Programridning delux

Datum ~ 2013-09-12 | Tid ~ 17:30:27
Kommentarer (1) | Dressyr
Trotsade vädergudarna och red ett pass på banan trots den extrema hettan. Redan när jag tog ut Skilla från hagen var hon svettig. Detta år kommer bli det första som jag måste klippa i September pga för mycket päls och fortfarande för mycket värme.
 
Tog gårdagens lärdom i akt och red med sporrar och det tredelade bettet som är tilltänkt för helgens tävling. Skilla kändes lite loj pga värmen men fin och rund i formen. Fick trevlig beröm i framridningen trots att vi precis börjat jogga fram att hon såg positiv och trevlig ut. Vi stötte på problem med halterna samt ryggningarna efter gårdagens värdelösa sådana. Behöll lugnet och var nogrann med att inte bli för hastig i mina hjälper. Till slut, skam den som ger sig fick vi igenom dem. Innan detta så hade vi ridit samtliga moment i programmet men valde att ta igenom detta moment då det var riktigt dåligt. Red vidare i programmet och stötte på mindre problem med den förvända i vänster varv. Här genar Skilla extremt mycket och blir för böjd utåt, när jag rätatde ut bröt hon av. Jobbade igenom detta och fick ett ok resultat. När samtliga moment var ok tog vi en kortare paus för att sedan rida igenom programmet från början till slut.
 
Mitt största problem är mina tyglar, insåg idag att jag rider med helt ojämna tyglar och blir därför fast i högertygeln som blir den kortare. Jobbade extremt mycket med detta för att Skilla ska få en möjlighet att faktiskt bli rak och inte vajja på medellinjen samt kunna flyta på bra i mellangångarterna. Jobbade även med precisionen att utföra momenten på bestämda platser. Tyvärr har vi inga bokstäver på ridbanan och måtten är lite tokiga men försökte göra det bästa av det hela och välja ut olika stolpar i staketet och utföra vissa saker exakt vid dessa.
 
Nöjd med passet Skilla kändes väldigt trevlig i avjoggningen, loss och mjuk i båda sidorna samt lyhörd trots det nyfunna tunga stödet. Hoppas på att kunna presentera henne väl på lördagens start och att vi kan visa upp en utveckling sedan förra tävlingen i början av året. Jag måste däremot skärpa mig och rida bra, jag rider allt för ofta väldigt mediokert och det går inte för sig om man har mål att tillhöra toppen. Skärpning och fokus!
 
På lördag kommer jag starta: 9:56
Kommentarer
Postat av: Anonym

Skoj! Lycka till :)

Svar: Tack!
hoppbloggen.blogg.se

2013-09-12 @ 20:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback