Södra Umeå Ryttarförening

Datum ~ 2010-03-18 | Tid ~ 00:09:13
Kommentarer (12) | Allmänt


Motiveringen löd:
För att föreningen trots att de kämpat i motvind ekonomiskt, ändå haft en positiv attityd på riskolan. Den har målmedvetet jobbat vidare med utbildade ridinstruktörer som vidareutbildat sig kontinuerligt, en bra verksamhet för funktionshindrade och en aktiv ungdomssektion.
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Har skrivit ett inlägg om det nu, kika gärna där! :)



Framförallt så gör jag inte stor grej av det, antinger byter jag, eller saktar av och gör om det. Fattningar i vänster brukar vara tydligare för att vi ska slippa missförstånd, han blir frustrerad om jag är på honom för mycket och då kan jag lika gärna lägga av. Nu har vi egentligen knappt något problem längre, blir bara fel lite då och då.



Som jag även skrev på bloggen har vi tränat för andra med andra sätt som inte fungerade alls, ska försöka hinna skriva ner det idag med! :)

2010-03-18 @ 07:17:37
URL: http://onlytheskyisthelimit.wordpress.com
Postat av: bella

sv: Ja tyvärr bygger de allra flesta tränares filosofi på kamp mellan häst och ryttare, hårda händer,spö och sporrar=(

2010-03-18 @ 07:38:38
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig!

ja det är ju dessa småsaker som kan ha betydelse i dressyren! jag har faktiskt aldrig tränat för en dressyrdomare eller fått några sånna här tips, så det kan nog bli väldigt nyttigt :)

2010-03-18 @ 08:09:22
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Linn Skjetne

Tack så mycket, jo det är ju bra med dressyr så det är bara att fortsätta ;)

2010-03-18 @ 08:34:01
URL: http://linnskjetne.blogg.se/
Postat av: Warnmark - Vinn schabrak med huva från Tattini -bloggen för dig & din häst

Sv; Det är ett från Scapa, det kommer att lottas ut om någon vecka.

2010-03-18 @ 08:40:25
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Va roligt!

Vilken trevlig och enkel design du har!

2010-03-18 @ 09:27:23
URL: http://oonthebit.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv: Åh tack, vad glad jag blir! Han var verkligen en underbar ponny.. Eller är kanske man ska säga!



Jättefin blogg!

2010-03-18 @ 09:28:54
URL: http://lovicious.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Mikaela; Alla hästar är oliksidiga och vissa har superlätt för att "falla" in i rätt galopp medan andra behöver mer hjälp för att hitta rätt galopp. Tror det kan vara bra att du skakar av dig det eller gör om det. Blir för man entusiastisk och gör för mycket slutar det oftast i pannkaka.



Din häst låter känslig och som en som protesterar när det blir för mycket signaler. Då tror jag som du att det är viktigt att man gör det enkelt och odramatiskt.



Bella; Självklart ska hästen korrigeras när det gör fel. Men på ett humant sätt så att den lär sig att det är roligt och behagligt att göra rätt och lite mer omständligt att göra fel. Att bråka sig till resultat tror jag fungerar kortsiktigt men inte i det stora hela. Träna på det svåra i korta stunder, stärk och låt allting ta tid. I vilan byggs musklerna. Är hästen med om en stor omställning tror jag att den behöver mer tid på sig att landa.



Linn; Precis, fortsätt kämpa!



Warnmark; Åhå då förstår jag hur du tänkte. Såg att det var Tattini nu blev bara förvirrad när jag läste inlägget med dina schabrak. Ska hålla koll framöver. Tack Karin!



Onthebit; Verkligen! Tack för att du gillar den. Framöver ska det finnas mer bilder tillgängliga men för stunden kör jag på enkelt och stilrent.



Lovisa; Han låter otroligt speciell och som att han har gett dig mycket. Fint inlägg som han säker känner sig hedrad över.



Roligt att du gillar den!

2010-03-18 @ 12:02:26
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Precis. :)



Så länge man håller det lugnt och enkelt för honom går det bra, och precis som du sa, vill jag lite för mycket blir det pannkaka. Har hittat en tränare som passar oss utmärkt, har ridit för alldeles för många som tycker att om det blir som en kamp mellan häst och ryttare ska man som ryttare göra iprincip vad som helst för att vinna. Och det passar varken mig eller min häst.



Så vi tar det lugnt, har roligt och låter saker och ting ta den tid det behöver. :)

2010-03-18 @ 14:17:40
URL: http://onlytheskyisthelimit.wordpress.com
Postat av: Hoppbloggen

Mikaela; Precis. Allting ska utföras på bådas villkor och man vill avsluta passet där man känner sig själv nöjd och när hästen kommer minnas passet som något bra. Det kanske var jobbigt en stund, men avslutningen var hästen harmonisk och avslappnad och tog hjälperna (tex). Hm tråkigt att du stött på mycket sådana tränare. Det fungerar kanske för den kalla och obrydda ryttaren men det finns tyvärr ganska många som vill ha bra resultat med goda förutsättningar och grunder. Då krävs en tränare som ser till både hästen och ryttarens bästa!



Precis samma gör jag med min unghäst. Det får ta den tid det tar, för när hon är klar kommer hon vara awesome!

2010-03-18 @ 18:21:05
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Catago; Precis! Min dressytränare (dressyrdomaren) brukar ge små tips att (här kan du tjuvhålla, det är ingen som ser) osv. det är bra när det faktiskt krisar på tävlingen!



Berätta hur det går efter teorigenomgången!

2010-03-18 @ 21:37:53
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Lamia

Wohooo!

2010-03-19 @ 15:07:52
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback