Vännäs dag 2

Datum ~ 2012-05-23 | Tid ~ 14:54:55
Kommentarer (0) | Hoppning

Här skulle inlägget om bangången publiceras. Misslyckades självklart med detta och det känns lönlöst att publicera det så här i efterhand.

 

Bangång: Denna bana var tekniskt svår på flera ställen, bruta linjer, bågar och kort anridning till många hinder. En utmaning helt klart! Ingenting kändes dock omöjligt med tanke på lördagens resultat och hjälteinsats från Skilla.

 

Framridning/framhoppning: Missbedömde tiden till denna klass och var sen till framridningen och hann inte värma ordentligt innan det var dags att gå in på framhoppningen. Valde i detta läge att värma som vanligt och hoppa fram mindre. Skilla kändes trevlig och skötte sig fint under värmningen och framhoppningen. Bra känsla med lagomt tryck i handen och trevliga språng.

 

Banan: Skilla börjar galoppen med att sparka och blev tjurig helt utan förvarning. Valde att lägga en volt innan starten för att hitta något typ av galopp innan första hindret. Fram till hinder nummer två kommer den andra sparken då Skilla fortfarande var missnöjd. Försökte reda ut situationen på bästa sätt och hitta någon typ av frammåtläge. Att prata om tryck och spänst kändes bortblåst men att lösa situationen var ett måste. In i kombinationen ur sväng hade vi behövt just detta, tryck. Redde ut banan på bästa sätt på en något trött Skilla. Vi fick sammarbeta oss igenom denna bana men löste det på ett representabelt sätt.

 

Sammanfattning: Skilla levererade några riktigt trevliga språng i denna klass. Trött och lite grinig men gjorde ändå ett bra jobb trots allt. Sammarbetade fint i denna klass och det kändes lätt trots att hon var beige. Känns otroligt skönt att höjden är det minsta problemet i dagsläget och att jag hittade ridning med tanke på den dåliga ryttarinsatsen under lördagen. Bra helg!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback