Oro

Datum ~ 2011-07-30 | Tid ~ 16:36:44
Kommentarer (0) | Hoppning

Åkte ut kring 7:30 för att hämta transport knoppa och göra Skilla redo för en efterlängtad helg i Vindeln. För en gångs skull lyckades jag få till riktigt snygga knoppar och var riktigt laddad vid avfärd.

 

Väl på plats startanmälde jag mig, såg första klassens avslut för att sedan göra iordning Skilla inför dagens 1.00m klass. Schabraken låg kvar i stallet så ett svart schabrak fick agera nödlösning, vilket kändes lite tråkigt men så kan det vara!

 

Red fram en stund i ridhuset, Skilla kändes positiv men lite stel efter torsdagens dressyrpass (läs något ojämn). Värmde upp i båda varv i galopp där jag hittade en bättre jämnhet och fick till några trevliga byten. Väl på framhoppningen hoppade hon trevligt och med tränarens inrådan nöjde vi oss efter endast 4 språng. Detta fick jag igen på banan vill jag lova. Skilla var inte alls med och hade inget tryck eller inverkan som jag kunnat önska.

 

Hinder 1 & 2 lyckades vi rätt bra med, medan hinder nr 3 var katastrof. Ett stopp för at sedan cykla stillastående över detta som vi krashade mitt i, efter lite balansproblem kunde jag rida vidare mot hinder nr 4 som var helt OK. Hinder nr 5 - katastrof missförstånd. Halvhalten kom för sent och inga ben som mötte upp vilket ledde till en parkering. Därefter hoppade vi 5,6,7,8 helt okej. Fick rida mycket och trycka av henne för att få någon reaktion, men sprången var okej. 13fel slutade denna runda på.

 

Liten klump i magen och ett orosmoln, tänk om hon är ofräsh snurrade i huvudet. Plockade av sakerna för att gå till veterinärbesikningen där det gick väldigt fort att intyga att så var fallet. Strykning resterande helg, ingen svullnad eller värme och ingen reaktion vid böjprov.

 

Fick meddelande om att den vita valacken har varit på henne ordentligt under fredagen och hoppas att det endast är betäckningsskador som gjort henne ofräsh och inget allvarligare. Vila till måndag för att sedan longeras och kontakta veterinär vid behov. Känner mig modfälld och väldigt ledsen, uppdaterar när jag har något vettigt att skriva.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback