Avlastning

Datum ~ 2009-11-15 | Tid ~ 13:56:20
Kommentarer (2) | Allmänt
Hade kväll i stallet igår. För att vara första gången gick det riktigt bra, jag hoppas att jag inte missade någonting?!
Men jag gick igenom att i huvudet så det borde inte vara några problem. Alltid nervöst första gången sådär.

Älskade hjärtat såg så fundersam ut att hon inte fick komma ut igår heller. Det gjorde till och med lite ont i hjärtat.
Vila torsdag,fredag,lördag och att lägga till nu med tanken på kroppen, söndag.
Verkligen inte som jag hade planerat, men vem planerar att vara med i en älgolycka?

Stallet fick mamma ta idag, har sagt ifrån mig allting som är tungt och ansträngande, blir att kolla upp den stackars ryggen och nacken ikväll (läs akuten) för att utesluta det värsta, samt få skiten dokumenterad.

Nya tag imorgon är min plan, rida och vara som vanligt, hur det går med den saken återstår att se. Hästen måste motioneras och röra på sig. Blir nog att bita ihop och inte känna efter allt för mycket.

Lektioner ikväll, blir mycket byten lappar och ny information om grupperna efter jul, inte alltid så roligt men förhoppningsvis blir det nog riktigt bra. Känns dock lite konstigt att ta den diskussionen när man bara är vikarie. Smällar man får ta helt enkelt. Dem litar nog på mig åtminstone så pass mycket att det inte blir katastrof!

Sitter och skissar på hoppövningen för kvällen, de tre sista grupperna ska hoppa idag så en bana håller på att ta form i mitt huvud. Första gruppen är en nybörjargrupp och dem ska få fortsätta träna på bommar och den lätta sitsen!

Återkommer om akutbesöket senare, om det fanns något roligt att berätta (förmodligen inte) om inte annat ska jag försöka uppdatera med mer hästinlägg här snarast. Är kroppen OK så ska veckan se ut följande.

Måndag: Uteritt
Tisdag: Banan
Onsdag: Longering jobb från marken
Torsdag: Uteritt
Fredag: Ridhus ev. markarbete
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Planeringen är preliminär men något liknanade borde den se ut och utföras!
Kommentarer
Postat av: emmy

Men Evve, det bästa med att ha unghäst är ju just det - om dom får en 4dagarsvila mitt i så skadar det liksom aldrig! Det är ju bäbisar, och dom behöver nästn lika mycket vila som träning för att gå framåt! Jag menar, kika på Ella... Hon har gått upp typ 100 kilo och ingen kunde tro att det är samma häst, just för att jag gett henne tid! Vissa perioder rider jag tre gånger i veckan :)

2009-11-16 @ 08:02:23
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Ja det är väl kanske det. Har inte riktigt kommit in i det tänket. Har faktiskt lite skuldkänslor när hon har vilat 2 dagar på en vecka och det ska jag hålla som standard! Sen är det ju svårare att motstå att rida när det går riktigt bra och är roligt :)

2009-11-16 @ 21:24:10
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback