Lekfull och nyfiken

Datum ~ 2009-11-17 | Tid ~ 22:48:44
Kommentarer (0) | Allmänt
Planerna för stallet gick riktigt bra och vi höll tidsmallen trots allt. Stort plus till Emelie som faktiskt kunde vara snabb, inte illa inte illa. Tog hand om Johannas häst Chan idag, fixade mat och mockade då vi bytlånar ibland och hon hjälper mig med stallsyslorna.

Ridturen gick bra i duggregn, blöta vägar och lite rusk. Hästarna fick intervalltränas någorlunda, Bavvan om inte annat. Min häst har inte fattat det här med en myra på ryggen som försöker samla galoppen, ÄN. Men det tar sig sakta med säkert. Idag var det inga luftsprång mer än över vattenpölarna. Glatt förvånad över att hon inte reagerade mer än hon gjorde. I traven traskade hon igenom dem men i galoppen blev det lite skutt! Skrattar bara åt hennes lekfullhet och främst nyfikenhet. Så länge det bara är bus och kommer i lagom mängd är det helt okej. Är det något annat uppskattas detta självklart inte. En glad och nöjd häst skrittade senare hem mot stallet med något lugnare steg än när turen påbörjades. Förhoppningsvis ger 2-3dagar av full ridning en möjlighet till att hon sköter sig i ridhus och kanske går sitta ihop någon stund. Skulle vara skönt, och om allt tillåter kanske möjligheten finns att prova trava över lite bommar, eller hoppa ett litet skutt. Perfekt är om jag hinner rida in mig på henne under morgondagen i galoppen lite till.

Veckans planering (några ändringar)
Måndag: Uteritt
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Ridhus
Fredag: Vila
Lördag: Skritt
Söndag: Vila

Fredagen och lördagen byter eventuellt plats. Beror på hur hårt det blir i ridhuset, om hon vill skrittas dagen efter eller om hon vill vila helt återstår att se.

Kameran kom med till stallet idag men hann tyvärr inte ta några bilder. Nytt försök imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback