Träningsvärk

Datum ~ 2010-07-19 | Tid ~ 23:42:14
Kommentarer (3) | Allmänt
Åkte ut till anläggningen för att träna Ida och Nora och på schemat stod markarbete / hoppning. Dem fick träna på följsamhet över hindren, hoppa vattenmatta och en studsserie.

Nora och Bea börjar bli mer och mer  samspelta men än är det många timmar kvar innan dem känner varandra helt. Dem börjar bra, men det är självklart svårt när ponnyn är pigg och väldigt väldigt lyhörd. Nora kämpade på bra och fick en riktigt trevlig runda på kontrollövningen.

Ida och Denny har hittat varandra ordentligt och fokus för henne låg på sitsen över hindret. Efter att förstått hur hon skulle förändra den var hon väldigt duktig och jobbade mycket med den. Detta var första steget mot en bra sits, ett stort första steg.

Tänka sig att dem blivit så duktiga när dem fått möjlighet att ha egen ponny och träna så mycket och ofta som det behövs. Stormsteg har dem tagit och snart kommer dem briljera på tävlingsbanorna när rutinen sitter på plats!

Red ut tillsammans med Emelie efter träningen och joggade hästarna lite för att släppa på träningsvärken. Gårdagens hoppning tog nog mer än jag anat men Skilla var stundvis väldigt trevlig. Gjorde ett nytt försök att rida på applemouth bettet men även denna gång visade hon sitt stora misstycke. Blir att rida vidare på mitt tredelade mässingbett tills jag hittar något annat passande. Har funderat på något med fasta ringar eller ett helt rakt.

Laddar inför hoppträningen imorgon!
Tyvärr har jag ingen som fotograferar eller filmar då mina föräldrar är bortresta, ska försöka skriva en detaljerad beskrivning efteråt.
Kommentarer
Postat av: Klara

Vilken tid ska ni träna? Om jag inte ska ut kanske jag kan komma och fota :) Du kan svara på fejjan ^^

2010-07-20 @ 02:19:12
URL: http://almostpretty.blogg.se/
Postat av: Emily Töyrä

jag rider ella ibland på hackamore, hon som är så känslig i munnen tycker att det är jätteskönt att kunna ligga på lite mer utan att få drag i mungiporna :-) dock så måste man nästan dra käkremmen på andra sidan sidostycket än normalt för annars när man "överstyr" som man gör på unghäst ibland så far det åt helvete! :P

2010-07-20 @ 12:43:56
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Klara; Vi tränade klockan 18.00 men såg tyvärr inte detta förens efter. Nästa träning blir nu på torsdag klockan 18.00



Emily; Så önskar jag att Skilla resonerade också, men hon gillade det inte alls när jag provade. Förstår inte exakt hur du menar, men om det är som jag tror så har jag alltid hackamoret fastsatt så.

2010-07-25 @ 12:15:35
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback