Preliminär planering för helgen

Datum ~ 2010-03-12 | Tid ~ 11:04:12
Kommentarer (5) | Allmänt
Finns tyvärr ingen möjlighet att köra in Skilla till ridhuset under dagen och därmed går mina planer i stöpet. Blir en promenad i det förhoppningsvis fortsatta fina vädret.

Schemat ser ut som följer, förutsatt att hon inte får någon sko förens onsdag.
Fredag: Promenad
Lördag: Ridhus
Söndag: Promenad
Måndag: Ridhus
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Skoning (jogg)

Eventuellt kastar söndagen och måndagens planeringar om. Eller en vila läggs in någon av dagarna. Den bit av veckans om vi redan har avklarat har sett ut enligt följande.

Måndag: Promenad
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Jogg
Torsdag: Vila

Förhoppningsvis löser det sig med hovslagare, har en i åtanke som eventuellt kan komma och sko fram under kvällen / helgen. Skulle vara väldigt skönt om hon bara var skodd fram så jag åtminstone kan motionera henne och hålla energinivån på ett lämpligt plan. Om Lars-Erik har möjlighet på onsdag får han ta bak ifall jag får ut den tilltänkta ikväll / helgen.

Blir verkligen frustrerad över alla dessa hovslagare som bryter sina löften, kommer och går lite som dem vill. Menar vi ryttare och kuskar är beroende av att våra hästar är brukbara och ridbara. Hovslagartiderna planeras in efter hästens behov och därför måste ett visst schema hållas.

Rör mig mot stallet ca 12-13 och därefter blir det att vikariera för Hanna under kvälllen så lektioner står på schemat!

Hur länge väntar ni mellan tillfällerna att sko?
Kommentarer
Postat av: Pernilla

Håller med dig där angående hovslagare.. blir knäpp på när en häst har tappat sin sko och hovis inte kan komma förrän typ veckan efter! :/ De ska komma DIREKT! :)

2010-03-12 @ 14:14:23
URL: http://tintin.devote.se
Postat av: Beffa

När jag hade Dusty så blev det ungefär 8 veckor, ibland någon mer om det inte passade för hovis. Han behövde inte kortare intervaller.

Men visst känner man sig hjälplös när de inte kan komma och sko när det behövs!!

2010-03-12 @ 16:48:34
URL: http://beffa.blogg.se/
Postat av: Jennifer Forsberg

Jag skor mina var 6:e vecka. :-)

2010-03-12 @ 17:09:02
URL: http://www.dressyrbloggen.se
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Sveriges tredje största hästblogg!

Så det vart ingen skoning igår?

Hoppas det löser sig!

Min är en jävel att sko. Har skräm bort en heldel hovslagare under åren. Men nu senast hade jag min bästakompis pappa som skodde och det fungerade bra. Nu senast så skodde en annan min häst. Hovslagaren står i samma stall som mig, så det gick snabbt att få dit henne :)

2010-03-12 @ 18:16:59
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Pernilla; PRECIS. Han hade lovat torsdag, hon tappade skon torsdag så jag var inte ens lite orolig. Men NEJ då dyker han inte upp, hör heller inte av sig. När min pappa ringde upp så hade han tydligen fått förhinder.. Kan måndag eller tisdag (jag jobbar tyvärr båda) och nästa dag är onsdag.. Vilket betyder att jag måste vila henne tills dess, eller rida i ridhus och hoppas att hon inte blir öm... Min förra hovslagare kom alltid direkt..



Beffa;Hur hjälplös som helst! Skilla ska skos var 8onde - 10onde enligt rekomendationer. Återstår att se nu när det blir en vettig hovslagare vad han säger..



Stockholmsjenna; Nej det blev tyvärr ingen skoning. Jag hoppas verkligen det jag med, men tyvärr ser det väldigt mörkt ut. Skilla var helt smärtfri att sko första gången. Sen har det blivit värre och värre. Hon är inte alls bråkig eller så utan testar bara och flamsar väldigt mycket. Blir rastlös väldigt fort. Jag älskade min hovslagare som jag hade till ponnyn. Han var verkligen bäst! Tyvärr tror jag inte att han skor alls i dagsläget.

2010-03-13 @ 03:17:27
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback