Förberedelser samt tävlingsdag 1 URF

Datum ~ 2012-06-07 | Tid ~ 17:43:08
Kommentarer (0) | Hoppning

Fredag: Åkte ut till Stöcksjö för att förbereda inför helgens tävlingar. Packade utrustning och ställde iordning allt för en lyckad tävlingshelg. Hjälpte Tova på ridbanan med Thorano som skulle hoppa lite inför helgens ponnytävlingar. Tova red riktigt bra och Thorano såg riktigt trevlig ut. Bra motivationskick inför deras starter! Från Åsen vidare till Skravelsjö där jag höll träningar för 3åringen och hennes ryttarinna. Stora framsteg sedan förra träningen. Denna träning fokuserade vi på följsamhet och för ponnyn att acceptera bettet och inverkan. Endast skritt och travjobb tills dess att dem pratar samma språk. Roligt att se att ponnyn tänker rätt och att dem jobbar åt samma håll. Blir nog riktigt bra med mera träning och väldigt koncekvent ridning. Roligt när det går frammåt!

 

Lördag: Åkte ut till URF i god tid för att möta upp Sofie som agerade hästskötare och sällskap under denna tävlingsdag. Klasserna som skulle ridas denna dag var 1.00m samt 1.10m.

 

Framridning / Framhoppning: Skilla kändes trevlig, väldigt okomplicerad och lättsam. Lite tillbaka men lyssnade bra på hjälperna och jobbade på trevligt. Väl inne på framhoppningen var det svårt att komma till ridning och behålla tryck. Underlaget var väldigt djupt och många hästar i rörelse. Hittade ingen toppkänsla och valde att nöja mig när Skilla gjorde sitt jobb trots dåliga förutsättningarna. Inga toppensprång eller känsla men nöjde mig trots detta.

 

Banan: Väl inne på banan blev Skilla lite tjurig och tappade allt sug på hinder, ett bra tempo och vi höll rytmen men inget tryck gick få fram. Skilla var superlydig och alla förhållningar tog hon extremt väl vilket gjorde det svårt att rida in ett tryck i handen. Valde att rida på frammåt och ta alla lägen frammåt för att inte få allt för stora missförstånd. Banan flöt på bra trots allt, såg inga avstånd alls men vi lyckades genomföra ritten ändå.

 

Sammanfattning: Trots att känslan var dålig och ryttarinsatsen långt ifrån bra löste vi situationen på ett ok sätt. Såg inga avstånd alls och den enda känslan jag fick var att jag red som jag stulit hästen. Hetsigt och väldigt slarvigt. Ritten slutade ändå på 0/0 och en okej tid. Detta räckte till en 6:e plats och vi fick rida ärevarvet. Mitt i ärevarvet vaknade min häst och hittade egen bjudning! Nöjd trots allt även om jag önskar att det varit en prydlig ritt med ett samspel mellan ryttare och häst.

 

Skilla fick äta och dricka i transporten innan det var dags att gå banan och därefter rida fram för 1.10m.

 

Framridning / Framhoppning: Red fram något kortare då Skilla redan gått en klass. Framåtbjudningen existerade i denna klass och Skilla kändes mer avspänd i denna klass. Framhoppningen var under all kritik och jag valde att hoppa endast 3språng på lägre höjd för att spara både på Skilla och då underlaget gjorde det omöjligt att urätta något på plats. Fick ett riktigt kamikaze språng på framhoppningen då vi var oklara om vart vi skulle hoppa av, även detta klarade Skilla ut på ett fantastiskt sätt. Språnget efter var bra, första språnget med känsla!

 

Banan: Ett tryck hade nu tillkommit från förra ritten och Skilla kändes mindre grinig och positiv till arbetet som skulle utföras. Såg inga avstånd alls i denna klass vilket leder till flertalet missförstånd. 8 fel i denna klass, sista linjen innan omhoppningen - endast ryttarmissar.

 

Sammanfattning: Utgångsläget till denna klass var mångfalt bättre än första klassen. När jag inte ser några avstånd och blir osäker uppstår problem. Sist jag hoppade på banan tillsammans med mamma hade jag sådant tryck att jag blir chockad när inget händer från hästens sida. För att bryta isär min ridning och förklara läget som blir är att jag tar min sista halvhalt, mjuknar och blir därefter passiv. I efterhand vet jag att allt som krävs i det läget är att hålla om med skänkeln för att rida fram ett tryck. Är nöjd med denna klass trots att det kändes surt att jag inte kommer till ridning och hjälper Skilla. Obehagskänslan att rida hinder efter hinder utan att hitta tryck och flyt var extrem. Skilla gjorde dock sitt jobb och jag kan inte annat än vara tacksam över att hon mognat och tar sin uppgift på allvar. Kluven efter denna klass.

 

Åkte förbi SURF efter stallet var klart för att kolla att ponnytävlingarna flöt på. Duktiga SURFekipage presenterade klubben fint i det högre klasserna. Bra arrangerad tävling och gott humör trots regnoväder!

 

 

Efter en snabbvisit på hemma anläggningen åkte jag ut till C för att förbereda dressyrtrim. Väl nere, blöta men nöjda i ridhuset trimmade vi dressyr ca 30min. Jobbade med att lösgöra och hitta en rund galopp i ett högre tempo varvat med öppnor och slutor för att lossa något i vänstersidan. C kändes positiv och glad när vi väl var överens om vad som skulle kännas och visas. Kollade även av att skolor, skänkelvikningar och att bakdelsvändningarna satt på plats. Roligt att motivationsboosta och se att mina kunksaper fortfarande är färska och att alla rörelser sitter i ryggraden. Bra ridkänsla och trevlig ponny! Bild från skritten hemåt kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback