Skolorna ovan mark

Datum ~ 2009-12-09 | Tid ~ 00:33:23
Kommentarer (1) | Allmänt
Stallet blev tidigare idag än vad kroppen och själen egentligen orkade. Men ibland måste man göra en insats för verkligheten. För att hinna allting krävde det att man var i stallet kring 11-tiden och därefter fortsatte dagen.

Planerade turen till ridhuset som skulle vara ett nödvändigt ont blev omplanerat. Emelie kom med förslaget att vi skulle kolla en ridväg närmare skogen och hoppas att ishalkan hade släppt och marken var någorlunda mjuk. Om inte annat, var det ridhuset som lockade för att motionera och låta hästarna göra av med lite överskottsenergi.

Då vägen som Emelie haft i åtanke hade tinat och var sviktande och lagomt mjuk kunde vi rida hästarna där. Trava och röra på dem för att släppa den värsta överskottsenergin. Bavaria hopptränades i söndags och reds i ridhuset i lördag och därav gått lite hårdare än Skilla. Skilla reds i ridhuset på torsdagen och fick då jobba igenom. Helgen har bestått av vila och skrittpass då underlaget inte tillåtit någonting annat. Rakan som vi red på tillät även galopperande vilket var mer än välbehövligt för morgondagen. Min häst galopperade mindre på marken än hon utförde skolorna ovan mark. Hästen var laddad till max och hade överskottsenergi ut i öronspetsarna. Till slut fick vi OK fason på busigheterna och förhoppningsvis kommer träningen att lyckas med Godkänt resultat. - Återstår självklart att se.

Snabba ryck till anläggningen och där blev det planering av kvällens teorilektioner samt privatträning. Den tilltänkta övningen för träningen gick tyvärr inte att utföra utan det blev att lägga om planerna. Övningen gav otroliga resultat och både häst och ryttare skötte sig otroligt bra. Blev chockad över lugnet och harmonin hästen utvisade vilket gav mig hopp om en otroligt ljus framtid för henne på tävlingsbanorna. Visst finns det mycket att bygga på men hon har otroliga kvaliteer.

Teorilektionerna bestod allt från hästens beteende till ryttarens sits, inverkan, beröm bestraffning samt avstånd och variation innom hoppningen. Tror att lektionerna blev intressanta och förhoppningsvis kommer barnen ihåg något av detta. I allt prat blev det även massor med fika som eleverna tagit med. Mums!

Morgondagen kommer spenderas i stallet hålla lektioner sen träning på kvällen. Kommer tyvärr inte kunna blogga eller uppdera under dagen utan hur allting gått samt resultatet av träningen får ni veta sent imorgon kväll. - Önska mig lycka till
Kommentarer
Postat av: Sandras Riddagbok

Vore intessant om du delade med dig mer utförligt vad som sas under teorilektionen! :) Särskilt vad du talade om när det handlade om bestraffning.

2009-12-09 @ 15:01:52
URL: http://sandrasriddagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback