Underbart väder för morgonfodring

Datum ~ 2010-02-13 | Tid ~ 14:55:19
Kommentarer (5) | Allmänt
Då var det min tur att utföra morgonfodringen i stallet. Med vårt rullande schema har vi morgonfodring var 10onde helg vilket jag anser som väldigt lite och passar ganska bra i mitt schema. Perfekt väder, lite kallt men solen stod högt på himlen redan klockan 08.00 när jag infann mig i stallet.

Utfodrade alla hästar och därav var det dags att täcka på och släppa ut dem i hagen. En sådan här dag kändes det helt okej eftersom vädergudarna var på min sida. Men i spöregn eller snöstorm måste jag nog påstå att plocka ut tio hästar blir lite långsamt. Alla skötte sig väldigt bra, men om ärilgheten ska få en syl i vädret oroade jag mig när det var dags för Chan. För er som följt bloggen sedan tidigare var den han, olyckligtvis som slet min arm ur led just innan jul. Han var lite trippig men skötte sig OK och jag kunde pusta ut när han väl stod placerad i hagen.

Skilla har en välförtjänt vila idag och imorgon efter en hel vecka av ridning och tömkörningen under gårdagen. Tror det är viktigt att hon får stanna upp och reflektera över vad vi har tränat på, gjort och forsätta med sin växtperiod i fred. Pussade massor på henne i hagen innan jag skyndade mig hem.

Delade upp stallvisiten på två idag för att hinna träna emellan. Släppte ut hästarna och fixade fodret för Skilla och Chan därefter skyndade jag mig in vidare mot USM för att träna. Efter ett hårt stepmuskelpass var det tillbaka till stallet och göra klart det som inte hanns med, som mockning och silagesäckar för morgondagen.

Imorgon är det klubbtävling på anläggningen och jag tänkte åka förbi och kika på alla fina ekipage. Min underbara lilla Ida ska göra sin tävlingsdebut på sin ponny Munsboro Denny Boy och är väldigt nervös. Tänkte dyka upp och vara stöd för henne samt Tova som är lite mer erfaren. Dessutom är det några andra ponnysar / storhästar som är av intresse att hålla ögonen på. Blir att uppdatera mer om detta när tävlingen är avklarad.

- Hur ofta anordnar eran klubb tävlingar?
Kommentarer
Postat av: Warnmark -Vinn strumpor från Equiline -bloggen för dig & din häst

Sv; Ja det är verkligen underbart att ha plats till de flesta av sakerna iallafall :)

2010-02-13 @ 15:32:13
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Warnmark -Vinn strumpor från Equiline -bloggen för dig & din häst

Sv; Ja det var ingen höjdare, men vi tror att det är den skadan som är "starten" till allt. Tror att jag kan bli helt återställd, får bara tänka på att inte bli för kall och hålla musklerna varma vid ridningen samt gå på regelbundna besök hos sjukgymnasten :)

2010-02-13 @ 15:33:56
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Veronica

Svar: Ja, precis :) Just nu smörjer jag bara med Idominen, minst 2ggr/dag. Eftersom dom bara går i snön så behöver jag inte tvätta rent. Har inte smörjt med Idominen så länge, men det börjar redan bli bättre! :)

2010-02-13 @ 15:39:21
URL: http://veronicasroka.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Warnmark; Absolut! Jag har stora planer för sadelkammaren här jag bygger eget stall!



Nej precis, självklart kan det vara så. Sen har kroppen försökt ta hand om skadan själv, och så resulterar det i som det har varit i slutet. Kroppen är lite mysko ibland, men vad ska man göra mer än att försöka lyssna på den. Håller tummarna att du blir återställd och att du slipper ha ont!



Veronica; Min häst har mugg men inga skorpor alls så därav har jag inte börjat smörja. Kan för lite om mugg, men en stallkompis skulle hjälpa mig behandla detta.

2010-02-13 @ 18:22:24
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Annika

Hej!

Så roligt att läsa om er. Skilla är en jättefin häst. Visst får du ta filmen till din blogg som ligger på Youtube. Ha det så bra!

2010-02-13 @ 19:43:58
URL: http://ruvisson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback