upp Julia för att rida ut på en härlig uteritt i det fina vädret. Väl i stallet så fick vi även med oss Dessan och Bavaria. Hästarna njöt av det fina vädret. Skilla var väldigt taggad och lätt från backen. Alla skolor ovan mark praktiserades under detta pass. Mot slutet var hon riktigt trevlig. I traven hittade hon ett bra sug i handen och låg på trevlig bitvis.

Lördag: Även denna dag blev det en längre uteritt tillsammans med sällskap av Johanna och Chan samt Felicia och Bugzi. Red till Ansmark och tillbaka och var ute ca 60minuter. Trevligt sällskap och skönt väder på en härlig tur. Även denna dag var Skilla väldigt lätt från backen och busade rätt mycket, mot slutet var hon jätte fin, samlad och koncentrerad. Laddad inför morgondagen (dagens) klubbhoppning.

Lördagkvälllen spenderades i trevlig sällskap på Ridsportsgalan! Där vann vår klubb 3 av 5 nomineringar. Kommer detaljer kring detta lite senare!

Söndag: Började dagen starkt med att försova mig. Tur att medåkare i transporten (Johanna) var hjälpsam och gjorde klart min häst och hjälpte mig att packa. Väl på plats byggdes resterande bit av banan och därefter var det funktionärsuppgifter som skulle göras.

Framridningen till första klassen blev väldigt lång då en paus las in och ekipagen innan drog ut på tiden, plus lite missräkning från min sida. Lång framridning i all ära, men i kyla var det väldigt otrevligt.

Skilla skötte sig bra på framhoppningen i första klassen. Väl inne på banan var hon väldigt spänd och nervös. Efter en dålig start på banan rättade hon sig och vi tog oss runt godkänt. 4fel men känslan fanns inte riktigt på plats. Klassen kändes låg och lite väl lätt, tror att Skilla kände att fokus inte krävdes och presterade därför efter nivå på banan och höjden.

Inför andra klassen undvek jag att rida fram länge. Fick promenadhjälp av pappa för att hålla Skilla varm. Framhoppningen gick väldigt bra, Skilla skötte sig och taxerade in fint.

På banan var flytet bättre i denna klass, lite högt tempo och mycket nerver men ridbar och OK. Tyvärr hittade vi inte varandra hundra ut och fick korrigera lite och tappade de bra sprången. Men en felfri grund och omhoppning gick vi med rosett hem!

Nöjd över dagen och ser fram emot det resterande träningarna innan det är dags att tävla på Umeå RF. Förhoppningsvis släpper nerverna innan första tävlingen. Lite mer träning och mer fokus så oroar jag mig inte alls.

Jobbar vidare med att publicera filmen som ligger och väntar.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback