Dressyrträning för Ann Hammarlund

Datum ~ 2010-01-24 | Tid ~ 18:46:36
Kommentarer (11) | Allmänt
Träningen började som planerat 14.15 och innan det hade jag skrittat fram samt travat lite smått för att släppa på de värsta spänningarna. För ovanligthetens skull var Skilla väldigt spänd och okoncentrerad för att höra till vanligheten.

När träningen kom igång jobbade vi mycket med att spåra, hitta takten samt stödet i bettet. Jag fick mycket hjälp och beröm under träningens gång och Skilla skötte sig riktigt bra. Det finns mycket att jobba med men en bra häst för framtiden trodde Ann. Vi jobbade mycket med att hitta enkla spår som hon skulle följa med alla ben samt inte släppa ut bogarna eller dansa iväg med rumpan. Väldigt svåra övningar för en vanligtvis rörlig och sladdig häst. Lite skänkelvikningar och öppnor fick vi även prova på, väldigt basic så klart då hon är ung och orutinerad, men tanken fanns där. Roligt att få rida på lite känsla och därav få resultat!

Senast jag dressyrtränade var Januari 2008 innan Kiara gjorde illa sig och togs ur träningsverksamheten. Därefter har jag endast ridit själv, tränat lite hoppning på tillridningsprojekt och annat. Det var länge sedan och jag kände mig lite ringrostig!

Mycket bra kommentarer och mycket tips för vidare arbete. Jag hoppas att jag får träna för Ann nästa gång hon kommer upp vilket blir kring v.9 Än så länge har vi bara en reservplats, utan prioritetsordning - men förhoppningsvis finns det möjligheter att träna ändå. Skulle kännas väldigt tråkigt annars, så vi håller tummarna för nästa gång Ann kommer.

Om inte annat ska jag jobba med det vi fick som läxa och visa upp det när hon kommer nästa gång, genom att rida i ridhuset när hon håller träningar. Lite smyghjälp brukar man kunna få om dem hinner kasta ett öga på en.

Jag är otroligt nöjd med både min och hästens slutliga insats och känner att dagens träning lever vi länge på!
- Mycket oväntade kommentarer som värmer i hjärtat.

Tyvärr hade jag ingen som kunde fotografera dagens träning men filmat blev det. Dock är det med kameran som bråkat tidigare, men jag hoppas att vi får hjälp inom de närmsta dagarna för att senare redigera och publicera!

Just nu är jag väldigt tillfreds med mig själv och tänker leva på dessa kommentarer dagarna det känns tungt.
- Har du någon tränare som ger er en extra kick och lite hopp om framtiden?
Kommentarer
Postat av: loisa

roligt det gick så bra!:-)

2010-01-24 @ 19:45:47
URL: http://sorino.blogg.se/
Postat av: Sofia

SV: @ Hoppbloggen: Jag skulle inte råda att klippa hästen nu till våren, då man kan förstöra sommarpälsen som kommer under. Jag har alltid klippt min hästar så här, för att de då sparar päls för att hålla sig varm, men ändå lite päls där de svettas som mest :):)

2010-01-24 @ 21:17:44
URL: http://sofiaelinab.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad sa Ann om henne då? :)

2010-01-24 @ 21:26:25
Postat av: Hoppbloggen

Sofia; Min erfarenhet säger mig - klipp när du behöver! Jag klippte min ponny när hon behövde och sommarpälsen har aldrig blivit konstig för det. I dagsläget är det nästan en omöjlighet att rida i ridhus, hon blir svettig på 2sekunder! Så jag måste nog göra en mindre klippning ev. endast halsen. Smart tänkt!



Anonym; Hon sa massa fina saker. Att hon var väldigt snygg typ, perfekt häst för mig osv. Sen den kända faktorn att hon behöver mer hull / kondition och muskler. Hon liknade henne med hennes rödhåriga (som hon haft tidigare) som var Sveriges finaste 3åring! - DEN DU

2010-01-24 @ 22:05:40
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Visst är hon trevlig och positiv! hon tyckte Okuma liknade en av Jan Brinks gamla hästar som blev såld till amerikatt för typ sisådär en 3 mille.

Samt en hel del om att han var väldigt fin ridmässigt åxå... det värmer verkligen med positiva kommentarer :)

2010-01-24 @ 23:44:29
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hoppbloggen

Hanna; Ja hon är verkligen positiv! När tränade du för henne?



Man känner sig så nöjd, glad och arbetssugen efter man har tränat för henne. En helt annan känsla än vissa andra tränare förmedlar.

2010-01-25 @ 00:48:19
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Oj så roligt Evelina! :)

Själv har jag upptäckt att dressyrträna är rätt långt bort med Frodo, vi jobbar bara med att vänja honom vid underlaget i ridhuset! :P

2010-01-26 @ 09:23:03
URL: http://www.metrobloggen.se/hannaekback
Postat av: Hanna

Hmm i höstas vare :)

2010-01-26 @ 22:57:53
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hoppbloggen

Hanna E; Ja det var verkligen toppen! Så mycket feedback och verkligen en boost att jag har dressyrryttaren där inne någonstans. Att mina hjälper och min sits fortfarande är bättre är medel känns extra roligt att höra ibland. Främst när man inte fått visa något sådant på 100år!



Låter som att du får vänta lite med träningarna, men att komma förbi ridhuset och vara snygga gillas mycket!



Hanna F; Åh, du har inte funderat på att träna något mer för henne ? Stå som reserv?

2010-01-26 @ 23:25:04
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jo Jag står som reserv men hade ingen sadel den här gången och Okuma var/är inte helt igång.

Ville inte ta KC , han har som en tendens att hamna på sidan av tvr ^^

2010-01-27 @ 18:31:32
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hoppbloggen

Hanna;Okey det förklarar saken! Tråkigt men till nästa gång kanske du är mer redo och har förhoppningsvis en sadel!

2010-01-27 @ 20:55:58
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback