Dressyrträning avklarad

Datum ~ 2010-03-26 | Tid ~ 13:16:47
Kommentarer (4) | Allmänt
Gårdagens dressyrpass för Erica var väldigt nyttigt och jag fick väldigt mycket hjälp med det som varit "vardagsproblem". Den senaste tiden sen Skilla har blivit stark och fått mer ork har hon reagerat väldigt starkt på mina hjälper. Det tog lång tid innan jag insåg hur känslig min häst är, minsta lilla rörelse ger en reaktion.

Passet gick ut på att hitta en takt och en bra trav då hon gärna blir spänd och tappar sin överlinje. Eftersom jag vill gå till botten med det problem som vi vanligtvis stöter på så valde jag att rida passet utan gramantyglar. Till en början var hon väldigt ostadig och lite brydd över att inte ha det stöd hon är van, men efter ett tag anpassade hon sig väldigt väl.

Övergångar och "undan skänkeln" vilket gav otroliga resultat. Till en början vart det mycket taktmissar och galoppinslag men när jag var koncekvent och gjorde "på samma sätt" varje gång slutade hon och började slappna av. Mitten och slutet av passet var hon riktigt trevlig i formen, hade bra takt och tempo och ett trevligt stöd i handen. Vi ökade kraven på sidförflyttningarna och hon reagerade genom att bromsa, men utförde övningen som hon skulle. Något som hon inte har gjort förut, tidigare har protesterna kommit när man "kommit åt henne".

Mitt tidigare sadelproblem som jag nämnt kom vi till botten med igår. Som jag känt angående Globus sadeln har den legat OK men inte fungerat bra för mig. "Ett världsligt problem". När jag tränat dressyr tidigare för Ann Hammarlund har jag haft känslan av att jag inte kom åt Skilla med skänkeln som jag önskat. Igår fick jag ett svar på varför det kännt så, och en lösning. Kortade stigbyglarna några hål och fick även "klossar" för att vinkla in fötterna så att jag når "in". Reaktionen blev enorm till en början. Skilla är inte van att min skänkel ligger an och omställningen blev väldigt stor, när hon hittade lugnet och insåg att skänkeln kommer ligga an så började hon slappna av och "gilla läget".

Erica påstod att kåporna är får långa vilket gör att mina ben hamnar "rakt ut" och därför kan jag inte inverka på henne. Efter denna dressyrträning och nu när jag fått svart på vitt vad problemet är så har jag beslutat att sälja iväg min Globus sadel, och min Frank Baines som ni tidigare sett annon på. Det finns ingen anledning till att jag ska äga två dressyrsadlar som varken ger mig eller hästen någonting bra. Blir att satsa på en ny hoppsadel med massor med stöd, både knä och vad för att senare köpa en dressyrsadel som passar mig och hästen.

Så nu letar jag efter en hoppsadel med mycket stöd, gärna smal midja och rak i bommen.
Crown Patroit 17" (normal mot m)
Globus Clic 17" 32

Vet ni någon sadel som fyller dessa krav eller som passar in på min beskrivning, kontakta mig via mail!

Till salu:
Globus Clic (dressyr) 30 17,5"
Frank Baines Capriole M(wide) 17,5"

Annonser kommer inom kort, får jag inte mina sadlar sålda skickar jag ner dem till sadelmagasinet som gärna tar emot dessa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja, usch vad sadlar kan vara svårt.. Vad sa Erica annars om henne då? :)

2010-03-26 @ 16:38:54
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Kul med dressyrpass! :) Bra när man tar tag i de problemen man har :)

2010-03-27 @ 09:04:52
URL: http://cathie.se
Postat av: Hoppbloggen

Anonym; Det är verkligen inte alls lätt!

- Att hon var trevlig hade bra takt och förutsättningar typ :)



Catrin; Det var super! Nödvändigt var det också. Precis, man måste börja någonstans för att klättra till toppen! :)

2010-03-28 @ 05:02:01
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Mikaela Jonsson - En juniors vardag!

Vad ska du ha för globus clicen? :)

2010-03-31 @ 19:24:07
URL: http://bugzilady.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback