Högbrunst

Datum ~ 2011-03-23 | Tid ~ 00:06:40
Kommentarer (2) | Hoppning

Åkte ut till anläggningen och hade kvällens lektioner. Tur att man är duktig på att improvisera ibland. Sista lektionen gav stora resultat på ponnyerna trots att en del av eleverna var väldigt skeptiska. Med lite träning hoppas jag att dem köper konceptet med en hög buren hand och korrekta hjälper från rätt utgångsläge!

 

Hämtade upp hästarna från Åsen för att ladda inför kvällens hoppträning. Vattenmattan fanns på plats och sockerbitar utplacerade under oxrarna. Linjer och bågar fanns representerade på träningen.


Skilla var väldigt spänd och tittig, ofokuserad och svårkontrollerad. Redan under framridningen började hon fjanta för sockerbitarna samt vattenmattan. Skänkeln accepterades inte alls och hon kröp ihop så fort jag la an ett tryck.

 

För första gången någonsin tjurade Skilla ihop totalt. Hon accepterade inte en korrigering och i högsta synnerlighet inte skänkeln. Detta visade sig främst när det var dags för vattenmattan som var palcerad på medlelinjen ur sväng.

 

När hon tjurat klart på denna och vattenmattan var hinder två på S-bågen var det absolut inga problem alls. Hon hoppade väl och bra över detta hinder när fasonerna var över. Skilla var bitvis väldigt het och låg på ordentligt under stora delar av träningen. Denna känsla är ovan och lite svårhanterad än, men jag älskar känslan av spänst, tryck och power i varje språng.

 

Bra språng träningen igenom och Skilla hoppade mycket väl träningen igenom, bättre balans och taxering överlag. Väldigt angenämt! Däremot svårläst bitvis då hon slog över från tjurig och motsträvig till väldigt välvillig och positiv på en sekund.

 

Försöker publicera ut övningen så fort det ges tid, ska även sätta mig ner och göra klart förra veckans övning. Tidsbrist är helt klart en stor faktor i min vardag!

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Förklara gärna konceptet med en hög buren hand och korrekta hjälper från rätt utgångsläge lite mer!

2011-03-23 @ 12:00:57
URL: http://grannoxdiva.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Linda: Konceptet som jag försöker sälja in hos eleverna är en god sits, med rätt inverkan.



Eleverna får rida med en hög hand så att vinklarna faller på plats och armbågarna vilar längst sidorna på kroppen, men behåller vinkeln i armbågen. Med denna handställning rätar eleverna på sig, kommer i rätt position med överlivet och bäckenet på rätt plats. Dem blir även tvungen att räta ut handlederna och korta upp tyglarna.



Under denna övning fick dem fokusera på handpositionen samt att foten är korrekt placerad i stigbygeln. Hälen sänkt men avspänd.



Konceptet bygger på att dem ska inverka med sitsen på rätt sätt. Den höga handen ger hästarna en möjlighet att hitta sin egen balans och därefter kan eleverna utföra korrekta hjälper. En låg hand stör oftast hästens balans och då får eleven / ryttaren kämpa onödigt mycket innan övningen är möjlig.



Blev du klokare?

2011-03-23 @ 22:06:05
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback