F.

Datum ~ 2010-03-24 | Tid ~ 10:06:58
Kommentarer (6) | Allmänt
Feitske - f.2001
Stallets Frieser. En riktigt tjusig och trevlig häst som är boxgranne med Skilla. Duktig på det högre skolorna ovan mark både på kommando men även utan. Kom i Kims vårdnad och har sedan dess fått en riktigt trevlig form och många kilo lättare. Uttrycksfull och häftig är två saker som beskriver denna dam väldigt bra.
Utbildad Akademiskt
Ägs av: (Kim Andersson)

Kommentarer
Postat av: Ylva

Fina, fina Feitske!

2010-03-24 @ 10:15:09
URL: http://crackbrained.blogg.se/
Postat av: Linnea Granström- Ungmamma & Ryttare

taack, ska bli grymt spännande i helgen och se hur det går för lagen, fast jag kommer inte att följa med till Sundsvall utan jag blir hemma och tar hand om dom andra hästarna. :)



Precis, dom är ju inte dösnygga men helt okej som vardagsschabrak som du skrev :)

2010-03-24 @ 10:24:43
URL: http://linneagranstrom.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Lotus är en av min ridskolas hästar så man kan ju inte jobba som man vill tyvärr. Han skulle må väldigt bra av ett bettbyte dock haha han har ett tjockt tvådelat som han förmodligen haft hela sitt liv. Det är en ganska stor & stel häst som kräver mycket ridning. Trots det är det en av mina favortihästar, hade honom på senaste klubbdressyren då jag inte orkade ta med mig egen häst till ett enda program (http://www.youtube.com/watch?v=dRTJ31_qNkY).

2010-03-24 @ 10:30:34
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Lamia

Mjo precis, man vill inte sätta den där ponnyn att hoppa bana direkt :P Men det blev Pamela om hon går igenom :)

2010-03-24 @ 20:44:48
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Soffi

Hoppryttare. Inte ryttarinna.



De flesta yrkesbeteckningar uppfattas i dag som könsneutrala. Om man talar om att anställa en ny ingenjör, lärare, sekreterare, handläggare, behandlingsassistent eller webbredaktör har man inget sagt om man avser en man eller en kvinna. Men några könsmarkerade yrkesbeteckningar lever kvar från ett äldre samhälle med en mer segregerad arbetsmarknad. Dels rör det några få klassiska kvinnoyrken som sjuksköterska och barnmorska. Dels finns ett flertal yrkesbeteckningar på –man: brandman, rådman, ombudsman och kameraman. Också ord som talesman, riksdagsman och justeringsman kan räknas hit fast de anger uppdrag snarare än yrken.



Man bör självfallet undvika ett system där vi har olika ord för manliga och kvinnliga innehavare av samma yrke. Vi klarar oss utan ingenjörskor, sekretererskor, lärarinnor och webbredaktriser. På samma sätt är det mindre lyckat att införa ord som riksdagskvinna, justeringskvinna och taleskvinna. Bättre är könsneutrala ord som riksdagsledamot, justerare och språkrör eller representant. Likaså bör man undvika äldre yrkesbeteckningar av detta slag om det är möjligt. Skriv alltså: Hon är dansare; Stina Ekblad är en av Sveriges främsta skådespelare. Vill man särskilt markera kön är det bättre att använda adjektiven kvinnlig och manlig: Kvinnliga skådespelare har sämre betalt än manliga, Skolan behöver fler kvinnliga tekniklärare.



Nya yrkesbeteckningar bör självklart vara yrkesneutrala: reklamare är bättre än reklamman, webbdesigner och webbredaktör bättre än t.ex. webbman. Samtidigt måste man acceptera att en del könsmarkerade yrkesbeteckningar är så fast rotade i språkbruket att de inte kan undvikas. Barnmorska, brandman och en hel del andra får vi leva med tillsvidare.

2010-03-24 @ 20:44:57
Postat av: Hoppbloggen

Ylva; Ja hon är verkligen vacker!



Linnea; Vad tävlar Lydia för häst i elitlaget? Ska försöka hålla utkik så jag vet hur det går för dem. Duktig du är som motstår frestelsen och stannar hemma och tar hand om de andra.



Jag skulle nog gärna använda dem som träningsschabrak och så :)



Lamia; Nej verkligen inte, hon behöver tagga ner, sluta vara panikslagen över bommar och lära sig "markarbete" innan hon bör hoppa banor och liknanade. Så att man får avspända och fina språng, för hoppa kan hon när allt stämmer riktig wow känsla ger hon. Men det är mycket, mycket tid! Klokt beslut Lamia, du kommer ha mycket roligt med henne! - Håller tummarna.



Soffi; Tyvärr hänger det "gamla sig fast" och så länge det gör det kommer jag nog att "könsbestämma" de olika titlarna. Jag slutar när det inte finns brandmän och talesmän, när allt är neutralt kommer även jag att vara det.

2010-03-25 @ 01:22:19
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback