Satsar mot perfektion, jobbar på brister och svagheter

Datum ~ 2010-07-28 | Tid ~ 00:45:03
Kommentarer (4) | Allmänt
Under eftermiddagen tränade jag Ida och Nora - hoppning stod på schemat. Tjejerna fick jobba med flytet mellan hindren, hitta bjudning och "takt&tempo" i serier. Övningen var svår för tjejerna på två skillda sätt men båda gick från träningen nöjda men eftertänksamma. Dem har börjat fundera mycket på hur dem ska förändra deras ridning för att det ska fungera på bästa sätt, trots deras unga ålder. En mycket god tanke.

Nästa träning kommer fokus ligga på "ett-hinder-i-taget" för att Nora ska hitta knapparna med sin nya ponny. För Ida blir det "start-mot-hinder" som kommer vara problemet och utmaningen. Ser fram emot denna träning och hoppas att tjejerna gör det också. Otroligt duktiga har dem blivit, riktiga fighters på tävlingsbannorna framöver!

Efter middagen var det dags för andra besöket på anläggningen. Emelie hade dressyrträning inbokat och jag hade bestämt mig för att hoppa igenom Skilla innan träningen på torsdag. Tränarens råd var att hoppa varannan dag, eller åtminstone jobba med bommar och markarbete. Men tyvärr har dessa möjligheter inte funnits under föregående vecka, förhoppningsvis kan jag träna på det sättet framöver.

Skilla var väldigt pigg och låg på otroligt mycket. OK bjudning men väldigt mycket energi och power vilket gjorde passet väldigt tufft för mig. Att jag har en het häst har verkligen kommit till ytan. I skogen i början på veckan och nu även på banan. Kände att jag fick rida igenom problemet något, det som dök upp förra veckan på träningen vilket kändes skönt. Avslutade träningen med bra språng och en trevlig häst före över och efter hindret. Vi har börjat synka ihop mer och mer, det är fortfarande mycket jobb men i vissa lägen klickar det verkligen vilket är underbart.

Är laddad inför torsdagens träning och hoppas att vi får visa en något bättre sida än förra veckan. Förhoppningsvis får vi lite publik och kanske någon som kan fotografera eller filma den träningen. Jobbar vidare med bristerna och svagheterna för att komma så nära som möjligt till perfektion.
Kommentarer
Postat av: warnmark -Hästblogg -Vinn din egen bild utskriven i A4 storlek

Sv; Tack (=

Just nu har jag med kameran till stallet varje dag och fotar. För det är roligare med lite "vardagsbilder" i bloggen :)

2010-07-28 @ 07:55:48
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Jag provade den igår och tyvärr låg den jättedåligt på Tage, tryckte mycket på ryggen. Jag tyckte inte alls om den heller, brukar inte ha något emot hårda sadlar men denna var riktigt obekväm! :S



När Tage kom i höstas var han riktigt svankig och i vintras/våras var han väldigt benig -Nu på betet har det bara exploderat och han är ganska kraftig/fyllig och har höjt sin rygg ordentligt (muskler)! Men jag skulle nog faktiskt säga att han har något svängd rygg, han har en väldigt markerad/hög manke så cutback är nästan ett måste.

2010-07-28 @ 11:35:50
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Emelie

Vill du ha bilderna jag tog? =)

2010-07-28 @ 12:49:02
URL: http://emii.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Warnmark; Då förstår jag att du alltid har massor med nya bilder till bloggen. Jag önskar att jag var lika flitig med att ta med mig kameran.



Freja; Tråkigt att den inte passade. Har tyvärr inte provat den själv så jag kan inte uttala mig om komforten i sitsen. Morris sadeln är väldigt bekväm och globus och också trevliga. Har han lite svängd rygg bör du kanske titta på något som är "något svängd" i bommen.



Har en tjejkompis med liknande problem hon har köpt en luftstoppad sadel som ger gott utrymme för manken. Har tyvärr tappat märket helt! - Kan självklart kolla upp det. Tror det är en dominus.



Emelie; Gärna det!

2010-07-29 @ 01:17:37
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback