Skilla + vatten = sant

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 09:12:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Tisdag; Åkte ut strax innan lunch för att börja dagen med motionering av stoet på banan. Stoet hade som uppdrag att trava cavaletti och hoppa sitt första hinder i en paddock. Värmde upp och och satt stoet på prov genom att trava 10m volter. Första gången stoet lyckats trava dessa på ett lämpligt sätt utan att falla isär eller vingla extremt mycket. Stoet lyckades trava bommarna på ett lämpligt sätt efter att ha studerat dessa en mycket kort stund i skritt. Jobbade därefter med att trava cavalettibommarna, fatta galopp på långsidan, avbrott på kortsidan för att lägga en volt och därefter fortsätta med cavalettin. Då stoet skött sig så bra under hela perioden och under vår bekantskap kändes det lämpligt att höja kraven för att ta oss vidare. Denna typ av chock gällande moment tar stoet på ett mycket bra sätt och anpassar sig väldigt fort. Avslutade passet med att hoppa ett lågt räcke i båda varven. Frambenen har stoet hundra koll på och bjuder trevligt på hinder. Med mer träning ska vi nog lyckas hoppa på ett bra sätt!
 
Efter stoet var motionerat var det dags att motionera 17åriga Z. Jennifer hade beslutat att ponnyn ville hoppa och så blev det. Joggade fram och hade en uppgift - sätt ponnyn på bakdelen och galoppera fort. Hittade ett bra tempo och fick göra mitt yttersta för att hålla Z från hindren under uppvärmningen, kändes som att sitta på en misil. När ponnyn var varm fick vi hoppa några mindre räcken för att sedan bygga ihop det hela till en kortare bana. Detta flöt på väldigt bra och ponnyn var väldigt duktig, klok och väldigt påverkningsbar. Som avslutning skulle vi hoppa banan på en något högre höjd för att dokumentera ritten. Efter första hindret fick jag mig en redig åktur och fick tugga lite grus pga en busig ponny. Vi hoppade hindret fint, sen tog vi en gemensam flygtur i luften vilket resulterade i två ladningar, den ena med stödhjulen utfällda (ponnyn) och piloten utan fallskärm (ryttaren). Återhämtade mig fort och avslutade passet med att hoppa banan felfritt på ett bra sätt. Lärdom av detta pass - mjuka ej i handen på en busig ponny.
 
Som avslutning av dagen och på hästryggen tog vi oss en lång skrittur, Skilla, jag och Jennifer på den 6åriga Z. Ett väldigt skiftande väder bjöd moder natur oss på men vi skrittade i gott mod till Stöcksjö för att bada med hästarna. Skilla älskade vattnet lika myvket som sist, svätte, la sig och bubblade en hel del. Lilla Z höll sig till bubblandet och plaskandet. Tog mig aldrig tillräckligt långt ut för att simma men vi njöt av vattnet och motståndet som det bjöd på. Mycket trevlig tur och en enormt nöjd Skilla skrittade senare hemmåt igen! Härligt avslut av motionering av häst tre i ett fantastiskt sällskap!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback