Uteritt i det underbara vädret

Datum ~ 2010-02-10 | Tid ~ 23:26:12
Kommentarer (8) | Allmänt
Efter ett hårt pass på gymmet skyndade jag till stallet för att njuta av det underbara vädret. Det blev en uteritt i dressyrsadeln ensamma i det fina vädret. Joggade lite för att lossa på eventuella spänningar från gårdagens hoppträning. Jobbade med sidvärtsrörelser, ställning och accepterandet av hjälperna. Fungerade faktiskt riktigt bra. Lite små protester men ingenting stort eller jätte allvarligt. Ovanligtvis var hon väldigt tittig och blåste upp sig för småsaker. Mycket trafik ute och vi mötte massa konstigt men hon skött sig OK i dessa situationer. Känns som att det är åldern som spökar? Skönt att komma ut och jag hoppas Skilla kände samma!

Morgondagen står tom i planeringen. Överväger att antingen rida på banan eller tömköra, det beror lite på hur det känns när jag är där. Skulle vara skönt att rida och "göra rätt" även när jag inte har någon som ser mig.

Har fått hem en Morris and Noland sadel för utprovning vilket känns lite spännanade. Sadeln såg i första anblicken väldigt välskött och trevlig ut och vem vet. Kanske är det en passande sadel för mig och Skilla? Återstår att prova här under följande dagar. Tyvärr vet jag ingenting om Morris sadlarna och det återstår att se hur dem känns  i sitsen och stöden fram - spännande!


Väntar på svar från sadelmagasinet om mitt tilltänkta byte från min Frank Baines sadel mot en Wellington Elite. Skulle vara perfekt att byta rakt av och slippa skicka massa pengar över hela Sverige. Återstår att se vad dem svarar, ringer nog upp dem under morgondagen för att se vad dem säger om mitt förslag.
Kommentarer
Postat av: Mitt liv som hästnörd

Hoppas du hittar en sadel som passar, det kan verkligen vara en djungel med alla dessa sadlar.



sv: Kul att du gillade övningen, då blir det kanske fler såna tips :) Ja, det är faktiskt en av mina absoluta favoritövningar - fungerar både på unga och äldre, mer rutinerade hästar!

2010-02-10 @ 23:40:30
URL: http://casey.webblogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Det är verkligen en djungel. Fick som sagt massa märken och storlekar i tips av sadelmakaren när hon kollade Skilla förra veckan. Så förhoppningsvis hittar jag en sadel som passar henne som jag också trivs i. Har en som jag gillar och som ska passa, bara sadelmagasinet svarar.



Morris sadeln har jag som sagt ingen koll på, vem vet den kanske passar mig och hästen i tycke!



Övningar är alltid roligt att läsa och ta inspiration ifrån. Man får ju idétorka och då kan det vara bra med någon som delat med sig av sin.

2010-02-10 @ 23:44:26
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: mirjam

härligt att rida ut!

2010-02-11 @ 15:37:57
URL: http://ourwaytosuccess.blogg.se/
Postat av: sofia

vilket stall var de du menar att Mandat stod på? :)

2010-02-11 @ 17:38:16
URL: http://sofiaopatricia.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Mirjam; Det är faktiskt riktigt skönt. Sällskap är alltid trevligt men ibland är det avkopplande att vara ensam med hästen också! - Perfekt när solen lyser!



Sofia; Han stod som lektionshäst på SURF.

2010-02-11 @ 18:06:38
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: sofia

jajjamen! helt rätt, mandat stod på surf som lektions häst!

2010-02-11 @ 21:02:15
URL: http://sofiaopatricia.blogg.se/
Postat av: Frieda

Sadelmagasinet är lovely! =) Ska dit i vår och leta fram en skön hoppsadel! =)



Ja, man tycker faktiskt att de borde veta bättre än att trampa på sig själva... Men som du säger är han förmodligen okej till måndag igen!

2010-02-12 @ 10:08:23
URL: http://gaaaalet.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Sofia; Ja precis! Det blev inte allt för länge men han stod där med sin "bästa kompis" Polapir!



Frieda; Tycker tyvärr dem är väldigt långsamma på att svara på min förfrågan! Perfekt att du har möjlighet att åka dit, ta med dem som du behöver och sen kan åka tillbaka. Här uppe och dit ner blir det att skicka på frakt tyvärr.



Eller hur! Tyvärr är det djur som man inte riktigt kan styra över. Jag håller tummarna att det läker snyggt och att han är hältfri till måndag!

2010-02-12 @ 12:11:39
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback