De omtalade veredus skydden

Datum ~ 2010-01-19 | Tid ~ 00:08:02
Kommentarer (15) | Allmänt
Som ni säkerligen vet är veredus skydden väldigt populära hos tävlingsryttare på alla nivåer.
Jag har själv fallit för dessa både utseende och funktioner.

Men eftersom att jag har en unghäst får jag inte använda det vanligaste skydden bak som man vanligtvis väljer.
Dem håller inte för de nya bestämmelserna och väger för mycket för att få användas på unghästar. Vet dock att dessa är mycket bra och ekipagen som använder dessa är otroligt nöjda.

Veredus har tagit fram en modell anpassade för unghästar som uppfyller kraven och är därmed OK att använda på sin unghäst.

Eftersom Skilla har ett år som unghäst enligt reglerna, bör jag vänta och införskaffa mig det kompletta settet med skydd eller anpassa mig och köpa "unghäst skydden"?

Som det är just nu har Skilla svart utrustning så därför är det svart som är aktuellt för tillfället. Då hon växer och förändrar kroppen finns risken att vi slutar med brun utrustning. Skydden är i en dyrare prisklass och möjligheten att "byta upp sig" om ett år med samma utrustning är inte säkert för ekonomin som råder just nu.


Här är bilden på veredus skydd! Senskydden fram är Veredus Carbon Gel Front som enligt lite efterforskning INTE är godkända på tävling. Dem jag vill köpa är Veredus Olympic front men hittade ingen bild som visade den färgkombination jag söker. Det över bakskydden är Veredus Young Jump som är specialanpassade för unghästar. Skydden under är det mer vanliga bakbenskydden Veredus Olympic back.

Bör jag vänta tills hästen är klar och jag kan ha hela setet eller införskaffa mig unghäst skydden och hoppas att framtida utrustning är svart?

Kommentarer
Postat av: Carro

SV: Konstigt att du säger att jag har fel när det gäller att han bara behandlar hästar som har någon störning. Jag har själv pratat med Smör och han sa så själv, så jag anser inte att jag har fel när han själv sa så.

2010-01-19 @ 09:36:21
URL: http://carolinajohanssons.blogg.se/
Postat av: Emily

Jag skulle väntat ;) Det kan ju hända att man ångrar sig eller att det dyker upp något som är ännu bättre än det man vill ha :)

2010-01-19 @ 11:40:05
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Carro; Mycket märkligt då han tog på sig att behandla min ponny som tidigare inte hade någon skada. Sen har ju Belli faktiskt haft en oförklarig värme i sina ben. Det borde helt klart räcka för att han ska komma ut.



Emily; Som det känns just nu kommer jag vänta och köpa OK skydd till att börja med. Eskadron skydden som följde med ser verkligen slitna ut. Sen har jag en förkärlek till läderskydd också. Tyvärr får många hästar skav av dessa så jag är lite kluven.

2010-01-19 @ 13:15:42
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Carro

SV: Ja jag vet inte, så sa han när han var hemma hos oss i somras. Belli är inte varm i benen längre och det var inte oförklarligt, eftersom det inte var puls eller svullet så är det endast hästens egna naturliga fysiska reaktion (nånting) som veterinären sa till mig är helt ofarligt och väldigt vanligt, eftersom det inte satt kvar flera dagar i samma ben. Och sen är hon dessutom behandlad nu och värmen är borta så.. Inget tyder på att jag måste ta ut en massör för att det är fel på min häst. Jag vill bara skämma bort och mjuka upp henne lite, även för stimulansen då hon nu inte får göra speciellt mycket. Förstår du?

2010-01-19 @ 13:24:18
URL: http://carolinajohanssons.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Carro; Självklart förstår jag hur du resonerar. Men akupunktur är också "friskvård" för hästar samma som massage. Även om hästen inte har någora större problem så är akupunktur lösgörande och uppiggande för hästarna.

2010-01-19 @ 13:42:49
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Låter som en bra idé :) Jag hade tänkt göra likadant vad det gäller träns till min gubbe här hemma men jag har inte hittat något ok-träns så han har fått ha lilla hästens dressyrträns sålänge haha, planerar att köpa ett fint till honom på mässan i göteborg :)



Tack så mycket :)

2010-01-19 @ 16:28:00
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

Vilket dilemma! Det är lite svårt att avgöra när jag inte vet hur gammal hästen är, men om det bara är nåt år kvar hade jag nog väntat och sparat nåra slantar. Men den är typ 4 så hade jag nog köpt unghästskydden. Du kanske får en annan unghäst sen eller kan sälja dom lite billigare sen.. :)

2010-01-19 @ 19:18:02
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Carro

dom är ju sååå snygga:)

2010-01-22 @ 15:20:23
URL: http://benzie.blogg.se/
Postat av: IA

Svarta skydd kan man alltid ha oavsett färg på utrustningen :)

2010-01-22 @ 15:57:22
URL: http://missia.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Carro; Ja tyvärr är dem nästan olagligt snygga! Hittade ett par Protector skydd som kopierat designen och som man kommer undan betydligt billigare med. Förmodligen inte samma kvalité men säkerligen lika bra som andra "medelpris skydd". (Men med looken!)



IA; Det var en ny åsikt?! - Jag personligen tycker, samma färg på skydden som du har på sadel och träns!



2010-01-22 @ 17:26:46
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Emily; Ja det är svårt att hitta fina träns som passar med resterande utrustningen. Jag har inte bestämt mig men kommer beställa hem så fort jag hittat sadel. Förhoppningsvis blir det en svart dressyrsadel men eftersom jag inte är hundra måste jag avvakta.



Sara; Skilla är född 2004a alltså 6år i år. Sista året som unghäst om man följer det vanliga kriterierna. Så nästa år är väl tanken att kunna rida avd A om hon sköter sig som hon ska. Det känns lite onödigt att köpa "unghästskydden" men samtidigt så är det ingen nackdel att ha dem senare? Spara slantar är alltid ett måste.

2010-01-22 @ 18:34:00
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Frida

Anledningen till att de vanliga bakskydden inte är godkända är inte att de väger för mycket då jag vägde mina egna Carbon Gel och fick det till 195 g, alltså precis under gränsen. Det dem föll på var innermåttet som var 17 cm (får max vara 15cm) och att där var resår i knäppningen :)

2010-01-22 @ 19:57:16
URL: http://fridaelmlundare.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Se där se där, visste faktiskt inte att det var så. Enligt dem jag pratat med var det vikten skydden föll på, men det låter mer logiskt som du skriver. Gissar att dem vanliga bakskydden går under "teknikskydd" när det gäller unghästar då dem är längre? Rätta mig om jag har fel, kul med någon som kollat upp hur det faktiskt är!

2010-01-22 @ 20:17:46
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Frida

Anledningen till att jag kollade upp det är att min ena är snart 3 år och jag undrade om jag kunde använda mina Carbon Gel till honom också vilket jag tyvärr inte kunde så det blir väl till att köpa Young Jump senare :)

2010-01-22 @ 20:33:53
URL: http://fridaelmlundare.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Precis! Oftast är det lättast att ha "rätt information" om man har en anledning att kolla upp det. Tråkigt att det är så och att dem inte upplyser om det bättre. Trivs du med Veredus skydden annars?



Lillbäbisen vill nog ha dem tillåtna skydden!

2010-01-22 @ 21:15:54
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback