Dressyrjobb

Datum ~ 2010-12-07 | Tid ~ 00:53:33
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut till stallet efter jobbet för att utföra kvällsfodring, skötsel av två hästar samt ridning av mitt eget odjur.

Möttes av underbara Anna som hjälpt till med det mesta, alla hästar fanns inne, Skilla och Baggan hade fått mockat  och maten fixad. Så det var endast fodring, sopning och promenaden ner till hagarna med maten som återstod, plus ridning då. Helt överlycklig över denna hjälp och dessutom sällskap när för motioneringen av hästen.

Tog ett lätt pass ner till SURF, skitt och lätt jogg för att jobba lös Skilla lätt i sidorna och hitta till en trevlig ridning. Väl nere på anläggningen fanns det gott om plats och jag jobbade med galopparbetet som jag fått i hemläxa. Skilla kändes trevlig och hade en bra form i alla gångarter. Inte hundra med på noterna, men rätt trevlig och utförde ett godkänt arbete under passet. Galoppen kändes avslappnad och lugn, trevlig i båda varven. Galoppfattningarna satt perfekt även i högervarvet vilket var väldigt uppskattat!

Jobbade lite med öppnor längst långsidorna i skritt innan det var dags att rida hemåt. Högeröppna, rätt upp, byt varv och samma sak åt andra hållet. Halt på medellinjen vid X med fokus stillhet och hitta ridning in i halten. Insåg rätt fort att halter är något vi måste jobba vidare på. Öppnan kändes väldigt bra, perfekt att rida upp mot spegeln för att hålla rätt på benen och att hon spårar rätt.

Lång och avspänd skrittur hemåt vilket hästarna njöt av i fulla drag. Nu är det bara någon vecka kvar sen kommer en välförtjänt vintervila!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback