Hemkomsten till Sverige blir ett startskott för hästlivet

Datum ~ 2009-09-26 | Tid ~ 03:29:54
Kommentarer (0) | Allmänt
Uppdateringar från Costa Rica

Inväntar fortfarande svar från några privatägare med intressanta hästar. Tydligen är dessa människor inga som låten mejlen kollas dagligen. Till min besvikelse. Som jag nämnde igår har jag kontaktat ett försäljningsstall i Skåne med gott rykte och riktiga kvalité hästar. Inget svar därifrån än, inväntar det inom närmsta dagarna. Förmodligen vill dem ha telefonkontakt, och då återkommer jag när jag kommer till Sverige. All information går lättast via telefon, sen tidigare erfarenheter. Men vad gör man när hästabstinensen tar över när jag är på andra sidan världen, jo man mejlar i hopp om att dem svarar. Försäljningsstallet har jag fått rekomenderat av vänner med god erfarenhet och framgång. Kvalitéhästar innebär ofta, skyhöga priser. Men förhoppningsvis har dem någonting som passar mig, i utbildningsnivå och plånbok.

Kontakten med min tränare skedde för några dagar sedan. Han skulle besöka ett stort försäljningsstall nere i Skåne där ägaren själv tävlad på hög nivå. Även där, ligger priset oftast väldigt högt. Men han skulle höra sig för, och se vad han kunde göra. Han har otroligt bra koll på vad jag är för ryttare, och vad jag söker för häst. Han bad mig även kontakta honom så fort jag landar i Sverige, oavsett om han hittar något intressant där, eller om man måste leta vidare.

Har tidigare haft kontakt med en välkänd importör av Tyska hästar i början av mitt storhästletande. Då var budgeten betydligt lägre, och valmöjligheterna väldigt få. Tyska hästar är ju tyvärr kända för att vara undernärda, men otroligt fina i psyke och bra potential. Dem har precis fått in massor av nya hästar 4-6år. Jennifer som jag nämnt tidigare, min ängel i hästvärlden hittade en fräck 4åring som kan bli av intresse. Jag väljer dock att inte kontakta detta försäljningsstall förens jag sätter fötterna på svensk mark.

Oavsett vem eller vilka jag köper min häst av i slutändan är saken klar. Så fort jag sätter mina fötter på svensk mark börjar mitt letande ta fart. Innan hösten tar sin fulla kraft och vintern kommer till vårt vackra lilla land ska min stjärna vara funnen och förhoppningsvis hemkommen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback