Tårögd tränare

Datum ~ 2010-02-12 | Tid ~ 20:09:46
Kommentarer (8) | Allmänt
Dagens tömkörningpass blev väldigt kort men tror jag fick igenom det jag ville. Jobbade med att hitta stödet i yttertömmen och hitta en yttersida där hon känner sig trygg. Hann även med att relgera gångarterna lite grann, underlaget var lagomt bra så hon fick parera lite själv men OK för att använda alla gångarter. Fick till riktigt bra arbetsgalopp där hon jobbade igenom kroppen och därefter fina avbrott till en riktigt trevlig trav.

Acceptansen av bettet var lite bättre idag trots att hon strular lite. Blir nog att rida igenom henne ordentligt på banan på måndag, jobba med ställning och sidoförflyttning sen se till att min sits är där den ska. Börjar bli lite irriterad att jag inte sitter som jag borde. Ska försöka bättra på mig till tisdagens träning som jag hoppas ska bli av. Tisdagarna är verkligen veckans höjdpunkt!

Träningen med Melody och Ines gick riktigt bra, början är alltid skakig men när det gått en stund är det en helt annan ryttare och häst. Vi har provat oss fram med lite olika metoder och är nu överrens om något som fungerar för både ryttare och häst vilket känns skönt. Jobbade med ställning och rakriktning avslutade med lite mellantrav och därefter galopperades hon i båda varven. Sista galoppen var så magisk att jag blev tårögd. Älskade Melody och Ines fattade ur perfekt ögonblick och hade världens flyt och harmoni, på tygeln och i en arbetsgalopp. För er som läst tidigare har ni kanske förstått att galoppen är Melodys svagaste gångart och därför har den varit springig eller studsig. Ines utbrast; VAD HÄNDE?! Så chockade var vi allihopa. Otroligt roligt.

Längtar tills nästa träning om framstegen ska fortsätta så här så är det inte långt innan vi har ett samansvetsat ekipage. Visst är det mycket kvar i styrka och den mentala biten men framstegen sen första träningen är enorma.
Kommentarer
Postat av: johanna

Härligt!

2010-02-12 @ 22:07:38
URL: http://johannasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Lamia - TÄVLING PÅ BLOGGEN

Har SURF också kläder från sjöhagen?

2010-02-12 @ 22:18:52
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Johanna; Det kändes verkligen super!



Lamia; Ja SURF kommer beställa från Sjöhagen



2010-02-12 @ 22:24:19
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: isabella

jaa, det blir kul :D

2010-02-12 @ 22:28:43
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: Karoline

Va roligt att hon gjorde en så bra galopp! Man blir så stolt över sina små skyddslingar :)

2010-02-13 @ 00:22:09
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Hoppbloggen

Isabella; Absolut!



Karoline; Det var helt magiskt. Från att vara en raket eller en studsboll till att bara arbeta lugnt och galoppera i ett normalt tempo! Helt underbart.

2010-02-13 @ 01:23:27
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Jenny - fotograferande hästtjej

Åh vad kul att det gick så bra! och med galoppen! alltid härligt när man blir positivt överraskad :D

2010-02-13 @ 09:42:46
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Jenny; Absolut, det är en ponny med mycket nerver och hon är verkligen en utmaning varje gång man rider. Ingen häst du kan rida igenom ena dagen och fortsätta på samma ställe du lämnade dagen innan. Man måste alltid börja om varje gång. Precis, positiva överraskningar är verkligen dem bästa!

2010-02-13 @ 14:42:51
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback