Saknad följsamhet

Datum ~ 2012-07-21 | Tid ~ 12:23:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Har haft problem att uppdatera de senaste dagarna men ska göra ett nytt försök så ni har koll på vad som händer.
 
Skilla har vilat sedan måndag då skorna glappat och jag inte vågat riskera att hon sliter sönder hov väggen. Bokade in en hovslagartid i slutet av veckan som jag tyvärr missade på grund av katastrofal migrän. Min bästa hovslagare hade en lucka under fredagen så nu är Skilla skodd och vi kan komma igång med träningen på allvar igen.
 
Motionerade stoet under onsdagen på banan. Hon skötte sig väldigt bra och har helt klart börjat komma till en bra ridbarhet och blivit balanserad och stadig. Övergångarna kräver helt klart massvis med träning och upprepningar innan dessa sitter. Galopperade under passet och stoet har tagit väldigt stora kliv och galopperade på ett mycket bra sätt under passet. Formen finns och är stadig på böjt spår, kommer jobba vidare med detta för att hitta den även på rakt spår. Fokus framöver kommer ligga på att forma runt inner skänkel samt att hitta en ridbarhet i ytterligare en gångart. 
 
Ridningen under torsdagen fick helt ställas in då det vräkte ner under hela dagen. Vi städade på gården och resultatet vart helt klart ett lyft för det allmänna intrycket. Mycket prydligt och bra sysselsättning en regnig dag även om det resulterade i sjöblöta tjejer.
 
Under fredagen fick Skilla nya skor och stoet motionerade på banan. J hade ridit stoet på fm för att befästa framåtbjudningen och acceptansen av innerskänkel och följsamheten i sidorna. I början av passet var stoet väldigt upprört och protesterade ordentligt. Då tidigare pass varit väldigt smärtfria var det dags att börja ställa krav, provocera fram en konflikt för att sedan lösa den och komma vidare. Stoets största problem ligger i skritten där hon inte alls känner sig trygg och finner ro. Jobbade med detta för att sedan jogga, jobba mycket med övergångar och hitta ett flyt i dessa. När konflikten var ur världen visade stoet trevliga kvalitéer i skritten och övergångarna var riktigt bra. Stadiga och följsamma vilket vi aldrig lyckats med tidigare. Avslutade passet genom att sitta av, sitta upp och skrittjobba en kort stund till för att befästa den goda skritten.
 
Skilla motionerades på banan, rastad kanske är lämpligare ord då hon var väldigt laddad och full av energi. Hittade ingen följsamhet i sidorna och kom aldrig till något riktigt genomsläpp under passet. Framåtbjudningen var bra, rakriktningen lika så men följsamheten kom aldrig till sin rätt under passet. Jobbar vidare med att lossa högersidan under nästa pass, rastad blev hon och förhoppningsvis klokare till nästa tillfälle. Nya tag nästa pass!
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback