Dressyrhelg med bottennapp

Datum ~ 2011-07-03 | Tid ~ 21:30:39
Kommentarer (0) | Allmänt

Här kommer en samanfattnning med helgens dressyrtävlingar på Umeå RF. Ska hädanefter bli duktig och blogga och berätta om våran färd genom Svergie, hästarna Johanna provrider och lägga upp bilder och annat roligt!

 

Fredag: Åkte ut till stallet förberedde all utrustning och knoppade Skilla innan det var dags att börja rulla mot URF. Skilla vart lugn och ovanligt avpsänd under förberedelserna, knoppar och vitabenlindor på plats var planen att ta domarna med storm.

 

Lastade ur och begav mig mot framridning i godanhåg med torsdagens dressyrpass i färskt minne. Den känslan var obeskrivbar och oj vilken ridbarhet min hästar har. Flashig och stadig och otroligt lydig och arbetsvillig var något jag njöt av i fulla drag under torsdagen. Väl på framridningen var Skilla grinig, backade, stegrade och bråkade en hel del innan hon skärpte sig och började sköta sig.

 

Formen var väldigt lång låg, hon kröp bakom lod och kom aldrig riktigt fram till handen. Bitvis trevlig och skötte sig, framridningen blev kort och inte alls som jag planerat. Tränade på det vi gjorde under torsdagen men hann inte rida igenom programdelar eller programmet som jag hade tänkt.

 

Väl på banan så var hon bakom hand, inte avspänd och väldigt kort i halsen.  Fick ingen känsla och endast 3moment var nära OK resterande var mer eller mindre katastrof. Att rida dressyr på tävling när ingenting fungerar, inget av det som var bra på träningen kom fram, tabbar som vanligtvis inte existerar var gigantiska och en inställning hos hästen som var helt ny gjorde mig arg, ledsen och frustrerad. Man är två om saken och båda ska göra sitt yttersta.

 

Diskuterade detta med Jennifer och vi la upp en plan B för lördagen om hon var på liknande humör och med samma inställning. Att rida utom tävlan och ha hjälp utifrån, se till att Skilla presterar max och ta felridningar och liknande om så behövdes. Det gick aldrig så långt tack och lov.

 

Lördag: Red fram med en ny inställning - nolltollerans. Så fort Skilla tramsade och gjorde fel, red jag tillbaka och gjorde om. Efter ett tag släppte hon och blev bättre, fortfarande lite låg i formen men med en framåtbjudning som började finnas bitvis.

 

Väl på banan skötte hon sig rätt bra, jag fegade och nöp henne i alla halter, fick en hastig fattning som ledde till fel galopp och lite småstrul här och var, dock den typ av strul som finns på träning också. En bättre känsla, en häst som var med och fokuserad på mig och helt klart bättre resultat.

 

Båda dagarna har jag inga poäng att tala om, att gå ut med dessa resultat på papper känns lite tråkigt då vi kan så otroligt mycket bättre. Men nu har vi gjort bort två dåliga långbanerundor och ska hädanefter rida betydligt mycket bättre.

 

Skilla står nu på vila och ska bara få vara häst tills jag återkommer till Umeå och då bara mysa några dagar innan hon smygs igång igen. En välförtjänt vila då våren innehållit väldigt mycket intryck och framstegen har varit stora!

 

Följande dagar blir det läsning om Johannas provridning, lite planer för hösten och massvis med insperation!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback