Dressyrhelgen närmar sig

Datum ~ 2010-03-04 | Tid ~ 21:04:38
Kommentarer (20) | Allmänt
Skilla fick vila idag så min stallvisit blev något kortare. Åkte ut för att fixa stallsysslorna men blev varande för att prata av mig med Hanna en stund. Helt underbart skönt är det att ha trevligt folk i stallet. Att dessutom råka ha en passande tränare som är grymt engagerad är verkligen ett stort plus.

Upptäckte att Skillas hage börjar bli "översnöad" och vet inte riktigt hur jag ska motverka detta när det fortsätter snöa. Hon promenerar ovanför mellersta avspärrningen och har den övre i överkant på frambenen i boghöjd). Vanligtvis sträcker hon lite på sig för att luta huvudet över sommartid. Lite oroväckande om hon skulle få för sig att hoppa ut att det är tokenkelt.

Imorgon blir det trimning inför helgens träningpass!
- Har fått en reservplats för Ann Hammarlund båda dagarna så jag hoppas verkligen helgen kan ge mig lite självförtroende boost. Skulle vara välbehövligt!

Förhoppningsvis fungerar minneskortet och jag får med mig någon som filmar helgens träningar så publicerar jag detta på bloggen så fort möjlighet ges.

För resterande hoppryttare är det årets första tävling i helgen! (Nej jag är inte alls avundsjuk!!?)
Kommentarer
Postat av: BORÅS RYTTARE

sv: jag sökte på google eftersom jag visste vilka det var och dom var kända men sen vet jag inte vart man kan söka :S

2010-03-04 @ 22:00:04
URL: http://borasryttaren.blogg.se/
Postat av: Maja

sv: ja jätte roligt! :D visst är man så sugen på att shoppa? Nästan hemskt ju... men men :)

2010-03-04 @ 22:21:02
URL: http://majajonson.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius -Tävlingsryttare med världens finaste ponny

Sv: Okej (:

Hittade det på hippson, och de hittade det på Gbg horse show. Googla :D

2010-03-04 @ 22:23:22
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Marre

Sv: Nämen oj, det visste jag inte! :) Var det i höstas eller?

2010-03-04 @ 22:50:33
URL: http://prima.blogg.se/
Postat av: Alida

Sv: Bilderna togs häromdagen. hurså? :)

2010-03-04 @ 23:50:14
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Borås Ryttare; Okey! Har nämligen lite problem att hitta åt Skillas stam då hon har "vita papper". Har koll på hennes morfar som tyvärr är död sedan länge och hennes far. Moder är ej godkänd tyvärr.



Maja; Ja verkligen! Det kliar i fingrarna av köpbegär. Vill köpa en snygg tävlingsutrusning, nya skydd och lite annat fint som kan matcha min stjärna. Däremot kostar det massa pengar. Vissa saker måste dock inhandlas, och just nu lutar det åt Veredus skydden (endast dem bakskydden som är tillåtna på unghäst) plust ett par gamla eskadron om man klipper i dem. Något nytt träns, gärna ett vardagsträns måste också inhandlas. Sen är det sadelbyte på gång!



Klara; Okey okey! Det blir något jag absolut får kolla upp. Har sett det där tränset tidigare, minns bara inte vilken hemsida det var jag kikade på. Vet att det är väldig glansigt.



Marre; Precis, det var där i Juli som vi skulle åkt upp och provridning var inbokad. Tyvärr skadade hon sig i vevan med att vi skulle upp. Hur är det med henne nu, finns hon kvar?



Alida; Oj har ni sådär grönt gräs?! Vart i Sverige bor du då (väldigt avundsjuk).

2010-03-05 @ 00:40:12
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: ewe :)

sv: kul att du gillade tipset :)

2010-03-05 @ 06:45:10
URL: http://enewe.blogg.se/
Postat av: Maja

sv: Gud så kul!!

Ja jag måste ha ett helt tävlingsset, har vuxit ur allt det gamla. Och Veredusskydd skulle vi ju definitivt inte tacka nej till ;) Vad har du tänkt dig för sadel? :D

2010-03-05 @ 07:16:42
URL: http://majajonson.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius -Tävlingsryttare med världens finaste ponny

sv: Okej :)

2010-03-05 @ 07:46:34
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Marre

Sv: Oj vad världen är liten ibland va? :P Jo hon finns kvar och är till salu än. :) Jag lämnade tillbaka henne till ägaren när jag kände att jag ville satsa på min egen.

2010-03-05 @ 09:59:50
URL: http://prima.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Ja, det är ju verkligen en känsla när det är bra! Det som är de värsta, att på min förra medryttarhäst kände jag mig verkligen duktig även om vi hade en dålig dag, för jag visste exakt hur hon fungerade & hur jag skulle vända det.. Men nu är det ju en ny häst som jag inte känner alls.. Antar att det kommer med henne med :)

2010-03-05 @ 10:24:00
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Sveriges tredje största hästblogg!

Hej! Just nu har jag en tävling på min blogg för dig som är hästintresserad!

Tävlingspriset är sponsrat utav Charlies Häst & Hund!



Klicka här för att komma till tävlingen:

http://stockholmsjenna.blogg.se/2010/march/tavling-i-samarbete-med-charlies-hast-hund.html

2010-03-05 @ 16:21:13
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Lamia

Ska du och titta på tävlingarna? :)

2010-03-05 @ 16:31:36
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: annie

sv ja det är ganska små klossar i den, kanske inte det bästa i dressyr men jag tycker att den är ganska så perfekt skuren för hoppning så man sitter bra i den ändå, jag gillar den :)

2010-03-05 @ 17:16:26
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Sofia

eller hur! Så jäkla störanade att det ska kännas så annorlunda. Men jag känner att jag håller bättre om honom med ett hål längre. De är inte alls långa egentligen :p

2010-03-06 @ 01:04:51
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

För mig blir det inte tävling förrän i slutet av mars :(



Varför klippte du henne inte mitt i vintern då? :P

Vågar du verkligen klippa närmare sommaren? :/ Man kan ju "rubba" deras balans i pälsen om man klipper "fel årstid"...

2010-03-06 @ 13:15:20
URL: http://cathie.se
Postat av: Minette

sv: Tack! Jag vet inte riktigt. Det var Jennies macro objektiv iaf. :P

2010-03-06 @ 22:50:59
URL: http://miinette.blogg.se/
Postat av: Alida

SV: Jag bor inte i Sverige ;) därför har vi så grönt gräs. Bor i England, strax utanför London!

2010-03-07 @ 00:06:55
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kul! Hur har det gått?? :)

2010-03-07 @ 12:57:19
Postat av: Hoppbloggen

Ewe; Absolut! Tips får man aldrig för mycket av på samma sätt som att man aldrig blir fullärd!



Maja; Jag ska också köpa ett nytt tävlingsset. Kavaj, byxor och liknanade utrustning. Funderar även på en ny skorta eller ett bröst att ha under kavajen för att slippa ha en opassande skjorta.



Det blir nog att inhandla Veredus skydd då jag fick reda på att Young Jump även måste användas under hela året hästen är 7år.



Sadelväg söker jag en Wellington dressyr samt en Globus Clic hopp med suktar efter en Crown eller en Jaguar. En med mycket stöd för mig som ryttare är prioriterad för båda grenarna.



Marre; Nä man slutar nog aldrig förvånas över hur liten världen är! Är hon frisk och helt igång i dagsläget? Hon fångade verkligen mitt intresse och det verkar vara en riktigt trevlig häst! Förstår att du ville satsa lite mer på din egen.



Linnéa; Absolut. Att lära känna en ny häst tar mer tid än man tror. Möjligheten att kunna en häst innan och utan, och som du säger göra rätt även en dålig dag är något beundransvärt och svårt! Tror att oavsett om man rider en ung eller gammal häst att det tar uppemot ett år innan man kan alla knappar i alla lägen.



Lamia; Jag hade tänkt titta på tävlingarna men fann tyvärr ingen tid till det. Min träning drog ut på tiden igår och jobbade natt så tyvärr tog jag mig inte upp idag för att ta mig till Hippo. Hur gick tävlingarna och resultat för er?



Annie; Smaken är som baken! Jag skulle nog gärna provrida i en sådan sadel för att skapa mig en egen uppfattning. Har provat en Crown sadel som jag fullkomligt älskar! Tyvärr har jag inte ekonomin för en sådan sadel så det återstår att se vad jag slutar med för någon. En med mycket stöd är tanken då Skilla hoppar otroligt mycket med hela kroppen.



Sofia; Det är verkligen så stor skillnad. Under helgens dressyrträning så fick jag känna på det där med "ett hål för långt" ordentligt. I traven orkade jag hålla om henne i en ganska stående sits och väldigt långa stigbyglar för en bättre dressyrsits. Men i galoppen räcker inte skänkeln och benen till utan överskänkeln får jobba så pass mycket att underskänkeln blir för kort. Det löste sig ändå, men är tänkvärt till nästa gång.



Catrin; Du kommer ut på tävlingsbanorna långt för oss i alla fall, om det nu är någon tröst!



Tanken var att jag skulle klippa henne men blev tyvärr av med maskinen. Hon gick lite kring slutet av december pga. skadan och sen kom den hårda kylan i början av februari. Jag rider mest utomhus så det är endast i ridhus miljö hon blir väldigt svettig kring halsen och bogen.



Jag klippte min ponny året runt och har aldrig råkat ut för att rubba balansen. Skilla fäller dock rätt kraftigt för tillfället så jag väntar nog några veckor och ser hur sommarpälsen sätter sig.



Minette; Riktigt fina bilder var det i alla fall. Du får gärna kolla upp vad det var för objektiv. Vad hade du för inställningar?



Alida; ÅHÅ, det var därför det inte riktigt gick ihop med grönskan. Helt underbart att rida ute i bekväma kläder och ha grönt runt om sig. Jag börjar faktiskt längta lite till våren även om vintern har många fördelar.

2010-03-07 @ 18:53:41
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback