Utmärkt uppförande

Datum ~ 2010-04-22 | Tid ~ 22:49:28
Kommentarer (7) | Allmänt
Som få av er kanske visste så fick jag ut hovslagaren till Skilla idag. Tidigare har hon varit lite problematisk i skoningen sen en incident i början av hennes vistelse i Norrland. Idag skötte hon sig fläckfritt och vilade tillochmed under tiden som L-E skodde. Otroligt skönt att hon skötte sig så bra. Tyvärr har han inte möjlighet att sko henne framöver så jakten på en ny hovslagare kommer att börja inom några veckor. Fick möjlighet att prata med Camilla under dagen och hoppas att hon tar sig an henne framöver. Har inte hört annat än gott om henne och så länge Skilla sköter sig ska det inte vara några problem.

Red ut tillsammans med Hanna och Wella en snabbis innan kvällens hoppmöte. Skilla skötte sig riktigt bra och jag lossade lite på spänningarna i vänstersidan. Skilla var trevlig och höll sig i skinnet under hela ridturen, lättare joggingpass utan större krav.

Imorgon blir det vila för att intervallträna under lördagen. Provade en sadel igår, funderar vilken storlek jag ska våga mig på. Det lutar mot en vidare som hon kan växa i och inte en som passar i nuläget då hon förhoppningsvis breddar ut mer under sommaren.

Hoppmötet gick bra, beslutet är taget att uppdatera hinderparken och lite planer för Div II laget är tagna. Än så länge är vi för orutinerade och gröna för att ens tänka tanken att rida lag, även för Div III. Till nästa år ska vi åtminstone skaffat oss mer rutin och hur det ser ut för lag och liknanade återstår att se. Dessutom är Skilla för ung för att deltaga. Hade däremot suttit fint att rida laget som YR men har tyvärr ingen häst att låna. Men vem vet, det kanske dyker upp någon.
Kommentarer
Postat av: N

Sv: Va tråkigt, har ni ingen bana alls? ;(

2010-04-23 @ 07:46:41
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Okej då förstår jag! Hon var väldigt fin :)

2010-04-23 @ 09:32:21
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: emily

camilla tog ner ella två storlekar, dvs trångskodde henne så hon inte gick framåt ens, och klarade inte av att sko hennes alla fyra hovar samma gång, utan fick dela upp det på två. hon är så liten att iaf ella bara slängde runt med henne.

2010-04-23 @ 09:54:44
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Sara Jansson

sv; Ja precis det är ju bra om dom är koncentrerade. Haha ja det är ju lättare att bara galoppera rakt fram i stället!



Ja det var lite konstigt och lite smått irriterande.. Jag kommer nog bara använda dom på tävling, kanske på träning också. Men hemma har jag en massa "hemmaskydd" somdet är bättre att jag sliter på :)

2010-04-23 @ 14:04:52
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

N; Nej här uppe har vi ingen terrängbana alls som är godkänd för tävling. Det finns en "träningsbana" på URF som man kan hoppa lite på. Men ingenting avancerat alls. "Hemmabygge" tyvärr.



Linnea; Hon var verkligen helt otrolig! En sådan häst borde alla få rida någon gång i livet!



Emily; Skilla uppför sig väldigt bra så det ska nog inte vara något problem med att kasta runt henne. Har inte bokat in mig men har henne i åtanke. Tyvärr ska Lars-Erik sluta sko helt så därav mitt bittra byte. Har funderat kring några andra namn också. Jag vet Skillas storlek så där kommer man inte kunna minska av någonting.



Sara; Absolut. Springa från det jobbiga är nog ett av det vanligaste sätten hästar "löser problem". Fast hellre det än att dem parkerar.



Tänkte också lite så. Har inte beställt mina Veredus skydd än men jag tänkte endast använda dem på tävling eller större träningar.



Önskar att det fanns fler märken att välja på för unghästar!

2010-04-23 @ 22:27:58
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Anna

Skönt att skoningen gick fint, det är inte det roligaste problemet man kan ha:/ När vi fick hem unghästen här hemma fick vi höra att de var tvungna att ha veterinär närvarande vid skoning för att ge honom lugnande, som tur är har det aldrig varit några större problem här med vår hovslagare men nog undrar man vad som måste ha legat till grund!

2010-05-01 @ 01:50:26
URL: http://annastohm.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Anna; Det är verkligen inte roligt när hästarna är problematiska i skoningen. Det tar mycket tid, energi och kraft att rätta till ett sådant problem. Ibland är det en osäkerhet, en dålig "rädd" hovslagare eller bara okunnigt folk som lägger en sådan grund.



Jag önskar man tog tag i dessa problem innan hästen ska ridas in. Värka, banka och vänj hästen vid främmande människor som är och lyfter på benen tidigare så MÅSTE detta bli lättare när dem blir äldre om det är avdramatiserat redan i tidig ålder.

2010-05-01 @ 18:28:51
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback