Du har rätt att ha roligt

Datum ~ 2013-10-01 | Tid ~ 17:10:31
Kommentarer (3) | Allmänt
Hade ett mycket givande samtal under gårdagen med någon som faktiskt känner Skilla väl. Vi diskuterade för och nackdelar och även hur jobbigt det är att bära prestigrocken. Den har jag burit länge, den är för stor, den är för tung och ja - duger gör jag aldrig i mina egna ögon. Så den lägger vi på hyllan tills jag kan bära den med lätta steg.
 
Någon som fastnade för mig var "du har rätt att ha roligt" med din häst ! Jag vet att jag inte är proffsryttare, drömmer dagligen om att bli, men tills dess. Tills det faktiskt är på allvar och på sådan hög nivå, ska det faktiskt få vara roligt. Jag vet att jag resonerar så när det kommer till min hund, så det är kanske dags att göra det med min häst. Allt innan elitnivå vilket motsvarar svårklass i hästvärlden är träning. Träning på att tävla, och träning ska vara roligt, lärorikt och man får göra fel!
 
Så. Idag åkte jag ut till stallet och borstade på min fantastiska tävlinghäst... Eller lermonster skulle man helt klart säga efter dagsskicket. Länge, jag njöt av "häst känslan" och verkligen tänkte på det positiva med att jag har just henne. Jag har precis börjat lyssna på ett program som heter "pepp app" och ja, jag ska bli hjärntvättad av denna och mantra den tills jag verkligen tror på det som sägs. Från en rutten start på dagen till att nu känna "NU KÖR VI".
 
Red en sväng på lite hårdare underlag och joggade fram Skilla, inga krav utan verkligen bara njöt av stunden. S kändes lite loj och lite disträ i framjogget. Begav mig därefter mot det öppna fältet där vi tränade på att ha roligt. Jag satt och pep som ett litet barn "TJOHOOO" när vi galopperade runt på ängen. Skilla fattade vinken och ökade takten snällt. Kanske är det inbillning eller kanske är det sant, men jag tror att hon tyckte det var lika roligt som jag att bara busa. Sträcka ut och bara fräsa. Tur nog hade jag med mig gramanen för att kunna få stopp när det var slut på buset och dags att skritta (läs takta) hemåt.
 
Ett väldigt kravlöst, oprestigfullt pass. Men det var mysigt, och vi hade roligt! Så jag lyckades nå mitt mål och faktiskt hålla mig till planen och släppa alla krav. 1-0 till mig !
Kommentarer
Postat av: Madeleine (medryttaren)

BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA <3 <3

Svar: Ett steg åt rätt håll om inte annat! Vägen är lång, men vi ska ha roligt hela vägen :) <3
hoppbloggen.blogg.se

2013-10-01 @ 17:42:34
Postat av: Anna

Bra Evve! Det ska ju vara roligt. Jag vet precis hur det känns när man vill så mycket och inget går. Och det är så lätt att komma in i ett negativt tänk där allt bara blir värre. Så mental träning och massa positivt tänkande. Ha kul, då kommer hon också ha det :) Och alla börjar någonstans. Man vaknar inte en dag och är proffs. Utan det är en lång väg med mycket slit, träning och massa tävling för att ta sig dit. Och sen så har även eliten inte alltid bra starter med alla sina hästar....... Så det är inte bara nollor för dom heller!

Svar: Det ska vara roligt, men som du mycket väl vet - är det långt ifrån roligt alltid. Men jag måste hitta tillbaka till att det är roligt att tävla. Förra året när allt gick skit så hade jag känslan av att "jag kommer svimma" innan jag gick in på banan. SÅ ska det inte kännas, senaste starterna har inte varit lika brutala men hyperventilering och hjärtat i halsgropen har varit på besök och dem är faktiskt inte välkomna. Adrenalinpump och känslan av "TJOHOO eller, nu kör vi" är snarare välkomna gäster. Hon är min spegelbild, när jag har kul och har mina delar på plats så presterar hon alltid kalas. Så den mentala biten är det högsta hinder vi har klättrat över men vi ska på andra sidan! Nä visst, bästa vän, ventil och jag vet vad du menar. Måste säga att det var skönt att se en välkänd ryttare i samma klass som mig med 8fel - det visar bara att dem också är mänskliga!
hoppbloggen.blogg.se

2013-10-01 @ 21:15:33
URL: http://dressyranna.blogg.se
Postat av: Matilda

Så himlarns viktigt att komma ihåg den där rubriken evelina! Det känns som att varenda blogg man tittar in på och varenda facebookstatus från hästägare handlar om att prestera eller tävla. Visserligen kan det ibalnd talas om ''hitta känsla och flyt'' men det är i förbifarten och i en ton som snarare implicerar att hästen lyder prickfritt utan lust att bråka. Inte gjädje att arbeta och sammarbeta med ryttaren. Mer glädje i vardagen! Allt handlar inte om att prestera. Säg den toppryttare som inte talar i intevjuer om hästen som en kamrat med arbetsvilja och LUST? När försvann ''stallet som ventil'' och att komma bort från ''prestationssammhället''? Blev n lång kommentar det här, och en smula rörig. Men glöm för guds skull inte den där rubriken, vare sig på tävlingar eller i vardagen. Det kommer du att komma längre än de flesta på. :) Heja!

Svar: JA! Jag vet så väl att den är viktig, men jag behövde höra den igen. SOM en käftsmäll kom den dock. HAR jag roligt, ÄR det roligt att tävla ? Svaret på dem frågorna har varit nej, så först och främst måste dem svaren bli ett stort JA. Då tror jag ärligt talat att resultaten, rosetterna och placeringarna kommer rulla in i världens fart! Det är den, känslan och flytet - den måste vi hitta tillbaka till och vara ett team i alla motgångar vi stöter på. Sitter och suger på ett citat för att sätta pricken över i'et som slutkommentar (tar det i nästa inlägg) för att inte skriva en hel novell! TACK !
hoppbloggen.blogg.se

2013-10-01 @ 23:11:24
URL: http://chokladhallon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback