Dags för struktur

Datum ~ 2010-11-21 | Tid ~ 23:54:27
Kommentarer (0) | Allmänt
Har dem senaste dagarna tänkt på vikten av att lägga upp sin träning och faktiskt fullfölja den. Vi alla älskar tävlingsäsongen och möjligheterna att träna och tävla är oftast större på sommartid.

Fick mig en tankeställare här om dagen när jag inser att Skillas utveckling bara vilar i mina händer. Väljer jag att lalla runt i skogen och bara rida ordentligt två gånger i veckan kommer utvecklingen gå långsamt. Börjar jag däremot ta till vara på varje minut jag sitter till häst så kommer utvecklingen gå fortare.

Det senaste dagarna (fredag,lördag,söndag) har jag varit duktig. Under fredagen, som ni tidigare läst om red jag ut tillsammans med Anna. Hade inget speciellt upplägg för ritten planerad, men red ordentligt och fick bra resultat under ridturen. Gårdagens kvällsritt tillsammans med Johanna och Chan, lite mer planerad men mycket väl genomförd. En lång tur med fokus på övergångar och korrektheten i hjälperna (70min). Sen att lägga till, dagens ridtur.

Red ut på morgonen tillsammans med Johanna och redan under gårdagen planerade vi att rida upp mot berget för att plumsa lite och jobba stärkande och mycket galopparbete. Ridturen var väldigt givande och stärkande både för häst och ryttare. Jobbade med rytmen och inverkan i galoppen. Vikten av att hitta en god ridning även i galoppen och inte bli passiv. Öka, minska och hela tiden jobba med en låg arbetsform där Skilla känner sig stadig.

Det senaste dagarna har ridpassen varit utvecklande och innehållt god struktur. Den här typen av arbete är det som ger resultat, styrka och uthållighet. Därför ska jag med alla mina krafter göra ett tappert försök att från och med imorgon (smygräknar från i fredags), alltid rida ordentligt och se till att jag gör något som stärker oss på ett eller annat sätt. Planen är att rida på detta sätt till jul, för att sedan utvärdera skillnader och framsteg.

Håll tummarna för oss att jag håller motivationen uppe och lyckas vara tapper även när vädret står emot!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback