Långt skrittpass

Datum ~ 2009-10-29 | Tid ~ 22:28:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Passet idag blev inte alls som planerat, men resultatet väldigt tacksamt. Planen var att rida ut medan det fortfarande var ljust ute, men det mörknade tidigare än jag trott. Planen var att skritt och travjobba på banan men det hade fryst på ordetnligt så mina planer fick ändras. Blev ett långt skrittpass längt byvägen istället vilket var väldigt nyttigt för henne. Hyffsad trafik och en del annorlunda saker mötte vi längst vägen, dock med strålande resultat. Stannade och fick oss lite värme på SURF för att senare rida tillbaka. Skrittpasset blev ca 60min långt medel intensitet. Arbetade henne under korta stunder för att senare njuta lite av "åkturen". Tränade på halter, ställning och sidförande vilket fungerade väldigt bra.

Imorgon blir det något liknanade om banan inte har tinat upp. Dock inte lika långt men hästen ska få komma ut och jag ska få jobba lite.

För att vara unghäst och ny i sin omgivning är jag stum av förvåning. Hon sköter sig klockrent och anpassar sig efter situationen direkt. Trygg och stabil men med mycket energi och otålighet, precis i min smak. Pigg och vaken men absolut inte tittig eller skvättig vilket underlättar vidareutbildning och framtid som tävlingshäst.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback